Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Rumci92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.08.2010 15:11    #2131     Sufler - Porady do gry - Pomoc taktyczna
Panowie, mam problem i nie ukrywam, że nie potrafię sobie z nim poradzić. W serię CM/FM gram od jakichś 10 lat. Nigdy nie byłem mistrzem w ustalaniu taktyki, ale na ogół udawało mi się stworzyć taką, która przynosiła mi zadowalające wyniki. W poprzedniej wersji gry na jednej taktyce z drobnymi modyfikacjami przegrałem chyba z 10 sezonów, zdobywając w tym czasie komplet mistrzostw krajowych. Ale przyszedł FM 2010 i zaczęły się problemy. Opiszę pokrótce moją karierę.

Zacząłem w Leeds, bo już od kilku lat zbierałem się do zaczęcia w niższej lidze i stworzenia potęgi z przeciętnej drużyny. Pierwszy sezon to wygrana w cuglach League One. Drugi sezon zaczął się fatalnie, przez kilka pierwszych kolejek byłem czerwoną latarnią. Beznadziejnie spisywała się obrona, przez jej głupie błędy traciłem większość bramek. Kilka modyfikacji i zaczęło to jakoś wyglądać. Koniec końców, udało mi się zająć miejsce gwarantujące baraże o PL, no i awansowałem. Pierwszy sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej napawał mnie optymizmem, bo zająłem 8. miejsce, pechowo przegrywając awans do Ligi Europejskiej. W przerwie letniej dokonałem kilku wzmocnień i po fantastycznych wynikach w sparingach (wygrane m.in. z Barceloną i Man City) zacząłem sezon ligowy. No i kiszka. Mnóstwo traconych bramek, w których znowu główną rolę odgrywała obrona. Ale dopóki formacje ofensywne zdobywały bramki, dopóty byłem w miarę zadowolony. Ale potem stała się rzecz niesamowita - moi zawodnicy kompletnie przestali spełniać założenia taktyczne. Mnóstwo niedokładnych podań, 3-4 strzały na mecz, praktycznie wszystkie z dystansu. ZERO akcji, głupie straty w środku pola, ataki wyglądały jak walenie głową w mur, bo zatrzymywały się na 30-40 metrze. Przyznam szczerze, że nie wiem co robić. Mam naprawdę niezły skład, którego nie powstydziłoby się sporo dobrych klubów. Nie oczekuję, że będę wygrywał 5-0 z Chelsea, ale chciałbym, by mecze z takimi drużynami, jak Bristol City czy West Ham nie przypominały bojów z europejskimi potęgami.

Zamieszczam skriny z domyślnym składem i taktyką. Byłbym bardzo wdzięczny, gdybyście mogli mi w jakiś sposób pomóc. Moje pomysły już się chyba skończyły.

http://img80(...)fm1w.jpg
http://img82(...)6792.jpg

Diamond Partyzant

24.08.2010 12:47    #2132     Sufler - Porady do gry - zakłopotany
witam ponownie po przerwie prób i experymentów tyle że ze zmienionym nickiem (wcześniej czloneKradYnadzorczeJ)

Gram Wisłą, wiedzie mi się nie najgorzej, przetrwałem jakoś plagę remisów. I znów mam pytanie odnośnie taktyki bo mam na jej punkcie jakiegoś zajoba :D.

Z tego co wiem gdy przeciwnik ma wolnych defensorów muszę doprowadzać do pojedynków biegowych i analogicznie na odwrót. Ale jest jedno ALE. Co mam zrobić gdy przykładowo jest sytuacja nie mal bez wyjścia ? W drodze przykładu:

Przeciwnik ma wolnych obrońców więc staram się grać wąsko. Ale jest duże zagęszczenie w srodku pola . Więc co mogę zrobić ? SZeroko odpada bo przeciwnik gra świetnie w powietrzu , wąsko też nie bardzo bo mało miejsca .
Co w takich i podobnych sytuacjach powinienem zrobić? Proszę o odp

bashey_pl Partyzant

23.08.2010 18:06    #2133     Sufler - Porady do gry - atrybuty
Proszę bardzo: www.cmrev.com/manifesty/blog/11289,Piotr-Sebastian.html.

Szkoła Taktyki Naszego Mistrza.

gajda99 Partyzant

23.08.2010 16:10    #2134     Sufler - Porady do gry - Prędkość działania FM
Witam, niedawno kupiłem laptopa, i chciałem na nim pograć w fma bo stacjonarny mam slaby i bardzo długo mi się gra ładowała. Laptop jako ze nowszy to i szybszy: dual core 2,2 GHz, 4GB ram, radeon hd 4650. I problem jest taki, że gra działa wolniej niż na athlonie 1,8, 1gb ramu. Na stacjonarnym miałem xp, a tutaj win 7. Może nie mam czegoś zainstalowanego? DirextX najnowszy i nie mam już pomysłu. A fm chodzi po prostu tragicznie wolno - kliknięcie gdziekolwiek - i po 5s dopiero reaguje. Ponadto nie wyświetla mi koszulek na ekranie taktyki. Na stacjonarnym wszystko chodzi ładnie(tylko ładuje się wolno, ale to zrozumiałe). Pomocy!

Abdulinho17 Młody aktywista

23.08.2010 08:55    #2135     Sufler - Porady do gry - Kontratak
Strategia Gry z kontry polega na tym, że wyczekujesz na swojego przeciwnika na swojej półowie czekając cały mecz na kontry. W instrakcjach szczegółowych innej taktyki jest możliwosc wyjcia szybką kontrą, z tą różnicą, że nie jest to czekanie całego meczu na kontre lecz mozesz grac ofensywnie a gdy przeciwnik przyciśnie Twoi gracze wyjda z kontrą zaraz po odbiorze piłki.
Visca el Barça !

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
22.08.2010 17:44    #2136     Sufler - Porady do gry - Luki w FM'ie 2010
Ustaw obrońcom bardziej ofensywne nastawienie, a napastnikom bardziej defensywne. Bodajże Piotr Sebastian pisał o tym w jednym z odcinków Szkoły Taktyki. Wspominał też jak policzyć nastawienie dla formacji i jakie różnice między formacjami są akceptowalne.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

elsiete Młody aktywista

22.08.2010 15:16    #2137     Sufler - Porady do gry - atrybuty menedżera (gracza)
-bardzo zaangażowane podejscie - czylli czy wypowiadasz sie dla mediów, bierzesz udział w konferencjach, ile czasu spedzasz na urlopie itd.
-konsekwencja taktyczna - jak czesto zmieniasz taktyki i czy sie sprawdzaja itd.
-lojalność - lojalnosc wzgledem klubu, czyli nie zgłaszanie sie jako chetny na kazda wolna pozycje i zachowanie w klubie
- kontrola finansowa - jak gospodarujesz finansami klubowymi, czy nie masz debetów w którymś z budżetów
- stosunek do krajowych piłkarzy - czyli ilu zawodników krajowych jest w składzie
- dyscyplina - czy niema "burdelu" w klubie w składzie, czy zawodnicy nie sa skłóceni, niezadowoleni, czy jest harmonia

ksgfun Partyzant

Cześc zacznęod tego że jestem słabym taktykiem i szukam jakiejs strony z gotowymi taktykami ktore maja juz wgrane polecenia indywidualne moge prosić?

ksgfun Partyzant

Cześć zacznę od tego że jestem bardzo słabym taktykiem i mam pytankio gdzie z kad można pobrać gotowe taktyki takie co ustawione jest w nich nawet polecenie dla pojedynczego gracza

webson Partyzant

20.08.2010 00:02    #2140     Sufler - Porady do gry - tempo, podania, szerokość?
Gram już jakieś 6 sezonów, mam bardzo dobry skład, praktycznie na każdej pozycji jedni z najlepszych na świecie, także błędów u mnie nie za wiele, ale mimo to staram się doprowadzić taktykę do perfekcji. Gram wysoko ustawioną linią def (17), także cisnę rywala i tu moje pytanie, jakie tempo, podania i szerokość bardziej pasują do takiej taktyki...Wg tego co czytam na forum powinno być szerokie ustawienie (co wg mnie jest błedem bo wtedy łatwiej o kontrę). Z kolei siedząc na połowie przeciwnika trzeba grać pewnie czyli krótko, ale i pasowałoby szybko...a stare porzekadło mówi, że jak szybko to długimi, a wolno krótkimi...no i jestem w kropce, pomóżcie :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution