Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

about Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.06.2009 14:54    #2461     Sufler - Porady do gry - problem z manchesterem
witam mam problem z MANU od roku nie graja tego co przedtem zmienialem taktyki nic to nie dawalo ( jedynie dziwne bylo to 6 miejsce w lidze a wygrana LM ) trening normalnie ustawiony by TUG czy jak mu tam leci sklad raczej tez wyjatkowy takie gwiazdy jak Urban , kompany , ronaldo , rooney itp taktyka najczesciej 4-4-2 lub 5-3-2 jedynie wlasnie do czego sie przyczepial to problemy obrony oraz jakies krzywe ataki malo dosrodkowach tylko wszystko z daleko i tak jakby akcja stala w miejscu cos ala terazniejsza polska liga nie ma ruchu szybkich podan kompletnie nic moze macie jakies taktyki ciekawe lub cos w tym stylu ?"

dominik22 Partyzant

05.06.2009 13:19    #2462     Sufler - Porady do gry - Taktyka Kimza
Witam! Jacy zawodnicy najbardziej pasują do taktyki Kimza do FM 2008 wersji 8.0.2
Głównie chodzi mi o obronę ale inne pozycje także.

devil11 Przodownik pracy

02.06.2009 18:44    #2463     Sufler - Porady do gry - Jak się w to gra-instrukcja
http://www.sztab(...)tyki.zip
Taktyki do różnych CM-ów(do CM-a 01-02 włącznie) a w śrdoku m.in. peter_mod2 :D

Kecaj1603 Młody aktywista

02.06.2009 13:41    #2464     Sufler - Porady do gry - jak zagrać z mocnymi?
nie graj defensywnie z silnymi tylko troche do przodu. Towi przeciwncy mają lepszych graczy ofesnywnych więc jak się od początku bronisz to w końcu ci strzelą. Ja zawsze z silniejszymi zaczynam ofesnywnie bo to jedyna szansa że strzele gola a jak to się uda to idzie już z górki :) w końcu remis z liverpoolem 1:1 grając lechem na anfield to chyba dobry wynik :). A wogóle to graj raczej krótkimi podaniami i powoli w końcu jesli ty będziesz przez 60% gry przy piłce to oni mają mniej czasu by strzelic gola.

[quote=szfedo]hehe ano w kwestii taktycznej jestem beznadziejny :P ale kit. wkurzają mnie te dystanse i irytują. Mam nadzieje ze w 10 to poprawią (pewnie złudna nadzieja tak jak kwestia poprawienia grywalności. niedlugo trza będzie brać kursy trenerskie w PZPN zeby cos ugrac :P) ano dostają w sumie. kit. ale szkoda tanich pkt tracic chocby z middlesbrough[/quote]

też nie jestem geniuszem taktyki ale nie rozumiem dlaczego ludzie cały czas marudzą że tak trudno wygrywac po prostu troche poczytaj statystyki pooglądaj przeciwniki a nie cały czas tylko w spacje udezacie i byle do następnego meczu i poźniej w 1 dzieź cały sezon

pierdutka Przodownik pracy

02.06.2009 06:35    #2465     Sufler - Porady do gry - Ścisłe krycie - GussChelsea
[quote=Brunix]Mam pytanie dotyczące taktyki obronnej. Chciałbym, by moja drużyna, gdy się broni, gęsto i ściśle kryła zawodników przeciwnika - mniej więcej tak jak w pierwszym meczu Barcelona vs. Chelsea. Próbowałem już wielu sposobów, takich jak zaznaczenie ścisłego krycia, pressing na maxa, linia obronna i cofnięta, i wysunięta, z nastawieniem też "kombinowałem", lecz nie mogę znaleźć złotego środka. Może któryś z was wie, jak temu zaradzić i skrócić moje męki?
Z góry dzięki.

PS. Aha, i jeszcze jedno. Jak to się dzieje, że napastnicy takiej klasy jak Robinho, van Nistelrooy czy Baptista nie potrafią strzelić ani jednego gola z sytuacji sam na sam z bramkarzem? Już nie będę wspominać, że przeciwnik miał jedną i strzelił gola Casillasowi...[/quote]

Co do drugiego, to myślę, że jest to spowodowane albo brakiem łatki 8.02, albo słabymi poleceniami taktycznymi dla napastników.

Henry14 Partyzant

01.06.2009 23:46    #2466     Sufler - Porady do gry - Taktyka, czyli jak w to się gra?
Ja jeszcze do dzisiaj do 20.00 mówiłem, że nie potrafie grać w FM 09 i , że sie za niego nie wezme ...
po 3 minutach rozmowy z Piotrem Sebastianem już wiedział co jest ze mną nie tak.
A mianowicie???!!!!??!?!:
Spytał się-ile ogladałeś całych meczy nie tylko kluczowych sutyacji
ja- 0
Piotr- no widzisz i to jest two błąd
Podczas oglądania tak cos mu wypisywałem a on wtedy napisał:
-nie Oglądaj.... ZOBACZ!!!
zagrałem z 3-4 mecze ogladając całe i kombinując i jest wkońcu mam to czego chciałem ;p troche pomocy w szkole taktyki Piotra i prosze bardzo xD
Dawka może to właśnie jest rozwiązaniem na twoje problemy ;p
hihihii

Brunix Partyzant

01.06.2009 22:50    #2467     Sufler - Porady do gry - Ścisłe krycie - GussChelsea
Mam pytanie dotyczące taktyki obronnej. Chciałbym, by moja drużyna, gdy się broni, gęsto i ściśle kryła zawodników przeciwnika - mniej więcej tak jak w pierwszym meczu Barcelona vs. Chelsea. Próbowałem już wielu sposobów, takich jak zaznaczenie ścisłego krycia, pressing na maxa, linia obronna i cofnięta, i wysunięta, z nastawieniem też "kombinowałem", lecz nie mogę znaleźć złotego środka. Może któryś z was wie, jak temu zaradzić i skrócić moje męki?
Z góry dzięki.

PS. Aha, i jeszcze jedno. Jak to się dzieje, że napastnicy takiej klasy jak Robinho, van Nistelrooy czy Baptista nie potrafią strzelić ani jednego gola z sytuacji sam na sam z bramkarzem? Już nie będę wspominać, że przeciwnik miał jedną i strzelił gola Casillasowi...

szfedo Przodownik pracy

01.06.2009 22:45    #2468     Sufler - Porady do gry - Taktyka, czyli jak w to się gra?
[quote=Dawka]Muszę przyznać, że trzymanie się danej taktyki - która jest dość dobra daje po pewnym czasie wyniki. Znalazłem taktykę w internecie (stworzoną zresztą przez Piotra ;) i póki co po pięciu meczach mam 10 pkt. Nie jest to jakiś nadzwyczajny wynik, ale gram w ostatniej lidze angielskiej drużyną ze środka tabeli. Na razie piąte miejsce, wszystko idzie w miarę dobrze, tylko co jeśli po kilku meczach rywale rozgryzą moją taktykę? Będę musiał szukać nowej?

Pozdrawiam :)[/quote]

Niekoniecznie szukać nowej ;) wystarczy odrobine pokombinować w ustawieniach indywidualnych i powinno być si ;P zmienianie taksy co 45 min to samoboj :P więc jak już to zmieniaj ustawienia indywidualne.

Dawka Partyzant

01.06.2009 22:28    #2469     Sufler - Porady do gry - Taktyka, czyli jak w to się gra?
Muszę przyznać, że trzymanie się danej taktyki - która jest dość dobra daje po pewnym czasie wyniki. Znalazłem taktykę w internecie (stworzoną zresztą przez Piotra ;) i póki co po pięciu meczach mam 10 pkt. Nie jest to jakiś nadzwyczajny wynik, ale gram w ostatniej lidze angielskiej drużyną ze środka tabeli. Na razie piąte miejsce, wszystko idzie w miarę dobrze, tylko co jeśli po kilku meczach rywale rozgryzą moją taktykę? Będę musiał szukać nowej?

Pozdrawiam :)

maciekigood Młody aktywista

01.06.2009 19:38    #2470     Sufler - Porady do gry - Taktyka, czyli jak w to się gra?
[quote=aberdeen]Zauważyłem że w najnowszym FM-ie żeby wygrywać mecze trzeba:
1. Nie zmieniać zbyt często taktyki i składu
2. Dbać wysokie morale zespołu
3. Jeśli ktoś chce odejść do lepszego zespołu, pozbywać się takiego grajka, bo pociechy z niego już nie będzie
4. Za nic w świecie w przerwie meczu nie chwalić zawodników
5. Nie robić za dużych zmian kadrowych, bo jak piłkarze będą niezadowoleni z powodu braku harmonii w klubie to już dupa...
[/quote]

Z tym 1. to się nie zgodzę. ;p Ja po rozegraniu kilku, maksymalnie kilkunastu meczów jedną taksą dostaję potem baty od każdego. Z resztą stwierdzeń się zgadzam w 100%, a z 4. to chyba w 200%. ;d

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution