Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

ag-25 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.11.2010 15:33    #2071     Sufler - Porady do gry - Błędy w polach taktycznych
Włączyłem grę od nowa, rozegrałem sparing i te prostokąciki podświetlają się normalnie, wszystko jest ok więc wniosek taki, by to zaczęło działać trzeba grać od początku :/

Następny bug się pojawił (jeszcze na starej grze), zamieszczam go w screenie, żenada! Jest to ekran przed pierwszym meczem ligowym.

EDIT:

Niestety, po utworzeniu 2 i 3 taktyki problem znów się pojawił, także nowa gra nie pomaga :/

Ciekawe czy SI raczy to naprawić?

bugi42 Młody aktywista

Jeśli chodzi Ci o taktyki do FM'a 2010 to znajdziesz je na tej stronie w zakładce: Manager>Akademia taktyczna, jeśli zaś chodzi Ci o FM'a 2011 to tutaj możesz coś znaleźć http://www.fm-ba(...)p;id=91. Ale zachęcam do spróbowania stworzenia własnej taktyki :)
...

fabianwow Partyzant

WITAM!
Szukam taktyki do manchesteru united . jestem slabym taktykiem , interesuje mnie formacja 4-4-2 gdzie skrzydłowi to OPL i OPP lub formacja 451 z OPL OPP i OPŚ

zoki750 Partyzant

14.11.2010 00:29    #2074     Sufler - Porady do gry - Strategia wyjsciowa
Dzieki za odzew, ale wydaje mi sie, ze nie do konca sie rozumiemy. Zapewne troche zagmatwalem przy zadawaniu pytania.
Nie gralem w FM2010. Na FM2011 przesiadlem sie bezposrednio z FM2009 wiec byc moze cos co dodano w 2010 mi umknelo. W 2009 byly w zasadzie 2 opcje: ustawienie zespolu i ustawienie indywidualne. Oczywiscie indywidualne mialo priorytet nad zespolowym. I to bylo jasne i klarowne.
Teraz (przynajmniej ja to tak widze) mamy 3 opcje:ustawienie idywidualne (z priorytetem) i i 2 zespolowe (to nieszczesne poczatkowe i zaawansowane). Sek w tym, ze nie widze korelacji pomiedzy ustawieniem poczatkowym i zaawansowanym. Inaczej mowiac, zmiana ustawienia poczatkowego nie pociaga za soba zadnej zmiany w ustawieniach zaawansowanych.
Jak sami widzicie w oknie taktyki mamy domyslnie ustawienia podstawowe (lacznie z ustawieniem poczatkowym) a zaawansowane sa widoczne dopiero po kliknieciu na "button". Logicznym byloby wiec, ze ustawienia zaawansowane sluza do dokladniejszego "wygladzenia" naszej taktyki a w obecnej formie, gdy nie ma korelacji pomiedzy ustawieniami poczatkowymi a zaawansowanymi, w zasadzie moga prowadzic do chaosu.
Sorry ze tak walkuje ten temat i byc moze sie czepiam, ale chcialbym jakos wyczaic ta opcje. (tak na marginesie, byc moze przydatna do tego bylaby instrukcja, ale, co uwazam za karygodne przy tej cenie, w polskim wydaniu pudelkowym instrukcja jest skandaliczna - w zasadzie jej nie ma).

I na koniec ten przyklad z obroncami. W FM2009 jak ustawilem suwak na hiperofensywny to caly zespol, z wyjatkiem bramkarza, parl na bramke przeciwnika (strata kolejnej bramki byla bez znaczenia, a ewentualna zdobyta dawala mi awans). A odpowiadajac na pytanie ktoregos z kolegow - bocznych obroncow mam ustawionych dosc ofensywnie, podlaczaja sie do kazdego ataku. No i teorie taktyczne oczywiscie czytalem. i to nie raz :)

stachu2424 Partyzant

13.11.2010 02:41    #2075     Sufler - Porady do gry - Co zrobić w przerwie meczu?
[quote=mateuszmc]W oknie taktyki po ustawieniu zmiań,i instrukcji dot. rywali w prawym dolnym rogu masz "Zatwierdź zmiany" klikasz to i jazda[/quote]

ja w przerwie meczu nie mam nigdzie na ekranie "Zatwierdź zmiany":P ale na logike no...wchodzisz w WiDOK KLASYCZNY albo TV i tam bedziesz miał zatwiedz zmiany.
Są tez SKRÓTY KLAWISZOWE.. u mnie "zatwierdz"=spacja. pzdry

mateuszmc Partyzant

13.11.2010 00:50    #2076     Sufler - Porady do gry - Co zrobić w przerwie meczu?
W oknie taktyki po ustawieniu zmiań,i instrukcji dot. rywali w prawym dolnym rogu masz "Zatwierdź zmiany" klikasz to i jazda

McMoney Młody aktywista

13.11.2010 00:18    #2077     Sufler - Porady do gry - Co zrobić w przerwie meczu?
Witam
Jestem w trakcie przerwy w meczu ligowym. Przechodzi mi do okna taktyki. Tam ustawiam polecenia dotyczące rywali, zmieniam zawodników, ustawiam rozmowę motywacyjną i...dupa! Przycisk Graj jest zacieniowany. Próboję dać Kamerę TV i wznowić grę z paska, lecz wtedy przeskakuje mi do okna taktyki. Ktoś wie co mam robić? Proszę o pomoc
Glory, Glory MAN UNITED !!

mateuszmc Partyzant

Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale szukam jakiejś dobrej taktyki do FM 11 dla Polonii Warszawa lub jakiegoś dobrego człowieka który by mi pomógł w stworzeniu tak owej :)

kaka222 Partyzant

12.11.2010 00:10    #2079     Sufler - Porady do gry - trening piłkarza
W czołowym klubie 3 gwiazdki to raczej mało. 4 to moim zdaniem minimum. Co do najważniejszych cech to jak dasz na polecenia zawodników w ekranie taktyki i klikniesz podstawowe to tam masz zaznaczone najważniejsze atrybuty dla danej pozycji. Dla bramkarzy najważniejsze jest trenowanie bronienia ( w 11 rozbitego na dwa człony: obrona strzałow i chwytanie) i aerobiku no i przyda sie siła. Dla bocznych obrońców najważniejsz jest gra w obronie, jeśli maja grać w ofensywie także to zalecałbym też atakf, który polepszą dośrodkowania. Środkowi obrońcy; gra w obronie,taktyka,siła. Defensywny pomocnik: siła,taktyka,gra w obronie, panowanie nad piłką(nie aż tak ważne). Środkowy pomocnik: taktyka,panowanie nad piłką,atak(. Ofensywny pomocnik:atak,taktyka,panowanie nad piłką,strzały. Skrzydłowi: aerobik(szybkość itd),atak,panowanie nad piłką.Napastnicy: strzały(najważniejsze),panowanie nad piłką,aerobik,atak.

Oczywiście te sprawy są względne i zależą od tego jakich piłkarzy masz i jakim stylem gra twój zespół.Wiadomo, że w Angli ważniejsze jest przygotownaie siłowe, a w Hiszpani techniczne.

kaka222 Partyzant

11.11.2010 15:48    #2080     Sufler - Porady do gry - Polecenia dla piłkarzy i inne
1. Jeśli dana opcja jest sama ustawiona tak jak chcę to po co mam zmieniać, ale ja zawsze staram się ustawić wszystkie po swojemu aczkolwiek nie jest to konieczne zwłaszcza jak korzystasz z kreatora taktyk.

2. To wszytsko zależy od tego jak mi idzie. Jak jest dobrze to po co cos zmieniać. Okres przygotowawczy jest jednak po to( zwłaszcza przed pierwszym sezonem), aby dopracować taktykę więc czasem coś pozmieniam.

3. Najczęściej gram jedną aby się zgrali i przyzwyczili. Oczywiście zachodzą zmainy kosmetyczne, ale nie zdażyło mi się zmieniąć taktyki na mecz. Wszytsko zależy jednak od zespołu. Jak grałem Wislą to inną takyke miałem na LM, a inną na ligę polską.

4. Niewiem jaką grasz taktyką, więc ciężko mi do końca powiedzieć dlaczego przegrałeś. Czasami się tak zdarza. Możliwe, że twoi zawdonicy byli słabo zmotywowani na ten mecz. Często z teoretycznie słabymi rywalami dobre zespoły mają problemy z motywacją. 0:3 to na pewno zły rezultat ale poczekaj na kolejne spotkania i dopiero po gdzieś 3,4 meczach możesz wysnuć gdzie jest błąd. Jeśli grasz w 11 to zauważ, że jest coś takiego jak przygotowanie do mczu i tam masz pokazane na ile dobrze twoi zawodnicy opanowali daną taktykę. Może nie są jeszcze dobrze zgrani. Przyczyn może być wiele.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.