My już wymieniliśmy poglądy na temat bocznych pomocników

Przypomne tylko, że moi mają rolę 'skrzydłowych' z zadaniem 'ataku'. Mówisz, że Twoi skrzydłowi są mało efektywni, a schodzący napastnicy za to szaleją. Ja mam zainstalowaną łatkę 11.2 i moi skrzydłowi grają fantastycznie. Gram Metałurhiem Zaporoże i na bokach mam Dzmitra Rekisha i Olexiya Godina. Zaczynam właśnie 3 sezon i przytoczę ich statystyki w samej tylko lidze, które są naprawdę okazałe.
Na pierwszy strzał Białorusin. Jest dobrze znany graczom. Sprowadziłem go za 825 000 euro, a teraz jego wartość wynosi 1 900 000 euro, aczkolwiek myślę, że z 5 baniek bym za niego spokojnie dostał, bo interesuje się nim już sam Bayern Monachium. Ale do rzeczy, oto statystyki Rekisha w lidze ukraińskiej:
58 meczy - 22 gole - 12 asyst.
Uważam, że jak na skrzydłowego jest naprawdę nieźle. Jest lewonożnym zawodnikiem ustawionym na lewym skrzydle.
Mój prawoskrzydłowy, Olexyi Godin jest również zawodnikiem lewonożnym co jest tu istotne. Otóż pomimo tego, że ma rolę 'skrzydłowego' bardzo często zachowuję się jak Arjen Robben, czyli przyjęcie piłki, zwód, zejście do środka i potężny strzał. Ze wszystkich jego strzelonych bramek, 1/4 była zdobyta w ten właśnie sposób. A teraz statystyki:
51 meczy - 23 gole - 8 asyst.
To głównie dzięki nim zająłem 4 i 3 miejsce w lidzę ukraińskiej, pokonując niejednokrotnie Szachtar i Dynamo Kijów, wyszedłem z grupy Ligi Europejskiej, po drodze eliminując Liverpool.
Podsumowując:
moja taktyka opiera się głównie na skrzydłowych. I to wszystko zależy właśnie od taktyki, uważam, że patch, owszem obniżył fantastyczną grę skrzydłowych z patcha 11.1, ale to dobrze, wtedy było zbyt prosto, teraz trzeba trochę posiedzieć i pokombinować. No i oczywiście znaleźć odpowiednich kandydatów na to odpowiedzialne stanowiska. W moim przypadku się opłacalo, bo para Rekish-Godin wygrywają mi kolejne mecze.
Pozdrawiam
Najnowsze posty