Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

NoguS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mam taki problem, gram w Polskiej III lidze lubelsko-podkarpackiej i nie mogę przeprowadzić zmian z panelu taktyka, natomiast mogę ja zrobić z panelu "szybkie taktyki" - "przeprowadź szybką zmianę:.
Więc gdy mój zawodnik jest kontuzjowany podczas meczu to muszę wyłączyć FM-a i wczytywać od nowa i modlić się że tym razem nie będzie kontuzji.
Czy ktoś wie o co chodzi i jak to naprawić?
Dodam że gram na tych dodatkach:
http://www.cmrev(...)tch.html
http://www.cmrev(...)1_0.html
http://www.cmrev(...)ase.html
http://www.cmrev(...)tz_.html

pawcio96 Partyzant

[quote=Goldberg1987]Pawcio96

Jos van dijk - 4,5 gwiazdek od strzałów i techniki
John Versleeuwen - 4,5 gwiazdek od taktyki i defensywy
[/quote]
Ani jednego ani drugiego nie ma u mnie w grze

Goldberg1987 Partyzant

Pawcio96

Jos van dijk - 4,5 gwiazdek od strzałów i techniki
John Versleeuwen - 4,5 gwiazdek od taktyki i defensywy

robal15 Młody aktywista

22.12.2011 19:15    #1604     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Damian907]robal 15
Zamiast dawać wszystkim szukanie gry zwiększ biorącym udział w budowaniu akcji (czy wszytskim oprócz ŚO) swobodę taktyczną, szukanie gry jest dobre dla ofensywnych pomocników i skrzydłowych.[/quote]
To ja wiem. Przedtem tak miałem. Bo moja taktyka przypomina taktykę barcy, gdzie skrzydłowi schodzą do środka i graja jako napastnicy.

Mogę Wam podesłać moją domyślną taktykę, jeśli chcecie.

Właśnie zajrzałem do mojej starej taktyki i tam też napastnik miał zaznaczone szukanie gry, ale w ogóle nie schodził na boki tylko czekał na środku boiska na prostopadłe piłki.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

JK93 Młody aktywista

Otoz mam taki problem, ze nie znam sie na ustawianiu taktyk. Nie potrafie dopasowac polecen do moich zawodnikow, ale chcialbym zaczac tworzenie taktyki od podstaw i nauczyc sie tego. Dlatego pytam: Na ktorym rodzaju taktyk idzie zalapac szybciej to cale rozumowanie?
P.S. Przepraszam za blad w nazwie tematu.

pablozpuebla Partyzant

20.12.2011 11:36    #1606     Sufler - Porady do gry - Co o tym myślicie?
Grając w Fm-a zawsze brakowało mi naszej obecności nas jako managera w świecie gry. Obecnie sprowadza sie to do imienia i nazwiska. Wcześniej było kilka atrybutów, ale umówmy sie nic ciekawego, no chyba, że stosunek do krajowych piłkarzy wyzwala w kimś emocje.

Moim zdaniem Ciekawym pomysłem było by wprowadzenie atrybutów (podobnych lub takich samych jak trenerówasystentów), które miały by faktyczny wpływ na nasze umiejętności. Samą rozgrywkę można by oddzielić od obecnej i nazwać np "Tryb kariery".

Wybierając taki "tryb karieriery" wybieramy poziom gry i dostajemy 20-40-60 pkt na start. Nasza postać składa sie z ok 10 pozycji w skali 1-20 pkt. Atrybuty stanowiły by o naszej umiejętnośći np z pracy z juniorami, czy zawodnikami pierwszego składu i były powiązane w podobnym stopniu co rozbudowa obiektów im lepsze tym lepszy rozwój. Podobnie np kontrola finansów - negocjowanie kontraktów i ofert zakupu/sprzedaży piłkaży, motywowanie- wiadomo, determinacja, dyscyplina- wpływ na oólną charakterystykę managera, taktyka - jak skutecznie drużyna potrafi wykonywać naszą taktyke itd.
Ważnym elementem było by powiązanie kluczowych atrybutów ze sobą np nie ustawimy taktyki na np 10 na starcie, bez posiadania atrybutów jak np dyscyplina, wiedza taktyczna, determinacja-na min 5 itd.
Rozgrywka zaczynała by sie w zależności od wybrania poziomu trudnośći, co za tym idzie posiadanych atrybutów na starcie w 4,5 lub 6 lidze angielskiej(moim zdaniem najlepsze miejsce) i to kluby oferowały by nam kontrakty. Czyli, żeby objąć taką Chealse będzie sie trzeba troche postarać, a spojrzenie w atrybuty odpowie na pytanie dlaczego ktoś inny a nie my prowadzi ten klub.
Jak poprowadzić Chealse? - czas, rozwój atrybutów, sukcesy.
Czas - co roku trener nabiera doświadczenie tu widze(+1)
Rozwój atrybutów - pensja, która do tej pory obciąża klub, mogła by być wykorzystana do wykupienia szkolenia w przerwie pomiędzy rozgrywkami, jedne szkolenie może prowadzić pzpn inne FIFA, wiadomo im droższe tym lepsze, negocjowanie wysokiej pensji nabiera innego wymiaru(+1 +2 ew +3 pkt co roku)
Sukcesy - awans do wyższej klasy (+1), awans do Ligi Mistrzów(+2, wygrana +2), Euro Cup(+1, wygr+1) i inne np pobicie rekordu sprzedaży zawodnika(+1 ale tylko finanse) itd.
Oczywiście atrybuty mogły by też maleć(-1) np przekroczyliśmy roczny bużet czy nie zrealizowaliśmy postawionych celów, co też zmusi nas do zastanowienia czy faktycznie walczymy o puchar Euro czy tylko o środek tabeli.
Wszystko można oczywiście dopracować, ale moim zdaniem to ciekawy pomysł na rozgrywke, a co wy o tym myślicie?

Falcon Przodownik pracy

18.12.2011 17:41    #1607     Sufler - Porady do gry - Taktyka Lech
http://www.cmrev(...)?page=14

http://www.cmrev(...)012.html

Ja zawsze Lechem grałem 4-2-3-1 i nie narzekałem

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Darkspeh Partyzant

18.12.2011 17:33    #1608     Sufler - Porady do gry - Taktyka Lech
Witajcie, mam do Was małe pytanko.
Zacząłem grę Lechem Poznań i idzie mi raz z górki raz pod górkę w lidze jak i LE, moje pytanie tyczy się właśnie Taktyki - macie jakąś ustaloną, dobrą taktykę dla Lecha albo dla słabych zespołów (jest taka do fma 2011), która by mi pomogła.
Proszę o pomoc

Regards,
Darkspeh!

bartibis Partyzant

18.12.2011 12:41    #1609     Sufler - Porady do gry - Taktyki do Fm07
Coś słabo szukasz. Poszukaj taktyk jasonxa. Jego najlepsze taktyki do tej wersji to blaugrana home i away. Poza tym FM 07 to dosyć łatwa wersja do tworzenia taktyk. Teraz gram w 5 lidze angielskiej (awans z 6) i swoją taktyką idzie mi dość dobrze

zbaczyński Partyzant

18.12.2011 11:31    #1610     Sufler - Porady do gry - Taktyki do Fm07
Czy gdzieś w internecie są jeszcze dostępne taktyki do fm07? Szukałem na większości stron i forów traktujących o serii FM i nic nie znalazłem.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.