Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

raca Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.09.2011 13:31    #1711     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami/taktyką
Witam, mam pewien istotny problem. Chodzi o to, że gram z kolegą, tzw. "składem marzeń". Na ss'ach możecie zobaczyć o jaki skład chodzi (zrobiliśmy też siebie, jako 'młode gwiazdy';). Jestem przyzwyczajony do starych FM'ów gdzie nie trzeba było aż tyle kombinować z taktyką, więc chyba tutaj leży problem. Tą taktyką gram od kilku wersji FM'a i ZAWSZE się sprawdzała (jedyna zmiana do poprzednich wersji to strzałki przy bocznych pomocnikach, w poprzednich FM'ach je mieli, tutaj nie). Mecze z silniejszymi rywalami zazwyczaj przegrywam, a napastnicy marnują po 5 "setek". Próbowałem różnych napastników, z różnymi rolami i dalej to samo. Więc jeśli moglibyście pomóc przy doborze taktyki do tego składu, lub pomoc w ustawieniach indywidualnych przy tej taktyce byłbym bardzo wdzięczny.
Tracę również sporo bramek.
Rotacje są częste ze względu na mocny skład.
Trening mają TUG'a.
--
Tutaj macie SS'y
http://imageshack.us/g/163/ss6o.jpg/

Dziękuję za pomoc!

Ontiz Partyzant

[quote2=jaqb][quote=Magicc]Dajcie spokój, jałowa dyskusja. Teraz jest "znieście PA bo to niesprawiedliwe, zastąpcie je jakimś bliżej niekreślonym miernikiem talentu". Potem byłby płacz, że talentu też nie da się tak łatwo określić, więc to też trzeba zmienić. To ja wnoszę o zniesienie w ogóle systemu atrybutów, bo nie da się określić, czy ktoś kopie piłkę na 13 czy na 15 i to też jest niesprawiedliwe. W ogóle niech każdy ma CA=200, wtedy będzie OK.[/quote]

No tak. Chodzi mi o to, że brakuje mi w FM-ie możliwości wykształtowania (wytrenowania) zawodnika wedle własnych upodobań. Mam odczucie, że w tej grze jestem bardziej selekcjonerem i taktykiem niż trenerem. Może jak znajdę czas napisze o tym manifest.[/quote2]
to samo już sprawdzałem że atrybuty maksymalne jakie pokazuje genie scout to grajek się rozwinie własnie tak bez względu na trening

jaqb Partyzant

[quote=Magicc]Dajcie spokój, jałowa dyskusja. Teraz jest "znieście PA bo to niesprawiedliwe, zastąpcie je jakimś bliżej niekreślonym miernikiem talentu". Potem byłby płacz, że talentu też nie da się tak łatwo określić, więc to też trzeba zmienić. To ja wnoszę o zniesienie w ogóle systemu atrybutów, bo nie da się określić, czy ktoś kopie piłkę na 13 czy na 15 i to też jest niesprawiedliwe. W ogóle niech każdy ma CA=200, wtedy będzie OK.[/quote]

No tak. Chodzi mi o to, że brakuje mi w FM-ie możliwości wykształtowania (wytrenowania) zawodnika wedle własnych upodobań. Mam odczucie, że w tej grze jestem bardziej selekcjonerem i taktykiem niż trenerem. Może jak znajdę czas napisze o tym manifest.

mreco Partyzant

01.09.2011 10:41    #1714     Sufler - Porady do gry - Jaka taktyka do ŁKS-u ???
Siedziałem nad taktyką nie raz więc nie truj dupy swoimi wywodami. Nad ŁKS -em też siedziałem sporo czasu niestety gdzieś mi nie idzie ułożenie taktyki pod tą drużynę ;/ Muszę coś znaleźć na necie i pod patrzeć co by przynosiło jakieś efekty i wtedy zmodyfikuje swoją taktykę.

PanMagik Młody aktywista

31.08.2011 13:36    #1715     Sufler - Porady do gry - Jaka taktyka do ŁKS-u ???
Ludzie! Co to za gra, jak sobie ściągniesz taktykę z neta?
Ja siedzę przeważnie pół dnia nad doborem taktyki pod umiejętności moich piłkarzy. Potem jakiś koleś ściągnie sobie killer taktykę i będzie robił z siebie świetnego trenera.

mreco Partyzant

31.08.2011 11:20    #1716     Sufler - Porady do gry - Jaka taktyka do ŁKS-u ???
Witam. Poszukuję jakiejś dobrej taktyki do drużyny ŁKS-u. Proszę o jakieś propozycje.

robinho_gi Partyzant

29.08.2011 18:32    #1717     Sufler - Porady do gry - Słabi bramkarze
To jest tak, że jego forma od meczu zależy w jednym gra super a w drugim piłka przelatuje obok niego on się nawet nie rusza;/

Nie chce zakładać nowego tematu więc dodatkowe pytanie:
Co zrobić jeżeli asystent podpowiada że drużyna gra na pół gwizdka ze słabszymi drużynami, a że moja drużyna jest zaliczana też do słabszych to w tym momencie mam problem:D Czy to zależy od taktyki??

Mar1992 Przodownik pracy

W kreatorze taktyki ustaw: podania bezpośrednie, agresywny odbiór piłki, łagodniejszy pressing, ściślejsza dyscyplina, trzymaj się pozycji. Ustaw zawodników 4-2-3-1 (2 def. pomocników, 3 środkowych) gra z kontry, albo defensywnie, wąsko.
U mnie się sprawdzało, choć zaraz pojawią się komentarze, że gadam bzdury i oni sami ustawiliby inaczej. Jak już mówiłem, u mnie się sprawdzała.

creschlan Partyzant

27.08.2011 21:07    #1719     Sufler - Porady do gry - Taktyka klasyczna a bazowa.
Witam, mam 2 pytanka można powiedzieć związane z mechaniką gry których niestety sam nie mogę sobie wyjaśnić.
1. Czym tak naprawdę, w FM 2011 rożni się ustawianie taktyki tak jak nam to aplikuje gra od konwertowania jej do taktyki klasycznej?
2. Jak to wygląda w grze jeżeli np. ustawie jakiś 1 aspekt całej drużynie indywidualnie np podania krótkie(z wyjątkami pozycyjnymi) do późniejszego zaznaczenia w ustawieniach drużyny ogólnie podań(krótsze,bezpośrednie, domyślne) ?

dominator11 Partyzant

Macie może albo na tej stronie jest gdzieś taktyka dla średniego zespołu, defensywna. Chodzi mi oto że jak gram z dużo lepszymi drużynami to aby bronić się najlepiej jak można.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.