Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

wacek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
witam.

Mialem problem z zawodnikiem bo nagle zaczal mi sie nielubic z kilkoma innymi graczami. Postanowilem isc na latwizne i wyedytowac mu "relations" w RTE. Zmienilem poprostu nielubiane osoby z moich zawodnikow, na trenerow innych druzyn z ligi. No i w momencie keidy to zrobilem, przy zawodniku pojawila sie ikonka "Nie" i nie moge w zadnym emczu go wystawic (edycji dokonowakem w momencie ustawiania taktyki na najbzliszy mecz-moze to ma cos do rzeczy). Ktos z Was spotkal sie z czyms takim? i czy da sie to jakos odkrecic?

gromo1990 Partyzant

08.09.2010 08:23    #2122     Sufler - Porady do gry - Pomoc w analizie zawodnika
Dzieki za pomoc :)

podejrzalem w genie scout to ma 178 PA. Dałem mu indywiduwalny trening z max defensywy, taktyki i treningu motorycznego (nie pamietam dokładnie nazwy ale chodzi o zwiekszenie szybkości :) )

A jesli chodzi o ten błąd który popełnił to taki, że podbiegł do napastnika już krytego (nie nastawiałem, żeby go kryli indywidualnie) a opuścił zawodnika którego krył i on strzelił własnie bramke :P

Kamilx Młody aktywista

01.09.2010 13:33    #2123     Sufler - Porady do gry - Diablo Tactic
Jest świetna taktyka ---> http://www.centr(...)0.3.html . Najlepsza taktyka do FM10, gdy jeszcze nią grałem nie przegrałem Barceloną 114 spotkań z rzędy.

Pozdrawiam.

kuba2622 Partyzant

01.09.2010 13:11    #2124     Sufler - Porady do gry - Diablo Tactic
Jest Taktyka Diablo do Fm 10 ? Jeśli tak to podajcie , lub jeżeli macie swoje sprawdzone taktyki też możecie podać .
Z Góry Dzięki !
'... Mówisz Wrocław , a Śląśk w myslach swych masz ...'

pzremko Partyzant

30.08.2010 19:51    #2125     Sufler - Porady do gry - Marzenia o wielkości
1. rozbuduj na maxa baze treningową - będą przychodzić lepsi zawodnicy.
2. ściągaj reprezentantów swoich krajów, oni też podwyższają reputacje.
3. Zainwestuj w trenerów, a zwłaszcza w scoutów co jest bardzo potrzebne w przy niższej reputacji.
3. ściągaj młodych perspektywicznych graczy, lepszych ogrywaj w pucharze polski, zaś słabszych wypożycz(ich cena wzrośnie jeśli bedą grać) a potem sprzedaj (oczywiście mogą się rozwinąć ale nie czekaj dłużej niż do 22 lat).
Da się na tym zarobić dużo kasy. Ściągaj zawodników z wolnego transferu i jeśli są za słabi dla twojej drużyny to ich wypożycz a potem sprzedaj.
4. zmień taktykę, ale oczywiście to tylko sugestia. Wg mnie w tym menagerze sprawdzają się taktyki z 3 ŚP w różnych ustawieniach np. 2DP 1ŚP, 2ŚP 1Of P. Nie zwracaj też uwagi na komentarze asystenta, że siła twojego ataku jest za słaba jeśli grasz 1 napastnikiem bo w takiej taktyce bardzo ważni są skrzydłowi czy ofensywny pomocnik którzy też strzelają bramki.
5. Graj sparingi z silnymi zespołami - zwyciestwa w takich meczach też (chyba, jeśli nie niech mnie ktoś poprawi) podnoszą reputacje.
Pewnie to są porady oczywiste dla wielu graczy. Z własnego doświadczenia wiem w że w tym fmie można wiele osiągnąć polskim klubem.

bartibis Partyzant

29.08.2010 22:10    #2126     Sufler - Porady do gry - Diablo
Czy ma ktoś link do tej taktyki lub może mi ją udostępnić? Bo samemu z jakiś wskazówek coś sklejałem ale taktyka wyszła mierna. Więc czy mogę liczyć na waszą pomoc? Z góry dzięki za pomoc

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
Może przekonwertowałeś taktykę na klasyczną? Masz strzałki w ekranie taktyki?
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

emes3k Partyzant

Dziękuję za sensowne odpowiedzi :). Co do poradników to rzecz jasna, że czytałem jednak wiedza 'książkowa' ma się nijako do tej, którą można osiągnąć nawet starą metodą prób i błędów. Za Waszą namową skupię się na formułowaniu własnej taktyki. Co do sztabu szkoleniowego to na jakie statystyki trenerów mam spojrzeć na początku gry abym nie wydał kasy w przysłowiowe błoto?

Dziękuje za tak szybkie odpowiedzi :)

BKS_Skrzat Młody aktywista

1. Jeżeli nie znasz się wystarczająco na taktykach to polecam szkołe taktyki i teorie i ramy taktyczne do przeczytania. To zależy tylko od ciebie czy sobie poradzisz ja bym radził ci zacząć własną a potem skorzystać z gotowej
2. W sztab szkoleniowy inwestować zawsze się opłaca bo potem ci to się zwróci lepszym rozwojem zawodników
3. Jeżeli są to młodzi piłkarze to przesuń ich do U-21 ew. wypożycz , a jeżeli są to piłkarze nie przyszłościowi wyrzuć ich na tzw. zbity pysk.
4. Osobiście sam je przeprowadzam ale nie ma większej różnicy pomiędzy tobą a asystentem był gdzieś tekst na temat ich przeprowadzania jeśli ci zależy to możesz przeczytać.
5. Skoro mówisz , że pierwszy raz grasz na pewno przydadzą się w szukaniu zawodników , ale dział talentów i własna wiedza o piłce to podstawa dopiero na końcu są scauci.
6. Plany treningowe komponuj najlepiej według własnego uznania bo te z internetu nie zawsze będą działały akurat w twoim zespole. Przeczytaj poradnik układania reżimów treningowych

Jarna Partyzant

1. Powiem Ci tak. Mi największą zabawę sprawia bawienie się w taktyce. Oczywiście jeśli wolisz mieć od razu gotową to ściągnij z neta, ale uwierz mi, że gdy zrobisz sam taktykę, polecenia drużynowe i indywidualne, a potem osiągniesz jakiś sukces to jest dużo większa satysfakcja. Oczywiście wybór należy do Ciebie.
2. Uważam, że tak :) Trening to bardzo ważny aspekt w Football Managerze, jak i również posiadanie dobrych fizjoterapeutów i scoutów.
3. Myślę, że powinieneś wpierw przejrzeć ową kadrę i zobaczyć czy są tam gracze, którzy mogą powalczyć o miejsce w pierwszym składzie. Możesz również zawsze zobaczyć "raport" na ich temat :). Dopiero potem decyduj czy dasz im szansę czy sprzedasz :)
4. Jeśli asystent ma wysoki atrybut motywowania to możesz jego prosić by to robił, jednakże polecam samemu motywować, gdyż sam będziesz wiedział co chcesz powiedzieć graczom. To zależy z kim grasz i gdzie ( u siebie, wyjazd ).
5. Ja mam zawszę 3 scoutów od szukania graczy i 1 od taktyki, który opracowuje raport na temat następnego rywala. Polecam zainwestować w dobrych scoutów.
6. Trening TUGa definitywnie. To najlepszy trening :) Znajdziesz go na tej stronie. Jednakże, pozwolę sobie znów wtrącić swoje " ale". Polecam samemu ułożyć trening. To nie takie trudne, a tak samo jak z taktyką daje większą satysfakcję, kiedy statystyki grajków rosną.

Ostateczna decyzja jednak należy do Ciebie. Powodzenia i miłej gry.

Pozdrawiam, Jarna

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution