Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

loswariatos Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.06.2011 23:10    #1821     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy mnie nie sluchają
Jak dla mnie to są dwa wyjścia. Albo problem z motywacją albo dobra kasacja Twojej taktyki przez rywala. Póki co nic innego nie przychodzi mi do głowy.
meglio fascista che frocio

wujeks Partyzant

08.06.2011 22:39    #1822     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy mnie nie sluchają
[quote=Zymon]Miałem podobnie w fm2008 a teraz fm2007.W fm2008 Legia potrafilem wygrac 4:0 z Sevilla a potem dostac becki od Poloni Bytom.To chyba taki urok tych gier.Może powinienes ograniczyc im swobode taktyki?[/quote]

Mają już ograniczoną swobodę, nie pomogło... Ja nie mam pretensji, że mnie ktoś pokona, tylko do tego, że piłkarze grają zupełnie inaczej niż im karzę...

[quote=loswariatos]Oglądasz cały mecz czy tylko fragmenty?[/quote]

Oglądam rozszerzoną relację.

Ostatnio już mnie doprowadzili do takich nerwów, że wyłączyłem grę bez zapisania po meczu... Wiadomo jak takie coś się kończy, zupełnie straciłem zapał i motywację do gry... Szkoda, chyba będę musiał teraz zaczynać od początku...

Zymon Partyzant

08.06.2011 21:33    #1823     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy mnie nie sluchają
Miałem podobnie w fm2008 a teraz fm2007.W fm2008 Legia potrafilem wygrac 4:0 z Sevilla a potem dostac becki od Poloni Bytom.To chyba taki urok tych gier.Może powinienes ograniczyc im swobode taktyki?
był - będzie - jest zawsze IKS!

kicks Partyzant

[quote=zollw]Powiedz mi jeszcze kicks w czym pomaga nam taki asystent i jest on w ogóle potrzebny? [/quote]

Kiedy bierzesz urlop to asystent bierze odpowiedzialność za zespół, w trakcie meczu zmienia zawodników, ustala skład w czasie twojej nie obecnosci.

Ale także trenuje piłkarzy, możesz mu przypisać zadanie. Tassotti jest świetnym taktykiem, ale i reszta atrybutów jest wporządku.

U asystenta najważniejsze są takie rzeczy jak.
Kierowanie zespołem (koniecznie ważne)
Determinacja, Motywacja, Ocena Umiejętności,Wiedza taktyczna i poziom dyscypliny.

PDrasta Młody aktywista

05.06.2011 11:44    #1825     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
pajacyk123 moim zdaniem powinieneś ustawić napastnika na środku środkowy, po prawej odgrywający, po lewej lis(choć sam nie jestem super taktykiem ;)
PS. screeny rób klikając alt F9(zapisują się w: moje dokumenty../Football Manager 11/screens

alt F9 czytaj dokładnie [naciśnij alt, po czym F9]
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

PDrasta Młody aktywista

05.06.2011 11:18    #1826     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
pajacyk123 moim zdaniem powinieneś ustawić napastnika na środku środkowy, po prawej odgrywający, po lewej lis(choć sam nie jestem super taktykiem ;)
PS. screeny rób klikając alt F9(zapisują się w: moje dokumenty../Football Manager 11/screens

A ja mam problem taki: Nie wiem jak dać Ofensywnych napastników w mojej Lechii, szczególnie nowo pozyskanego Frantiska Kubika. Na schodzącego napastnika w ogóle ni wygląda no i tak nie gra. Na skrzydłowym co ma piłke w polu karnym, to zamiast dograć napastnikom na setke strzela i 80% to strzały ponad bramką, 10% obok i 10% w światło, gdzie z takiego kąta rzecz jasna nie strzela bramek. Niestety w rozmowie mogę mu dać 'strzelaj mocniej' lecz lżej niestety nie..Mam w składzie jeszcze 2 na tą pozycję, ale często wymieniam ich na mecze. Zapomniałem napisać że gra on na lewym skrzydle, więc piłki zazwyczaj są odchodzące, toteż trudno mu strzelić bramke.. za moment dam screeny trzech skrzydłowych.
http://zapod(...)png.html http://zapod(...)png.html http://zapod(...)png.html
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

pajacyk123 Partyzant

05.06.2011 10:40    #1827     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
czesc ludziska:) powidzcie mi jak ustawic taktyke z 3 napastnikami?? w tej chwili gram 4-3-3 ale nie wiem czy to dobra ustawienia. w sumie to potrfie wygrac z benfica 3-0 albo przegrac z sandecja 2-0;p dodam ze taktykiem jestem okropnie slabym, dopiero sie ucze ale wiekszosc poradnikow takie jakies "niezyciowe" w moim wypadku są. bocznych obroncow na razie ustawiam na wsparcie, linie obrony cofam gleboko bo mam raczej wolnych obroncow. na pomocy probuje ustawiac jednego odbierajacego, jednego wysunietego orozgrywajcego i dlugodystansowca. no i atak, tutaj mam problemy i ciagle sie mecze:) teoretycznie wszyscy moi napastnicy pasuja do kompletnych napastnikow atak, ale na pewno jakbym im przypisal inne role graliby lepiej.

poza tym ostatnio zauwazylem ze zdarza sie, iz jeden z napadziorow dostaje bardzo malo pilek, czy to normalne? jesli pisze w zlym temacie to wybaczcie:)

chcialem wrzucuc screeny moich napatsnikow ale zamiast screena gry robi mi sreen pulpitu;/

kicks Partyzant

03.06.2011 20:06    #1828     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Kolazontha]@Del - zarzuć screenem z poleceniami dla skrzydłowych.

I ja mam pytanko - pośrednio związane z taktyką - jaki, według was, powinien być przeciętny procent posiadania piłki przez drużynę grającą szybkim tempem, z kontry, bezpośrednimi podaniami?[/quote]

Zależy od indywidualności i pośrednio taktyki. Piłkarze którzy mają podania/gre z pierwszej piłki 17 mają większą celność podań niż ci po 10/12.

Cinek1013 Partyzant

03.06.2011 16:35    #1829     Sufler - Porady do gry - Nagła MASAKRA ...
@Machaj
Rozumiem ze na koniec sezonu sa zmeczeni ale dlaczego na poczatku tez im sie to zdarza ??
W Przygotowaniach mam ustawione 3 taktyki w ktorych mam wszedzie fulla
Około 70-80 minuty robie zmiany
A taktyke jak mam zmienic na defensywna lub zrownowazona w filozofi czy gdzies indziej ?
Niestety raczej nie pokombinuje bo mam bardzo male zaufanie u zarzadu a posady niechcialbym stracic bo sklad mam fajny :)

Cinek1013 Partyzant

03.06.2011 14:23    #1830     Sufler - Porady do gry - Nagła MASAKRA ...
Siemanko :)
Mam pewien problem z moja Sevilla gram nia 2-gi sezon(w 1-wszym 4 miejsce - wyjasnienie dalej)
I mam do was pytanie a w zasadzie prosbe czym to moze skutkowac że pod koniec pierwszego sezonu moja taktyka zaczeła szwankowac ... to samo w tym sezonie(w 2-gim)
Same remisy i porazki ( z Getafe 4:0 dla mnie do 70-dziesiatej minuty a na koncu 4:4 - ŻENADA !)
Ma ktos jakis pomysl czym to moze byc spowodowane ?
Probowalem zmieniac taktyki itd ale nic nie przynosi efektu ...
Skład mam raczej dobry :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution