Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=kopacz]Ale widziałem, że jak wielu graczy pokazywało swoje taktyki to Laurent był u nich w 1 składzie już na MŚ w RPA, tak więc jakoś sie go musi dać przekonać[/quote]
Zapewne edytorem, ale nie jest to zbyt uczciwe.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

kopacz Młody aktywista

Ale widziałem, że jak wielu graczy pokazywało swoje taktyki to Laurent był u nich w 1 składzie już na MŚ w RPA, tak więc jakoś sie go musi dać przekonać

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
12.11.2009 13:25    #2363     Sufler - Porady do gry - Atrybut psychiczny
Do każdego treningu przeznaczaj JEDNEGO trenera (specjalistę w danej dziedzinie).
Tzn staraj się unikać sytuacji w której wyznaczasz trenerowi szkolenie kilku aspektów (ofensywa, stałe fragmenty gry, taktyka). Oczywiście MOŻESZ tak zrobić ale wtedy gdy przydzielisz trenerowi (specjaliście od taktyki) trenowanie taktyki ORAZ kilku innych kwestii to wtedy będzie on pracował mniej wydajniej.

edit #1
TU masz pliczek (odpala się go za pomocą MS excell'a) do którego wpisujesz atrybuty trenera i automatycznie obliczana jest ilość gwiazdek trenerskich. Wiadomo że jest to plik stworzony pod wersję FM2009 ale można go odnieść w stosunku do FM2010 także w tym sensie że oblicza ci gwiazdki w danej dziedzinie (treningach) tzn gdybyś miał kilku kandydatów na trenerów do szkolenia np. defensywy, to po kolei wpisz atrybuty wszystkich i wybierz tego który (wg.tego pliku) uzyska największą ilość gwiazdek w trenowaniu "defensywy"

edit #2
Masz tu kalkulator gwiazdek trenerskich pod FM2010

edit #3
Po czasie zauważyłem że to temat pod FM2008 ....
Więc masz tu podobny temat z suflera w którym jest wyjaśnione jakie atrybuty powinien mieć trener któremu przydzielisz konkretny przydział (siła, aerobik itp).

ciapciak Partyzant

Snpr9 chyba znowu chce rozpocząć dyskusję na temat wykorzystywania czyichś pomysłów w swojej rozgrywce. Ja powiem tak: każdy gra jak lubi, ja osobiście nie korzystam z talentów, taktyk, killer ustawień i innych tego typu pierdół, bo jest to wszystko podane na tacy, korzystam za to zei szkoły taktyki, bo sprawia mi przyjemność gra w sposób, do którego sam dojdę. Ale tak jak mówię, narzucanie komuś stylu gry to głupota.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

Każdy gra jak lubi, ważne żeby potem nie być tak bezczelnym chwaląc się czymś takim.
Możemy mówić, że być może jest genialnym taktykiem, ale tak naprawdę to jest to niemożliwe i każdy o tym wie.

PS Żeby nie było, że zaśmiecam temat: mój ranking po trzech meczach z Polską ( 3 zwycięstwa 2:0, 2:0 i 2:1)

osa15 Partyzant

08.11.2009 18:17    #2366     Sufler - Porady do gry - Gra na wyjazdach
Wielkie dzieki za pomoc.
Sezon zakonczylem na 4 miejscu.
Wygralem na wyjezdzie z Zenitem 1-0 po lekkiej modyfikacji taktyki
Remisy 2-2 z Spartakiem i CSKA

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

06.11.2009 10:15    #2367     Sufler - Porady do gry - taktyka jak w Barcelonie
Eee tam. Wasze taktyki są strasznie nudne :) Ja od dłuższego czasu ( od zakończenia gry Teplicami ) gram taktyką 4-3-3 bardzo ofensywną, mimo tego, że nie prowadziłem klubów z imponującymi zawodnikami ( Mamelodi Sundowns oraz Freiburg ) grali naprawdę ładnie. Klepali piłką, fajnie się ustawiali i oczywiście grali ofensywnie, przez co naprawdę fajnie się ich oglądało. Z Mamelodi zdobyłem 2 miejsce w lidze RPA, a Freiburgiem ( miałem bronić się przed spadkiem ) zająłem 10 miejsce. Tak więc zachęcam do próbowania takiej taktyki nie tylko jeżeli macie świetne zespoły. Jeżeli ktoś chciałby wiedzieć więcej o tej taktyce ( Polecenia drużynowe i indywidualne ) to napiszcie na gg.

hidalgo4 Młody aktywista

06.11.2009 08:49    #2368     Sufler - Porady do gry - taktyka jak w Barcelonie
to ja powiem cos co wiadmo od Fm08, nie ma uniwersalnych taktyk, killerow itp. gra Fm zaczela polegac na tym aby "wycisnac" z tych zawodnikow to co maja najlepszego plus zrobic z tego team, a co z tym zwiazane majac najlepszych grajkow nie od razu wygrywa sie puchary ale co piekne majac odpowiednio dobrana taktyke mozan wygrwac z doslownie kazdym. Wiem nie odkrywam Ameryki tutaj ale takie spostrzezenia do mario, na sile wciskasz co co dziala srednio, na poczatku sezonu masz zawodnikow i Asystent ci podpowiada jakie ustawienia sa najlepsze dla zespolu, po 2 ja osobiscie mam zrobione 4 obecnie juz po 3 miechach w grze taktyki gram Barca,bo trzeba sie zmieniac ewoluowac, musisz dostosowywac sie do przecwnika, bo jak oponent zrobiu to szybciej lezysz, nawet z jakikms slabiakami, juz

mario.79 Partyzant

06.11.2009 08:34    #2369     Sufler - Porady do gry - taktyka jak w Barcelonie
Gram tą 4-5-1 Fiorentiną ale coś blado to wygląda, po 11 kolejkach jestem 4 (3 punkty stary do lidera, 1 mecz więcej rozegrany) wyszedłem z grupy 1 miejsca z ligi europejskiej (Valencia, AEK i jakaś lipna ekipa ze Słowenii), ale grają słabo męczą się grą wygrywam 2:1, 1:0 lub remisy 1:1 generalnie nie jest to „joga bonita”. I nie wiem czy to wina taktyki czy to i tak nic się więcej nie wydusi z Fiory. Że po prostu trzeba wzmocnić skład by się bić z najlepszymi ? Mój brat gra 4-1-3-2 (taka taktyka jak Barcy tylko zamiast 2 PŚ jest dwóch napastników i w pierwszym sezonie Juventusem wygrał Serie A, Puchar Włoch i Ligę Europejską. Kusi mnie ta jego taktyka ale podoba mi się że w tej 4-5-1 że tak fajnie rozgrywają piłkę w środku pola.

mario.79 Partyzant

06.11.2009 08:30    #2370     Sufler - Porady do gry - Xavi na króla strzelców ??
Gram tą 4-5-1 Fiorentiną ale coś blado to wygląda, po 11 kolejkach jestem 4 (3 punkty stary do lidera, 1 mecz więcej rozegrany) wyszedłem z grupy 1 miejsca z ligi europejskiej (Valencia, AEK i jakaś lipna ekipa ze Słowenii), ale grają słabo męczą się grą wygrywam 2:1, 1:0 lub remisy 1:1 generalnie nie jest to „joga bonita”. I nie wiem czy to wina taktyki czy to i tak nic się więcej nie wydusi z Fiory. Że po prostu trzeba wzmocnić skład by się bić z najlepszymi ? Mój brat gra 4-1-3-2 (taka taktyka jak Barcy tylko zamiast 2 PŚ jest dwóch napastników i w pierwszym sezonie Juventusem wygrał Serie A, Puchar Włoch i Ligę Europejską. Kusi mnie ta jego taktyka ale podoba mi się że w tej 4-5-1 że tak fajnie rozgrywają piłkę w środku pola.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution