Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

techniczny Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Chcę się zorientować w waszych odczuciach na temat poziomu trudności. Gram Widzewem i w życiu nie miałem tak łatwego początku w FM'ie. Do pierwszego składu sprowadziłem tylko 2 grajków za free, w dodatku żadne tam gwiazdy. Taktykę ustawiłem standardową 4-4-2 przy czym napastnicy są podzieleni na tego najbardziej wysuniętego i tego cofniętego. Nad taktyką siedziałem z 5 minut. Polecenia ustawiłem takie, jakie przyszły w w tamtej chwili do głowy, ot tylko po to, by sprawdzić, co moi kopacze umieją. Sparingi zakończyły się miazgą. Wygrywałem po 5, 6 do 0. Na 9 sparingów - 8 wygranych, 1 remis, tylko 2 stracone gole. To jakiś kosmos. Niby powinienem się cieszyć, ale czy na pewno? Sparingi rozgrywałem z zespołami klasą zbliżonymi do Widzewa, głównie ze Szwecji i Węgier. Czy to ja jestem takim genialnym taktykiem że już na samym początku od niechcenia stworzyłem killer taktykę? Przecież Widzew nie ma w składzie żadnych przekoksów. Myślałem, że wraz ze startem ligi będzie trudniej.

Ale gdzie tam. Rozegrałem na razie dwa mecze, obwa wygrane skromnie po 1:0, ale w żadnym z nich moja dominacja nie podlegała dyskusji ani przez moment. Na inaugurację wygrana z Legią, która nie oddała ani jednego celnego strzału na moją bramkę, a jedyną groźną sytuację Ljuboja zakończył strzałem poza stadion. Drugi mecz z Koroną - znów to samo. Dominacja przez 90 minut i tylko niefrasobliwości moich nożnych można zawdzięczać, że mecz nie skończył się 5 bramkami.

Niby wszystko fajnie, ale takie wyniki przyszły zupełnie bez żadnego wysiłku. Pierwsza ustawiona taktyka, zawodnicy tacy jakich dostałem obejmując klub. Zero kombinowania, zero próbowania. Jak tak dalej pójdzie to zawodnicy typu Oziębała czy Madera poprowadzą mnie do mistrzostwa, a nie oszukujmy się, nie są to piłkarskie gwiazdy.

Taka gra nie daje satysfakcji. Mam nadzieję, że coś się zmieni. Może niekoniecznie, że od razu zacznę dostawać baty, ale dominacja przez 90 minut bez żadnego wysiłku to jest trochę nie halo. W FM11 musiałem kombinować, by wygrać sparing z własną drużyną rezerw.

SonicSyndicate Partyzant

24.10.2011 19:39    #1672     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
A ja gram włoskim Cagliari Calcio i po 29 kolejkach jestem na 2 miejscu, 6 punktów straty do Interu. W sumie nie mogę powiedzieć, że gra jest łatwa, chociaż gram od FM 2005. Najwyższy wynik w moim meczu to 4-3 z Fiorentiną, a mecze wygrywam skromnie, po 1-0, 2-1, 3-2. Dobry dobór taktyki i nie wkurzanie piłkarzy to podstawa ; )

Terminarz: http://image(...)min.png/

robal15 Młody aktywista

23.10.2011 23:16    #1673     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Fma 2012
Skoro już rozmawiamy o taktyce, to zawsze mnie ciekawiła opcja zostawienia piłki obrońcy. W sumie jak to wygląda i do jakiej taktyki powinno się to używać?
Coś ala barca?
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

23.10.2011 22:59    #1674     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Fma 2012
1. Indywidualne krycie sprawdzi się najlepiej, każdy defensor będzie miał przypisanego konkretnego gracza do krycia, pressing będzie skuteczniejszy.

2. Właściwie sam sobie odpowiedziałeś. Zawodnik A przy poleceniu "play through defence" zagra prostopadłą piłkę do piłkarza B, a przy poleceniu "run at defence" poleci na przypał wykorzystując drybling.

3. Jeśli masz jeszcze okres przygotowawczy, to do pierwszego oficjalnego meczu będzie raczej full paska. Zależy to oczywiście od intensywności przygotowań przedmeczowych, ale do tej pory przy starcie ligi lub w pierwszym meczu superpucharowym pasek znajomości taktyki był już u mnie pełny.
Darkness... for me is where I shine

Akontipus Partyzant

23.10.2011 22:30    #1675     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Fma 2012
Mam kilka pytan dotyczacych ustawien w nowym Fmie.
1.Chce grac wysokim i intensywnym pressingiem przez wiekszosc meczu, jakie poleciliscieby krycie?? Indywidialne, mieszane czy strefa?? W poprzednich wyczytalem i zauwazylem, iz lepiej ustawic indywidualne krycie.
2.W "shoutach" jest opcja "attacking" i zastanawia mnie rożnica między
"run at defence" i "play through defence". Pewnie chodzi tu o drybling miedzy obroncami a drugie to prostopadle podania. Ale dla pewnosci chce se zapytac o efekt. Moze ktos ma jakies spostrzeżenia.
3. Czy przystosowywanie sie teamu do taktyki zajmuje Wam dużo czasu?? U mnie mija miesiac, i 3 mecze towarzyskie za mna a tu nawet polowy tego magicznego paska nie ma. Nawet nie wiem czy chociaz drgnął. Rozumiem, ze w rzeczywistosci i sezon lub dwa zalapanie przez graczy taktyki ale w poprzednim fmie odbywalo sie to znacznie szybciej niz w tym. PZDR

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
23.10.2011 21:17    #1676     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
rape, nie sraj ogniem ;) W 11 nauczyłem się grać dość szybko i mile wspominam wyciąganie thurrock z dna piekła ;) co do doboru taktyki - nie potrafię dobrze czuć się grając realem, jeśli muszę zapierniczyć im taksę 5-4-1 bo tak w danym FM-ie jest skutecznie. To tylko przykład. Staram się grać w miarę realistycznie, więc pionkom z 6 ligi nie dam rajdów i wielkiej swobody, bo tak w rzeczywistości się nie da. Tym samym nie narzekam na poziom, bo mi nie jest ani za łatwo, ani za trudno. Mi jest dobrze tak, jak jest.

Nie zgadzam się jedynie z nazywaniem gry za łatwą po zagraniu paru meczyków. Ja też w sparingach gromiłem po 8, a w sezonie marzę o remisach ;)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
23.10.2011 21:08    #1677     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
[quote=M8_PL]no widzicie, a ja gram w 6 lidze angielskiej i dostaję na przemian porażkę i remis. jakby było trudniej, to musiałbym siąść i płakać... chętnie przyjmę od Was te genialne taktyki, pozwalające wygrywać po 5:0. nie krępujcie się, ślijcie! ;)[/quote]

Z Mejtem nie dyskutowałbym na temat trudności FM-a, bo ma on niezwykłą, jak na takie doświadczenie FM-owe, indolencję w doborze taktyki i ogólnych umiejętności menadżerskich ;)

A co do patcha - zauważyłem jak psioczyłem nad pingiem, który mi w grze w WoT przeszkadzał, a nie wiedziałem skąd się wziął. Dopiero później okazało się, że Steam postanowił bez żadnego zapytania ściągnąć i zainstalować jakiś pliczek ważący ok. 300 mb :]
Nie podoba mi się taka paro-wodna samowolka :]

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
23.10.2011 19:42    #1678     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
no to już Wam pisałem - jesteście genialnymi taktykami, to się podzielcie wiedzą. Chętnie przetestuję te taktyki ze średnią goli > 3 :)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Bruenor Partyzant

23.10.2011 16:16    #1679     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
pokonałem Legią w 1/4 LE Athletic Bilbao, wynik w dwu meczu 4-1 , nie uważam się za mistrza taktyki , jestem raczej casualem wśród graczy, nie wczytywałem gry , a i tak udało mi się pokonać tak mocną drużynę...

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

23.10.2011 11:40    #1680     Sufler - Porady do gry - Pokaż zmiane atrybutów
U mnie jest tak ale na ekranie taktyki,na ekranie składu jak zaznaczę "ptaszka" pokazuj atrybuty jest ok,tylko tak jak mówie na ekranie taktycznym trzeba zaznaczać kilka razy...patch powinien to poprawić.Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution