Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

piter150 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.08.2011 01:08    #1731     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
1.Jak ustawić by każdy zawodnik był asekurowany przez kolegę w przypadku minięcia.
2.Co zrobić by piłkarze jak najczęściej grali piłki ze skrzydła po ziemi w okolice piątego metra.
3.W poprzedniej rozgrywce przy którą zmuszony byłem do usunięcia bardzo słabo grałem na wyjazdach, a i z czasem pod koniec sezonu z ledwością wygrywałem u siebie, grałem bardzo ofensywną taktyką i na wyjazdach w PL takim zespołem jak Fulham radzić sobie nie mogłem. W nowej rozgrywce postanowiłem, więc że będę miał 2 taktyki ofensywną na mecze u siebie i defensywną na mecze na wyjeździe, jednak mecze są na przemian na wyjeździe i u siebie, więc tu moje pytanie czy jest sens co tydzień zmieniać taktykę i jaki to będzie miało swój efekt, czy ma to sens?

tequila Partyzant

18.08.2011 13:14    #1732     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam wszystkich, prosiłbym o pomoc w modyfikacji taktyki. Zależy mi na konstruktywnej pomocy, a nie wrzuceniu gotowca. Tutaj album ze zdjęciami piłkarzy i samej taktyki. Prosiłbym także o jakieś porady na przerobienie tej taktyki na wyjazdy.
http://image(...)ios.png/
z góry dzięki.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

15.08.2011 11:53    #1733     Sufler - Porady do gry - Prawo serii
Zmiany, zmiany...
Jeśli nagle masz zastój, to pomaga zmiana taktyki lub graczy. Ustaw jakąś nową taktykę, daj pograć tym, którzy do tej pory grali mało i, bardzo ważne, nie nakładaj na zawodników presji. Powiedz im, żeby pograli trochę na luzie.
Darkness... for me is where I shine

DaniCaliforniaPL Partyzant

Witam!

Po wgraniu wielkiej paczki zdjęć piłkarzy, mogę się cieszyć jej obecnością w grze - ale ku mojemu zdziwieniu zniknęło parę innych komponentów grafiki (chociaż nie dokonywałem żadnych modyfikacji)

Oto te dziwne zaniki:
a) Brak ikonek koszul w zakładce doboru taktyki
http://i53.tinypic.com/oi6c6q.jpg

b) Brak flag w widoku ogólnym reprezentacji
http://i51.tinypic.com/b66c15.jpg

Wyparowały również szare kontury dla osób które nie mają zdjęcia w grze i "herb" który wyświetlał się przy piłkarzach z "wolny transfer". Czy ktoś wie, jak można przywrócić te wszystkie elementy?

Tome888 Partyzant

Dzieki za propozycje.
PS: W czasie czekania na odpowiedź szukałem sam. Na początku się natknąłem właśnie na Basel( :D) tylko, żę nie pasował do mojej taktyki i szukałem dalej i znalazłem Salzburg xD. I nim właśnie gram hehe.

L.Blue Partyzant

12.08.2011 10:10    #1736     Sufler - Porady do gry - Ustawienia Reprezentacji
jacekzielinski- tylko ja mam aż takiego pecha, że zagram 2-3 mecze reprezentacją z moją wizją, nagle 2 kontuzje i wszystko się wali i zaczynają się porażki. I nawet próby zmiany taktyki w czasie meczu mało dają.

jacekzielinski Partyzant

12.08.2011 02:26    #1737     Sufler - Porady do gry - Ustawienia Reprezentacji
[quote=L.Blue]Witam. Mam pytanie odnośnie ustawienia reprezentacji kilku krajów. Gram dość długo już w FM (wpierw wersje 09, 10). Mam dość poważny problem z ustawieniem kadry Polski, bo jak grałem czy to kadrą Brazylii, czy Grecji, ustawiane ich było łatwe i przejrzyste. Natomiast z nasza kadrą to jest szkopuł, którą taktykę wybrać. I która będzie najlepsza dla zawodników powoływanych do kadry. Bym był wdzięczny za jakąkolwiek poradę ;) Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz ;) [/quote]

Hm.. dziwne pytanie. Przecież to Ty powołujesz graczy do kadry więc powołuj takich, którzy naają się do obranej przez Ciebie taktyki/wizji gry/rywala.

Cocxa Partyzant

11.08.2011 21:05    #1738     Sufler - Porady do gry - Seria porażek - co robić?
Ja w wypadkach, gdy mi nie idzie, po prostu szlifuję ciągle jeden skład, zmieniając polecenia swojej drużynie. Przykład. Moim Liverpoolem w 3 sezonie pracy wygrywałem mecze, ale w bardzo słabym stylu, będąc wyraźnie słabszym od rywali. Taktyki nie zmieniłem, natomiast przetasowałem ustawienia drużynowe i indywidualne. I mimo tamtego sezonu spisanego na straty (wygrany FA Cup), zdobyłem sporą liczbę punktów, a w bieżącym sezonie gram fantastycznie, właśnie dzięki szlifowaniu taktyki.

Na Twoim miejscu, w przygotowaniach do meczu ustawiłbym 3 taktyki, dając na zgranie zespołu, ale stosował tylko 1. Wiadomo, nie od razu przyniesie to pożądany efekt. Ale po kliku kolejkach powinno być dobrze. Dodatkowo, prowadząc tak dobry zespół jak na Polska ligę, na twoim miejscu zastosowałbym intensywniejszy pressing i agresywną grę, o szukaniu gry nie wspominając. Wtedy po prostu rywali gnieciesz. Dodatkowo, graj płynnie. :)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

11.08.2011 18:16    #1739     Sufler - Porady do gry - Seria porażek - co robić?
bardzo możliwe że za często zmieniasz taktyki i zawodnikami rotujesz...czasami w tym tkwi problem...Pozdrawiam

loswariatos Młody aktywista

11.08.2011 13:35    #1740     Sufler - Porady do gry - Seria porażek - co robić?
Nie zmieniaj taktyki. Nie dość, że po serii porażek morale pewnie ostro spadło to na dodatek zawodnicy będą musieli się uczyć zmian. Wystaw paru rezerwowych, zmień sposób motywowania, odpowiednie interakcje z tymi, którzy najbardziej zawodzą, czasami również daję dzień wolnego i jakoś to leci dalej ;)
meglio fascista che frocio

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution