Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.01.2012 20:26    #1561     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Letkinio]witam zapewne było to już gdzieś na cmrev jednak nie mogę znaleźć jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania.

Gram w FM'a 2007 i zawsze w sumie olewałem taktykę, ale jakoś dawałem radę ponieważ grałem dobrymi zespołami(np. Chelsea), jednak teraz mam zamiar zacząć bardziej ambitnie i po pierwsze umiejętnie ustawiać taktykę, widzieć czego brakuje, jakie formacje trzeba wzmocnić itp.

1. Gdy zaczynamy przygodę z klubem wpierw zaglądamy do składu i patrzymy jakich to kopaczy mamy, a później ... no właśnie co później, ja od razu przechodziłem do ustawienia taktyki, jeżeli miałem dobrego DP to starałem się tak ustawić aby ten DP miał miejsce na boisku, lub po prostu ustawiałem go na środku z zadaniami defensywnymi itp itd. Jak radzicie zaczynać ustawienie taktyki by w następnych meczach wprowadzać tylko lekkie korekty, a nie okazuje się ze w meczach towarzyskich wygrywasz 4;0 z lepszymi klubami, a w lidze dostaje bęcki od każdego?

2. Jak to jest z analizą przeciwnika? Co mecz mam zmieniać ustawienia w zależności od ustawienia przeciwnika?

3. Bardzo prosiłbym o jakieś dosyć przydatne porady, typu że dobrze jest mieć opanowaną strefę środka boiska bo zazwyczaj tam jest najwięcej walki.

4. Jak jest z tym rozgrywającym i odgrywającym, opłaca się ich używać jeżeli tak to w jakich ustawieniach.

Z góry dziękuje i pozdrawiam :)[/quote]

Nie ma recepty, która zadziała w każdym klubie. Są taktyki pod mocniejsze i słabsze zespoły. Pościągaj sobie kilka taktyk z dobrą oceną i na ich podstawie spróbuj stworzyć własną. O ile dobrze pamiętam w FM 07 niezdrowo dla drużyny jest co mecz zmieniać ustawienie, więc zbyt mocna rotacja taktyką raczej odpada. Ja zawsze mam przygotowane 3 taktyki - ofensywną, którą gram u siebie i na wyjazdach ze słabszymi zespołami, kontrę, którą wykorzystuję na wyjazdach przeciw mocniejszym zespołom, oraz skrajnie defensywną taktykę na ostatnie minuty ważnych meczów, w których mam nieoczekiwanie dobry wynik a przeciwnik cały czas mnie ciśnie. Dobierasz taktykę w zależności od klasy rywala, indywidualnymi poleceniami wyłączasz z gry groźniejszych piłkarzy rywali, lecz to też trzeba z głową, bo jak dasz intensywny pressing na Ronaldo to kiedy dostanie on piłkę 2-3 Twoich obrońców do niego podejdzie, on ich skręci jak makaron i stworzy sobie lub partnerowi dobrą okazję do wklepania Ci gola. Co do statystyk to bym się nie sugerował takim czymś jak posiadanie piłki itd. Ja mam mniejszy % posiadania od rywala w każdym jednym meczu i wygrywam. Lecz bardzo rzadko na zakończenie sezonu mam w drużynie króla strzelców, u mnie raczej więcej piłkarzy ma po kilkanaście bramek, a nie jeden 30 a reszta po 2. Opanowanie środka pola również jest ważne, ponieważ jak zostawisz rywalom zbyt dużo miejsca to lecą prostopadłe podania na skrzydła, a stamtąd już w pole karne, więc z własnego doświadczenia mogę polecić Ci jak najszybsze przerywanie akcji przeciwnika, najlepiej tuż za linią środkową boiska. No i to, co napisałeś - ustaw taktykę tak, by wykorzystać pozycje i zalety swoich grajków. Weź pod uwagę to, że jak Ci jeden dostanie kontuzji, żebyś się nie obudził, że nie masz nikogo innego na tą pozycję.

Letkinio Partyzant

23.01.2012 19:18    #1562     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
witam zapewne było to już gdzieś na cmrev jednak nie mogę znaleźć jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania.

Gram w FM'a 2007 i zawsze w sumie olewałem taktykę, ale jakoś dawałem radę ponieważ grałem dobrymi zespołami(np. Chelsea), jednak teraz mam zamiar zacząć bardziej ambitnie i po pierwsze umiejętnie ustawiać taktykę, widzieć czego brakuje, jakie formacje trzeba wzmocnić itp.

1. Gdy zaczynamy przygodę z klubem wpierw zaglądamy do składu i patrzymy jakich to kopaczy mamy, a później ... no właśnie co później, ja od razu przechodziłem do ustawienia taktyki, jeżeli miałem dobrego DP to starałem się tak ustawić aby ten DP miał miejsce na boisku, lub po prostu ustawiałem go na środku z zadaniami defensywnymi itp itd. Jak radzicie zaczynać ustawienie taktyki by w następnych meczach wprowadzać tylko lekkie korekty, a nie okazuje się ze w meczach towarzyskich wygrywasz 4;0 z lepszymi klubami, a w lidze dostaje bęcki od każdego?

2. Jak to jest z analizą przeciwnika? Co mecz mam zmieniać ustawienia w zależności od ustawienia przeciwnika?

3. Bardzo prosiłbym o jakieś dosyć przydatne porady, typu że dobrze jest mieć opanowaną strefę środka boiska bo zazwyczaj tam jest najwięcej walki.

4. Jak jest z tym rozgrywającym i odgrywającym, opłaca się ich używać jeżeli tak to w jakich ustawieniach.

Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

hidalgo4 Młody aktywista

widzicie problem w tym ze pilkarz z determinacja 19 - 20 mowa o Xavim ( z Barcy) po zaimplementowaniu atrybutow trenerskich dostal 128 PA wiec trener z niego zaden :( a przeciez i PA jako pilkarz i Determinacja chyba dosc wysoka :) wydaje sie ze trenejro jest chyba losowany na PA :(

p.s. tak przewaznie defensorzy sa dobrymi trenerami deff lub taktyki, technicy - to wiadoamo, GK bardzo czesto GK, nie zdarzylo mie wie wychododwac zadnego od silki czy aero

wczesny Partyzant

23.01.2012 14:41    #1564     Sufler - Porady do gry - Przygotowania do meczu
Witam,

czy intensywność przygotowań ma wpływ na wielkość bonusu np. ust. w def, ustw. w ataku itd., czy wpływa tylko na szybkość nauki taktyki?

Mati1213 Partyzant

Ja do ekstrakklasy awansowalem dopiero w 2017 roku z npower 2 league i na poczatku bylo trudno. Co do taktyki ; gra skrzydlami w Angli sie oplaca. Pobierz taktyke ta najlepsza z akademii taktyk i bedziesz wymiatal :> Oczywiscie musisz miec w miare dobrych wykonawcow. Jak na twoja lige jak skrzydlowy bedzie mial szybkosc 13 to bedzie idealny na skrzydlo :>

Cinek1013 Partyzant

Witam wszystkich !
Ostatnio założyłem sie z kumplem o to kto pierwszy awansuje zespołem Altrincham(Blue Square Bet North) do Premier League.
I tutaj pojawiają się moje pytania.
Jaką taktyką najlepiej grac w tej lidze ? - nie chodzi mi o gotowe taktyki tylko o samo ustawienie.
Słyszałem że w Angli źle gra się skrzydłami, czy to prawda ?
Znacie może jakichś piłkarzy dostępnych z wolnego transferu którzy pomogli by mi awansowac lige wyżej ?
Z góry dzieki za pomoc i zainteresowanie moim problemem :)

cosnek Młody aktywista

19.01.2012 17:23    #1567     Sufler - Porady do gry - Trening Przedmeczowy
W zakładce Taktyki. I tam wybierasz na czym skupić uwagę i jaka intensywność treningu.

jojko Partyzant

19.01.2012 17:20    #1568     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
szukam taktyki pod juventus. jakies propozycje jak poustawiac i jakie zmiany porobic w indywidualnych instrukcjach zawodnikow?

zollw Partyzant

17.01.2012 12:55    #1569     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla man united
Ok nie ważne czy korzysta z tego czy też nie, powiem że z ciekawości zagrał bym sobie takim składem :D
Wracając do tematu, poczekaj kilka meczy, ustaw 3 taktyki, ale graj cały czas jedną, rotacji w składzie za dużych też nie rób chyba że grasz mecz co trzy dni, ustaw przygotowanie do meczy na "bardzo wysokie" i "zgranie" powinno pomóc, ale to troszeczkę potrwa, szczególnie że grasz w angli i tam nie ważne jaki masz skład i tak możesz przegrać z każdym :) i Hala Madrid :)

pele99993 Partyzant

16.01.2012 12:12    #1570     Sufler - Porady do gry - Znajomość taktyki
[quote=Valdi91]Na jakim poziomie masz ustawiony trening przedmeczowy? Przy niskiej znajomości taktyki ustaw na bardzo wysoki, i co jakiś czas zmieniaj rodzaj treningu (poruszanie się w ataku, ustawienie w obronie, stałe fragmenty gry itd). Ja tak zawsze robię i mój zespół zawsze dochodzi do perfekcji w znajomości taktyki. Najdłużej u mnie zawsze trenują mentalność, ale mimo to w ciągu kilku pierwszych kolejek sezonu już mam wszystko na maxa.[/quote]

No własnie zawsze tez miałem po pierwszych kilku kolejkach na maxa wszystko, a tym razem tak nie jest.... Poziom mam ustawiony na bardzo wysoki... Zreszta zawsze przydzielam trening przedmeczowy mojemu asystentowi i wszystko jest na bardzo wysokim poziomie. Mam tylko jedna taktyke wyjsciowa nic poza tym.

[quote=gruchalbn]Może za często zmieniasz polecenia indywidualne piłkarzy, nastawienie piłkarzy itd. Może tak jak zostało wyżej wspomniane masz ustawione by "przeciętnie" pojmowali nową taktykę.
Jeżeli to połowa sezonu to pewnie kilku grajków przyszło do klubu, to też mogło spowodować obniżenie wartości.
Wydaje mi się że częsta duża rotacja w składzie też zwalnia szybkość uczenia się nowej taktyki. I jeżeli masz wybrane 3 taktyki to też wolniej będzie przyswajana tak która uległa zmianie. [/quote]

Nie zmieniam polecen inwidualnych. Zawsze, jak grałem to po okresie przygotowawczym zespół miał opanowana taktyke na fulla, nawet jesli przyszło do mojego klubu duzo nowych grajkow.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.