Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

7suarez7 Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
03.04.2011 18:10    #1901     Sufler - Porady do gry - Jaka taktyka do tego składu ?
Witam mam problem bo stosuje taktyki devil's attack v.2 i Kyler v.11 a nie moge sobie poradzić z takim Birmingham ostatni sezon zakonczyłem na 11 miejscu a teraz po 4 kolejkach jestem 15 gram Liverpool FC skład mam na miare mistrzostwa lub miejsc 1-4 a a, przegrywam z najslabszymi

link do składu http://iv.pl(...)7945.jpg

link do taktyki http://iv.pl(...)8100.jpg

prosze doradzcie coś żebym zaczął wygrywać pls.

buczek93 Młody aktywista

Poziom ostrzeżeń: 0
02.04.2011 14:12    #1902     Sufler - Porady do gry - Piłkarz kończący karierę
Witam. Kończy mi się sezon 2013/2014, kontrakt Waltera Samuela w moim Interze dobiega końca. Chłop jest jednak zainteresowany pracą w moim sztabie jako trener od taktyki (8 gwiazdek na 10). I tutaj jest moje pytanie - czy jeżeli podpisze on roczny kontrakt jako piłkarz/trener jest szansa na wzrost atrybutów trenerskich ? Genie scout pokazał mi jego trenerskie CA = 92 i PA = 140. Jest szansa, żeby Argentyńczyk spróbował się chociaż zbliżyć do swojego pułapu zostając w klubie jako pół-zawodnik rok dłużej ?

Hulk1990 Partyzant

01.04.2011 13:02    #1903     Sufler - Porady do gry - Taktyka Complete Dominance
Mam pytanie czy taktyka complete dominance sprawdzi się w fm 11 nie lubie kombinować i odrazu bym ją ustawił bo w fm 10 sprawdzała się doskonale lecz slyszałem ze taktyki ze starszych wersji nie zawsze sie sprawdzają w nowych. Może juz ktoś sprawdzał?

Bakaland Partyzant

30.03.2011 18:34    #1904     Sufler - Porady do gry - Przygoda z FM.
A więc tak.W Chelsea u mnie napastnicy wogle nie funkcjonują.Po 7 kolejkach w lidze angielskiej Anelka i Drogba mają stzrelone tylko po 3 bramki.Mecze udaje mi się wygrywać bądz remisować tylko po jakimś totalnym fuksie.Moja drużyna nic nie gra,w każdym meczu rywal ma przewagę nad piłką.Polecenia indywidualne piłkarzy według Szkoły Taktyki.Tutaj umieszczam screeny z moją taktyką:
http://www.image(...)tyka.png
http://www.image(...)yka2.png

A tutaj podczas grupowego meczu LM z Szachtarem:
http://www.image(...)iska.png

Proszę Was o pomoc!

seca Partyzant

29.03.2011 19:55    #1905     Sufler - Porady do gry - Jak to jest z ta filozofia?
A powiedz mi kolego jaka filozofia wg ciebie gra Milan Allegriego, po nicku domniemam ze bedziesz wiedzial ;)

Drugie pytanie czy dana filozofie stosujemy przez caly sezon do kazdej taktyki bez wzgledu czy jest ona ofensywna czy murujemy bramke?

buczek93 Młody aktywista

29.03.2011 18:32    #1906     Sufler - Porady do gry - Przygoda z FM.
Jest tutaj na CMREV temat ogarniający taktyki do określonych zespołów i zawodników. Poszukaj trochę, a na pewno znajdziesz taki topic. Sprawdź jeszcze temat "zawodnicy - szukam/kupię/wypożyczę, sztab" - tam jest esencja nt zawodników wartych uwagi oraz sztabu, który jest sprawdzonym i najlepszym możliwym wyborem.

Bakaland Partyzant

29.03.2011 17:13    #1907     Sufler - Porady do gry - Przygoda z FM.
Witam Serdecznie wszystkich Fanów Football Menagera w Polsce.Dzisiejszy czas poswięcę na kilka istotnych i ważnych dla mnie pytań.A więc na początku napiszę kilka słów o sobie.Swoją krótka karierę z FM zacząłem rok temu(był to FM 10).Spodobała mi się odrazu filozofia gry,której niema w żadnej innej.O FM dowiedziałem się z głównej strony CMREV.Problemem moim jest to że jeszcze nie dograłem ani jednego pełnego sezonu w FM 11.

A więc przejdżmy do rzeczy.Aktualnie posiadam Football Menagera 11(zwykłego bez żadnych łatek,dodatków,a widzę po screenach że rózne fajne łatki można dodać,niestety nie wiem jak to zrobić i z kąd to wziąść).Rozpoczęłem sezon Chelsea FC,i ustawieniem 1-4-3-1-2.A więc 2 ŚO,2 Bocznych obrońcow,3 Pomocników środkowych(w tym Essien z rolą Pomocnika Odbierającego Piłkę),i Ofensywny Pomocnik tutaj Javier Pastore(ustawienie wysunięty rozgrywający).No i wreszcznie 2 napastników Drogba jako"Odgrywający" i Anelka jako"Lis Pola Karnego".I teraz tak.Czytałem Szkołę Taktyki i według niej ustawiłem indywidualne polecenia dla piłkarzy.Ale nie do końca spełniają się te polecenia.Jeśli są strzały z dystansu,to bardzo nie celne mimo tego że zawodnik ma bardzo dobre atrybuty"strzałów z dystansu".

Mam teraz kilka pytań do Was,ponieważ zaczynam można tak powiedzieć karierę prawdziwą w FM.Jak ustawić trening piłkarzom i juniorom?(Bo trenerów od treningów mam na zasadzie 4-5 gwiazdek.)Jakie byście polecili ustawienia indywidualne bardziej szczegółowe?Jak radzicie mi prowadzić zepół?Scoutów mam też na dobrym poziomie.Na jakiej zasadzie dokonywać dobrych transferów?Jak zarządać juniorami,aby wprowadzić ich pózniej do 1 składu?

Jeśli macie czas opiszcie mi o tym wszystkim.Pozdrawiam.

Zymon Partyzant

29.03.2011 01:34    #1908     Sufler - Porady do gry - głupi bramkarz?
[quote=GuMkAzMaJtEk]A jakie polecenia indywidualne dałeś GK, przy ofensywnych kornerach w poprzedniej taktyce, bo bardzo mnie to zainteresowało?[/quote]

Ja?co pamiętam to miałem ustawione ,żeby zostawał na bramce.Chyba ,że przegrywałem to wtedy ultraofensywana i ruszał do przodu.To na pewno wina taktyki,pewnie jakiś bug czy coś.a co miałeś też ten problem?
był - będzie - jest zawsze IKS!

Jack Bauer Partyzant

29.03.2011 00:43    #1909     Sufler - Porady do gry - głupi bramkarz?
[quote=Zymon]Witam.Mam ogromny problem.gram w fm2008,różymi klubami i przewaznie taktyka http://www.centr(...),24.html .Chodzi mi o to że gdy pod koniec meczu ustawiam sie na defensywe to gdy mam rzut rożny to bramkarz leci w pole karne przeciwnika!!!co mu jest? niewiem.wiecie moze co z tym zrobic?jak temu zaradzic?przez to stracilem pare bramek i punktow[/quote]

Odkopuję temat, u mnie pojawia się to w FM2011. Kupiłem Bena Fostera. Odstawia taki sam numer przy rzutach rożnych, w komentarzach zaś wyświetla się informacja, jakoby "zespół stawiał wszystko na jedną kartę" I to się dzieje w obojętnie jakim czasie. Zmieniam Fostera na Juana Castillo i niby na początku wszystko było z jego zachowaniem ok, ale teraz albo mu się to udzieliło od kolegi z zespołu albo nie wiem... Po zmianie bramkarza i drugi robi to samo. Wkrótce zawalą mi wszystko, jak tylko nie zmienią swojej gry. W poleceniach indywidualnych nigdzie ich nazwiska nie figurują, a dla pewności przypisałem całej drużynie domyślne polecenia.

O problemie z ekscentrycznością nie ma mowy, bo oboje mają u mnie 3.

Ktoś ma na to jakiś sposób?

seca Partyzant

27.03.2011 23:59    #1910     Sufler - Porady do gry - Jak to jest z ta filozofia?
Witam chcialbym poruszyc watek filozofii w FM 2011. Szukalem wiele na ten temat ale nie otrzymalem odpowiedzi. Poprostu czegos nie rozumiem, jaki sens ma stosowanie plynnej lub nawet bardzo plynnej filozofi i jednoczesnie scislem dyscypliny taktycznej? Stosujac wlasnie takie ustawienia druzynowe, suwak swobody taktycznej przy ustawieniach indywidualnych jest mniej wiecej po srodku, wiec takie sam skutek mozna osiagnac poprzez ustawianie filozofii na zrownowazona, czyz nie?
Drugie pytanie czy dana filozofie stosujemy przez caly sezon do kazdej taktyki bez wzgledu czy jest ona ofensywna czy murujemy bramke?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution