Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Powiem Ci tak - kiedyś miałem w drużynie poważny kryzys formy, myślałem sobie " Kurw... jak mając każdą pozycję obsadzoną zawodnikiem o 2-3 klasy lepszym niż rywal, mogę z nimi przegrywać? " Próbowałem, kombinowałem, tworzyłem nowe taktyki - wszystkie nieskuteczne. W końcu w akcie wszechogarniającej frustracji i desperacji załączyłem klasyczne 4-4-2, standardówkę, bez żadnych zmian. Efekt? Wszystkie mecze do końca sezonu wygrane, i jeden remis (mówię o spotkaniach ligowych). Nie lubię grać 4-4-2, zwykle gram swoim ustawieniem z jednym napastnikiem, aczkolwiek na kryzys formy jest bardzo dobra, więc warto mieć ją przygotowaną. Mimo wszystko nadal uważam, iż regularne uczestniczenie w ćwierćfinale czy półfinale LM to naprawdę ogromny sukces, zwłaszcza takim klubem jak Celtic czy Szachtar. Pytasz, co to bardziej kwestia szczęścia czy założeń taktycznych? Z pewnością oba są częścią football'u, więc potrzebujesz ich obu. Spójrz na to z tej strony - jesteś w półfinale LM, grają tu obecnie 4 najlepsze drużyny starego kontynentu w obecnym sezonie. Tutaj każdy może wygrać, oczywiście, że potrzebne jest szczęście. Inny przykład - jak to jest, że przegrywamy z ogórkami? 3. minuta gry, idiotyczny, zupełnie niepotrzebny faul przed lub w polu karnym - stały fragment gry - pada gol, który ustawia cały mecz. Twój zespół rzuca się do odrabiania strat, miażdży rywala w każdej strefie boiska, ale nie może strzelić. Nie daj Boże nadzieje się na jakąś jedną, jedyną kontrę i proszę, 2:0. Czy to znaczy, że są lepszym zespołem niż Twój? Nie, to znaczy, że mieli farta. Wielu sceptyków uważa, iż tegoroczną edycję LM Chelsea wygrała na farcie. Może i na farcie, co z tego? Wygrali? Wygrali, należało im się i nikt im tego nie zabierze. Tak jak mówiłem, szczęście to nieodłączny element futbolu, trzeba liczyć się z tym, iż komuś może pomóc. Jak słyszę takie opinie, że " lepiej przegrać jak Barcelona niż wygrać jak Chelsea" to krew mnie zalewa. Przykro mi, za piękne porażki w piłce nożnej nie nagradzają. Dlatego potrzebna Ci taktyka przede wszystkim skuteczna. Wiadomo, im lepsza taktyka tym miej szczęścia będziesz potrzebował by wygrać.

Jack Bauer Partyzant

Problem jak w temacie. Nie będę was tu zanudzał swoimi setkami głupich pytań, jak stworzyć killer taktykę, ale gram już od serii 2007 i stałem się wiernym fanem FM-a. Od samego początku trenowałem mój ulubiony klub - Celtic Glasgow. Podejmowałem się wyzwania kilkakrotnie, w każdej nowej części praktycznie zawsze zaczynałem od nich. Lecz ostatnim razem poświęciłem im kilkanaście sezonów, wzmacniając cały zespół od podstaw do szczegółów. Niestety jedyne co mi się udało osiągnąć to ledwo parę razy dojść do półfinałów. Nigdy nawet w finale się nie znalazłem. Liga Europy to samo. Stwierdziłem, że brak lolajności utalentowanych grajków, którzy często odchodzili zniechęcając sie brakiem osiągnięć w rozgrywkach międzynarodowych spowodowała liczne emigracje i powroty do punktu wyjścia. Lub wtrącał się w politykę transferową sam zarząd.

Postanowiłem ułatwić sobie życie (a jestem ambitny i nie lubię iść na łatwiznę, bo osobiście wolałbym zbudować mało znane najgorsze drużyny świata. Wybrałem zatem Szachtar, który jak na Europę wschodnią śmierdzi kasą, więc sprowadziłem najznamienitsze talenty i nawet gwiazdy. Pierwszy raz był bardziej bezmyślny, teraz znów wróciłem do tego. Poziom treningowy mam bardzo dobry, moi grajkowie naprawdę potrafią wygrywać z najlepszymi, a mimo wielu godzin ustawień indywidualnych, od takyki, przez role i zadania indywidualne po wykonywanie stałych fragmentów gry oraz dogłębne analizy przedmeczowe zespołów i tak odpadam po raz kolejny z rozgrywek i to w sromotnym stylu.

Setki razy zmieniałem i ulepszałem oraz wymyślałem nowe taktyki, jednak na nic to. 3 sezon jest gorszy niż nawet drugi czy pierwszy. Dbam o kondycję i ogranie moich zawodników, wszelakie pre seasonowe przygtowania i przedmeczowe. Zadbałem o niemal każdy aspekt gry. Wchłonąłem z cmrev sporą ilość wiedzy, ale szczerze g**** to dało. Odnoszę wrażenie, że FM to nic innego jak loteria, ponieważ swoimi poczynaniami nie mam wpływu na przebieg meczu. nic mi nie daje ustawianie zadań i całej drużyny pod rywala w LM, poświęcając nawet głowiąc się pół godziny. Efekt pozostaje taki sam jak po bezmyślnym klikaniem myszką. Często nawet podczas urlopu idzie mi lepiej w lidze niż podczas mojej obecności. Czy ja mam pecha tylko do Europy? a może do całej gry? Wydałem kilkaset milionów euro na wzmocnienia w 3 sezony i liczyłem na to, że chociaż w jakimś minimalnym stopniu mi się zwróci ten trud bo wiadomo, że pieniądze nie zawsze wygrywają.

Może powinienem przejść na Fifę Manager dla dzieci? Już nic z tego nie rozumiem. Zjadłem zęby i straciłem setki godzin czasu. Nawet w ostatnim akcie desperacji wróciłem właśnie na chwilę do korzystania ze "wspaniałych taktyk", bo może to ja wiecznie coś źle robię... Testowo wygrałem 3:0 ze średnim ligowcem, a potem przyszedł czas na rewanż z Arsenalem i znowu dostałem bęcki. Nie mam ochoty oszukiwać i setki razy wczytywać grę, żeby tak głupio wygrywać wszystko, bo mnie to już naprawdę nie bawi... Chcę wygrać chociaż raz, a dobrze i uczciwie. Nie obchodzą mnie już nawet puchary krajowe, bo i tak ch** za to płacą, a renoma nie wzrasta. Myśłałem, że CA i PA nie jest takie ważne jak poszczególne atrybuty zawodnika na daną rolę i pozycję, a jednak chyba są. Bo w Celticu, jak miałem grajków powyżej 170 CA, to naprawdę zaczynałem się liczyć w świecie futbolu i żadne kombinacje i analizy nie pomagały ani nie dawały takiego efektu, co posiadanie typowych Wonderkids z PA 9 i 10.

GrzegorzK Partyzant

28.06.2012 13:41    #1433     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Najlepiej jest dopasować taktykę do zespołu a nie na odwrót. Na przykład jak masz dobrych, szybkich skrzydłowych to spróbuj 4-2-2-2 jak masz mocnych środkowych to 4-3-1-2. Taktyka zależy d twojego zespołu i od twojego rywala. Możesz mieć 2-3 taktyki które będziesz stosował w całym sezonie, nie jest powiedziane, że musisz się trzymać 1 kurczowo przez cały sezon. Przykładowo grasz z mocniejszym rywalem ustaw 5-3-2 i ustaw się na kontrę jak masz szybkich grajków. Gdy grasz ze słabszym zespołem spróbuj przejąć inicjatywę ustawiając bardziej ofensywną taktykę. Musisz wpasować się w swoich zawodników a ewentualne luki łatać podczas okienek - o to w tej grze z resztą chodzi. Jeśli dalej nie masz pomysłu to prześlij mi screeny twoich zawodników i razem coś wykombinujemy :).

Pozdrawiam i życzę powodzenia

BeKaSiak Partyzant

27.06.2012 22:36    #1434     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witajcie!
Zacznę od tego że nigdy nie potrafiłem sam stworzyć taktyki. W FM11 miałem problem tak i teraz mam problem i mecze sie gdyz nawet taktyki ze stron nie pomagają mi. W FM 10 miałem jedna dobra taktykę i pasowała ona prawie do każdej drużyny (nie pamiętam nazwy). Obecnie gram Bruk-Bet Nieciecza i wygląda to bardzo zle jak juz mówiłem próbowałem rożnych taktyk niekiedy działały przez 5 meczy a potem klapa. Grajac Miedzią Legnica udało mi sie awansować do I ligi a następnie zając 3 miejsce w I lidze na ustawieniu 4-3-3. W Niecieczy ta taktyka ma sie jako tako raz wygrywam raz przegrywam. Jako to w zespole I ligi mocarzy nie ma, ale chcialbym wkoncu awansowac do E-klasy. Zwracam sie o pomoc do was użytkownicy CMrev o jakaś taktykę dobra dla zespołu Bruk-Bet Niecieczy. Czytałem gdzieś ze dla słabych zespołów dobra taktyka jest 4-4-2 no, ale czekam na wasze pomysły.

Adaminho12 Partyzant

27.06.2012 20:58    #1435     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam!
Mam sezon 16/17 prowadzę Liverpool i tu pojawia się mój problem, nie mogę znaleźć odpowiedniej taktyki, wcześniej w Wiśle jakoś szło(miałem sporo kasy na transfery więc miałem piłkarzy 2/3 klasy lepszych od pozostałych drużyn) i w PSV (tu zdecydowanie najlepiej, Skrzydłowi obsługiwali napastnika Lozano podaniami na wolne pole ten natomiast 1 vs 1 nie pudłował).
Szukam jakieś taktyki do Liverpoolu posiadam wielu Środkowych pomocników : Eriksen, Suso, Isco, Lamela, Henderson (wszyscy atrybuty Podania, Technika, Gra z Pierwszej Piłki, Kreatywność i Drybling mają ok 15 i wyżej) skrzydłowych : Pedro Alvarez, Gaitan, Ramirez, Suarez (wszyscy mają podobne staty co ŚP) i Napastnicy Kobilzek ,Vossen (Znakomite wykończenie i opanowanie do tego Kobilzek nie dość że jest szybki to wysoki silny i dobrze gra głową.
Do tego mógł by mi ktoś objaśnić jak przygotować się do odpowiednią taktykę co do przeciwnika i jak reagować na to co się dzieje na boisku, bo po tym jak przeczytałem poradnik w 3 meczach straciłem 6 goli O.o więc nie zrozumiałem o co chodzi.

ElFideo Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
26.06.2012 12:18    #1436     Sufler - Porady do gry - Szukam pewnej taktyki
skoro wiesz co to za taktyka, to nie mozesz sam sobie jej ustawic??Ustaw napasntikow w srodku pomocnikow i obroncow jak chcesz i masz taktyke.. z wlasnymi zalozeniami taktycznymi, wiecej satysfakcji bedziesz mial z gry jak sam cos ustawisz, a nie sciaganie taktyk, co to za gra ze sciaganiem? myslisz ze mourinho tez sciaga taktyki od innych trenerow?
CR7

WariatCFC Młody aktywista

Gram Legią, najnowsza łatka. Poszukuję napastnika z dobrym wykończeniem, który będzie się nadawać do taktyki do gry jednym napastnikiem. Cena maksymalnie 300k euro.
[quote="hapek"]Z drugiej strony zal mi cie po pewnie jestes za polonia gieksa dyskobolia warszafka, albo inna legła poległa która kradła pilakarzy innym kluba, albo wisla skisla tak jak ty, a moze lechia olimpia poznan gdansk, albo ruchowi chorzowskie psy[/quote]

Kuciapa Partyzant

25.06.2012 21:19    #1438     Sufler - Porady do gry - Szukam pewnej taktyki
czesc szukam pewnej taktyki juz ja kiedys gralem w tego fma 2012 zrobil ja pewien anglik. formacja 4-3-3 napstnicy w srodku nie na skrzydlach podobno gral ja Ewertonem i wszystkich jechał ?

Kuciapa Partyzant

25.06.2012 11:49    #1439     Sufler - Porady do gry - Szukam pewnej taktyki
czesc szukam pewnej taktyki juz ja kiedys gralem w tego fma 2012 zrobil ja pewien anglik. formacja 4-3-3 napstnicy w srodku nie na skrzydlach podobno gral ja Ewertonem i wszystkich jechał ?

TitiFootball Partyzant

24.06.2012 15:10    #1440     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Potrzebuje dobrej taktyki dla arsenalu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution