Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

szycha333 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.04.2011 16:13    #1861     Sufler - Porady do gry - FM 2005 - Trening
trening tuga to nie taktyka tylko reżim treningowy
Co do taktyki to nigdy nie widziałem, więc wątpię żebyś jakąś znalazł. Może z nowszych wersji będą działać

Adrim Młody aktywista

28.04.2011 15:59    #1862     Sufler - Porady do gry - Trening.
Centre back-Środkowy obronca
Defense Mid, -Def pomocnik
Attack Mid - Ofensywny pomocnik
Central mid- Środkowy pomocnik
Goalkeeper-Bramkarz
Striker-napastnik
Wing backk-Skrajny obronca
Winger-skrzydłowy

Przydzielasz je własnie do tych pozycji. A co do taktyki to nie znam twoich pilkarzy, wiec sie nie wypowiadam. Pora sezonu nie ma znaczenia. Choc wiele osób preferuje na początku sezonu ogólny trening. Ja od razu trenuje tak jak będę trenował cały sezon i mam dobre wyniki

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

27.04.2011 21:36    #1863     Sufler - Porady do gry - Rady dla poczatkujacego
[quote2=szfedo][quote=jacelinho]Nie mówcie jaka jest najlepsza taktyka bo taktyke się robi pod graczy [/quote]

Nie zgadzam się z tym. Ja ściągam graczy pod taktykę, bo niby czemu mam się ograniczać taktycznie skoro w bazie danych mam ponad 100k zawodników?[/quote2]
Właśnie!
Zasada, to zawodnicy mają mi pasować do taktyki, bo jeśli mi do niej nie pasuję to znaczy, że nie pasują mi do zespołu, obowiązuje. Ja mam 300k więc jest z czego wybierać :D. A taktykę pod zawodników też się robi... w Realu, Barcelonie, Interze czy Borussi Dortmund. Gdzie są odpowiedni zawodnicy i nie trzeba ich zastąpić w niemal 100% innymi. :)
btw. Wystarczy pośród 50 tysięcy znaleźć grupę, około 20 osobową, to tak dużo? Chociaż Polska nie potrafi znaleźć nawet jedenastu w wielomilionowym kraju... ;D
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

AlexManager Partyzant

27.04.2011 20:33    #1864     Sufler - Porady do gry - Talenty z Afryki
zawodnicy potrzebują ogrania, musza nauczyc sie taktyki, zrozumiec jezyk ktorego uzywasz, i jeszcze raz ogranie xD
サッカーはあなたと一緒にしよう

Taher Młody aktywista

27.04.2011 16:21    #1865     Sufler - Porady do gry - Rady dla poczatkujacego
Ja tam zaczynałem grę od początku w polskiej lidze, zagraniczne sukcesy mnie tak nie cieszą i załapałem dużo wiedzy w parę tygodni. To gdzie zaczniesz nie jest najważniejsze, ważniejsze jest poznawanie gry, czytanie poradników chociażby na cmrev. ,albo jak się zna angielski, czy jakikolwiek inny język to zagraniczne strony o FM
Co do pierwszego sezonu w GKSie to powiem, że wszystko jest możliwe :)
Na pierwszy rzut oka sprawa wydaje się kiepska- brak funduszy itp., ale doświadczony gracz poszuka dobrych zawodników bez kontaktu, tak samo trenerów, zredukuje budżet płac pozbywając się graczy niepasujących do taktyki, zdobywając w ten sposób fundusze na pensje dla nowych lub na transfery.

Yanki Partyzant

Klub: Napoli
Cena: maks. 5 mln
Pozycja: OŚP
Narodowość: KONIECZNIE UE.
Coś od siebie: Potrzebuję zawodnika na tą pozycję do mojej drugiej taktyki - Hamsik wraz z Badeljem gra na środku i przydałby się ktoś na ofensywę. Miło widziane strzały z dystansu, kreatywność i błyskotliwość na przyzwoitym poziomie.

Gerard31 Partyzant

27.04.2011 09:50    #1867     Sufler - Porady do gry - Rady dla poczatkujacego
Moim zdaniem, jeśli tak jak piszesz dopiero się uczysz, to dobrym sposobem dla ciebie byłoby ściągnięcie sobie z tej strony jakiejś sprawdzonej taktyki, którą będziesz mógł grać niemalże cały czas. W miarę zdobywania przez ciebie większego doświadczenia będziesz mógł stopniowo ją nieco zmieniać gdy w aspektach gry zobaczysz że coś jest nie tak. To naprawdę dobry i nie męczący sposób dla nowych graczy by zdobyć "wiedzę taktyczną.
Wtedy też nic nie stanie na przeszkodzie żebyś przygotowanie do meczu powierzył swojemu asystentowi. Gwarantuje ci ze w miare poznawania gry z czasem sam zaczniesz próbowac tworzyc jakieś taktyki, ale wazne jest zeby zdobyć właśnie to doświadczenie

Co do ściągania graczy czy personelu, wiadomo, budżet jest ograniczony. Ale bez obaw, na przyzwoity sztab trenerski ci wystarczy a zawodników szukaj głównie bez kontraktów lub też na rynku wschodnioeuropejskim bądź też Ameryka Południowa- zawsze znajdziesz jakiś talent nawet nie mając ani grosza na transfery.

Green Partyzant

27.04.2011 09:11    #1868     Sufler - Porady do gry - Rady dla poczatkujacego
Witam
Zakladam ten temat gdyz jestem poczatkujacym graczem serii FM2011,nigdy wczesniej niegralem w ta gre i na poczatku jest naprawde trudno:(
Mam kilka pytan i licze na wasz pomoc a wiec do rzeczy:
1.Planuje grac moja ulubiona druzyna w polskiej lidze czyli GKSm Belchatow niestety budrzet klubu jest naprawde maly i o jakis wiekszych wzmocnieniach moge raczej zapomniec.Ciezko tez wyciagnac z trenerow wiecej niz 2,5-3 gwiazdki gdyz niemoge znalesc trenerow odpowiednio dobryc:(Czy na pierwszy sezon to wystarczy?
2.Niemam jeszcze sprecyzowanej taktyki gry,ciagle mysle jak to ustawic ale czy jak stworze 3 kompletnie rozne taktyki np.4-4-2,5-4-1 i 4-4-2 wersje ofensywna z wysunietymi skrzydlowymi jako schodzoc napastnicy i bede je cwiczyl w przygotowanich do meczu osiagne poziom tych taktyk w zadowalajacy do spotkan sposob?Czy jesli beda one kompletnie inne pod wzgledem ustawienia i taktyki moja druzyna opanuje z czasem kazda z nich?
3.Jak powinienem ustawiac polecenia dotyczace przeciwnika?Czy kazdy moj zawodnik powinien miec przypisaneg gracza druzyny przeciwne?
4.W ustawieniach taktyki oplaca sie probowac robic niektore rzeczy jak np podania jako domyslne czy lepiej jak sa krotsze lub bardziej besposrednie?
Wiem ze zasypalem was pytaniami ale dopiero sie ucze i na starcie chcialbym popelnic mozliwie jak najmniejsza liczbe bledow.
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow CMR i prosze o pomoc:)

dybciox Partyzant

26.04.2011 12:10    #1869     Sufler - Porady do gry - Porada speca od taktyki
[quote=To tten ham]jak zmienisz choćby na jeden mecz taktyke(zupełnie) to bedziesz musiał wszystko od początku :).[/quote]

Wystarczy taktykę zapisać, zmienić na inną i w treningu przedmeczowym 'załadować' zapisaną taktykę na 2. albo 3. miejsce. Następnie w ekranie taktyki zmień na tą dobrą i działa :) Możesz zmieniać taktykę a Twoi piłkarze nie zapomną tej głównej, bo ciągle się jej 'uczą'.

To tten ham Partyzant

25.04.2011 22:35    #1870     Sufler - Porady do gry - Porada speca od taktyki
I o to właśnie chodzi !, jeżeli idzie Ci dobrze to nie zmieniaj taktyki nawet pod Barce, jeżeli rozegrasz z 10meczy to jak zmienisz choćby na jeden mecz taktyke(zupełnie) to bedziesz musiał wszystko od początku :).

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution