Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

endrus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.08.2010 21:00    #2161     Sufler - Porady do gry - Idealna liga
[quote=Jacko]Pomstiborius, w gwoli ścisłości - do ścisłej czołówki. :)
Ludzie, doprawdy nie rozumiem. Dostajecie FM-a, taktyki, Genie Skauty, shortlisty, tylko nikt za Was klubu nie wybiera, a Wy i tak macie z tym problem. A potem jeszcze będą pretensje, że albo klub ma za dużo pieniędzy albo też wygrywa wszystko z każdym. [/quote]
Są bodaj dwie stronki na necie które po wskazaniu ligi wybierają losowo zespoły.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

07.08.2010 20:26    #2162     Sufler - Porady do gry - Idealna liga
Pomstiborius, w gwoli ścisłości - do ścisłej czołówki. :)
Ludzie, doprawdy nie rozumiem. Dostajecie FM-a, taktyki, Genie Skauty, shortlisty, tylko nikt za Was klubu nie wybiera, a Wy i tak macie z tym problem. A potem jeszcze będą pretensje, że albo klub ma za dużo pieniędzy albo też wygrywa wszystko z każdym.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

MeehoweCK Partyzant

05.08.2010 19:05    #2163     Sufler - Porady do gry - kryzys w trakcie sezonu
[quote=Barcafan1990]to jest gra . Komputer uznal ze za dobrze Ci idzie jak na taka druzyne i nic nie zrobisz zadne taktyki nie pomoga swoje musisz przegrac... Mialem tak kilka krotnie grajac outsiderami[/quote]
Ale zespół mam dobry - przeciwnicy wcale nie mają lepszych piłkarzy od moich. Jedynie reputacja klubu jest niska. Wydaje się, że kryzys mam zażegnany (6:1 i 3:1 w dwóch ostatnich meczach), ale nadal nie wiem co było jego przyczyną i jak go uniknąć następnym razem...

Barcafan1990 Partyzant

05.08.2010 17:00    #2164     Sufler - Porady do gry - kryzys w trakcie sezonu
to jest gra . Komputer uznal ze za dobrze Ci idzie jak na taka druzyne i nic nie zrobisz zadne taktyki nie pomoga swoje musisz przegrac... Mialem tak kilka krotnie grajac outsiderami

about Partyzant

05.08.2010 15:45    #2165     Sufler - Porady do gry - kryzys w trakcie sezonu
[quote=MeehoweCK]Witam Was i proszę o poradę. Kieruję angielski klub Worcester City. Do tej pory szło mi całkiem nieźle, dwukrotnie awansowałem, obecnie gram w Coca-Cola League 2. I na początek super - jako beniaminek, pomimo prognozowanego 24. miejsca, po 23 kolejkach byłem liderem. Seria 14 meczów bez porażki (z których większość to zwycięstwa), dwukrotnie tytuł managera miesiąca. Aż w końcu nadeszła chwila, w której wszystko zaczęło się walić. Ostatnie 5 meczów to same porażki, bramki 2-15. Nie mam zielonego pojęcia co jest tego przyczyną. Moi piłkarze przewyższają przeciwników umiejętnościami (przynajmniej patrząc na statystyki), morale całego zespołu było znakomite (teraz oczywiście już zdążyło spaść). Nie zmieniałem w tym czasie taktyki (bo po co zmieniać coś co działało dobrze), żaden kluczowy piłkarz nie miał kontuzji. Z Macclesfield w pierwszej rundzie wygrałem 5:2, teraz przegrywam 1:5 (dla zobrazowania sytuacji dodam, że było to dopiero drugie zwycięstwo Macclesfield w całym sezonie). W dodatku nie są to porażki przypadkowe po wyrównanych meczach, w każdym meczu przeciwnik stwarza 6-7 sytuacji stuprocentowych, przewaga jest miażdżąca. Najbardziej dziwi mnie to, że kryzys przyszedł tak nagle. Spotkaliście się z podobnym problemem? Proszę o poradę...[/quote]

Mam podobnie w polskiej lidze tylko mniejsze porażki ...
Wtedy lekko zmieniam skład dam odpoczać gwiazdą po czym grają jak należy . Jak nie pomoże to zmiana minimalna taktyki powinna pomóc

MeehoweCK Partyzant

05.08.2010 15:28    #2166     Sufler - Porady do gry - kryzys w trakcie sezonu
Witam Was i proszę o poradę. Kieruję angielski klub Worcester City. Do tej pory szło mi całkiem nieźle, dwukrotnie awansowałem, obecnie gram w Coca-Cola League 2. I na początek super - jako beniaminek, pomimo prognozowanego 24. miejsca, po 23 kolejkach byłem liderem. Seria 14 meczów bez porażki (z których większość to zwycięstwa), dwukrotnie tytuł managera miesiąca. Aż w końcu nadeszła chwila, w której wszystko zaczęło się walić. Ostatnie 5 meczów to same porażki, bramki 2-15. Nie mam zielonego pojęcia co jest tego przyczyną. Moi piłkarze przewyższają przeciwników umiejętnościami (przynajmniej patrząc na statystyki), morale całego zespołu było znakomite (teraz oczywiście już zdążyło spaść). Nie zmieniałem w tym czasie taktyki (bo po co zmieniać coś co działało dobrze), żaden kluczowy piłkarz nie miał kontuzji. Z Macclesfield w pierwszej rundzie wygrałem 5:2, teraz przegrywam 1:5 (dla zobrazowania sytuacji dodam, że było to dopiero drugie zwycięstwo Macclesfield w całym sezonie). W dodatku nie są to porażki przypadkowe po wyrównanych meczach, w każdym meczu przeciwnik stwarza 6-7 sytuacji stuprocentowych, przewaga jest miażdżąca. Najbardziej dziwi mnie to, że kryzys przyszedł tak nagle. Spotkaliście się z podobnym problemem? Proszę o poradę...

Chelsea_Londyn Partyzant

Poszukuję jakiś utalentowanych trenerów najlepiej z wysokim poziomem ataku , defensywy , taktyki , strzałów . . .

Większość jakich mam jedynie mają 20 przy sile ;|

Dziękuję.

maniutinho Młody aktywista

Może nie zmieniaj tak często taktyki, albo za często robisz roszady? Jak grałem Legią, to praktycznie cały czas jeden skład i szło mi znakomicie.

Buła Partyzant

25.07.2010 09:36    #2169     Sufler - Porady do gry - Rozgrywający D.Silva
Przyczyn może być kilka:

- skoro rzadko podaje, może nie dostaje podań, a to dlatego, że rywale odcinają go od nich, może jest kryty (sam tak gram przeciwko Valencii, czasem nawet ustawiam na niego podwójne krycie). Spróbuj w trakcie meczu zmieniać mu pozycję - przesuwać do przodu, na skrzydło itp., wtedy trochę czasu upłynie zanim defensorzy rywala zorientują się w sytuacji,

- może traci piłki w wyniku rajdów albo przetrzymywania piłek? Czasem bywa tak że pomocnik przetrzymuje piłkę, robi z nią kółeczka, ale sprawny i czysty wślizg wrogiego obrońcy powoduje jej utratę,

- nie znam gry aż tak bardzo, ale może wpływ ma również szerokość? Gdy grasz wąsko, w środku robi się ciasno i ciężko znaleźć sobie miejsce do sprawnego rozegrania?

- ustaw drugiemu ŚP i stoperom podania krótkie, może to też pomoże podaniom do Silvy. A na pewno pomoże posiadaniu piłki, co z kolei pomoże rozgrywającemu :P

Ogólna liczba podań dla mnie jest ważna, choć nie najważniejsza. Liczy się ilość kluczowych. Jeśli mój pomocnik ma oczywiście zbyt dużo niecelnych podań, to staram się je skrócić, ale gdy widzę, że mając tak ustawione podania, sobie radzi i bardzo wspomaga linię ataku, raczej niczego nie zmieniam.

Ja prowadzę Barcelonę i nie powiem, Xavi z Iniestą to świetni pomocnicy (Keita na środku również niczego sobie), ale w liczbie asyst i tak ustępują odgrywającemu (Ibrahimović) i skrzydłowym (głównie Messiemu - największa liczba asyst w klubie i lidze). Trochę to dziwne, ale mi pasuje.

Poza tym w Szkole Taktyki jest chyba tekst o środkowych pomocnikach i tam wyrażono przypuszczenie, że realny potencjał środkowych w grze nie może być w pełni wykorzystany, z tego co pamiętam...
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
22.07.2010 15:40    #2170     Sufler - Porady do gry - Zbyt częste kontuzje w zespole.
[quote=Jesters]w przerwie maja kondycje na poziomie 60-70%[/quote]

Koncertowo skopałeś przygotowanie do sezonu... Grałeś jakieś sparingi? Ja potrafię swoich pomęczyć - 2 sparingi na rozruszanie, później 7-8 w 2-3 tygodnie dla zbudowania wytrzymałości i na koniec znowu ze 2 z lekkimi rywalami dla zbudowania morale. Często moi grajkowie bez problemu wytrzymują cały mecz bez zmian personalnych z kondycją 70 . Ci z niższą wytrzymałością bazową mają na koniec meczu 60-70, zmiany robię głównie z powodu kontuzji/zmiany taktyki/słabej gry, a nie z powodu braku sił. Jeśli człowieczek po godzinie gry ma wytrzymałość na 60, to nic dziwnego że kontuzje łapie.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution