Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Best7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Nie chciałem zakładać nowego tematu, wiec postanowiłem odświeżyć ten wątek. Użyłem kreatora to stworzenia taktyki i mam takie pytanie. Czy ustawione przez niego polecenia dla piłkarzy wymagają jakieś dalszej korekty, czy też wystarczy zdać się na "kunszt" kreatora? Nie jestem taktycznym "geniuszem", toteż nic nie zmieniam w tych suwakach. Z góry dzięki. Pozdro

Jose Mourinho Partyzant

To prawda, kiedyś grając słabym klubem chciałem dobrać piłkarzy do taktyki, ale to nie może się udać. W wielkim klubie ok, masz nieograniczone możliwości jakoś ci się uda, zresztą i skład masz taki szeroki, że możesz grać i skrzydłami i środkiem bo masz wszechstronnych piłkarzy. A teraz porównajmy do słabego klubu, teraz przejąłem klub z szóstej ligi angielskiej i jestem już w drodze do czwartej. A sukcesem jest taktyka dobrana do piłkarzy którzy kopiąc to co im rozrysujesz dobrze będą się czuli, żeby to nie było tak, że ty im pokazujesz schematy a oni patrzą się na ciebie jak na idiotę i zastanawią czy dobrze zrozumieli. OK muszą się zgrać ale już pomijam to. W słabym klubie możesz zapomnieć o dobrych transferach bo nie masz kasy, wolne transfery ok, ale wątpię, że znajdziesz tylu piłkarzy do taktyki bo skład jest tak okrojony, że długo trzeba myśleć jak nimi grać. W dodatku nie każdy będzie chciał grać w twoim klubie. Pomyśl nad taktyką dla swoich podopiecznych, nie znajdziesz uniwersalnej taktyki dla wszystkich klubów, wielu już próbowało z marnym skutkiem :)

Jose Mourinho Partyzant

11.08.2011 00:06    #1743     Sufler - Porady do gry - Defensywny pomocnik
To zależy od tego jakich masz piłkarzy jeśli masz dobrym defensywnych pomocników wykorzystaj to i nie wciskaj na siłę ofensywnych. Zależy też jakim klubem grasz i jakie wymagania postawił ci zarząd. Oczywiście jak grasz jakimś bogatym klubem to nie ma problemu ściągasz ludzi i masz, ale zastanów się na czym lepiej wyjdziesz? Ustawiając taktykę do piłkarzy czy piłkarzy do taktyki.

mariaczi123 Partyzant

10.08.2011 22:54    #1744     Sufler - Porady do gry - Seria porażek - co robić?
Taktyki próbuje inne cały czas, rotacje przeprowadzam, tak jak mówisz w rozmowach motywacyjnych i wywiadach po tych przegranych skarciłem trochę kopaczy teraz z meczu na mecz staram się ich chwalić (bez przesady :) ). dopiero w przeciągu kilku meczy się okaże jak to będzie

Dikej Partyzant

Siemka !
Mam do was kilka pytan zeby nie zasmiecac postanowilem ze napisze je w jednym wątku :)
1. Jaka jest najlepsza liga do stworzenia wlasniej taktyki i przetestowania jej ? - wiecie chcialbym stworzyc swoja taktyke ktora bede gral w prawie kazdej mojej rozgrywce :)
2.Jaki fajny klub z niemiec polecacie ? - chodzi o typowego sredniaka najlepiej z dobrym budzetem i dobrymi obiektami(baza treningowa , obiekty mlodziezowe,akademia pilkarska) lub moze tez byc sredni budzet ale za to duzo mlodych perspektywistycznych graczy :)
Pozdrawiam

Damian907 Partyzant

09.08.2011 18:13    #1746     Sufler - Porady do gry - Taktyka - słabe kluby
[quote=seba21@]3 zawodnikami w obronie boje się zagrać. Praktycznie odchodzi się się od tego systemu w fubolu. Chociaż pamiętam chyba Chile przez fragment jakiegos meczu na CA zagrało większa liczbą grajków i trojką w defensywie. [/quote]

Gra trzema środkowymi obrońcami to nie to samo co gra 3 zawodnikami defensywnymi, do 3-5-2 potrzeba dwóch defensywnych pomocników (inaczej są straszne kłopoty z podaniami w uliczkę), oraz do odbioru włącząją się skrzydłowi (niezależnie od tego jak ofensywnie by ich nie ustawić). Wadą tej taktyki jest to że więcej bramek traci się po dośrodkowanich, ale można 1 dodatkowego zawodnika delegować do ataku. Cóż kwestia wyboru, może nie jest to najlepsza taktyka na świecie, ale ja (niewiedzieć czemu) mam do niej straszną słabość, prędzej czy poźniej muszę grać 3-2-2-1-2 :)
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

hera Młody aktywista

09.08.2011 15:11    #1747     Sufler - Porady do gry - Taktyka - słabe kluby
Szkoła Taktyki pomaga.

seba21@ Partyzant

09.08.2011 14:52    #1748     Sufler - Porady do gry - Taktyka - słabe kluby
Panowie mam pytanie odnośnie najlepszej taktyki dla słabego klubu. Gram Wisłą Płock, która awansowała do I ligi i powiedzmy po 11 kolejkach jestem na 14 pozycji. O zawodników jest ciężko, nawet tych z wolnych transferów. Runde kończę w listopadziea nową zaczynam w marcu. Jak najlepiej wykorzystac ten czas? Czy robić im poszczególne treningi?(siłowe, taktyczne, i dla danej pozycji)?
Pozdro

hera Młody aktywista

09.08.2011 12:57    #1749     Sufler - Porady do gry - Panowanie piłki
@up

właśnie to samo miałem napisać. Nie potrafię zrozumieć jaką ludzie mają przyjemność grając gotowymi taktykami i to w grę, w której sensem jest właśnie stworzenie taktyki. Absurd.

Jose Mourinho Partyzant

07.08.2011 13:06    #1750     Sufler - Porady do gry - OPŚ- No. 10 sprawdzi się?
To zależy od tego jakimi zawodnikami dysponujesz. Jak masz lepszych skrzydłowych to graj skrzydłami. OPŚ za dwójką napastników też się sprawdza bo daje więcej możliwości w ataku. Ściąga na siebie któregoś obrońcę i wtedy napastnik pozostaje bez krycia. Tylko, że to zależy od składu i od taktyki którą wcześniej grałeś. Nie zmieniaj taktyki w trakcie sezonu bo to może cie drogo kosztować.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution