Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
Panowie, ja nie twierdzę, że moje propozycję swą bezbłędne i całkowicie wyeliminują takie zachowania. Tylko jak sam mówisz niektórych zachowań czy to kulek czy zawodników w 3D nie da się wytłumaczyć. Więc ja tego nie tłumaczę tylko szukam rozwiązań. Nie wiem czy pamiętacie, ale do FM 2008 była taka jedna taktyka, już nazwy nie pamiętam, ale kilka rozwiązań w niej było "na pierwszy rzut oka" bez sensu. Jednak po dłuższym teście tej taktyki, która okazała się wspaniała, można było zauważyć, że te na pozór bez sensowne ustawienia przynoszą skutek.
Wiadomo, że gdy dane jest mi prowadzić zespół złożony z realnych ludzi, a zdarzają mi się takie sytuacje, rzadko bo rzadko, ale jednak, to wtedy wystarczy krzyknąć na takiego obrońcę i po sprawie.
Natomiast w tej sytuacji (nr. 3) można ustawić środkowemu obrońcy większą swobodę, żeby do takich piłek po prostu ruszał lub wysunąć w przód linię defensywy, ale to odbije się w innych miejscach.
Dlatego IMO najlepszym rozwiązaniem będzie ustawienie jednego pomocnika przed polem karnym, bo takie piłki będzie po prostu przejmował. Druga sprawa, w realnym świecie każdy zawodnik w polu karnym się przydaje przy rzucie rożnym (nie biorę pod uwagę sytuacji gdy zawodnik tylko tam przeszkadza :D), ale to FM a nie prawdziwe boisko. Jeśli ustawisz dajmy na to 9 zawodników w szesnastce to będzie tam również więcej obrońców. Natomiast ustawiając tam mniej piłkarzy wystarczy wygrać jeden pojedynek główkowy i duża szansa na bramkę. Tak jak pisałem w moim ustawieniu rzutów rożnych w polu karnym mam mało zawodników, z czego tylko trzech "coś robi" poza "wychodzeniem z głębi pola".

Co do tej 4 sytuacji to wiem, że wyłączenie Szukania gry będzie miało więcej minusów, ale tę sytuację powinno rozwiązać, a innych pomysłów na to nie mam.

Robi w Twojej sytuacji powinieneś podnieść bramkarzowi Swobodę decyzji i ewentualnie Nastawienie, na bardziej ofensywne.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

DanielloMUFC Partyzant

Grupa: Użytkownik
11.01.2010 22:11    #2312     Sufler - Porady do gry - Słaba gra u siebie
[quote=hidalgo4]a co do taktyki skoro grasz "com dom" to czy zawsze stosujesz to co jest zalecane tzn gra pilka do nogi i bez wsizgw plus krycie i pressing offensywnych graczy?[/quote]

Hmmm... Gra piłką, do nogi i bez wślizgów owszem, ale krycie i pressing ofensywnych graczy, nie doczytałem i ustawia je asystent.

hidalgo4 Młody aktywista

11.01.2010 22:03    #2313     Sufler - Porady do gry - Słaba gra u siebie
a co do taktyki skoro grasz "com dom" to czy zawsze stosujesz to co jest zalecane tzn gra pilka do nogi i bez wsizgw plus krycie i pressing offensywnych graczy?

kanonier14 Partyzant

11.01.2010 20:05    #2314     Sufler - Porady do gry - Kilka problemów, z napastnikami
Osobiście wolę sam znaleźć odpowiednią taktykę, dla moich zawodników. Wtedy ta gra ma faktyczny sens, rozumiem, że irytacja po beznadziejnych wynikach + presja stracenia posady jest duża, ale w tej grze chodzi, aby samemu pokombinować. Ostatnio lepiej mi idzie i bardzo się cieszę z tego powodu, a już zupełnie bezproblemowo w LM, ku mojemu zdumieniu. z Kopenhagą 2:0 i 3:1, z Bordeux 2:0 i 4:1, z CSKA Moskwa 3:1 i 1:1. Obecnie mam 2, 3 taktyki, zdatnych do użytku i sprawdzam która jest lepsza przy jakich zawodnikach i w jakich meczach.

vivaldi9 Partyzant

11.01.2010 16:15    #2315     Sufler - Porady do gry - Taktyki
Jeśli nie jesteś taktykiem zagraj taktyką "complete domination" jest super!
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

vivaldi9 Partyzant

11.01.2010 16:00    #2316     Sufler - Porady do gry - Pomocy
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

kecaj333 Partyzant

11.01.2010 15:18    #2317     Sufler - Porady do gry - Zmiana taktyki
Witam.
Chciałbym zapytać, czy jest dobrym posunięciem (koniecznym?) ustalanie dla druzyny 2-3 ustawień taktyki (np. 4-4-2, 4-1-3-2,3-5-2) i zmienianie go w zależności od przeciwnika? Z doswiadczeń wychodzi mi, ze najlepiej miec jedno ogólne ustawienie i jedynie modyfikowac polecenia i suwaki.
Z góry dzięki za odpowiedź

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
11.01.2010 13:09    #2318     Sufler - Porady do gry - Taktyki
W FM09 grałem jedną, niezmienną w zasadzie taktyką od sezonu 2008/09 do 2021/22. Klub VfL Osnabruck - sukcesy? Wypisane w moich karierach. W ciągu tych sezonów nikt z przeciwników nie "rozkminił" mojej taktyki - po prostu moje ludki grały raz lepiej, raz gorzej ;)
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

techniczny Młody aktywista

11.01.2010 09:31    #2319     Sufler - Porady do gry - Taktyki
to wszystko się okaże w praniu. są taktyki lepsze i gorsze. na pewno z początku nie będzie ci szło jak po maśle. jeśli jesteś kiepskim taktykiem to spróbuj korzystać z gotowych taktyk. osobiście proponuję dwie "by seju" oraz "complete domination" ;)

szfedo Przodownik pracy

10.01.2010 23:30    #2320     Sufler - Porady do gry - Kilka problemów, z napastnikami
[quote=Ya]Stary, 11 miejsce po 23 kolejkach? Arsenalem? Może warto byłoby się zastanowić nad Tobą, nad tym jak ustawiasz zespół, a nie nad tym czy napastnicy strzelają czy nie? ;> Ja w moim pierwszym sezonie w fm 2010 gram Sevilla. Po 24 kolejkach jestem na 1-szym miejscu, mam 1 pkt przewagi nad Barca. Moje wyniki z gigantami: vs Valencia 6-1; vs Barca 1-1; vs Real 2-1; vs Atletico Madryt 2-1. W Lidze Mistrzów jestem niepokonany od 7 spotkań, teraz czeka mnie rewanż na moim stadionie. Z zimnej Moskwy wywiozłem 3 pkt i teraz w rewanżu jestem spokojny o wynik. Wielkich transferów nie robiłem; w lecie: Carlos Carmona i Mario Mandzukic; w zimie: David Beckham z wolnego i Wellinton w miejsce Luisa Fabiano :) [/quote]

Nie każdy jest superhiperultramega taktykiem. Wiele osób (w tym i ja) ma często problemy w tej grze właśnie z powodu mizernie ułożonej taktyki. I np ja sukcesy osiągam dopiero po 3-4 sezonach, gdzie w klubie mam zawodników ociekających zajebistością i to w sumie oni wygrywają mi mecze :P

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.