Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Kamil795 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam! Od czasu zakupienia sobie FMa 2011, męczę się naszą reprą, i to z bardzo słabym skutkiem... Nie wygrałem ani jednego sparingu! Pięć zremisowałem a 10 przegrałem (m.in z Gabonem, Singapurem, Tajlandią...), nigdy mi tak słabo w poprzednich Fm-ach nie szło... (W 2009 nawet udało mi się zdobyć 3-miejsce na Mundialu), teraz przyszedł czas Euro i dostałem już pierwsze baty 0:3 od Belgii. Mam olbrzymi problem z tym, powołuję najlepszych z możliwych piłkarzy, już w akcie desperacji zasięgnąłem po przeróżne taktyki, ale to na nic. Zazwyczaj przeciwnik ma na koncie ok. 15 strzałów na bramkę, a ja z 1-2. Pomóżcie mi jakoś z tego wybrnąć, bo mnie szał dopadnie :).

mateusz19s Partyzant

10.11.2010 07:25    #2082     Sufler - Porady do gry - Taktyka
ma ktoś jakieś dobre taktyki do FM11, głównie chodzi mi o SERIE A

mlody1133 Partyzant

07.11.2010 22:40    #2083     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Witam,przepraszam za zła nazwe tematu, ale potrzebuje pomoc z taktyką.Mój zespół:
http://img14(...)lad1.png
http://img60(...)lad2.png
Niby taki średni,lecz przegrywam mecz za meczem,przegrałem nawet z Ruchem Chorzów(0:1)
Bardzo mi zależy na wejście do Bundesligi,lecz mój zespół nie umie grać w każdej taktyce.Mam nadzieje że ktoś j poradzi w sprawie taktyki, i może podał skład,co mam zrobić kogo wypożyczyć a kogo sprzedać.Moje gg gdyby ktoś był z łaski napisać:10998423

Liczę na wszą pomoc.
Pozdrawiam.

kamilabracham Partyzant

07.11.2010 11:59    #2084     Sufler - Porady do gry - Żółte kartki
Hej gram Realem w FM11 i mam taki problem. Gram taktyka 4231 z intensywnym presingiem ale z odbiorem piłki ustawionym na delikatny. Nie wiem skad sie to bierze ale moi zawodnicy dostaja srednio 5 żółych kartek na mecz w lidze hiszpanskiej, natomiast w lidze mistrzow i pucharze krola tych kartek nie dostaje prawie wcale srednio 1 na mecz. Dlaczego tak sie dzieje ze w lidze az tyle kartek a w pucharach taka mala ilosc. Nie zmieniam taktyki na mecze pucharowe, gram identycznym ustawieniem i nie mam pojecia skad az taka roznica. Co mam zrobic zeby zawodnicy nie dostawali tyle kartek w lidze. Wiekszosc tych kartek dostaje w pierwszej polowie meczu. Próbowałem juz zmieniac rozne polecenia dla druzyny ale to nic nie daje.

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
06.11.2010 21:00    #2085     Sufler - Porady do gry - Taktyki z 10 do 11
Można je zaimportować w ekranie taktyki.
lucasinho.blox.pl

Froobel Partyzant

06.11.2010 20:57    #2086     Sufler - Porady do gry - Taktyki z 10 do 11
Czy jest możliwość przerzucenia taktyk z 10 do 11 ? Nie chodzi mi o przepisywanie ręczne wszystkiego.

golex Partyzant

06.11.2010 19:57    #2087     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Dobra... Widze, że nikt nie kwapi się z wyjaśnianiem to ja zacznę...

Jeżeli chodzi o obciążenie w przygotowaniach do meczu to służy ono do poprawienia znajomości taktyki, czyli tzw. trening taktyczny. Maksymalne obciążenie spowoduje 50% zagospodarowania całego treningu, czyli pozostałe 50% zostanie na pozostałe szczeble ( trening programowy, trening pozycji, trening zagrania, itd.). Granie cały czas maksymalnym obciążeniem spowoduje, że piłkarz będzie miał mniej czasu na poprawienie wartości mentalnych, fizycznych i psychicznych, co poskutkuje po prostu spadkiem tych atrybutów. Dla tego polecam grać w sparingach przed sezonowych maksymalnym obciążeniem, a w trakcie sezonu trzymać suwak na przeciętne...

Obszar szczególnej uwagi- tutaj zaznaczamy opcje, w której zbliżający się przeciwnik jest najmocniejszy. Tutaj dużo zależy od raportu scouta, jeżeli ten jest dobrze wyszkolony taktycznie, to będzie podawał dokładniejsze tajniki taktyki rywala, i tak np. jeżeli powie, że szybkość napastników rywala może sprawić nam kłopot, należy zaznaczyć opcje poruszanie się w ataku, albo jak obrona rywali stanowi zwarty mur nie do przebicia(czy jakoś tak :D), należy zaznaczyć ustawianie w defensywie. Nie wszystko jednak musi leżeć na głowie scouta! Sami musimy przyjrzeć się rywalowi, a szczególnie na skoczność i grę głową zawodników i wtedy w zależności od umiejętności zaznaczamy atak przy stałych fragmentach gry, lub obrona przy stałych fragmentach gry ( w przeciągu całego sezonu, może raz to zastosowałem...)

Jeżeli nadal nie rozumiemy o co biega, możemy zlecić asystentowi, aby ten za nas decydował o przygotowaniu do meczu.

Jarna Partyzant

02.11.2010 20:06    #2088     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Mógłby ktoś z was mi wytłumaczyć dokładniej na czym polega przygotowanie do meczu ??
Jakoś nie mogę tego zrozumieć. Rozumiem w miarę, że mam wybrać 3 taktyki ( w tym 1 taka bazową na której oprę cały sezon ).
Jednak czemu przed każdym meczem mam wybierać na co mają zwracać uwagę zawodnicy podczas treningu ( zgranie, ustawienie w ofensywie czy defensywie itp. ).

Troszeczkę tego nie rozumiem. Czy ktoś mógłby mi to tak na chłopski rozum wytłumaczyć ?? Przepraszam od razu za kolokwializm :)

Z góry dziękuje i pozdrawiam Jarna.

P.S - postanowiłem nie zakładać nowego tematu, ponieważ ten jest o podobnej treści :)

Buła Partyzant

1. To zależy, czy chcesz, by gracz grał na ustawieniach optymalnych dla siebie czy na ustawieniach optymalnych dla taktyki. Jeśli nie jest przyzwyczajony do pressingu - to się przyzwyczai po pewnym czasie. Co do podań - to czy trzeba się tym przejmować, zależy od pozycji. Jeżeli środkowi obrońcy albo DM mają dużo niecelnych podań - to to jest problem. Bocznym obrońcom i graczom ofensywnym zdarza się niecelnie zagrać, ale skrócić podania nie zaszkodzi, jeśli się to będzie notorycznie powtarzać. No i obniżyć tempo gry.
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

Raskolnikovv Partyzant

30.10.2010 09:44    #2090     Sufler - Porady do gry - DIABLO
Witam. Dla kolegi mającego problem z plikami treningu/taktyki - otóż miałem ten sam problem - wystarczy przy importowaniu pliku w treningu/ustalaniu taktyki, przy wyszukiwaniu danego pliku - przy wczytywaniu cofnąc o 3 foldery do dysku i otwierać jeszcze raz foldery aż do data i podfolderu gdzie mamy treningi/taktyki - wtedy wczyta i wyswietli - no i mozesz klikac :) pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution