Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.04.2012 17:07    #1481     Sufler - Porady do gry - Co jest do ch... z tym FMem?
Jeśli tracisz dużo goli to rzuć okiem jeszcze na kondycje swoich grajków. Mnie pomagają (choć oczywiście nie zawsze) zmiany zawodników pod koniec meczu. No i tak jak pisał wariatos - przyłóż się trochę do taktyki. Moc obliczeniowa komputerów podwaja się co 18 m-cy, twórcy FM'a co sezon dodają więc coraz więcej zaawansowanych algorytmów do swojej gry, żeby ją urealistycznić. Wprawdzie tak czy siak, prowadzonymi przez siebie klubełke wygrywam jak leci, to ty jako niekoniecznie ten z topu, możesz mieć sporo nieprzewidzianych zwrotów akcji w meczach ;)

loswariatos Młody aktywista

19.04.2012 19:09    #1482     Sufler - Porady do gry - Co jest do ch... z tym FMem?
[quote="skazi"]A co tu analizować, przecież po strzeleniu/stracie bramki nie będę od razu zmieniał taktyki, czy ustawień taktycznych. Zespół ma nadal grać swoje no chyba że sytuacja się bardziej komplikuje (tracę więcej bramek itp.) Tak jak napisałem, różne zespoły, różne taktyki a nadal coś takiego występuje. To nie jest normalne jak strzelam bramkę to zaraz po wznowieniu idzie akcja i przeciwnik wyrównuje albo ja strzelam drugą w przeciągu 2 minut.[/quote]

No to niedobrze. Wystarczy, że AI zmieni np. rolę skrzydłowego na schodzącego napastnika. Jeśli na dodatek wymuszasz u tego piłkarza aby grał przeciwległą nogą do skrzydła na którym gra to dodatkowo mu ułatwiasz zejście do środka. Albo gdy zamienia pozycjami środkowych pomocników i ten bardziej ofensywny gra na pozycji defensywnego i vice versa. Ten sam manewr może zrobić z napastnikami. Po stracie bramki rywal gra inaczej, może wykorzystywać inne sektory boiska. Po każdej zmianie taktyki silnik na nowo oblicza szanse i zdarzenia jakie mogą wystąpić w dalszej części gry. I brak reakcji na to jest wykorzystywany. Dla przykładu możesz obejrzeć mecz gdzie jedna z drużyn gra płaskim 4-5-1. Gdy zapauzujesz grę podczas wybijania piątek łatwo zobaczysz ile zmian i jak mocno komputer rotuje zadaniami dla piłkarzy.
Ja też byłem przeciwnikiem mocniejszych zmian taktyki podczas meczów bo w poprzednich FM grałem z powodzeniem jednym ustawieniem przez kilkanaście sezonów, ale teraz już się tak nie da.
Specjalnie przejrzałem wszystkie wyniki z dwóch ostatnich sezonów i sytuacji gdzie padała bramka za bramką w przeciągu 5 min. było 3-4 na sezon. Jak na 40 spotkań nie jest to dziwne.
meglio fascista che frocio

skazi Partyzant

18.04.2012 16:55    #1483     Sufler - Porady do gry - Co jest do ch... z tym FMem?
[quote="loswariatos"]Przeanalizowałeś te bramki? Jeśli są do siebie bardzo podobne to problem leży nie w grze ale w Twojej reakcji lub jej braku.[/quote]
A co tu analizować, przecież po strzeleniu/stracie bramki nie będę od razu zmieniał taktyki, czy ustawień taktycznych. Zespół ma nadal grać swoje no chyba że sytuacja się bardziej komplikuje (tracę więcej bramek itp.) Tak jak napisałem, różne zespoły, różne taktyki a nadal coś takiego występuje. To nie jest normalne jak strzelam bramkę to zaraz po wznowieniu idzie akcja i przeciwnik wyrównuje albo ja strzelam drugą w przeciągu 2 minut.

