Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.02.2012 12:09    #1531     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Proszę, skorzystam z tematu i dam link do taktyki

http://img10(...)uuag.png

Macie jakieś pomysły czy coś zmienić?
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Cams Partyzant

22.02.2012 20:11    #1532     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Nie nauczy się krowy jeść sztućcami...
Może na to wpływać wiele czynników. Twoi zawodnicy mogą po prostu być za słabi technicznie, aby z marszu klepać piłkę jak Barca. Pod pressingiem rywala po prostu się gubią i grają "piłę przód". Problem może tkwić gdzieś indziej. Może masz w swoim składzie kilku zawodników grających samolubnie, mało zespołowo lub też mają oni inne polecenia indywidualne w porównaniu do drużynowych.

Poza tym za szybko taktyk też nie możesz zmieniać. Zawodnicy potrzebują czasu aby się ograć i zrozumieć. Czasem nie wolno spisywać taktyki na straty po kilku nieudanych meczach. Dlatego najlepiej w lecie przygotować solidny sezon przygotowawczy aby dopracować wiele wariantów taktycznych.

yayme Partyzant

22.02.2012 19:32    #1533     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Ja generalnie zawsze mam opracowane trzy taktyki. 4-2-3-1 ze skrzydłowymi, 4-3-1-2 i 4-4-2. Już się nauczyłem, przeciwko jakiej formacji wystawiać swoje formacje. I mając te trzy w odwodzie nie trzeba się martwić o rozpracowanie. Spisują się w każdym klubie.
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

Mar1992 Przodownik pracy

22.02.2012 19:28    #1534     Sufler - Porady do gry - Taktyka
[quote2=Falcon][quote=repus]Jakoś potrafiłem grać cały sezon jedną taktyką i nadal wygrywałem.[/quote]
Ja ze swojego doświadczenia wiem , że właśnie taktykę co sezon trzeba zmieniać. Też miałem parę razy tak że pierwszy sezon rozwalam wszystkich, a w drugim niby wszystko tak samo , a piach totalny grają. Pewnie rozpracowali taktykę.
[/quote2]
Nie zgodzę się. Grałem Lechem trzy sezony jedną taktyką i nie zauważyłem tego "rozpracowania taktyki".

Koles93 Partyzant

19.02.2012 16:06    #1535     Sufler - Porady do gry - Kilka pytań odnośnie taktyki
Witam. Mam kilka pytań co do opcji taktycznych w FM.

1. Jak mają się polecenia dla całej drużyny do poleceń indywidualnych? Jeśli np. w poleceniach drużynowych ustawię podania krótkie, a potem wszystkim piłkarzom z osobna ustawię długie podania to jak będzie grał zespół? Wydaje mi się że długimi podaniami, poprawcie mnie jeśli się mylę.

2. Swoboda taktyczna. Gdzieś przeczytałem, że określa ona w jakim stopniu zawodnicy będą się trzymali poleceń taktycznych. Rozumiem to tak, że (znowu posłużę się podaniami jako przykładem) ustawiając zawodnikowi podania krótkie i ograniczając mu swobodę taktyczną, gracz będzie starał się za wszelką cenę grać krótkimi podaniami, a gdy zwiększę mu swobodę, będzie częściej decydował się na zignorowanie mojego polecenia i czasami postara się wykonać dłuższe podanie. Dobrze rozumuję, czy jednak nie mam racji?

3. Jak działa opcja "Szukanie gry"? Czy jeśli ją zaznaczę to piłkarze będą częściej opuszczać swoje pozycje i pokazywać się partnerowi, który aktualnie jest przy piłce? Tak to rozumiem ale pewnie się mylę.

4. Jak mają się polecenia indywidualne/drużynowe do instrukcji dotyczących rywali? Jeśli w poleceniach taktycznych ustawię zawodnikom delikatny odbiór piłki, a w instrukcjach dot. rywali zastosuję na wszystkich zawodnikach agresywny odbiór to jak moja drużyna będzie odbierać piłkę, ostro czy delikatnie?

Na razie to chyba wszystko. Z góry dzięki za wszelkie pomocne odpowiedzi. Na pewno ułatwią mi dalszą grę ;)

Lucas. Partyzant

O, tutaj mogę pomóc. Mam obecnie rok 2017 i gram Sandecją. Moje sukcesy to m.in. wygranie LE i półfinał LM. No ale koniec przechwalania się bo nie o to tu chodzi.

Początek jest najtrudniejszy, bo z reguły nie masz wysokiego budżetu. Czasem warto jest sprzedać największą gwiazdę, aby za pieniądze, które wpłynęły za niego zwiększyć budżet płacowy i zatrudnić kogoś za darmo. Pierwsze większe pieniądze wydałem w 3/4 sezonie na Nikę Dzalamidze (500 tysięcy euro). Wiele czasu spędzałem na wycieczkach po różnych ligach, przeglądałem multum zespołów i patrzyłem komu wygasa kontrakt- w ten sposób przyszedł do mnie w drugim sezonie Mtija Lotrić, który został niebywałą gwiazdą i odszedł do jakiegoś potentata za 3 mln euro. Kolejna moja rada to to, żebyś nie wymieniał nigdy całego zespołu. Owszem, awans z 1 ligi do Ekstraklasy wymaga zmian, ale tylko kosmetycznych, nie zmieniaj też zbyt często taktyki. Ja gram swoją praktycznie od początku i jestem zadowolony. Ostatnia i moim zdaniem NAJWAŻNIEJSZA rzecz to umiejętne wyszukiwanie newgenów. W tej chwili 90% mojego zespołu to gracze wygenerowani, a największą gwiazdą i moim osobistym sukcesem jest Rolly Itonga, który przyszedł do mnie za darmo, a teraz jest wart 20 mln euro, sam AC Milan proponował za niego 35 milionów, z tym, że 25 mln było w ratach.

Suma summarum, dwie najważniejsze rzeczy- dbaj o finanse i szukaj zawodników na własną rękę, bo nawet najlepszy scout nie znajdzie super zawodnika. Wygrywam z takimi zespołami jak Real, Barcelona, Chelsea, AC Milan, Juventus (pogrom 7:0), mogłem zatrudnić Fernando Torresa, Pedro, Kevina Prince Boatenga, Wojtka Szczęsnego, w drużynie mam Andreya Arshavina i Marco Boriello. Seria 70 meczów bez porażki w lidze też jest małym sukcesem. Jak ktoś chce screen'a to można pisać. ;)

Życzę powodzenia. :)

Valdi91 Młody aktywista

13.02.2012 15:07    #1537     Sufler - Porady do gry - Alfreton Town
Jakim stylem grasz? Płynny, bardzo płynny, zrównoważony? Jeśli grałeś płynnym/bardzo płynnym, i z bomby wprowadziłeś do zespołu 7 nowych grajków to nie ma się co dziwić. Muszą się zgrać z resztą drużyny, więc nawet mając lepsze atrybuty niż ich zmiennicy będą grali gorzej, bo nie znają stylu gry i taktyki Twojego teamu. W takim wypadku przez jakiś czas polecam pograć na stylu maksymalnie zrównoważony, jeśli nie na sztywnym. Style płynny/bardzo płynny przeznaczone są dla zgranych zespołów, ponieważ wykorzystują one ich zgranie i zrozumienie na boisku. Nie zauważyłeś w swojej grze jakichś głupich strat piłki, podań Bóg wie do kogo lub innych niefortunnych zagrań? Jeśli tak to tak jak mówiłem, daj drużynie czas na zgranie się i zaaplikuj im na ten czas styl sztywny, najdalej zrównoważony. Nie będą grali tak efektownie, ale pewniej, i po jakimś czasie będziesz mógł im podkręcać styl.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

12.02.2012 16:16    #1538     Sufler - Porady do gry - Mecz na test
Taktyki nie testuje się na jednym meczu. Taktykę najpierw się robi, potem muszą się jej nauczyć gracze, więc tak na dobrą sprawę na jej testy trzeba mieć ponad rok. Meczów testowych w FM nie ma. Jeśli testujesz taktykę, albo kilka, warto skorzystać z analizy taktycznej, tam masz wszystko ładnie wyrysowane. Gmoch&Engel by się nie powstydzili.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

repus Młody aktywista

12.02.2012 15:30    #1539     Sufler - Porady do gry - Mecz na test
Czy jest może jakiś programik lub jest ot wbudowana opcja w grze , która miałaby służyć na testowanie stworzonej taktyki? Wolę nie ryzykować 3 punktów więc się pytam.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

HALA MADRID Partyzant

10.02.2012 12:11    #1540     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Jak ustawić Reprezentacje Hiszpanii jestem jej managerem i grając w Euro które już za mną wygrałem je ale wszystkie mecze miały podobny przebieg poza meczami z Niemcami w fazie grupowej(1:1) Polską w półfinale(2:4 przegrywałem 2:0 w pierwszej połowie) i Francją w finale (0:3) wygrałem turniej ale wszystkie mecze to 2:0 jak ustawić ich aby dokonywali "rzezi niewiniątek" jak w meczu z Polską (6:0) próbowałem taktyki Barcelony i Realu ale nie są to porywające mecze w ich wykonaniu HELP

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution