Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

zollw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.11.2011 19:10    #1641     Sufler - Porady do gry - rozczarowanie
Taktyk to już wypróbowałem kilka i te co mam działają najlepiej , mnie bawi teraz taki fakt:
Wisła była 7 bardzo mało zarobiła ale żeby kupować piłkarzy za 2mln euro i płacić im gruby hajs to ich stać ;O to jest trochę dziwne w tym fm . Poziom trudności jest dziwnie zrobiony bo sezon dzieli się na 3 strefy. (podam je dla grania polskim zespołem , ale raczej dużo się nie będzie różnic chyba w innych ligach)
1 strefa to zachwyt , pierwsze 10 meczy bez problemu , może jakaś porażka i remis , ale reszta to łatwe wygrane no i w tym awans do LM bez problemów.
2 strefa to zaczynające się kontuzje i tu jest ciekawie bo to jest zależne od tego kogo sprowadziło się i sprzedało , u mnie jest teraz tak że pozbyłem się Ubiparipa i jakiś innych napastników , którzy nie byli przydatni . No i jak sprzedaż takiego napastnika to licz na to że napewno Twój główny napastnik będzie miał kontuzję , masz mało bramkarzy to tak samo ... to jjuż zauważyłem w FM 11 i niestety nic się nie zmieniło.
3 strefa i to ta ostatnia w której martwimy się o to czy wygramy ligę , zastanawiamy się nad zmianą taktyki itp. zastanawiamy się jak to możliwe że mieliśmy przewagę po 10 meczach 1 pozycja 10 pkt przewagi a nagle Jagielonia ma tyle samo punktów i dupa , oczywiście jest happy end zawsze i tak się wszystko co chce wygra .

Tobi18 Młody aktywista

13.11.2011 13:42    #1642     Sufler - Porady do gry - Słaba forma drużyny
Może to kwestia motywacji? Nie zmieniaj diametralnie taktyki, bo zawodnicy potrzebują czasu by ją zrozumieć, stosuj drobne korekty.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

kabaruto Partyzant

12.11.2011 10:51    #1643     Sufler - Porady do gry - Polityka zespołu i widok u-19
Mam problem. Ustawiam w polityce zespołu aby zespół u-19 używał taktyki pierwszego zespołu. Niestety jednak taktyka jest ustawiana w u19 klasyczne 4-4-2. Dlaczego nie jest ta z pierwszego zespołu?

Pytanie nr 2. Dlaczego jak wejdę w drużynę u-19 to widać tylko zawodników pierwszego zespołu? Nawet jak przestawie w filtrze i zaznacze tylko u-19 to jak zrobię kontynuuj i wejde znowu w u-19 , ponownie sa zawodnicy pierwszego zespołu i w filtrze też że pierwszego zespołu. A przecież ustawiałem że ma być widok u-19, bo w końcu to drużyna u-19.

Pytanie dodatkowe. Co konkretnie zamraża opcja zamróź w FMRTE? Rozumiem ze jak bym przykładowo ustawił zawodnikowi same 19 i kliknął zamróź to mu tak zostanie do końca gry?

I jeszcze jedno pytanie ostatnie.

http://www.centr(...)_496.jpg

Gram taką taktyką w sensie ustawienie(robiona samemu obrazek tylko z googli). Zawodnik ten na środku pomocy po prawej (ganso) ustawiony jako wysunięty rozgrywający atak(kombinowałem ze wsparciem) i pytanie dlaczego jak ustawie go rozgrywającym zalicza mniej więcej tyle podań co ten srodkowy pomocnik badziej po lewej ustawiony jako pomocnik długodystansowiec? Dodam ze ustawienie rozgrywającego jako długodystansowca nie wiele zmienio obaj zawsze mieli po mniej więcej 30-35 podań w meczu. Ja bym chciał aby ganso miał tak jak Xavi w barcie po 60 podań minimum. Dodam że gram najkrótszymi podaniami. Jeszcze jedno. Co zrobić aby zawodnik który nie ma zaznaczonego przetrzyywania piłki jak najszybciej starał sie ją odegrac do partnera najbliższego? Bo z tego co wiem tempo to chodzi o to jak szybko przechodza do akcji ofensywnych a mi zależy na szybkim wymianie podań jak w ralnym świecie gra barcelona.

maccallouch Partyzant

11.11.2011 23:47    #1644     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
Ja niestety musze sie zgodzic z zalozycielem tematu. Gre badalem polowka sezonu w Wisle grajac 3-6-1. Z powodu dosc defensywnej taktyki wygrywalem skromnie. Odpuscilem po kilku meczach bo bylem juz gotowy do wlasciwej rozgrywki. Wybralem Dundee tak jak w 2011, sklad sporo slabszy, myslalem, ze bedzie ciezko. Dokonalem 1 transferu i wygralem lige, masakrujac reszte pod wzgledem strzelonych bramek, szybko mnie to znudzilo. Zaczalem wiec od nowa jako bezrobotny niedzielny pilkarz. Dostalem posade w Eastleigh, po 11 kolejkach mieli 6 punktow. Dokonalem 1 transferu za free. Po 10 meczach mam o 28 punktow wiecej. Srednio ponad 3 gole na mecz. Mam kontuzjowanych 3 najlepszych napastnikow na 8-12 tygodni oraz bramkarza na 5 miesiecy. A mimo to i tak wygrywam spokojnie.

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

11.11.2011 21:48    #1645     Sufler - Porady do gry - Problem z Ustawieniem
A propos opanowania taktyki. Moje Lazio grało znakomicie do momentu, aż opanowało taktykę. Czy to nie dziwne? Teraz mam styczeń, pełna znajomość taktyki i wyniki coraz gorsze. Choć oczywiście może to być kryzys zimowy. Jak często się zdarzało w FMach

cubsonart Partyzant

11.11.2011 21:47    #1646     Sufler - Porady do gry - Problem z Ustawieniem
1. zacznij jednym klubem i graj dotad az odniesiesz sukcesy - inaczej bez sensu jechac po wszystkich po 5-0
2. nie zmieniaj taktyki co mecz
3. pierwsze 3mce grasz jedna taktyka.
4. zrob te screeny o ktorych mowilem na nowej rozgrywce, chcem sprawdzic czy nie masz lipnej taktyki
5. ile masz lat i od ilu grasz w fma ?
6. nie koncz gry bo przegrywasz kilka meczy !!!! tak robi podstawowka....

jak cos to klikaj do mnie na priva to podrzuce Ci moja taktyke, sprawdza sie od fm10 na kazdym szczeblu.. w 12 lekko zmienilem ale pyka nadal ladnie ;)

destos15 Partyzant

11.11.2011 20:05    #1647     Sufler - Porady do gry - Problem z Ustawieniem
FM 12...Zawodnicy maja znajomosc taktyki na fulla i tak wyniki sa przerazajace...Nie wiem juz jakie ustawienia tworzyc narazie nic nie pomaga

Salim Partyzant

11.11.2011 19:40    #1648     Sufler - Porady do gry - Problem z Ustawieniem
Jaki FM?
W 12 jesli wejdziesz w taktyke, masz wlasnie `opanowanie taktyki przez zespol`. Druzyna potrzebuje czasu na zgranie sie w niej i zrozumienie jej ;) Potrzeba czasu. Rob duzo sparingow to szybciej zalapia. Dopiero po miesiacu-dwoch mozesz stwierdzic czy taktyka jest dobra czy zla ;) I pamietaj zeby taktyki tworzyc pod zawodnikow ktorych masz :)
Powodzenia :)

gooner4 Partyzant

witam,
gra, w fm 12 cracovia i albo ja jestem mistrzem i
genialnym taktykiem albo ta gra jest za latwa.
wygralem lige. poczatkowo rozwalalem rywali
nawet po 7 do 0. udalo mi sie dostac do lm. w 4
ryndzie pokonalem bate 4 do 1 u siebie i
przegralem 3 do 2 na wyjezdzie. co prawda teraz w
lidze zaczely sie schody przez duza czestotliwosc
meczy i juz w pierwszych 5 meczach przegralem 2 i
1 zremisowalem ale martwi mnie bardzo duza ilosc
goli z moim udzialem. w pierwszym sezonie moi
pilkarze zdobyli ponad 90 goli (!).
mam w zwiazku z tym prosbe. czy jest mozliwosc
grania 2 liga polska? np druzynami z mojej okolicy,
resovia, stal rzeszow. chcialbym sam przywrocic
troche realizmu i zaczac maxymalnie nisko.. prosze
o odpowiedzi.

kuper Partyzant

10.11.2011 15:20    #1650     Sufler - Porady do gry - taktyka w u-19
Sory ale w poprzednich Fmach z wszystkimi najnowszymi latkami takze nie bylo widac ( naocznie ) zmiany taktyki procz tego ze bylo widac to po wynikach.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.