Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Chris_Berk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja zawsze zaczynam tak samo: 1- dobór współpracowników, słabych wywalam(o ile nie mają długich kontraktów), zatrudniam nowych,lepszych. 2-Ustawiam 3 taktyki którymi gram najczęściej(za każdym razem w nowym klubie je wczytuję). Ewentualnie zależnie od zespołu czasami je modyfikuję. Oczywiście ustawienie taktyk trochę czasu zajmuje, ale lepiej zrobić to raz a porządnie. 3- trening. Chyba jak większość ustawiam swoje reżimy dla poszczególnych pozycji(FM12), w FM13 zdaję się głównie na asystenta. 4- dobór zespołu. Za pomocą filtra biorę po kolei poszczególne formacje, patrzę kto jest przydatny, kto zbędny. Z zespołów młodzieżowych przenoszę ciekawych juniorów. Nie lubię mieć zbyt dużego składu, z reguły po 2 zawodników na pozycję. 5- Transfery. 6- Radość z gry :)

Pats Partyzant

Mam do Was pytanie.
W jaki sposób prowadzicie zespół? To znaczy, czy dajecie się wgłębiać w szczegółowy raport o drużynie, dostosować odpowiednią taktykę pół godziny ją konstruując, po każdym meczu wnikliwie sprawdzać raport meczowy i analizując dokładnie grę następnego rywala? Czy po prostu tak szybko lecicie, tą samą taktyką, zrobioną na szybko bądź też kogoś innego?
Bo chyba sukces da się osiągnąć w te dwa sposoby?
Ja na początku układam taktykę przez 5 minut bądź ciut dłużej, dając poszczególne indywidualne polecenia piłkarzom, choć taktykiem nie jestem. Dwie inne taktyki to sobie wgrywam by trenowali, ale są już wcześniej zrobione. Jeszcze na początku zatrudniam swój sztab szkoleniowy, patrząc na gwiazdki na poszczególny trening (czyli ofensywa, defensywa, itd.). I to koniec. Taktykę zmieniam tylko, jak nie idzie.
Po prostu lubię szybko karierę toczyć, a nie jestem takim dobrym managerem, aby tak wnikliwie się w to stosować. Czy mogę osiągać sukcesy?

chinczol Młody aktywista

Sahin jest idealny. Tylko nie mów że go sprzedałeś?:) Rozumiem że do taktyki 4-2-3-1 Deep? Szczerze troszke mało jest takich typowych cofniętych rozgrywających i to wdodatku klasowych, mogących grać w takich klubach jak Real.

Emeryt Partyzant

26.11.2012 18:24    #1254     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jak w to grać?
Bez kitu mam czasem podobnie, ponad godzinę porządkuje wszystkie sprawy w klubie tak jak sztab szkoleniowy, odpowiednie transfery, taktyki, trening, po czym przychodzi pierwszy mecz, i w plecy, następny też, potem remis i znowu w plecy. Niestety dość często mi się to zdarza, i szczerze mówiąc nie wiem od czego to zależy. Ale zauważyłem dziwną rzecz, że gdy powiedzmy mam serię kilku zwycięstw i dobrej gry, zrestartuję grę, i zaczyna się słabsza gra i porażki. Czym to może być spowodowane?

Macias Partyzant

Ja mam chyba jakiś chory egzemplarz tej gry. Jestem bardzo niezadowolony z tegorocznej wersji. Mój zespół przegrywa WSZYSTKO poza meczami w Pucharze Polski. Przeciwnik strzeli na bramkę celnie 2 razy i ma 2 bramki i tak co mecz. Jak ja strzelce to albo już przy 0:3, albo mi gwizdają spalone. Na 17 meczów przegrać 12 i zremisować 5? To jest normalne? Podejrzewam, że jakiś nowicjusz ugrałby więcej bez ustalania taktyki.

maksiu106 Partyzant

24.11.2012 14:18    #1256     Football Manager - Świat taktyki - Szukam taktyki
Poszukuję taktyk do FM-a 2008.
Głównie chodzi mi o At33q, ale również jakiejkolwiek do Szachtaru Donieck, która mogłaby pomóc.

Dervorin Partyzant

Ja też miałem olbrzymie problemy na początku. W dwóch pierwszych sezonach udało mi się wygrać mistrzostwo Legią w ostatnich kolejkach na jakimś totalnym farcie. Potrafiłem roznieść Wisłę na wyjeździe 4:0 i w następnej kolejce dostać u siebie z rywalem klasy Podbeskidzia 3:0 :). Zresztą przez takie kwiatki rozpoczynałem granie kilkukrotnie, ale jak mi się udało fartem zdobyć to mistrzostwo w pierwszym sezonie to odnalazłem chęci do dalszej kariery. A od trzeciego sezonu to jest istna bajka nakrywam tą naszą śmieszną ligę czapką. W tyłek dostaję jak wystawiam w składzie 11 juniorów, a przez zrąbany terminarz jestem czasami do tego zmuszony, trafiają się mecze dzień po dniu.

Zauważyłem że FM bardzo nie lubi rotacji składem. Problem może też być z ilością obcokrajowców. Ja mam w składzie nie więcej niż trzech. Gram przede wszystkim newgenami i utalentowanymi rzeczywistymi Polakami to też może być zaleta bo zauważyłem że nawet dobrzy zawodnicy dopiero co kupieni grają w kratkę . Ja stawiam na długie granie więc przykładam dużą rolę do rozbudowy obiektów, kiedy ma się je rozbudowane w stopniu maksymalnym i często gra się juniorami 16-17 lat to atrybuty u nich wręcz lecą w górę.
Jest jeszcze jedna sprawa mam zespół strasznie zdeterminowany. Średnia z 11 podstawowych zawodników około 17. To powoduje, że rozmowy motywacyjne odnoszą lepsze rezultaty. Tak stan determinacji łatwo osiągnąć poprzez mentorów. Ja nigdy nie karze być mentorem zawodnikowi o niskiej determinacji. Dasz mentora z determinacją 20 juniorowi który ma np 8 to po dwóch, trzech takim zabiegach mamy juniora o determinacji 20 :). To jest istny efekt domina bo kilku sezonach mamy kolejnych świetnych mentorów.

Kolejna sprawa polecenia. Jak gram na wyjeździe, zwłaszcza z mocnym rywalem to ustawienie defensywne + polecenia: nękanie wywali + podania na wolne + podania w pole karne. Stosuję też często nękanie rywali + podania na wolne + podania po ziemi.

Co do taktyki po wielu próbach stosuję taktykę 4-4-2 z dwoma wysuniętymi skrzydłowymi. Na lewej mam Jagiełłę (gościu masakra 20 lat szybkość przyspieszenie po 19 wytrzymałość (trenowana) 15) który ma w piątym sezonie na 17 meczów coś około (piszę z głowy bo jestem w robocie) 10 bramek i 20 asyst)). Moim zdaniem skrzydła w tym FM'ie to podstawa. Dajcie im polecenie zagrywania na długi słupek. Drugi skrzydłowy będzie walił aż miło :).

Co do rozmów ton spokojny i asertywny.

W piątym sezonie właśnie rozniosłem w 1/8 LM PSG na wyjeździe 3:0 (pierwszy mecz 2:2), w grupie wygrałem między innymi z Barceloną 1:0, Milanem 5:0 i chyba 3:0 na wyjeździe.

Ps. uprzedzając pytana: nie stosuję metody save -load, nie gram ze scoutem bo wtedy gra mi się szybko nudzi.

rybeusz89 Partyzant

23.11.2012 21:04    #1258     Sufler - Porady do gry - Taktyka.
Podczas importowania taktyki mam komunikat : "Plik NIE zostal zaimportowany" Fma sciagnelem z neta. Tzn ze Steama dzisiaj rano. W ustawieniach gry byla wersja 13.1.3 a podczas wybierania bazy byla 13.0.0. Zadnych dodatkow procz Fake'a.

tidididi Partyzant

23.11.2012 15:02    #1259     Sufler - Porady do gry - Posiadanie piłki
Chcąc mieć wysokie posiadanie piłki należy pamiętać o kilku podstawowych aspektach w taktyce.

Przede wszystkim nie należy forsować tempa. Strategia Standardowa lub Kontrola to jedyne sensowne wyjście, gdy chcesz aby Twój zespół grał piłką i posiadał ją przez większość meczu.

Należy grać krótkimi podaniami, unikać forsowania tempa. W ustawieniach taktyki ustaw podania na "domyślne", a podczas meczu używaj poleceń z ławki: "Gra piłką", "Rozegranie piłki po ziemi".

Bramkarz powinien wyprowadzać piłkę do jednego z obrońców. Najlepiej gdyby na środku bloku defensywnego grał "Obrońca grający piłką".

Ważnym elementem jest też gra wąsko i posiadanie w środkowej strefie boiska piłkarza ustawionego jako "Wysunięty rozgrywający" lub "Cofnięty rozgrywający", zawsze z rolą "Wsparcie".

W bocznych strefach boiska postaw na "Schodzących napastników". Skrzydłowi będą przyspieszać dryblując, co raczej nie jest wskazane.

Jeśli chcesz mieć wysokie posiadanie piłki, nie możesz ograniczać się tylko do ustawień gdy przy piłce jesteś. Musisz postawić także na szybkie odzyskanie futbolówki. Pomoże Ci w tym krycie strefą, intensywny pressing, ale jednocześnie delikatny odbiór piłki. W ustawieniach taktycznych na rywala ustaw na wszystkich przeciwników pressing "zawsze".

chinczol Młody aktywista

23.11.2012 14:23    #1260     Football Manager - Świat taktyki - Rafa Benitez
Z tego co pamiętam Benio za czasów swojej świetności w Live grał głównie taktyką 4-4-2 lub 4-4-1-1. Z typowowymi skrzydłowymi/bocznymi pomocnikami którzy również pomagali w defensywie oraz środkowymi pomocnikami typu box to box lub box to box + defensywny pomocnik. Benitez jest bardzo dobrym taktykiem i strategiem, a więc liczyła sie u niego dyscyplina. Czy grał ofensywnie? Trudno powiedzieć. Raczej skusiłbym się stwierdzenia że jego zespół był bardzo dobrze ułożony taktycznie. Obejżyj kilka atchiwalnych meczów lub jakies skróty wtedy będziesz wiedział więcej.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution