Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

przetwarzanie Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.01.2011 15:49    #1951     Sufler - Porady do gry - Ktoś jest w stanie pomóc?
[quote=fifarafa]Taktyki znacząco nie zmieniam : albo 4-1-2-1-2 albo 4-1-3-2
A czy możliwe jest waszym zdaniem, ze na wyniki i grę rzutuje konflikt z zawodnikiem (Neymar)?[/quote]

Skoro i tak używasz edytora do choćby powiększania budżetu transferowego to czemu nie użyjesz edytora do skasowania konfliktu z Neymarem?
I tak oszukujesz i tak - najwyżej będziesz większy oszust.

fifarafa Partyzant

20.01.2011 15:42    #1952     Sufler - Porady do gry - Ktoś jest w stanie pomóc?
Taktyki znacząco nie zmieniam : albo 4-1-2-1-2 albo 4-1-3-2
A czy możliwe jest waszym zdaniem, ze na wyniki i grę rzutuje konflikt z zawodnikiem (Neymar)?

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
17.01.2011 15:29    #1953     Sufler - Porady do gry - wolny elektron
Jeżeli masz taktykę w kreatorze, wybierasz zawodnika w ekranie taktyki, klikasz nad atrybutami zaawansowane i tam jest opcja szukanie gry. W klasycznej po kliknięciu na zawodnika robisz ten sam myk, ale od razu masz już wyłożoną tą opcję jak na tacy.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Buła Partyzant

Mam takie pytanie.
Staram się maksymalnie odwzorować w FM-ie grę Barcy i oglądając różne jej mecze, zauważyłem, że grając najsilniejszą 11-tką FCB praktycznie nie ma środkowego napastnika - Villa gra na lewej stronie, Pedro na prawej, a Messi często pojawia się w różnych sektorach, zazwyczaj na środku z głębi pola. Dlatego gram ustawieniem 4-3-1-2 tzn. 4 obrońców, 3 pomocników w środku (Xavi, Iniesta + DM), Messi jako klasyczna dziesiątka (wg FM-a jego naturalna pozycja ;| ) i rozstawieni przy liniach bocznych Villa i Pedro. Czyli praktycznie bez środkowego napadziora.

Jest w tym jakiś sens?

Zagrałem mecz z rezerwami, wygrałem 5-1, przy bardzo niskim zgraniu z taktyką i zadowalającym zgraniu zespołu, ale w stylu mocno średnim (2 samobóje, pos. piłki ok. 57%), dlatego pytam: czy ktoś kiedyś używał podobnej taktyki z dobrym skutkiem? Aha, ewentualne rady 'sam przetestuj taktykę w kilku meczach i zobacz czy działa' proszę zachować dla siebie, wiem, że muszę to sprawdzić na własnym przykładzie, ale jedynie pytam o doświadczenia innych z tym związane.
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

machaj88 Młody aktywista

13.01.2011 11:42    #1955     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Do tej pory zostawiałem asystentowi a teraz to testuje krok po kroku. Intensywność odpowiada za to jak szybko piłkarze mają się uczyć nowej taktyki. Jeśli wprowadziliśmy modyfikacje w taktyce zwiększamy obciążenie żeby do kolejnego meczu drużyna zdążyła opanować nowe założenia taktyczne. Gdy wszystkie aspekty znajomości taktyki są na maxa opanowane można zmniejszyć obciążenie, ja zmniejszyłem teraz do "niski" (każde przesunięcie to 10% treningu). Na początek zaznaczyłem "ustawianie się w defensywie" - traciłem niewielką ilość bramek i wszystkie po stałych fragmentach lub strzałach z dystansu (gram cofniętą obroną) po kilku spotkaniach z wynikami hokejowymi zmieniłem na "zgranie zespołu", jeśli chodzi o bramki, niewiele się zmieniło (kwestia taktyki) z tym że przechodziło więcej podań za plecy obrońców, w ataku gra wyglądała płynniej, zawodnicy częściej grali z pierwszej piłki i próbowali więcej niekonwencjonalnych zagrań, noty ofensywnie ustawionych zawodników wzrosły. Jak mówiłem jeszcze testuję więc to na razie tyle, jeśli zakończę testy i będę pewien że moje wnioski są prawidłowe to się nimi ofc. podzielę. Następnie ustawię "poruszanie się w ataku" i zobaczę czy zespół zacznie strzelać więcej bramek z gry, wtedy dopiero będę wiedział na pewno co od czego zależy.

Jeszcze dodam że każda, nawet najdrobniejsza, modyfikacja w taktyce, oznacza że zawodnicy będą musieli zmienić styl gry czyli ich biegłość w znajomości taktyki się zmniejszy, co spowoduje słabszą grę w następnym spotkaniu, jeśli nie zdążą się do tego czasu dostosować do nowej taktyki.
np. zmieniłem rolę cofniętego napastnika z "atak" na "wsparcie" i znacznie spadło "krycie" w znajomości taktyki przez co przegrałem następne spotkanie 2-0 z nieco słabszym przeciwnikiem i zremisowałem 1-1 w kolejnym gdy byłem zdecydowanym faworytem. Gdy opanowali krycie z powrotem na "biegły" znów zacząłem wygrywać nawet z mocniejszym rywalem.

ps. sorry za błędy styl.

Falcon Przodownik pracy

11.01.2011 08:24    #1956     Sufler - Porady do gry - transfery
Proponuję również poczytać Szkołę Taktyki. Tam znajdziesz jakie są kluczowe atrybuty na daną pozycję.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

machaj88 Młody aktywista

10.01.2011 13:39    #1957     Sufler - Porady do gry - Podstawy.
Pamiętam swoje początki, też były ciężkie.
Taktyka 4-4-2, jest najprostsza do ogarnięcia a zawodnicy najszybciej się do niej przystosowują.
Na początek wybierz zespół który ma mocną pozycję w lidze, prognozy w pierwszej 5, no i żeby pasował do 4-4-2 dla przykładu, w Ekstraklasie to Wisła lub Lech. Preferencje taktyczne póki co zostaw domyślne i polegaj jedynie na umiejętnościach piłkarzy, przynajmniej do puki zespół nie przystosuje się do taktyki i nie zaczniesz grać na równym poziomie, potem możesz stopniowo zacząć zgłębiać preferencje taktyczne poszczególnych pozycji. O wybór składu możesz poprosić asystenta który automatycznie wybierze dla ciebie najodpowiedniejszy skład dla danej taktyki, bazując zwykle na umiejętnościach i formie piłkarzy. Tyle ode mnie a tu gotowa taktyka 4-4-2 do ściągnięcia http://www.cmrev(...)ych.html

damian1801 Partyzant

10.01.2011 13:07    #1958     Sufler - Porady do gry - Podstawy.
Nie chce cytowac ale nie ma taktyki idealnej na kazdy mecz musisz indywidualnie dopasowac ustawienie zaleznie od taktyki rywala jego stylu gry czolowych pilkarzy itd...poza tym w fm 11 zauwazylem ze pilkarze na poczatku sezonu potrzebuja czasu aby zapoznac sie z twoja taktyka..stopien znajomosci taktyki masz a zakladce taktyki lub w rzygotowaniach do meczu..aby zmniejszyc ryzyko porazki (ale nie je wyeliminowac) radze wydawac indywidualne polecenia krycia kluczowych graczy przeciwnika

zachi Zgred Manifestant

09.01.2011 20:40    #1959     Sufler - Porady do gry - Podstawy.
Link do AT :

www.cmrev.com/taktyki/fm2011.html

Więcej nie mogę dla Ciebie zrobić, ponieważ nie mam teraz dostępu do komputera.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

zachi Zgred Manifestant

09.01.2011 20:23    #1960     Sufler - Porady do gry - Podstawy.
Zapraszamy do Akademii Taktycznej, kolego. Znajdziesz tam taktyki, które mogą Tobie pomóc :). Podobnie jak poradnik dotyczący ustawienia skutecznych rzutów rożnych - również przydatny tekst.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution