Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.04.2010 17:23    #2241     Sufler - Porady do gry - Pomocy z FM 10! Pilne!
Sposób wydawania scoutom poleceń nie uległ żadnej zmianie w stosunku do poprzedniej wersji. Pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy, to taka, że nie masz scoutów (wiem, że to głupie, ale...), albo że próbujesz sprawdzić zawodnika z innej ligi, kiedy Zarząd pozwala jedynie na sprawdzanie zawodników z Polski.

Co do taktyki - ja używam nowego trybu, który moim zdaniem jest znacznie lepszy (polecam spróbować). Strzałki znajdziesz (chyba) po przekonwertowaniu taktyki na klasyczną.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

malek888 Partyzant

12.04.2010 17:18    #2242     Sufler - Porady do gry - Pomocy z FM 10! Pilne!
Witajcie!
Dzisiaj zacząłem grać w najnowszą wersję gry. Objąłem przewodnictwo w klubie Stal Stalowa Wola. Zacząłem układać taktykę, aby zorientować się kogo trzeba zakupić. Brakowało mi kilku zawodników. Odnalazłem zawodników na potrzebne pozycje... I nastąpił problem.

Jak wziąć raport scouta o zawodniku? Jak pozyskać o nim dodatkowe informacje typu czy będzie wzmocnieniem dla drużyny czy nie? W poprzednich wersjach gry było to proste...

P.S. Mam jeszcze drugie pytanie, tym razem dotyczące taktyki. Czy można w tej wersji gry użyć strzałek, aby wskazać zawodnikowi miejsce nabiegania?

Z góry dzięki. Pozdro dla wszystkich.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

Panie Montana, statystyki mają bardzo duże znaczenie, ale nimi nie wygra się meczu. Wg mnie dużo zależy od Twoich umiejętności, czyli taktyki, rozmowy motywacyjnej, ale też treningów. Nie raz pewnie spotkałeś się z sytuacją, gdy słabszy zespół ogrywał jakiegoś tuza futbolu. Na tej właśnie podstawie można twierdzić, że statystyki nie grają, bo przecież teoretycznie lepszy zespół = teoretycznie lepsi piłkarze = lepsze statystyki. Dlaczego więc wygrywają ci słabsi? Być może to szczęście, bo wygrali akurat 1 mecz na 10 z tym zespołem. Przyczyną może być też po prostu większa ambicja, która podpowiada, że przecież nie ma drużyn nie do pokonania. A może to umiejętności i charyzma trenera, który genialnie przemówił w szatni i świetnie ustawił zespół?
Fakt jest taki, że samymi statystykami nie wygrasz niczego. Do tego musisz dołączyć swoje umiejętności taktyczne (bo przecież zespół musi być zgrany) czy motywacyjne.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

07.04.2010 19:47    #2244     Sufler - Porady do gry - rzuty rożne w fm 10.
[quote=Szymson]własnie gdzie ywdawac polecenia na stałe fragmenty jak cos gg 1735438[/quote]

ekran taktyki -> polecenia dla druzyny i tam ustawiasz
(L)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
07.04.2010 15:58    #2245     Sufler - Porady do gry - Filozofia
Jeśli nie możesz sobie poradzić z tą filozofią, to może po prostu wróć do starego modelu przedstawiania taktyki.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Guezmir Młody aktywista

07.04.2010 15:42    #2246     Sufler - Porady do gry - Filozofia
[quote=Godman]Filozofii gry nie dopasowujesz do swojego zespołu, tylko do rywala. Grając z równorzędnym ja zaczynam od standardowej, i patrząc na to, co się dzieje na boisku albo robię "krok wstecz" (czyli ustawiam na kontrę), albo "w przód" (kontrola). Grając ze słabszym rywalem zaczynam od kontroli, i to samo - w trakcie meczu zmieniam, w zależności od sytuacji na boisku.

Stworzenie taktyki, która będzie dobra na wszystkie zespoły, z którymi grasz, jest praktycznie niemożliwe.

Grając Valencią zapewne grasz zazwyczaj ofensywą, albo nawet przewagą - moim zdaniem to błąd. Jeśli rywale zaczynają się bronić, to obydwie drużyny komasują się przed polem karnym przeciwnika, i zaczyna się kopanina. Lepiej zagrać standardowo, niech rywale wyjdą ze swojej strefy, wtedy szybkimi atakami lub wrzutkami w pole karne masz znacznie większe szanse na stworzenie dobrych sytuacji, i strzelenie bramki.[/quote]

Piszesz o strategiach, a nie o filozofii ;)
Filozofie to odpowiedniki reguł opisanych w TiRT 09.

Bardzo sztywna = reguła jedynkowa
Sztywna = reguła dwójkowa
Zrównoważona = system zadaniowy
Płynna = 5x5
Bardzo płynna = system globalny

Ja preferuję ostatnio filozofię zrównoważoną. Uznałem, że najlepiej pasuje do mojej drużyny tj przebudowanego Zagłębia Lubin. Nie używam jednak KT. Owszem ustawiam strategię, zadania i role za pomocą KT, po czym konwertuję do klasycznej i w trakcie gry dokonuje kosmetycznych poprawek. Czuję, że operując wszelkimi opcjami i suwakami mam większą kontrolę. Kopę lat tak grałem i nie stanowi to dla mnie problemu.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

07.04.2010 14:56    #2247     Sufler - Porady do gry - Filozofia
Filozofii gry nie dopasowujesz do swojego zespołu, tylko do rywala. Grając z równorzędnym ja zaczynam od standardowej, i patrząc na to, co się dzieje na boisku albo robię "krok wstecz" (czyli ustawiam na kontrę), albo "w przód" (kontrola). Grając ze słabszym rywalem zaczynam od kontroli, i to samo - w trakcie meczu zmieniam, w zależności od sytuacji na boisku.

Stworzenie taktyki, która będzie dobra na wszystkie zespoły, z którymi grasz, jest praktycznie niemożliwe.

Grając Valencią zapewne grasz zazwyczaj ofensywą, albo nawet przewagą - moim zdaniem to błąd. Jeśli rywale zaczynają się bronić, to obydwie drużyny komasują się przed polem karnym przeciwnika, i zaczyna się kopanina. Lepiej zagrać standardowo, niech rywale wyjdą ze swojej strefy, wtedy szybkimi atakami lub wrzutkami w pole karne masz znacznie większe szanse na stworzenie dobrych sytuacji, i strzelenie bramki.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

SlimShady7 Młody aktywista

05.04.2010 22:07    #2248     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
[quote=Rybarca]SlimShady7
o ile się nie mylę to ta taktyka nie jest do fm 07 :D[/quote]

upssss.... :P

zapędziłem się za bardzo ;) co nie zmienia faktu że przy pomocy tego opisu taktyki który przygotował Seju zrobiłbyś także niezlą takse do FM 2007 :D
Forza Grande Milan !!!

SlimShady7 Młody aktywista

05.04.2010 21:18    #2249     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
Ja poleciłbym ci taktykę "Dwójka" by Seju. Grałem Milanem kilkanaście sezonów i zdobyłem na tej taktyce najważniejsze trofea po kilka razy. Z upadającego zespołu pełnego starych pryków potrafiłem przez 2 pierwsze sezony wygrać Serie A i dojść do półfinału LM co tym zespołem można uznać za sukces. W końcu przestałem grać Milanem bo po dobraniu idealnych graczy do tej taktyki wygrywałem co sie da i gra zrobiła się nudna.
Rozpoczelem kariere w 3 lidze Indonezyjskiej równiez z ta samo taktyka i odrazu w pierwszym sezonie awansowałem do 2 ligi. Na prawde polecam.

Opis taktyki:

http://www.cmrev(...)cie.html

Link do pobrania:

http://www.cmrev(...)ka_.html
Forza Grande Milan !!!

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

03.04.2010 11:13    #2250     Sufler - Porady do gry - Czy gra skrzydłami ma sens?
Pamiętam że w FM08 grałem skrzydłowymi którzy schodzili do pola karnego- jednak do tego potrzebna by była kompresja taktyki, żeby te "strzałeczki" ponakreślać. W polu karnym czekał napastnik któremu skrzydłowy podawał piłkę ten odgrywał i skrzydłowy był sam na sam.

Jednak nie utrudniając jest możliwość nakazania rajdów skrzydłem ale zabronić dośrodkowań i powinni podawać albo w pole karne, albo przed nie gdzie czekaliby pomocnicy.

E: Co do tej 08 taktyki- grałem nią Barceloną i na skrzydłach był Eto'o z Aquero a w środku Messi.
#TeamTyniec

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.