Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Zymon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.02.2011 15:11    #1941     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
hej!mozecie mi doradzic?chce zbudowac bardzo silny zespol z Aston Villil.Jak uwazacie ktora taktyka bardziej im odpowiada?http://www.centrumfm.org/taktyki-3,3,32.html czy http://www.centr(...)tic.html ?? aha gram w FM2008 na najnowszym patchu winter
był - będzie - jest zawsze IKS!

Zymon Partyzant

Fm 2008. bd Winter Update . Sredniak, z czolowych lig europy (typu Premieship,Bundesliga, seria A ),dobry sklad,sporo kasy,pukajacy do czolowki, najlepiej pod ta taktyke http://www.centr(...)tic.html

jordaneq Młody aktywista

[quote=Jonas]Gram w FM 2011. Poszukuje klubu z dość dużym Budżetem,który nie jest typowany do czołówki w swojej lidze jednak może pokusić się o wygraną. Dobrze byłoby również jak klub miałby dość młody skład a z każdym nowym rokiem do kluby przybywali by nowi ,bardzo utalentowani zawodnicy. Od razu mówię że Tottenham odpada bo 0 przyjemności z gry mam prowadząc go.[/quote]

Pierwsze co przychodzi na myśl to Leeds :)

[quote2=Rossoneri1997][quote=Rossoneri1997]Szukam klubu z trochę słabszej ligi europejskiej..najlepiej grającego w ekstraklasie lub w drugiej lidze. Klub jeden ze słabszych w lidze.[/quote]
FM 10/11...taki zespół z prognozą mediów okło 18/20 miejsca..obojętny budzet i długi[/quote2]

Borussia Monchengladsbach

[quote=Chod]Poszukuję zespołu dzięki któremu wróci mi chęć do gry. Coś z środka tabeli europejskich lig, z możliwościami by podbić Europę i porządnym stadionem. Warunkiem równie ważnym jest szeroka kadra.[/quote]

Heerenveen

[quote=Zymon]szukam klubu ktory by pasowal do tej taktyki http://www.centr(...)3,32.htm . Najlepiej klub sredni lub pukajacy do czołuwki ligi, z dobrym skladem,bez wielkich wzmocnien w 1 sezonie,z duzym budzetem i z czolowych lig europy typu premiership lub serie A .FM2008 na patchu http://www.cmrev(...)ate.html[/quote]

Palermo, Udinese, Napoli, Everton, Aston Villa, Birmingham City

Zymon Partyzant

szukam klubu ktory by pasowal do tej taktyki http://www.centr(...)3,32.htm . Najlepiej klub sredni lub pukajacy do czołuwki ligi, z dobrym skladem,bez wielkich wzmocnien w 1 sezonie,z duzym budzetem i z czolowych lig europy typu premiership lub serie A .FM2008 na patchu http://www.cmrev(...)ate.html

rainfall248 Młody aktywista

02.02.2011 20:10    #1945     Sufler - Porady do gry - Taktyka na przeciwnika
Ja preferuję grać taktyką bardzo uniwersalną, lubię modyfikować ją pod kątem przeciwnika.
Przykład.
Mam ustawione podania krótkie w taktyce (w przygotowaniach do meczu mam wybraną tylko jedną taktykę) - zawodnicy mają ją przyswojoną na max.
Zaczyna się mecz.
Podczas meczu widać wyraźnie, że gra się nie klei, dużo strat po podaniach itp.
Oczywiście bezwzględnie następuje zmiana gry z krótkich podań na długie.
Jedno jest pewne.
Gdy nie idzie gra krótkimi podaniami, mimo, że twoi piłkarze mają ją opanowaną do perfekcji, to nie ma szans by się to podczas meczu polepszyło. Od razu zmiana na bezpośrednie (mimo, że w taktyce, którą trenują ciągle przed meczem jest zawsze gra krótkimi podaniami). Efekt? To działa.
Podobnie jest z grą skrzydłami / środkiem, tempem, formacją, ilością pomocników/napastników/obrońców, czy wszystkimi innymi elementami składającymi się na taktykę.

[quote=michaeel]Bo zmiana całej taktyki na jeden mecz nie wchodzi raczej w grę. [/quote]

Zmieniaj ile się da, jeśli jesteś pewien swojego działania, jeśli nie - ryzykuj ;).
Mam 1 główną taktykę, w której rzadko coś zmieniam i zapisuję.
Po prostu na bazie głównej robię zmiany, a do przygotowań do meczu dodaję "aktualna". Po meczu wystarczy wczytać główną taktykę w ekranie taktycznym, i od nowa ;].

Guezmir Młody aktywista

02.02.2011 16:24    #1946     Sufler - Porady do gry - Taktyka na przeciwnika
Teorie teoriami...
Nie zauważyłem w praktyce, żeby zmiana taktyki na jeden mecz była wielkim wyzwaniem dla piłkarzy nawet słabych drużyn. Poza tym w oknie przygotowania do meczu możesz ćwiczyć 3 różne taktyki i w razie potrzeby nimi żonglować. Sprawdź to!
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

michaeel Przodownik pracy

02.02.2011 16:04    #1947     Sufler - Porady do gry - Taktyka na przeciwnika
Witam. Jeśli przeciwnik najlepiej radzi sobie z drużynami grającymi taktyką 4-4-2 to czym przeciwnika przyćmić? Oczywiście gdyby to było takie proste to zmienił bym z miejsca taktykę, aczkolwiek zastanawia mnie to czy przy takiej zmianie zawodnicy mniej doświadczeni (3 liga hiszpańska) nie będą mieli problemów grając na co dzień w standardowym ustawieniu 4-4-2. Czy jest może inne wyjście z tej sytuacji? Bo zmiana całej taktyki na jeden mecz nie wchodzi raczej w grę.

dybciox Partyzant

01.02.2011 19:22    #1948     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Zapraszam na http://www.cmrev(...)011.html

Osobiście polecam Asymetryczne 4-2-3-1: http://www.cmrev(...)231.html
(świetnie się spisuje w 4 lidze angielskiej)

SzczureK16 Partyzant

24.01.2011 17:12    #1949     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
My już wymieniliśmy poglądy na temat bocznych pomocników :) Przypomne tylko, że moi mają rolę 'skrzydłowych' z zadaniem 'ataku'. Mówisz, że Twoi skrzydłowi są mało efektywni, a schodzący napastnicy za to szaleją. Ja mam zainstalowaną łatkę 11.2 i moi skrzydłowi grają fantastycznie. Gram Metałurhiem Zaporoże i na bokach mam Dzmitra Rekisha i Olexiya Godina. Zaczynam właśnie 3 sezon i przytoczę ich statystyki w samej tylko lidze, które są naprawdę okazałe.
Na pierwszy strzał Białorusin. Jest dobrze znany graczom. Sprowadziłem go za 825 000 euro, a teraz jego wartość wynosi 1 900 000 euro, aczkolwiek myślę, że z 5 baniek bym za niego spokojnie dostał, bo interesuje się nim już sam Bayern Monachium. Ale do rzeczy, oto statystyki Rekisha w lidze ukraińskiej:
58 meczy - 22 gole - 12 asyst.
Uważam, że jak na skrzydłowego jest naprawdę nieźle. Jest lewonożnym zawodnikiem ustawionym na lewym skrzydle.
Mój prawoskrzydłowy, Olexyi Godin jest również zawodnikiem lewonożnym co jest tu istotne. Otóż pomimo tego, że ma rolę 'skrzydłowego' bardzo często zachowuję się jak Arjen Robben, czyli przyjęcie piłki, zwód, zejście do środka i potężny strzał. Ze wszystkich jego strzelonych bramek, 1/4 była zdobyta w ten właśnie sposób. A teraz statystyki:
51 meczy - 23 gole - 8 asyst.
To głównie dzięki nim zająłem 4 i 3 miejsce w lidzę ukraińskiej, pokonując niejednokrotnie Szachtar i Dynamo Kijów, wyszedłem z grupy Ligi Europejskiej, po drodze eliminując Liverpool.
Podsumowując:
moja taktyka opiera się głównie na skrzydłowych. I to wszystko zależy właśnie od taktyki, uważam, że patch, owszem obniżył fantastyczną grę skrzydłowych z patcha 11.1, ale to dobrze, wtedy było zbyt prosto, teraz trzeba trochę posiedzieć i pokombinować. No i oczywiście znaleźć odpowiednich kandydatów na to odpowiedzialne stanowiska. W moim przypadku się opłacalo, bo para Rekish-Godin wygrywają mi kolejne mecze.
Pozdrawiam

carlosss89 Partyzant

23.01.2011 17:26    #1950     Sufler - Porady do gry - Ktoś jest w stanie pomóc?
Ja jeszcze nigdy nie zmienialem taktyki zespolu nawet po 3 sezonach. Najczesciej zbiega sie to z obnizka formy zespolu + jesli do tego zle bedziesz rozmawiac z zawodnikami osobiscie i podczas meczu bedzie naprawde ciezko cos ugrac. Ja np. przez zbyt lekkomyslne rozmowy konferencyjne spowodowalem ze zespol nagle nie umial szczelic gola. Minely 3-4 tygodnie i wszystko wrocilo do normy. W FM 2011 jest latwo zauwazyc podczas meczu czy dales dupy z rozmowa motywacyjna. Masz tam taka opcje podczas ogladania meczu jak "motywacja(nazwa twojego zespolu)" czesto wlasnie tym sie posluguje podczas zmian.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution