Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.04.2012 20:28    #1491     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote]Czy lepiej jest ustawić zawodnikowi tylko rolę i zadanie, czy warto kombinować też z resztą poleceń typu rajdy, dośrodkowania, ustawienie itd? [/quote]
[quote]Zależy od pozycji, ale ja na przykład kombinuje bardzo dużo przy każdej pozycji aby dojść do perfekcji[/quote]
[quote]A który rodzaj taktyki zmusza do większego kombinowania? Klasyczna czy z kreatora? [/quote]

Mam nadzieję, że jesteście świadomi tego, że każdy suwak ruszony z pozycji domyślnej nie będzie reagował na jakiekolwiek polecenie z ławki w taktyce kreatorowej i trzeba jego wartość zmieniać ręcznie. Paru userów było zaskoczonych tym, że coś im nie trybi w poleceniach z ławki i nie mogli znaleźć przyczyny.

[quote]Gram Valencia i nie mam pomysłu jak ustawić Soldado żeby trafiał do bramki bo zagrałem 5 kolejek i nic gram ustawieniem 4-2-3-1 ze skrzydłowymi ,a może zmienić taktykę ? [/quote]
[quote]Ja bym go ustawił albo na lis pola karnego, albo odgrywający, bo dobrze gra tyłem do bramki.[/quote]
LPK jako samotny napastnik to imho mało rozsądne rozwiązanie. Parą dla LPK powinien być odgrywający/cofnięty.

[quote]Nie proszę o poradę, ale o Waszą opinię. Mam wrażenie, że wyniki jakie osiągamy naszymi zespołami w FM'ach zależą w niewielkim stopniu od naszej taktyki, a głównie od rozmów motywacyjnych. Co o Tym sądzicie ? Jeżeli offtop to przepraszam. [/quote]

Wyniki to składowa taktyki, rozmów motywacyjnych, morale zawodników, przygotowania fizycznego, formy rywala, poziomu determinacji naszych grajków oraz paru innych rzeczy - choćby dobrania boiska pod danę taksę :) I czynniki te nie maja stałych wartości procentowych
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

lubieplacki07 Partyzant

10.04.2012 18:04    #1492     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Nie proszę o poradę, ale o Waszą opinię. Mam wrażenie, że wyniki jakie osiągamy naszymi zespołami w FM'ach zależą w niewielkim stopniu od naszej taktyki, a głównie od rozmów motywacyjnych. Co o Tym sądzicie ? Jeżeli offtop to przepraszam.

JK93 Młody aktywista

10.04.2012 15:55    #1493     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
A który rodzaj taktyki zmusza do większego kombinowania? Klasyczna czy z kreatora?

pawlik010 Partyzant

który z tych klubów bardziej pasowałby do tej taktyki http://www.fm-ba(...);id=5660

KreciKo Partyzant

09.04.2012 12:34    #1495     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Mam problem, gram QPR i zajmuje 18 miejsce w Premier League stosowałem swoje taktyki ale słabo mi to szło, zaczałem grać taktyka GoalsGalore 2012 Beta, na początku bardzo dobrze mi szło jednak nie potrafie wygrać meczu już od ponad miesiąca, ostatnio mam bardzo łatwy terminarz z drużynami z mojego poziomu jednak przegrywam lub remisuje. Proszę o jakąś pomoc.

@papcio@ Młody aktywista

07.04.2012 12:06    #1496     Sufler - Porady do gry - Pomoc dla fana niższych lig.
Cóż, mimo wszystko polecam bardziej dostosowywanie swojej taktyki pod przeciwników, mnie dokładniejsza analiza zawsze pomaga.Myślę, też że częste zmiany taktyki wprowadzają lekki chaos w grze i stąd też ta gra w kratkę, ale tak poza wszystkim to myślę, że 5 miejsce z realną szansą na awans to jednak nie jest tak źle:p. Pozdrowienia dla fana gry w niższych ligach :-)

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
[quote="ShedEnd"]Sory panowie ale chyba jestem ślepy=) Widze temat "Świat Taktyki", "Kącik Graficzny" ale jakiegoś "Ośrodka Treningowego" czy coś w ten deseń za cholerę nie widzę :P Gdzie więc wrzucać tematy do dyskusji o treningach?[/quote]

Można zacząć tutaj:
http://www.cmrev(...)110.html
…(…)…

fmaniac12412 Partyzant

Sory panowie ale chyba jestem ślepy=) Widze temat "Świat Taktyki", "Kącik Graficzny" ale jakiegoś "Ośrodka Treningowego" czy coś w ten deseń za cholerę nie widzę :P Gdzie więc wrzucać tematy do dyskusji o treningach?

Szczep@n Partyzant

05.04.2012 13:07    #1499     Football Manager - Świat taktyki - Athletic Bilbao
Witam!
Poszukuję właściwej taktyki dla zespołu Athleticu Bilbao.Aktualnie gram ustawieniem 4-2-3-1. Może też mi doradzicie jakie transfery porobić (mogę tylko kupować baskijskich piłkarzy).

TO WSZYSTKO FO FM11

Z góry dzięki.

vlacco Partyzant

04.04.2012 22:43    #1500     Sufler - Porady do gry - Pomoc dla fana niższych lig.
Cześć. W mojej karierze mam marzec 2013, gram szóstoligowym angielskim Woking FC (mam sentyment do tego klubu, ale mniejsza z tym).

Jako beniaminek zajmuję 5 miejsce w BSP z trzema zaległymi meczami i mam szanse na miejsce drugie. Jednak od pewnego czasu gra moich podopiecznych nie zachwyca - gram bardzo w kratkę. Grając przez cały sezon swoją taktyką szło w miarę, jednak nagle coś się zepsuło - kilka przegranych i remisów. Postanowiłem wypróbować taktyki z forum FM-base (GoalsGalore oraz Cinema cośtam), jednak żadna nie przyniosła efektu.

Nie pomaga też fakt, że dwóch moich czołowych napastników jest kontuzjowanych - jeden wraca za 3tyg, drugi za 2 miechy. Z moralami problemu nie mam, są dobre+. Jeśli chodzi o skład - wszyscy zawodnicy prócz prawego obrońcy mogliby z powodzeniem grać o klasę wyżej.

Jakieś propozycje? Pozdro.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution