Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Del Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.06.2011 18:58    #1811     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
O kolega Juventinio widzę też chcę grać tak jak Juve ;) BArdzo chętnie sprawdziłbym taktykę Conte jeśli ktoś jest na tyle zdolny żeby taką stworzyć. Ja za bardzo taktykiem nie jestem więc muszę liczyć na innych.

jacekzielinski Partyzant

12.06.2011 23:41    #1812     Sufler - Porady do gry - Warta Poznań
Dobry menedżer i z takiej drużyny jest w stanie wykrzesać dużo dobrego. Wybór takiej drużyny dobry jest na początek rozgrywki bo i włodarze takiego klubu oraz kibice nie są zbytnio wymagający (czytaj: nie wypieprzą cię po 2,3 porażkach z rzędu) więc będziesz miał czas na spokojne szukanie optymalnej taktyki i w ogóle poznanie silnika gry.

Akontipus Partyzant

12.06.2011 18:31    #1813     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
Magicc, ja jestem zwolennikiem sytemu bardzo podobnego do Barcy i sprawdza sie juz u mnie w drugim sejwie. Nie uzywam, zadnych programow ani magii w stylu load & save poniewaz gram z kumplem przez neta i nie ma mowy o "wałkach". W pierwszym sezonie leverkusen zostalem czempionem w bundes a w aktualnym sezonie (juz szóstym) Atletico miazdze Barce i Real zdobywajac od 3 sezonow okolo 96 punktow w lidze i 140 bramek (rekord to 155). Zaczelem dominowac po 3 sezonie. Moim zdaniem, niewazne jaka bys taktyke nie zastoswal (w miare logiczna oczywiscie), przy pelnym zgraniu i oswojeniu sie z nią zawodnikow, mocnym skladzie i uwaznym obserwowaniu przebiegu meczu, zaczniesz w koncu wygrywac. Ale do rzeczy:

Gram 4123 (i wikeszosc jest tak ustawiona ja pisalem wyzej o taktyce barcy) ale jednen z tych bocznych st jest skrzydlowym (Am L/R) a raczej ins FW. Srodkowy ST to lis pola albo adv FW w zaleznosci czy to gosc w stylu Inzaghiego czy Villi/Kuna (kwestia uniwersalnosci i kreatywnosci). ST z boku koles z przeciwna noga do strony jako deep l. fw (supp) albo jako complete fw (supp) z ta sama zasada czy gosc jest bradziej kompletny czy nie.

Pomoc to dwoch mc i jeden dmc. Tu musisz sam wybrac kto powienien gdzie grac i na jakiej pozycji. Ogolnie u mnie DMC jest na def, jeden Mc jest supp drugi z ofensywnym nastawieniem. I np w Leverusen Deep PMakerem (def) u mnie byl Vidal, walczyl o pilki Rolfes a do ataku biegal Ballack. W Atletico Vidal jest tylko DMC (def) Pjanic jest central mid (supp) a Hamsik Adv Pm (off) i obaj zamieniaja sie pozycjami.

Linia obrony jest zroznicowana dosc mocno. Po tej stronie gdzie nie ma w ataku tego Ins FW (skrzydlowego) jest obonca z diutesami WB Off ( w Romie Vargas powienien smigac pieknie). Drugi boczny to FB (supp) w stylu Azpilicuetta czy Appiah gdzie przede wszystkim ma czyscic skrzydlo. Dwa sr obroncy maja ustawienia DC cover i DC stopper z niska kreatywnoscia.

Gk to sweeper ktory wychodzi do prostopadlych. Wyprowadza pilki do obroncow.
Ustwienia oczywscie zmieniam w zalenosci co sie dzieje na boisku:
- mentality control
- podania default- w zaleznosci czy przecinwik gra szeroko czy wasko i czy po 20-30 minutach moj % podan jest niski czy wysoki. Jesli wysoki gram takze podania w uliczke.
- pressing całą parą - chyba ze gram z realem away to nie warto bo mnie
rozklepią
- krycie 1 na 1
- centry default
- i czeste zmienianie pozycji
Na koniec zostawiam kwestie kreatywnosci i czy grac fluid czy v fluid. Osobiscie uwazam, ze jesli masz kupe nowych zawodnikow nalzey sie wystrzegac wysokiej kreatywnosci i grania fluid albo v fluid. Po 5 sezonach w atletico zaczelm grac v. fluid a kreatywnosc ustawiam w zaleznosci od przebiegu meczu. Wczesniej gralem na standard albo fluid. Ogolnie jesli chcesz grac pressingiem najlepiej grac fluid i v fluid. Zobacz co sie dzieje z kreatywnoscia i mentality zawodnikow jesli zmieniasz na z np standard na v. fluid.
Indywiudalne polecenia dla oponentow przed meczem ustawia mi asystent z obydwoma wspolczynnikami taktyki mozliwie jak najwyzszymi. Musi miec tez gosc upodobania do gry pressingeim i ofensywnego stylu gry jesli takowy chcesz grac. To samo zreszta sie tyczy trenerow od taktyki.
To w sumie wszytsko uffff..... :) Pozdro!

Magicc Ekspert

12.06.2011 14:22    #1814     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
[quote=Jacko]Ja od siebie dodam tylko, że w kręgach Blaugrany krąży wieść o tym, że wszystkie kategorie wiekowe Barcy grają tym samym systemem co Guardiolowska. Było o tym nawet kilka artykułów. Choć zapewne są pewne modyfikacje w nastawieniach. Bo jednak nie każdy młody potrafi grać tak jak Messi. Choć w Barcy jest kilku ciekawych, jak wszędzie.

Conte? Podobno były piłkarz. Włoch, więc super pięknego futbolu nie będzie.

Sam próbowałem kiedyś połączyć ofensywną Barcę z jakimś ultradefensywnym Catenaccio. Efekt? Ogień i woda.

Temat ten skłonił mnie do modyfikacji mojej taktyki, ale nie ustawienia. Bardzo mi odpowiada. 4-1-1-3-1. [/quote]

To akurat żadna tajemnica z tą grą podobną taktyką u wszystkich kategorii wiekowych - to kwestia pewnej filozofii, wedle której przychodzący do klubu junior ma od początku być kształtowany na zawodnika pierwszej drużyny. Sama koncepcja gry Blaugrany jest praktycznie niezmienna od lat - zmieniają się trenerzy, taktyka raczej nie. Wszelkie próby odstępstw nie kończą się dobrze.

Przy okazji podczepię się pod temat - gram sobie Romą, a że nie jestem specjalistą od ligi włoskiej to prosiłbym o jakąś poradę co do stylu gry jaki najlepiej się tam sprawdza. Bo niby po dwóch sezonach ciągle jestem liderem, ale jednak sposób gry mnie rozczarowuje. Gram taksą opartą właśnie o ustawienie Barcy (ataki skrzydłami, raczej krótkie podania), która do włoskiego stylu za bardzo nie pasuje, ale wszelkie próby zmiany (czy to 4-4-2 czy 4-1-3-2 bez skrzydłowych) raczej nie zdają egzaminu.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

12.06.2011 13:44    #1815     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
Ja od siebie dodam tylko, że w kręgach Blaugrany krąży wieść o tym, że wszystkie kategorie wiekowe Barcy grają tym samym systemem co Guardiolowska. Było o tym nawet kilka artykułów. Choć zapewne są pewne modyfikacje w nastawieniach. Bo jednak nie każdy młody potrafi grać tak jak Messi. Choć w Barcy jest kilku ciekawych, jak wszędzie.

Conte? Podobno były piłkarz. Włoch, więc super pięknego futbolu nie będzie.

Sam próbowałem kiedyś połączyć ofensywną Barcę z jakimś ultradefensywnym Catenaccio. Efekt? Ogień i woda.

Temat ten skłonił mnie do modyfikacji mojej taktyki, ale nie ustawienia. Bardzo mi odpowiada. 4-1-1-3-1.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
11.06.2011 14:19    #1816     Sufler - Porady do gry - Jak to do cholery możliwe?!
[quote=Bolson]Kreatory... ja tam gram klasycznie i wszystkich ładuję równo, jak leci. Bez głupot, bez ułańskich fantazji.[/quote]

Dokładnie. Taktyki klasyczne były, są i będą najlepsze.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
11.06.2011 12:25    #1817     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
Ale po co? FM to gra tu moim skromnym zdaniem rzadko się sprawdzają taktyki z życia wzięte.

PS. Spróbujmy ;p
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

jojko Partyzant

11.06.2011 11:13    #1818     Sufler - Porady do gry - Real Life taktyki
Spróbómy stworzyć taktyke jaką Luis Enrique stosował w Barcelonie B a teraz będzie ją stosował w Romie, a także spróbójmy tak samo zrobić z taktyka Conte jaka ma zamiar stosować w Juventusie. Jakieś sugestie?

Del Partyzant

10.06.2011 15:11    #1819     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy mnie nie sluchają
U mnie w Juve to norma... Ustawione mam Buffonowi krótkie rozegranie ZAWSZE, podania do prawego obrońcy, ale nie zbyt często się to zdarza.. podejrzewam, że to zależy też od twojej taktyki, w sensie nastawienia. Czy grasz Kontrolą czy kontratakiem czy ofensywą. Tak samo chyba mają na to wpływ polecenia z ławki. Wydaje mi się, że jeśli dasz im "gra do napastników", to nawet bramkarz będzie wybijał piłkę byle tylko do napastnika. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
Ja mam inny problem.
Mianowicie w moim składzie rzuty karne z reguły wykonuje S.Giovinco. Jednak ważyły się losy króla strzelców dla F.Machedy i po rozpoczęciu meczu zmieniłem w ustawieniach, żeby to on strzelał ewentualne karne.
Ale nie wiem czemu gra mnie nie posłuchała. Podczas meczu miałem 3(!) rzuty karne, wszystkie strzelał Giovinco, mimo że go nie było na liście.
To błąd gry czy też problem z "usłuchaniem" zawodników?

szfedo Przodownik pracy

09.06.2011 01:23    #1820     Sufler - Porady do gry - Bardzo skuteczna taktyka
To nie temat na sufler. Zapodaj ją tutaj

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution