Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
07.07.2010 16:15    #2181     Sufler - Porady do gry - Strzałki w taktyce
Wchodzisz w ekran taktyki - tworzysz nową lub nie, potem klikasz na opcję taktyka i konwertuj na klasyczną. Potem wybierasz zawodnika i prawym przyciskiem myszki przeciągasz jego koszulkę do przodu albo do tyłu lub też w poleceniach indywidualnych ustawiasz wyjścia z głębi pola (lub coś takieg, nie mam FMa odpalonego) na rzadko lub często. Wtedy ów strzałki się pojawią.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Silverballer Partyzant

Grupa: Użytkownik
06.07.2010 18:09    #2182     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki
Witam, postaram się jasno sformułować to, o co proszę.

Widziałem w internecie, na screenach to.

A więc. Chodzi mi o to, aby po wejściu w skład mojej drużyny przy jego nazwisku istniały gwiazdki określające jego położenie. Coś takiego jak w raporcie najsilniejszego składu na podstawie asystenta.

Jest taka opcja, pokaż względem wykonywania rzutów z autu, wiek, morale, ja chcę gwiazdki. Chodzi mi oczywiście w ekranie obok taktyki. Chce zobaczyć innych zawodników, a nie tylko tych z raportu.

Nie zakładając nowego tematu, znacie trenera do ataku, nie mylić ze strzałami, który miałby min. 4,5 gwiazdki ? :)

Dzięki z góry!

Silverballer Partyzant

Witam, postaram się jasno sformułować to, o co proszę.

Widziałem w internecie, na screenach to.

A więc. Chodzi mi o to, aby po wejściu w skład mojej drużyny przy jego nazwisku istniały gwiazdki określające jego położenie. Coś takiego jak w raporcie najsilniejszego składu na podstawie asystenta.

Jest taka opcja, pokaż względem wykonywania rzutów z autu, wiek, morale, ja chcę gwiazdki. Chodzi mi oczywiście w ekranie obok taktyki. Chce zobaczyć innych zawodników, a nie tylko tych z raportu.

Nie zakładając nowego tematu, znacie trenera do ataku, nie mylić ze strzałami, który miałby min. 4,5 gwiazdki ? :)

Dzięki z góry!

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

04.07.2010 10:53    #2184     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
Czy jeśli ktoś się nie zna, to zamiast siedzieć cicho musi wprowadzać w błąd?

EDIT: Nieskuteczność napastników to niestrzelanie przez nich bramek. Widocznie masz złe ustawienia indywidualne, nie umiesz ustawić dobrej taktyki. Jeśli wszystko zrobisz dobrze to brak zgrania będzie miał bardzo mały wpływ na grę twoich napastników.

[quote]młodsi zawodnicy są bardziej ruchliwi częściej wychodzą na pozycję itp[/quote]
Bzdura! To tylko gra.
[quote]częściej tracą koncentrację i mają słabsze atrybuty psychiczne
[/quote]
to też nie jest zasada. Często tak właśnie jest, ale nie zawsze.
[quote]Na karne w FM-ie największy wpływ ma umiejętność ich wykonywania, i umiejętności bramkarskie bramkarza przeciwnika. Kwestie psychiczne mają bardzo mały choć czasem zauważalny wpływ.[/quote]
Kolejna bzdura. Równie ważne co sam atrybut techniczny wykonywania rzutów karnych jest atrybut opanowania.

Junin Partyzant

04.07.2010 10:22    #2185     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
1. Przez zmiany w składzie twoja drużyna się rozregulowała i potrzebuje sporo czasu na zgranie, ale z każdym miesiącem wszystko będzie się powoli "zazębiać". Miałem podobną sytuacją w FM 08 grając Jagiellonią. Też wymieniłem połowę składu i zamiast grać lepiej od tamtej poukładanej ale gorszej indywidualnie, grała dużo gorzej. Grały tylko umiejętności indywidualne, ale z czasem powoli piłkarze ze sobą się zgrywali. Jedynym lekarstwem na to jest czas i dostosowanie taktyki do nowych zawodników.

2.Młody wiek ma pewien wpływ (niekoniecznie negatywny). Jego pozytywnym wpływem jest to że młodsi zawodnicy są bardziej ruchliwi częściej wychodzą na pozycję itp.. Negatywnym wpływem jest to ,że częściej tracą koncentrację i mają słabsze atrybuty psychiczne

Odnośnie karnych:

Na karne w FM-ie największy wpływ ma umiejętność ich wykonywania, i umiejętności bramkarskie bramkarza przeciwnika. Kwestie psychiczne mają bardzo mały choć czasem zauważalny wpływ. Miałem kiedyś zawodnika w FM 08 (tak w Jagiellonii, bodajże Stankiewicz sie nazywał, miał jakieś 17-18 lat) który miał 20/20 rzuty karne a atrybuty psychiczne na poziomie 3-5/20. Trafiał wszystkie karne. Nawet te w Lidze Mistrzów. To on w kwartecie z Czaplińskim, Nowackim i Lecić-iem wywalczył 1/8 Ligi Mistrzów pomomo że skład (sprzed wymiany) był maksymalnie na środek tabeli Ekstraklasy.

Mam nadzieję że pomogłem :)
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Black Młody aktywista

03.07.2010 22:42    #2186     Sufler - Porady do gry - Szybkość meczu
2D. Rozszerzone sytuacje, czasem w mało ważnych meczach kluczowe. Szybkość jedno-dwa kliknięcia od najszybszego.
Nie ma wpływu. Co najwyżej na Twoje reakcje dotyczące taktyki, wolniej je wprowadzasz. No i możesz nie zauważyć wszystkiego jak grasz samym komentarzem. W sumie nie masz prawa zauważyć po komentarzu, że trzeba skrócić polę gry. :>

connie Partyzant

02.07.2010 15:43    #2187     Sufler - Porady do gry - Gra pod publiczke
Siemka ziomki, witam na tym forum,fajnie tu
Szukam taktyki dio menczestery united i paru graczy dobyrch;
jeszcze takie pytanko
gra pod bubliczke..co to jest?

R4obson Partyzant

Witam Gram z kolegą przez neta i nie znam zbyt duzo talentów w porównaniu do niego i bardzo bym was prosił o skompletowanie całej 11 do Bałtyku Gdynia takich Super wymiataczy do taktyki 1-4-3-3 P.S max pensja to 300k na rok

mateuszmc Partyzant

25.06.2010 16:43    #2189     Sufler - Porady do gry - Drużyna do 4-1-2-3
Witam czy mógłby mi ktoś zaproponować jakąś drużynę do taktyki 4-1-2-3,wiem że Chelsea do tego się nadaje,ale chciałbym ją wypróbować do jakiegoś innego teamu ale nie mam pomysłu jakiego,gdyż największy problem mam z Środkowymi Pomocnikami,a bo to CR nie potrafi grać jako ŚP,a bo to Sneijder mnie jakoś do tego nie przekonuje,a bo to nie ma 2 dobrego ŚP a kasy też jak na lekarstwo,a więc proszę o pomoc :p

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

23.06.2010 14:21    #2190     Sufler - Porady do gry - Trenerzy a gwiazdki
[quote=FAQ]Trening
Dzięki niemu umiejętności naszych zawodników mogą rosnąć bądź spadać. W trakcie przygotowania do sezonu warto ustawić trening na bardziej siłowy czyli więcej aerobiku i kondycji dla wszystkich zawodników, po to, żeby wrócili do formy. W trakcie sezonu powinno się przydzielić osobny trening dla pozycji/formacji. "Trening Mistrzów", czyli jak mieć upragnione 7 gwiazdek dla naszego programu szkoleniowego:

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):
Siły powinien posiadać Kondycję na 18
Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18
Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18
Taktyki musi posiadać Taktykę na 18
Panowania nad piłką powinien mieć: Technika 18 i Psychika 18 albo Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie Technika 20 i Psychika 10.
Defensywy musi posiadać Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10
Ataku musi posiadać Atak na 18 i Technikę na 18 albo Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest Atak 20 i Technika 10.
Strzeleckiego musi posiadać Technikę na 18 i Atak 18 albo Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z Techniką 20 i Atakiem 10
Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 + Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.[/quote]
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution