Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.11.2011 14:57    #1651     Sufler - Porady do gry - taktyka w u-19
u mnie to normalnie widać jeśli przestawisz wtedy taktyka wygląda tak samo jak taktyka pierwszego zespołu(patrz screeny na dole),nie wiem czemu opcja "używaj aktualnej taktyki pierwszego zespołu" nie pomaga- u mnie nie ma tego problemu,może wgraj patcha 12.0.4 jeśli nie masz...jeśli masz to nie mam pomysłów...pozdrawiam

1
2
3

Salmen Młody aktywista

10.11.2011 12:06    #1652     Sufler - Porady do gry - taktyka w u-19
Wejdz w "Polityka zespołu", tam będziesz mieć zakładki - wejdz w U-19. Tam będziesz mieć "Używaj aktualnej taktyki pierwszego zespołu" - zaznacz fajką i zatwierdź.

Edit:
Sorka, nie doczytałem, że nie pomaga :(
error 404 - not found

Briss Partyzant

07.11.2011 23:27    #1653     Sufler - Porady do gry - Prosze o Porade
witam mam kilka pytań odnośnie gry. gram angielskim Crewe z npower 2 media prognozują że zajmę 8 miejsce obecnie mam 28 ptk i 10 lokatę z 8 wygranymi 4 remisami i 5 porażkami.
1. czy jeżeli sprawuje się poniżej oczekiwań mediów oznacza to ze coś jest nie tak z moja drużyna i taktyką ,teoretycznie z tymi zawodnikami powinienem osiągać 8 miejsce. mam 3 taktyki zależne od przeciwnika (ofensywna)4-5-1,(kontrola)4-3-2-1,(defensywna)4-2-2-2

2.raporty scouta nie są zbyt szczegółowe brakuje mi informacji o wymiarach boiska oraz jakie są mocne strony rywala.jest oczywiście siła pozycji oraz przegląd siły ale mam pytanie czy to wina scouta ponieważ ma niski poziom taktyki czy w obecnym fmi'ie tak po prostu jest.

3. często mam problem z kontratakami nie mam wysuniętej obrony dodatkowo daje zawodnikom polecenie by cofnęli się do defensywy a i tak jedna piłka i jest sam na sam. wiecie czemu się tak dzieje?

dawitRM Partyzant

07.11.2011 22:45    #1654     Sufler - Porady do gry - taktyka w u-19
Gram Realem Madryt. Chciałbym żeby pierwsza drużyna jak i juniorzy grali tą samą taktyką. Niestety w zakładce Drużyna U-19 nie mogę zmienić taktyki. Wchodząc w zakładkę "polityka zespołu" i zaznaczając " obejmij kontrolę" problem nie znika. Zaznaczenie "używaj aktualnej taktyki pierwszego zespołu" również nic nie pomaga. jakieś rady?

fryz Partyzant

07.11.2011 21:23    #1655     Sufler - Porady do gry - Pomocy
Oczywiśie, że modyfikacja taktyki to dobre pomysł - tylko to ma być modyfikacja, a nie kompletna zmiana - np. ustawienie krycia, przesunięci do przodu skrzydłowych, cofnięcie pomocnika itp takie modyfikacje często stosuję w trakcie meczu reagując na to co dzieje się na boisku i daje to dobre efekty (o ile oczywiście dokonam dobrych zmian).

fogtrin Partyzant

07.11.2011 21:05    #1656     Sufler - Porady do gry - Pomocy
vivi30 - wydaję mi się, że od 2 ostatnich FMów modyfikacja taxy to nie jest dobry pomysł ponieważ jest opcja uczenia się taktyki, która jest bardzo ważna. co najwyżej można pokombinować w OI

robal15 Młody aktywista

07.11.2011 17:14    #1657     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
[quote=Wojtek514]Problem jest chyba w tym, że są jakieś "uniwersalne" taktyki, na których z każdym da się wygrać. Jeśli z taktyką wpasujecie się pod jakiś "klucz", to gra jest banalna.

Zauważyłem też, że gra za łatwa jest przede wszystkim dla tych co grają na podstawowych taktykach, w których nic albo niewiele zmieniali. Zaś ci, którzy bawili się taktyką, z reguły nie mają takiej łatwej gry.[/quote]

Już o tym pisałem. Faktycznie tak musi być.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Wojtek514 Młody aktywista

07.11.2011 15:43    #1658     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
Problem jest chyba w tym, że są jakieś "uniwersalne" taktyki, na których z każdym da się wygrać. Jeśli z taktyką wpasujecie się pod jakiś "klucz", to gra jest banalna.

Zauważyłem też, że gra za łatwa jest przede wszystkim dla tych co grają na podstawowych taktykach, w których nic albo niewiele zmieniali. Zaś ci, którzy bawili się taktyką, z reguły nie mają takiej łatwej gry.

majcherczyk Partyzant

06.11.2011 16:08    #1659     Sufler - Porady do gry - Nieskuteczność w ataku
Błąd gry - nie sądzę. Raczej błąd taktyki/motywacji.

Przede wszystkim - opieranie taktyki ofensywnej głównie na sytuacjach sam na sam jest dosyć poważnym błędem (a jeżeli jak mówisz połowa Twoich strzałów to takie właśnie sytuacje - popełniasz ten błąd :P). W 'prawdziwej' piłce statystyczna skuteczność w takich sytuacjach też wcale nie jest wysoka. Spróbuj grać więcej dośrodkowań (jeżeli nie masz skocznych napastników, to po prostu każ zawodnikom dośrodkowywać szybciej, z głębi pola, wtedy liczy się bardziej przyspieszenie/zwinność).

Co zrobić, żeby skuteczność była wyższa? Najważniejsze jest odpowiednie dobranie swobody taktycznej do zawodnika. Za wysoka będzie znaczyła, że grajek 'przekombinuje' większość sytuacji i zazwyczaj pośle piłkę gdzieś na trybuny. Za niska spowoduje strzały prosto w bramkarza, za słabe itd.
Poza swobodą ważne jest też tempo - za szybkie może sprawić, że zawodnik będzie chciał się odrazu pozbyć piłki, za wolne na odwrót :P
Obniżenie mentalności na trochę mniej ofensywną też może pomóc (wbrew pozorom w ten sposób Twoi zawodnicy mogą częściej znajdować bardziej dogodne sytuacje do strzału.)

Podsumowując - jest pierdyliard czynników wpływających na skuteczność. Spróbuj pokombinować trochę przy taktyce (ale bez przesady, za duże zmiany raczej zaszkodzą niż pomogą) i może motywuj inaczej zawodników a napewno przyniesie to jakieś efekty ;)

leniu89 Partyzant

06.11.2011 12:58    #1660     Sufler - Porady do gry - Brak ikon w taktyce
Mam taki problem iż w ekranie taktyki lub formacji nie pokazuje mi ikonek koszulek tylko są same nazwiska . Ktoś wie ocb ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.