Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

kosior145 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam, tak jak w temacie chciałbym, otrzymać od was jakieś porady, dotyczące własnie takiego ustawienia taktyki(chodzi mi o te suwaki co byly w FM 08,09 itp)
zauwazyłęm ze na Kreatorze wogóle mi nie idzie, za to jak ustawie klasyczną i zrobie tak jak chcę zeby grali, to grają dobrze, Prosze o porady

szfedo Przodownik pracy

09.07.2011 19:02    #1792     Sufler - Porady do gry - Rozgrywający
Taktyki nie zmieniaj, nie wiem co to za głupi pomysł, że przeciwnik cię rozpracowuje. FM nie jest jeszcze aż tak zaawansowaną grą żeby rozpracowywał taksy. Jeśli szło a nie idzie, to znaczy że jest kryzys. Musisz rotować składem, karać tych co grają słabo i nagradzać zawodników grających dobrze. W końcu z niego wyjdziesz. A zmiana taktyki może się obrócić przeciwko Tobie. Zawodnicy mogą jej nie rozumieć, gra nie będzie się kleić i tak czy siak będziesz przegrywał. Jeśli twoi gracze tworzą sytuacje, ale je partaczą to spróbuj zrugać napastników seryjnie marnujących sety i wprowadzić zmienników lub zdolną młodzież. Nie zawsze grają atrybuty.

kosior145 Partyzant

09.07.2011 18:21    #1793     Sufler - Porady do gry - Rozgrywający
i co co 15 meczy mam robić nowe taktyki, bo ta niby wielka gra, rozpracowuje, moją taktyke ??, niedość ze te "Celne" stuprocentowe sytuacje, mnie wykańczają, to jeszcze mam co chwile, zmieniać, taktyke i kupować nowych zawodników, zeby mieć na zmiane

jaqb Partyzant

Przy karnych pomaga także atrybut "znaczenie". Sprawdź jakich masz trenerów: jakie mają wartości oceny umiejętności piłkarzy, taktyki itp. Jeśli np. krótko pracują w klubie to mogą mieć słabą wiedzę o zawodnikach.

Elmut Partyzant

moze i nie przeczytalem wszystkiego ze zrozumieniem za co bardzo przepraszam, ale napisales czy macie jakas fajna taktyke pod hotspur.
Niezmienia to faktu za oczekujesz o tej gry jakiegos automatyzmu i wygrywania po 4:0 a co by było jakvbys był 5 w lidze?? o zgrozo pewnie pogral bys jakims man utd zeby zapomniec o tej strasznej sytuacji, dobra z mojej strony koniec nieprzyjemnych wyp[owiedzi. Teraz rady:
1. Jak grasz faktycznie caly czas 1 taktyka to mysle ze 90% twoich problemow to ona-i niepisz ze niemozliwe bo grales juz tyle czasu i bylo dobrze. naprawde fm to bystra bestia i od czesci chyba 2006 nieda sie wiecznie grac na jednej taktyce(oczywiscie sa wyjatki i przypadki-ale dla mnie sa to ne poparte niczym przechwalki) Proponuje cos zmienic w taktyce, nie mowie o zupelnie nowej bo to tez bez sensu najlepiej miec z 2-3 taktyki i odpowiednio do przeciwnika je rotowac,
2. jesli twierdzisz ze to od nowego sezonu te twoje " problemy" powstaly to moze spartaczyłes okres przygotowawczy??i jak ktos juz pisal niedawaj wolnego po kazdym meczu!!! to jak dac 50-60 dni dodatkowego urlopu w roku, mysle ze kazdy by7 sie zabardzo rozluznil.
3.Moze dlatego ze kupiles tylko bramkaza, kazdy zespol potrzebuje wzmocnien nawet barcelona ktora wygrywa wszystko i z kazdym wydaje co roku ogromne pieniadze na wzmocnienia. Swierze krew dobrze robi dla drużyny wieksza konkurencja wieksze pole do popisu a no i zawsze nowy chce sie pokazac
4.Moze za slabo albo za ostro reagujesz po meczach - pamietaj ani w jedna ani w druga strone niemozna przesadzic.
5. Moze poprostu swoje zrobiles w tym klubie i czas na cos nowego??
PS: Mysle ze jak posiedzisz nadf tym to wszystkoi okaze sie bardzo proste, polecam lekture poradnikow ze stronki to naprawde skarbnica wiedzy

MiceQ Partyzant

Też widzę, że ci się chyba czytać nie chciało.. Napisałem wyraźnie, że wygrywają spotkania, ale w bardzo słabym stylu.. Może na jakąś naukę czytania się zapisz, albo coś. A co do taktyki, to gdzie ja napisałem, że gram gotową, ściągniętą taktyką ?

exeter_city Partyzant

04.07.2011 10:03    #1797     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
ja nie mam taktyki a blackburn zająłem na pełnym luzie 8 miejsce (walka do ostatniej kolejki ;) z west ham wygrywajacym na wyjeździe z manchesterem utd haha ).
Mam 4-4-4 podania ania krótkie, krycie strefowe, delikatny odbiór, cofnieta defensywa, wasko, wolno. I co ? 0-4 z fulham w plecy, potem wygrana z arsenalem 4-0 i tak raz gorzej raz super. do tego wygrana pucharu ligi angielskiej 3-1 z chelsea na wembley ... coś niesamowitego ;)

kosior145 Partyzant

03.07.2011 19:56    #1798     Sufler - Porady do gry - Gra Słabszymi Klubami
Szkołe Taktyki juz czytałem, ogółem w Menedzery gram juz troche czasu, ale bardzo rzadko takimi słabeuszami

Falcon Przodownik pracy

03.07.2011 19:51    #1799     Sufler - Porady do gry - Gra Słabszymi Klubami
Zawodników musisz z wolnego transferu ściągać. Nie wiem jak w FM 11 ale w starszych wersjach, to w niższych ligach na lajcie robiło się awans sprowadzając rodaków, którzy tam za niską kasę kopali a, trzymali poziom.
Przeczytaj również Szkołę Taktyki a sporo się dowiesz.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

kosior145 Partyzant

03.07.2011 19:17    #1800     Sufler - Porady do gry - Gra Słabszymi Klubami
Witam Wszystkich, otóż mam pytanie dotyczące graniem zespołami o niższej reputacji, Chciałbym wysłuchać waszych porad dotyczących właśnie słabszych klubów, chciałbym żebyście mi pomogli, wysłucham każdych porad. Chodzi mi dokładnie czy jak gra sie np. Brentford, to do czego przywiązywać większa wage, Taktyka, Motywacja, Zarządzanie, Transfery, Nigdy nie byłem wybitnym Taktykiem, ale ogarniam te ważniejsze sprawy dotyczące taksy. Proszę o porady

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution