Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

mairon79 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.10.2011 11:35    #1681     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
gram od piatku i nie bardzo rozumiem cala ta dyskusje, narazie poziom trudnosci okreslam na -1 w skali 0-6! Podsumowujac w poprzednika gralem Legia pierwszy sezon od samego poczatku walka o utrzymanie sie w pierwszej trojce po rundzie a pozniej zobaczymy moze sie uda wygrac, niestety 3 miejsce, puchar polski slabiutko, teraz fm2012, na poczatek ustalenie taktyki, treningow itp. 2h z glowy:) oki zaczynamy super puchar polski legia wisla 6:1 hmmmmm zaczynam sie zastanawiac ale nic jedziemy dalej dundee utd, rapid bukareszt, dwu mecze 6:0 7:2 mistrz taktyki! albo moze szczescie sobie mysle nic zobaczymy w lidze no i jestem kolejka 7, miejsce 1, bilans 7:0:0 bramki 17:1, a propo tej straconej musial sobie swojaka bramkarz wbic:) wazniejsze mecze lech na wyjezdzie 4:0, w polowie poszedlem sobie zrobic sniadanie. czekamy na patcha!!!!!!!

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
23.10.2011 10:18    #1682     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
no widzicie, a ja gram w 6 lidze angielskiej i dostaję na przemian porażkę i remis. jakby było trudniej, to musiałbym siąść i płakać... chętnie przyjmę od Was te genialne taktyki, pozwalające wygrywać po 5:0. nie krępujcie się, ślijcie! ;)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

robal15 Młody aktywista

22.10.2011 20:47    #1683     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
Zgadzam się.Ta gra jest dla casuali. Jestem strasznie zawiedziony. Testowałem demo grając deportivo i wszystkie mecze wygrywałem 5-1, 6-1, 4-0 itd. Taktyki w ogóle nie ustawiałem, skład dobierał asystent oraz nie robiłem żadnych zmian. Olałem to wszystko, ponieważ testowałem silnik meczowy.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Robi2009 Młody aktywista

22.10.2011 19:43    #1684     Sufler - Porady do gry - Rezim treningowy
[quote=Baffis]Znaczy srednio wiem jak sie za to zabrac...[/quote]

Najpierw zastanów się, jaki wynik chcesz uzyskać, czy np. zawodnicy mają być rozwinięci pod kątem techniki, taktyki, a może atr. fizycznych - zależy od ligi (ja mam swój reżim który modyfikuje np. dla Brazylii bo tam liczy się technika. Jak już masz tą podstawę, to sprawdź które atrybuty są kluczowe dla danej pozycji i w zakres jakiego treningu wchodzą (przy FM 12 można to uzyskać na ekranie Profilu i treningu każdego gracza). Potem wystarczy odpowiednio ustawić suwaki, postępując zgodnie z założeniem, czyli np. w "technicznych" ligach położyć nacisk na technikę, a w siłowych (gł. niższe) - na atrybuty fizyczne.
There's nothing to fear except the fear itself

Sammson Partyzant

22.10.2011 19:42    #1685     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
W poprzedniej edycji było ciężko ale dzięki dobrej taktyce i transferom można było odnosić satysfakcjonujące wyniki. Teraz gram sandencją, ściągnąłem paru zawodników niczym nie wybijających się w pierwszej lidze i na stworzenie taktyki poświęciłem 5 minut. Połowa sezonu a ja nie przegrałem ani jednego meczu, jeszcze trochę i zapewnię sobie awans będąc w 2/3 sezonu. Taka gra nie ma większego sensu...

ag-25 Partyzant

20.10.2011 20:00    #1686     Sufler - Porady do gry - Kryzys w Milanie
Ok

Podobnie jak artek1970 uważam zupełnie inaczej niż Demonir. W FM 2010 i 2011 gram nieprzerwanie jednym ustawieniem 4-1-2-1-2. Milan, Juve, maluczkie Mansfield. Każdym z tych klubów grałem po kilka sezonów i uważam, że stabilność składu, stabilność poleceń taktycznych jak i samej taktyki jest ważna w pierwszych 3-5 sezonach. Nigdy nie sprowadzam tabunu graczy podczas jednego sezonu, jest to zazwyczaj 3 max 5 gdy naprawdę wymaga tego sytuacja. Moim Mansfield - stabilnym Mansfield byłem w stanie osiągać super wyniki i awanse mając słabszy kadrowo zespół od innych, ale był ład i skład :) Juve to już był kosmos i szczerze znudziło mi się po 6 sezonach ciągle wygrywać... seriami po 5/4:0 nie tracąc przez miesiące bramek!

Moim zdnaiem przyczyna leży w zbyt dużej właśnie liczbie zmian w kadrze i pierwszej "11". Zmiana ustawienia zna 4-2-4 także negatywnie wpływa na wynik. Do tego rozmowy z zawodnikami, których trzeba wyczuć, a by ich wyczuć potrzeba doświadczenia.

Demonir Partyzant

20.10.2011 18:01    #1687     Sufler - Porady do gry - Kryzys w Milanie
I to wszystko wyjaśnia.
W FMie nie da się przez kilka sezonów skutecznie grać na jednej taktyce.
Musisz odświeżyć coś w zespole
-zmień taktykę
- daj szansę rezerwowym, w ogóle często stosuj rotację w składzie
-pokombinuj z poleceniami dla zawodników
Zmiany nie muszą być na stałe, lecz na kilka meczów i najlepiej zmieniajte przynajmniej 2 wybrane przez ciebie taktyki co kilka meczów.

morpex Partyzant

20.10.2011 17:31    #1688     Sufler - Porady do gry - Kryzys w Milanie
1 sezon grałem Ghostem i Taktyką MR Hough 4-1-2-3

Jedenastka pierwszego sezonu Abbiati-Taiwo-T.Silva-Nesta-Anyukov

Pomoc Ghost=Nocerino-Ambrosini/Pomoc Mr Hough=Ambrosini,Nocerino,Seedorf

Skrzydła=Dos Santos,Robinho

Atak Ghost=Ibra,Pato Atak Mr Hough=Pato,Ibra,Cassano

Poleceń nie zmieniałem bo zawodnicy do nich pasowali

Taktyka też nie zmieniana bo moim zdaniem pasuje do mojego składu

Raczej nie zmieniam taktyki pod przeciwnika bo dopiero pierwszy raz gram w fm i nie za bardzo wiem o co w tym chodzi

morpex Partyzant

20.10.2011 17:31    #1689     Sufler - Porady do gry - Kryzys w Milanie
1 sezon grałem Ghostem i Taktyką MR Hough 4-1-2-3

Jedenastka pierwszego sezonu Abbiati-Taiwo-T.Silva-Nesta-Anyukov

Pomoc Ghost=Nocerino-Ambrosini/Pomoc Mr Hough=Ambrosini,Nocerino,Seedorf

Skrzydła=Dos Santos,Robinho

Atak Ghost=Ibra,Pato Atak Mr Hough=Pato,Ibra,Cassano

Poleceń nie zmieniałem bo zawodnicy do nich pasowali

Taktyka też nie zmieniana bo moim zdaniem pasuje do mojego składu

Raczej nie zmieniam taktyki pod przeciwnika bo dopiero pierwszy raz gram w fm i nie za bardzo wiem o co w tym chodzi

ag-25 Partyzant

19.10.2011 23:42    #1690     Sufler - Porady do gry - Kryzys w Milanie
Hmm, piłka nożna to prosta gra :) tyle tylko, że w obecnych czasach diabeł tkwi w szczegółach (których mało podałeś), kto widzi więcej zbiera plony :) Na tym też ta gra polega, dzięki takim sytuacjom jak Twoja wciąga i sprawia, że myśli się o swojej drużynie bez przerwy :)

Czy 1 sezon także grałeś w ustawieniu 4-2-4?
Jak wyglądała pierwsza "11" w 1 sezonie
Jak wygląda morale drużyny? Charakter poszczególnych graczy?
Czy często zmieniasz polecenia dla graczy
Czy dopasowałeś taktykę do swoich graczy?
Czy uwzględniasz ustawienie przeciwnika przy doborze taktyki?
itp. itd.

Za to kocham FM-a
Już jutro odpalę nową wersję i także zamierzam zmierzyć się z wyzwaniem o nazwie AC Milan :)

Całe sedno tej gry to radzenie sobie samemu z problemami, czy jesteś pewien, że nie wolisz sam sobie z tym poradzić i mieć satysfakcję?

Pzdr

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution