Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.07.2011 09:41    #1761     Sufler - Porady do gry - Filozofia- Płynna
Tak, jak powiedziałem - filozofia to sposób, w jaki Twój zespół atakuje. Przy filozofiach sztywnych, obrońcy odpowiedzialni są za obronę, pomocnicy za kreowanie gry i wsparcie atakujących napastników, napastnicy zaś po prostu za atak. Przykładem filozofii idealnie sztywnej był np. Inter grający dwumecz w Lidze Mistrzów z Barceloną - drużyna cały czas trzymała kształt poszczególnych formacji, obrońcy nie wypuszczali się pod pole karne Barcelony itd. Przykładem na filozofię płynną była w tym meczu Barcelona zaś. Nawet Pique, grający na środku obrony angażował się w atak, zaś teoretyczni napastnicy w odbiór piłki.

Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie - bo pod co innego jak nie pod zespół ustawiałbyś filozofię?

Przy tworzeniu taktyki musisz w pierwszej kolejności określić, jak chcesz, by zespół grał - za to między innymi odpowiada filozofia. Potem dopiero ustawiasz formację, role zawodników, zadania, a na sam koniec strategię meczową (atak, kontrola, standardowa, kontratak itd.).
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

28.07.2011 18:56    #1762     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Wygrywasz 6:0 z Manchesterem United przy użyciu taktyki, w której klasyczna dziesiątka gra z funkcją wsparcia? Winszuję, winszuję...

Poza tym, skoro osiągasz takie wyniki, to po co ktoś miałby Ci pomagać w doborze składu?

Załącznik musiał trafić...
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
28.07.2011 18:24    #1763     Sufler - Porady do gry - Ekran składu pusty
Zmień ustawienia widoku. Tam, gdzie ustawiasz co ma być widoczne w oknie zespołu. Co jakiś czas to się samoczynnie "odznacza" i musisz to poprawiać ręcznie. Zaraz Ci wrzucę skrin, jeśli sobie życzysz.

Tu masz zaznaczone, co mam na myśli : http://img81(...)agda.jpg

Przechodzisz wtedy do wyboru sekcji, które chcesz widzieć w ekranach taktyki i składu. Po prostu dodajesz poszczególne elementy (nazwisko, asysty, gole, co tylko chcesz) z lewego ekranu na prawy. Ot, cała tajemnica.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

TaC Partyzant

28.07.2011 13:10    #1764     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote2=oldgunz][quote=TaC]Prosił bym o pomoc w ustawieniu tego składu: http://image(...)89.jpg/, do tej taktyki: http://image(...)610.jpg/[/quote]

Trochę ciężko będzie bez dostępu do FMa i sprawdzenia dokładnie umiejętności poszczególnych piłkarzy. Poza tym, samo 4-2-3-1 to nie wszystko - pytanie, jakie role mają poszczególni zawodnicy. Tak, to se ne da.

[quote=jojko]gram juventusem czy ktos ma taktyke ktora sprawdzi sie w tym klubie? gram na nowym updatcie i posiadam juz w skladzie vidala[/quote]

Każda dla dobrego klubu. Dysponujesz świetnymi obrońcami, bardzo dobrymi defensywnymi pomocnikami - jeśli chodzi o samo ustawienie, ja spróbowałbym głębokie 4-2-3-1 z czterema obrońcami w linii, dwoma defensywnymi pomocnikami, trójką ofensywnych pomocników (AML, AMC, AMR) i wysuniętym napastnikiem.

[quote=PDrasta]Nie wiem jak ich ustawić, by dobrze grali.[/quote]

Wszystko zależy od tego, jakiej taktyki używasz. Niemniej, po kolei:

nr 1 Baba Collins
powinien grać (jeśli potrafi oczywiście) na AML / AMR, ze wskazaniem na AMR. Jest bardzo szybki (przypuszczam, że to jeden z najszybszych graczy w Twojej lidze), niezły technicznie i jak dla mnie to idealny schodzący ze skrzydła napastnik (lub skrzydłowy, lecz wtedy obowiązkowo na lewą stronę). Jeśli potrafi grać tylko w środku pola, również mógłbyś go spróbować jako schodzącego ze środka napastnika (na pozycji AMC). Ciekawym zabiegiem mogłoby wtedy być ustawienie go jako odgrywającego na pozycji AMC, ustawienie piłek na dobieg, lekkie przyspieszenie gry oraz zaznaczenie częstych wejść z głębi pola. Obowiązkowo wtedy któryś ze środkowych pomocników musi mieć ustawione jako częste prostopadłe piłki.

nr 2 Henry Chibueze
Idealny na Target Mana. Ewentualnie - kompletny napastnik.

nr 3 Mory Diallo
Chyba najlepszy z całej czwórki. Dobra technika, szybkość - spróbuj go jako Trequartistę.

nr 4 Sander Post
Odgrywający, najsłabszy ze wszystkich.

Nie wiem, jaką grasz taktyką, lecz dla mnie zawodnik nr 1 mógłby grać na pozycji AML / AMR / AMC, odpowiednio jako skrzydłowy z funkcją atak, schodzący napastnik z funkcją atak i schodzący napastnik z funkcją atak. Z piłkarzy nr 2 i 3 możesz zrobić połączenie odgrywającego z funkcją wsparcie oraz trequartisty / środkowego napastnika z funkcją atak.[/quote2]

http://image(...)108.jpg/
1. boczny obrońca - obrona
2. środkowy obrońca - obrona
3. środkowy pomocnik - atak
4. środkowy pomocnik - obrona
5. skrzydłowy - atak
6. klasyczna 10 - wsparcie
7. lis pola karnego - atak

28.07.2011 11:10    #1765     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=TaC]Prosił bym o pomoc w ustawieniu tego składu: http://image(...)89.jpg/, do tej taktyki: http://image(...)610.jpg/[/quote]

Trochę ciężko będzie bez dostępu do FMa i sprawdzenia dokładnie umiejętności poszczególnych piłkarzy. Poza tym, samo 4-2-3-1 to nie wszystko - pytanie, jakie role mają poszczególni zawodnicy. Tak, to se ne da.

[quote=jojko]gram juventusem czy ktos ma taktyke ktora sprawdzi sie w tym klubie? gram na nowym updatcie i posiadam juz w skladzie vidala[/quote]

Każda dla dobrego klubu. Dysponujesz świetnymi obrońcami, bardzo dobrymi defensywnymi pomocnikami - jeśli chodzi o samo ustawienie, ja spróbowałbym głębokie 4-2-3-1 z czterema obrońcami w linii, dwoma defensywnymi pomocnikami, trójką ofensywnych pomocników (AML, AMC, AMR) i wysuniętym napastnikiem.

[quote=PDrasta]Nie wiem jak ich ustawić, by dobrze grali.[/quote]

Wszystko zależy od tego, jakiej taktyki używasz. Niemniej, po kolei:

nr 1 Baba Collins
powinien grać (jeśli potrafi oczywiście) na AML / AMR, ze wskazaniem na AMR. Jest bardzo szybki (przypuszczam, że to jeden z najszybszych graczy w Twojej lidze), niezły technicznie i jak dla mnie to idealny schodzący ze skrzydła napastnik (lub skrzydłowy, lecz wtedy obowiązkowo na lewą stronę). Jeśli potrafi grać tylko w środku pola, również mógłbyś go spróbować jako schodzącego ze środka napastnika (na pozycji AMC). Ciekawym zabiegiem mogłoby wtedy być ustawienie go jako odgrywającego na pozycji AMC, ustawienie piłek na dobieg, lekkie przyspieszenie gry oraz zaznaczenie częstych wejść z głębi pola. Obowiązkowo wtedy któryś ze środkowych pomocników musi mieć ustawione jako częste prostopadłe piłki.

nr 2 Henry Chibueze
Idealny na Target Mana. Ewentualnie - kompletny napastnik.

nr 3 Mory Diallo
Chyba najlepszy z całej czwórki. Dobra technika, szybkość - spróbuj go jako Trequartistę.

nr 4 Sander Post
Odgrywający, najsłabszy ze wszystkich.

Nie wiem, jaką grasz taktyką, lecz dla mnie zawodnik nr 1 mógłby grać na pozycji AML / AMR / AMC, odpowiednio jako skrzydłowy z funkcją atak, schodzący napastnik z funkcją atak i schodzący napastnik z funkcją atak. Z piłkarzy nr 2 i 3 możesz zrobić połączenie odgrywającego z funkcją wsparcie oraz trequartisty / środkowego napastnika z funkcją atak.

- Bob Paisley

TaC Partyzant

27.07.2011 23:05    #1766     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Prosił bym o pomoc w ustawieniu tego składu: http://image(...)89.jpg/, do tej taktyki: http://image(...)610.jpg/

Filipk Partyzant

Witam, posiadam taki oto skład : http://www.footb(...)Juventus

Czy mógłby mnie ktoś poinstruować jak ustawić taktykę pod taki zespół? Aktualnie moja taktyka się w miarę sprawdza, ale napastnicy po 20 meczach mają tylko 5 strzelonych bramek. Natomiast Krasić czy Bonucci mają ich 17-20...

Jak uruchomić moich napastników?

Pozdrawiam, Filipk.

jojko Partyzant

26.07.2011 22:22    #1768     Sufler - Porady do gry - juvventus
szukam taktyki pod juventus. mam uaktualniony sklad takze posiadam juz vidala i reszte nowych nabytkow

jaruone Młody aktywista

25.07.2011 18:16    #1769     Sufler - Porady do gry - Rotherham United
Czasem tak bywa - kiedyś awansowałem do Premiership tylko po to by spaść z hukiem (baty niemal jak u Ciebie), innym razem szło dobrze.
Mimo iż nazwiska nie wyglądają źle to bardzo możliwe, że masz za słabą kadrę. Spróbuj innej taktyki. Zagęść środek, zobacz czy są jakieś efekty - to Premiership najbardziej wymagająca liga świata, musi być ciężko.

ps. spróbuj taktyki Kyler v. 11 zamieszczonej na cmrev - nawet tak dla testu na oddzielnym savie.

Magicc Ekspert

24.07.2011 20:59    #1770     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
1. Indywidualny trening napastników - niech ćwiczą wykańczanie akcji i opanowanie. Czasem pomaga.
2. Czasem trzeba to po prostu przeczekać. W FM2011 zdarza się coś co osobiście nazwałem syndromem słabej rundy. Zwyczajnie zdarza się kiepskie pół roku i nic na to nie poradzisz.
3. Zmiana taktyki. Dobrze mieć w zanadrzu przynajmniej dwie dobre taksy i jak jedna przestaje działać, zastępować ją drugą. Ja np. normalnie gram 4-1-2-2-1, ale dość często zmieniam na 4-1-1-2-2.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.