Kamelos Partyzant

17.04.2012 23:07    #1484     Sufler - Porady do gry - Okres przygotowawczy,..
Witam,
Od początku mojej gry w FM 12 mam problem polegajacym na dobrym przygotowaniu drużyny do sezonu. Obecnie bede zaczynał 3 sezon w Valencii i w dwóch poprzednich sezonach wskażniki znania taktyki sięgały około półowy co powodowało, że zawsze mam słaby początek (często nawet miejsce w strefie spadkowej) znakomity środek sezonu i w miare dobrą końcówkę. Jednak stało się to już dla mnie bardzo frustrujące. W 1 sezonie zagrałem chyba 8 sparingów a w poprzednim to około 12 (2 turne w ameryce), oczywiście trening nastawiony na zgranie, intensywność Bardzo wysoka. Niewiem jak mam przygotować zespół do tego sezonu by chociaż pomarzyć o wygraniu ligi zawsze mi brakuje około 12 pkt w tym z 20 straciłem w pierwszych meczach które powinny być wygrane.

Prosze dajcie tutaj dokładną rozpiske ile sparingów jakie rotacje składem ( półowe meczy ogromna rotacja, reszta prawie skład przez cały mecz). Z góry dziękuje ;)

heartbraker Partyzant

WItam. Mam problem z crush dumpem, który wyskakuje mi podczas ładowania powtórek po strzelonej bramce. Wszystko zaczęło się chyba od pewnego zminimalizowania gry, czy raczej wciśnięcia przeze mnie na klawiaturze alt + tab + caps lock. Nie wiem czy to może miec coś wspólnego z moim problemem, natomiast od tego momentu gra zaczęła chodzić jak czołg, wszystko ładuje się strasznie wolno. Sam mecz jak już uda się do niego dostać działa normalnie ale do momentu strzelenia gola przez jedną z drużyn. Jeśli nie ma na to rozwiązania spróbuję przeinstalować fma tylko czy w zachowanych save'ach będą od razu przyporządkowane treningi, taktyki i zapisane wszystkie postępy moich piłkarzy ? Na tym mi najbardziej zależy. Z góry dzięki za pomoc

bartibis Partyzant

14.04.2012 19:40    #1486     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam wszystkich. Sprawa prezentuje się następująco. Postanowiłem sobie przypomnieć piękne czasy galaktycznego Realu, więc wybrałem ten klub. Prosiłbym o pomoc bardziej doświadczonych graczy w kwestii przede wszystkim taktyki. Czy macie pomysł jak tam odwzorować grę Zidane'a? Czy da się w jakiś sposób w tym FM-ie ustawić zawodnika żeby był rozgrywającym? Jakie taktyki polecacie? Ja próbuje grać 4-4-2 z AML i AMR, ale zespół nie miażdży za szczególnie rywala. Kogo warto zakupić? Z góry dziękuję za pomoc.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
14.04.2012 18:20    #1487     Sufler - Inne - CM4
Forum -> Świat taktyki -> Porady taktyczne

bartibis Partyzant

14.04.2012 18:02    #1488     Sufler - Inne - CM4
Witam wszystkich. Sprawa prezentuje się następująco. Postanowiłem sobie przypomnieć piękne czasy galaktycznego Realu, więc wybrałem ten klub. Prosiłbym o pomoc bardziej doświadczonych graczy w kwestii przede wszystkim taktyki. Czy macie pomysł jak tam odwzorować grę Zidane'a? Czy da się w jakiś sposób w tym FM-ie ustawić zawodnika żeby był rozgrywającym? Jakie taktyki polecacie? Ja próbuje grać 4-4-2 z AML i AMR, ale zespół nie miażdży za szczególnie rywala. Kogo warto zakupić? Z góry dziękuję za pomoc.

Nostra Partyzant

13.04.2012 17:21    #1489     Sufler - Porady do gry - taktyka sama się zmienia...
Nie do końca wiem o co chodzi :pickard: W okienku głównym taktyki można ustawić wymienność pozycji? Myślałem, że tylko w oknie szybkich zmian, ale jeśli się mylę to może gdzieś przypadkiem ustawia się błędnie wymienność pozycji... Jak to sprawdzić? Ostatnio przegrywam mecz za meczem przez to.

conway87 Partyzant

12.04.2012 10:48    #1490     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
i gdzie znaleźć tą akademie taktyczną i taktyki przyjęte do akademi??

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution