Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.02.2012 12:24    #1541     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Uważam, że jedną z najlepszych taktyk do Fm-a 2010-2012 jest 4-3-1-2. Natrafiłem na nią przez przypadek grając Genoą przeciwko Fiorentinie. Dziwiłem się, że z taką łatwością stwarzają sobie sytuację podbramkowe i w ogóle lepiej wyglądają optycznie. Zobaczyłem jakim grają ustawieniem, okazało się, że 4-3(MC)-1(AMC) - 2 (FC). Ustawiłem taką taktykę i rzeczywiste problemy miałem/mam tylko z drużynami, które grają takim samym zestawieniem lub 4-2-3-1, gdzie gra tych drużyn, tak jak u mnie, opiera się na zdominowaniu środka pola, ale to jest logiczne nawet w prawdziwym futbolu, iż jeśli rywal gra środkiem pola, a my jako drużyna preferujemy podobne ustawienie to jedna lokomotywa będzie wjeżdżać w drugą.

Powiem tak, ja swojej taktyki nie zmieniam w ogóle. To ja ustalam warunki gry, a nie rywal. Nie dostosowuję się do niego, a oni do mnie. Oczywiście, czasami coś wpadnie mi do głowy, co pomaga usprawnić taktykę, ale są to kosmetyczne zmiany, które i tak zachodzą nie częściej niż na 2-3 sezony, a z uwagi na to, że mam coraz mniej czasu na grę, to tych zmian nie robię praktycznie w ogóle.

heaieono Partyzant

08.02.2012 12:19    #1542     Sufler - Porady do gry - Nadskuteczność...
Jak prowadzilem Southampton to mialem napastnika ktory mial chyba z 40/45 bramek na 30~ meczy. Strzelal minimum bramke w 1 meczu.

Moze z Ciebie jest super manager i Twoi zawodnicy tak rozumieja taktyki ze szczelaja jak gupki.

Zagłębiak Partyzant

08.02.2012 12:16    #1543     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Chłopaki nie zrozumieliście mojego pytania! Wiem gdzie kliknąć, żeby ustawić rozgrywającego, wiem co to oznacza dla drużyny jeśli zdecyduję się na niego grać, wiem co od niego oczekiwać, a nie wiem jedynie KTO NIM BĘDZIE w taktyce klasycznej, gdyż w przeciwieństwie do tej nowej taktyki, nie ma tam możliwości wybrania piłkarza który ma być tym rozgrywającym. Dlatego jeszcze raz zadam pytanie, czy jeśli wybiorę tę opcję 'Graj na rozgrywającego' w taktyce KLASYCZNEJ, to czy rozgrywający będzie wybrany automatycznie? czy w jakiś sposób jednak to ja mogę wybrać, kto ma nim być?

Niklas Młody aktywista

08.02.2012 11:10    #1544     Sufler - Porady do gry - Nadskuteczność...
a który to sezon? może juz tak dopracowali taktyki i wykonawców, że są tacy skuteczni:)

Zagłębiak Partyzant

07.02.2012 20:42    #1545     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam. Mam pytanie co do taktyki klasycznej(fm12). Mianowicie chodzi mi o rozgrywającego, jeśli wybiorę opcję gry z rozgrywającym, można jakoś wybrać kto ma nim być? Jeśli nie, to na czym to w takim razie polega?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

05.02.2012 17:07    #1546     Sufler - Porady do gry - Anomalie pogodowe
Ale przecież warunki pogodowe mają wpływ na skuteczność danej taktyki, więc ma to znaczenie.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

xxxBrowarekxxx Partyzant

05.02.2012 13:02    #1547     Sufler - Porady do gry - Szukam taktyki 4-3-3
Witam. Gram Lechią (1 miejsce w ranku światowym). Mam 2029 rok. Dotychczas grałem taktyką 4-4-2, lecz ciężko znależć dobrych skrzydłowych i chcę spróbować swoich sił taktyką 4-3-3. Wie ktoś skąd taką można zassać ?

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

04.02.2012 11:30    #1548     Sufler - Porady do gry - Słaba forma na koniec sezonu
Ja bym proponował koledze Cinek1013 nie zmieniać taktyki co chwila(napisałeś że masz 3 taktyki),a jedynie polecenia - ja gram jedna taktyką cały sezon tylko zmieniam polecenia w zależności od przeciwnika i nie mam tego typu problemu słabszej końcówki sezonu, chociaż wiadomo że słabsze mecze pojedyncze zdażyć się mogą zawsze czy to w realnej piłce czy w FM.Poza tym rotacji dużej też nie można robić jedynie małe korekty w zależności od meczu i powolne wprowadzanie nowych zawodników do pierwszego składu...to wszystko co mi przychodzi do głowy i co ja stosuję osobiście...pzdr

Valdi91 Młody aktywista

04.02.2012 07:51    #1549     Sufler - Porady do gry - Styl gry a mentalność.
Witam serdecznie.

Chciałem się poradzić jaki styl gry najlepiej dobrać do mentalności 'Kontratak' by zoptymalizować skuteczność taktyki? Obecnie mam ustawiony płynny styl gry i tragedii nie ma, ale świetnie też nie jest. Owszem, są mecze, że np. Legią wygrałem z Fulham na wyjeździe, ale są też takie, że mój zespół broni się tak nieudolnie, że aż proszą rywali o wbicie kilku bramek, a jeśli już uda im się wyprowadzić kontrę to tak beznadziejną, że szkoda klawiatury na opisywanie. Taktyka sprawdziła się w meczu Legia vs Fulham, ale w Premiership najlepsze, co mogę o niej powiedzieć, to 'średnio'. Przykładowo grając Tottenham'em na wyjeździe z Liverpoolem, Chelsea czy Man U czasem osiągam lepsze wyniki grając ofensywnie, niż próbując kontrować, bo w takich wypadkach często szybko wbijają mi 2 bramki na początku meczu i wtedy muszę ratować sytuację mocno zmieniając taktykę i kombinować poleceniami. Nie jestem też przekonany do stylu bardzo sztywnego, ponieważ jeśli mój zespół będzie się tylko bronił czekając na dogodną sytuację do kontrataku (i czy owy kontratak należycie spożytkują to znów loteria), to może się to skończyć krwawą miazgą. Chodzi mi głównie o strategię, która pozwoli mi uzyskać dobry wynik (remis bądź skromne zwycięstwo) na wyjeździe z trochę tylko lepszym rywalem, np. we wspomnianym meczu Liverpool vs Tottenham. Oczywiście nie chcę być odebrany jako ktoś, kto najchętniej by wygrywał wszystkie wyjazdy. Pewnie, że bym chciał, ale jest to bardzo mało prawdopodobne, chodzi mi głównie o to, by nie tracić punktów w meczach, gdzie jest szansa na ich zdobycie. Dlatego jeśli ktoś ma doświadczenie w taktykach gry z kontry to proszę o radę :)

Serdecznie pozdrawiam.

witja Partyzant

01.02.2012 15:48    #1550     Sufler - Porady do gry - Słaba forma na koniec sezonu
Ja prowadze Newcastle 6 sezon i przez ostanie 3-4 sezony nie było żadnych problemów ze stabilizacją formy. Zwróć uwage, że tak naprawde nie tylko przemęczenie wpływa na forme zawodnika. Ale też jego morale. Ja bardzo często rozmawiam z zawodnikami o byle czym i przynajmniej raz (mniej więcej pod koniec sezonu, tak koło 27-28 kolejki) rozmawiam z całym zespołem o obecnej formie. W składzie mam 4 napastników (Ayem, Paloschi, Fierro, Campbell) i tak naprawde tylko Ayew jest zawsze moim pierwszym wyborem.
Skrzydłowych mam po 2 na każdą flanke i jeden mogący grać na obu. Na środek pola przypada po 2 graczy na pozycje, z tymże Jack Collison tak naprawde gra zawsze ( w końcu kapitan). Mam 4 środkowych obrońców, całkowicie pozbawionych abonamentu na gre. Jak zdaży sie któremuś słabszy występ, leci na ławe. I 4 bocznych, to samo co ze środkowymi.
Zespół gra naprawde równo, nie widać przemęczenia. Dodam jeszcze, że nie zmianiam taktyki. Ewentualnie podczas meczu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.