Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

ktos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.12.2011 23:10    #1621     Sufler - Porady do gry - baardzo słaba forma
Witam,
Mam taki problem, że od kilku meczy moi kopacze przestali cokolwiek grać(Aston Villa)...
Wcześniej w LE ogrywałem zespoły po 3-1, arsenal 2-1 itd
Teraz przegrałem na wyjeździe z boltonem 2-1, tottenhamem 4-1, u siebie fartowny remis z west brom, w LE z fenerbahce 3-1 w plecy.

Nic im nie pomaga(motywacje, rozm. indywidualne, zebrania zespołu). Mecz z kogutami próbowałem powtórzyć i niezależnie od taktyki, nastawienia itd zawsze dostawałem w plecy po 3/4-0/1.

Czym jest to spowodowane? Jest możliwość, że zajmowałem za dobre miejsce w lidze (2), a w przedsezonowych deklaracjach ustawiłem górną połowę tabeli? Wkurza mnie taka zniżka, bo ja rozumiem z przegrać 1/2 mecze, ale nie z jakimiś bananami ze strefy spadkowej. Co najgorsze mój zespół praktycznie nie istniał w tych meczach - nie potrafili odebrać, podać na 3 metry, że o górnych piłkach nie wspomnę. Defensorzy zamiast kryć, to stali jak kołki (strefa oraz 1on1). Jak już coś się udało wypracować, to albo spalony, albo mój napastnik (wyk na 18) nie mógł z 10m 1on1 na bramkę trafić. Strzały z daleka - hah ha ha 40m nad bramką(albo obok) - kolesie mają po 15 pkt na strzał z dystansu

Za to przeciwnicy - ho ho, gośc z wykończeniem na 7 wali bramy jak messi, inny typ ze strzałem z dystansu na 12 sadzi mi bomby niczym carlos z 30 metrów

jestem już tym mocno, naprawdę mocno zirytowany. Wy tu piszecie, jak to wszystkich ogrywacie beniaminkami, a ja czuję, że gra próbuje mnie oszukać...

Jakieś rady? Bo jeszcze trochę pogram, to będę zmuszony coś zniszczyć. Aha, przed tą serią nie majstrowałem w taktyce.

Akontipus Partyzant

10.12.2011 17:29    #1622     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
[quote=nie_powiem]widziałem kiedyś na jakiejś zagranicznej stronie taktykę pod Barcę gdzie Xavi robił ok 100 podań w meczu, nie ściągałem jej ale były screeny z analizy meczowej z wszystkimi podaniami, posiadanie piłki o ile dobrze pamiętam ponad 60% przeważnie. Nie pamiętam na której to było stronie, ale gdzieś ta taktyka jest.[/quote]

Tak i nawet wyniki zadowalające (choć z bramkami średnio) ale statystyki ofensywne pozostałych graczy średnio mi się podobały.

[quote=oskar934]Dziękuje za rady. Wracając do wypowiedzi Jacko, oczywiście zdaje sobie sprawę że Barcelona B nie będzie wygrywać z Arsenalem, czy innymi potentatami z najlepszych lig a tym bardziej z Barceloną lecz chodzi mi o skonstruowanie taktyki jaką naprawdę gra Barcelona B, a więc stylu bliźniaczego do pierwszego zespołu. A jeśli chodzi o piłkarzy to potencjał jaki posiada Barcelona B a U-19 (młodzi piłkarze) to jest on wg mnie porównywalny. W moim składzie znajdują się tacy piłkarze jak Thiago, Cuenca, Rodri, Bartra, Delofeu, J.Dos Santos, czy Marc Muniesa więc jest to skład o dużym potencjale i umiejętnościach technicznych co powinno pomóc w stworzeniu takiej taktyki bądz rekomendacji istniejącej już[/quote]

Mogę Ci doradzić tylko, że sprawdziłem kilku młodych graczy i Gerard, Rafinha, Barta a w szczególności Montoya i oczywiscie Thiago to potencjalne gwiazdy światowego formatu.
Druga sprawa, to moim zdaniem, nie technika wpływa na posiadanie piłki w głównej mierze a moim zdaniem przede wszystkim teamwork i workrate bo wtedy zawodnicy więcej grają zespołowo i pomagają kolegom w pressingu.

oskar934 Partyzant

10.12.2011 16:25    #1623     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
Dziękuje za rady. Wracając do wypowiedzi Jacko, oczywiście zdaje sobie sprawę że Barcelona B nie będzie wygrywać z Arsenalem, czy innymi potentatami z najlepszych lig a tym bardziej z Barceloną lecz chodzi mi o skonstruowanie taktyki jaką naprawdę gra Barcelona B, a więc stylu bliźniaczego do pierwszego zespołu. A jeśli chodzi o piłkarzy to potencjał jaki posiada Barcelona B a U-19 (młodzi piłkarze) to jest on wg mnie porównywalny. W moim składzie znajdują się tacy piłkarze jak Thiago, Cuenca, Rodri, Bartra, Delofeu, J.Dos Santos, czy Marc Muniesa więc jest to skład o dużym potencjale i umiejętnościach technicznych co powinno pomóc w stworzeniu takiej taktyki bądz rekomendacji istniejącej już

fajny222 Partyzant

10.12.2011 12:46    #1624     Sufler - Porady do gry - recęzja taktyki
czy mógłby ktoś zarecenzować tą taktykę
http://chomi(...)+fm+2011

Finrod Partyzant

10.12.2011 12:40    #1625     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
Nie wiem, czy taktyki do FM 2012 jakoś się zmieniły w stosunku do FM 2011, (bo nie posiadam jeszcze wersji 2012), ale podejrzewam, że nie. W każdym razie mnie się udało zrobić taktykę (na bazie innej z internetu), która daje duży procent posiadania piłki (około 70%) i dużą ilość podań (około 80-90 dla głównego rozgrywającego). Oczywiście wszystko też zależy od klasy rywala, bo z jakimś silniejszym podań może być około 60. Problemem były tylko wyniki, bo strzelenie kliku bramek w meczu graniczyło z cudem i znacznie częściej były wyniki 1-0, 2-0, 2-1 niż 4-0 czy 5-0. Raz nawet (grając polskim klubem) udało mi się, że mój rozgrywający (Mateo Kovacic) przekroczył setkę podań...

Ale jak już wspomniałem, problemem są bramki (w meczu ja przeciwko ostatnie Zagłębia, gdzie Kovacic miał ponad 100 podań, wygrałem tylko 2-0 u siebie). Barceloną wyniki były podobne.

oskar934 Partyzant

10.12.2011 12:17    #1626     Sufler - Porady do gry - Grać jak Barcelona
Witam!
Na pomysł przejęcia Barcelony B wpadłem po oglądnięciu meczu Ligi Mistrzów: Barcelona - BATE Borysów. Barcelona w mocno rezerwowym składzie, bliższym B aniżeli pierwszej jedenastce rozprawiła się fantasycznie z rywalami. Nie było widać w tym meczu różnicy jakości pomiędzy ''rezerwowymi" a gwiazdami pierwszego zespołu. Gra była identyczna, statystyki również : Posiadanie piłki 66%, strzały celne 12 - 0. Po tym krótkim wprowadzeniu czas na właściwe pytania:
1. Czy FM 2012 umożliwia odwzorowanie tej taktyki? Prowadziłem już kilka sezonów pierwszy zespół Barcelony i nie udawało mi się stworzyć taktyki która pozwalałaby na wygrywanie np z klubami z Angli czy Włoch w takim stylu. Odnoszę wrażenie że im mniejsze posiadanie piłki tym lepiej gra barcelona. Oczywiście zdarzały się mecze w których ten styl był bliższy rzeczywistemu ale to były wciąż lata świetlne od celu ( szczególnie jeśli chodzi o ilośc wymienianych podań przez pomocników Xavi- 30 Iniesta- 33)
2. Jeśli FM 2012 pozwala stworzenie takiej taktyki o której myśle to czy taktyka ta pozwalałaby na dobry styl i niezłe wyniki w Barcelonie B?
Zdaje sobie sprawę że pytania które zadałem są ciężkimi i być może nie ma na nie prawidłowej bądz zupełnej odpowiedzi,lecz kto pyta nie błądzi:)
Czekam na odpowiedzi, sugestie

Morpheuss Partyzant

[quote=jakubek997]JAKĄ TAKTYKA GRAĆ W MAN CITY ????????????? :))))))[/quote]

Panie Kolego, to jest po prostu idiotyczne pytanie. Nie ma jednej, uniwersalnej taktyki, którą podbijesz cały świat. Przeanalizuj swój zespół, zastanów się, które punkty są najmocniejsze i oprzyj na nich taktykę. Nie zadawaj głupiego pytania, jak grać, sam dojdź do wniosków, co eliminować, co poprawić. Życzę powodzenia.

A tak na przyszłość, nie obrażaj innych użytkowników, z tego powodu, że nie odpowiadają Ci na absurdalne pytania.

Pozdrawiam.

fajny222 Partyzant

08.12.2011 14:09    #1628     Sufler - Porady do gry - recenzja taktyki
czy tak taktyka jest coś warta
http://chomi(...)/taktyka fm 2011

AdamoRR Partyzant

01.12.2011 18:44    #1629     Sufler - Porady do gry - Nauka taktyki przez rywala
Witam, czy rywale uczą się taktyki stosowanej przez nas? Miałem taki problem z taktyką, pierwszy sezon 2 miejsce w Bundeslidze, potem ta sama taktyka przestała działać, zwłaszcza na wyjazdach padaka straszna. Czy co sezon można jakoś modyfikować taktykę,żeby się trochę różniła, czy po prostu był fart i jest taktyka do kitu ;p

Jeszcze jedno, można rozjaśnić napisy podczas meczów Barcelony? Bo nic nie widać co się dzieje.

Z góry thx

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

[quote=SzczureK16]Witam! Możecie polecić jakiś fajny klub z 2. Bundesligi z dobrymi juniorami, finansami i wysoką frekwencją? Ewentualnie taki sam klub z Ligue 2?[/quote]

Polecam Lens, dobrze się gra i w juniorach jest brat Edena Hazarda, w wieku 16 lat spokojnie może grać w pierwszym zespole. Jest kilku ciekawych piłkarzy, a skład na początku jest typowo dla taktyki uwzględniającej skrzydła. Nie ma pieniędzy na transfery, ale budżet płacowy mają największy w Ligue 2, a dodatkowo do granic możliwości rozbudowane bazy treningowe.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.