Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

mamut Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.12.2012 17:21    #1221     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kiedy NOWY patch?
Ja grając Porto przez 3 sezony używałem tej samej taktyki i wygrałem 3x mistrzostwo, 2x puchar, 2x dotarłem do półfinału Lm i raz wygrałem LM. Tak więc trze trzeba w każdym meczu używać innej taktyki.

A że tryb 3D wygląda jak kupa gówna to inna sprawa.

sxz69 Młody aktywista

18.12.2012 14:51    #1222     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kiedy NOWY patch?
Pytają się o patche, bo zwalają swoją nieudolną grę na silnik meczowy a nie na brak umiejętności zarządzania zespołem. Najlepiej jakby najnowszy patch wprowadził zmianę, że zamiast taktyki przed meczem to ustalamy sobie wynik meczu. Jak dalej większość będzie miała takie podejście to niech spadają w Fifę grać na poziomie amator i niech sobie wygrywają po 10:0.

ramos.a Partyzant

17.12.2012 20:02    #1223     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
[quote="myfunnygame"]Przepraszam za zboczenie z tematu.

Co do treningu to reprezentacje dłużej się uczą taktyki ze względu na rzadkie zgrupowania, dobrze rozumiem?[/quote]

Zdecydowanie tak.
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

17.12.2012 19:35    #1224     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
Problemów z wygrywaniem nie mam ;) ponieważ kupuję lub zakontraktowywuję(?) najlepszych wolnych graczy na rynku(w mojej opinii).
Problem z tym, że potrafię wygrać 4-1 ofensywnym stylem a wskaźnik dalej się nie zmienia. Jestem liderem rozgrywek i dalej mam 27% przy zadowoleniu zarządu z powodu mojej ofensywnej taktyki. Nie wiem może to się zmienia co jakiś dłuższy okres(sezon) ale może to potem wpływać na decyzje zarządu, że mnie wyleją mimo awansów ligowych albo nie zgodzą się na rozbudowy bo moja gra nie jest na tyle ofensywna jak im się podoba.

Przepraszam za zboczenie z tematu.

Co do treningu to reprezentacje dłużej się uczą taktyki ze względu na rzadkie zgrupowania, dobrze rozumiem?

Wygrywanie meczów zależne jest od:
- poziomu zawodników(w mojej opinii) czyli ile gwiazdek mają piłkarze z twojego podstawowego składu w porównaniu do graczy rywali,
- taktyki ułożonej pod rywali ale dopasowanej do zawodników z Twojego zespołu,
- znajomości poszczególnej taktyki przez zespół,
- morale zawodników,
- rozmów z zawodnikami(zarówno okołomeczowe jak i te z zawodnikami poza dniem meczu),
- treningu głównego i rozgrzewkowego (przed meczem),
- stosunków między poszczególnymi piłkarzami(2 graczy się lubi, ustawiać ich w jednym składzie; 2 graczy za sobą nie przepada- sprzedać, zwolnić albo nie wystawiać koło siebie),
- charakter zawodników(zawodnicy ambitni grają lepiej niż powiedzmy XXXXXXXXXXXXXXXXXXxx),
- rozmów w mediach(odniesienie się do np. pracy managera drużyny przeciwnej czy też najlepszego gracza rywala),
- kontuzji w zespole a także poziomu wyczerpania(nie chodzi mi o kondycję tylko o informację w okienku treningowym gracza w podkategorii kondycja),
- premii za zwycięstwo w rozgrywkach/pucharach,<---zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni gdy dajesz niskie stawki(sprawdzone na sobie),
- wymiarów boiska(wolniejsi gracze wolą grać na mniejszym-krótszym boisku), lepsi skrzydłowi wolą szersze boisko; trochę naciągane,
- poleceń z ławki,
- fianasów(jeśli budżet płacowy jest 2 krotnie większy niż obecnie wydawana kasa na płace to piłkarze mogą-nie wiem czy tak jest podchodzić do Ciebie jak do sknerusa); naciągane,
- statusu zapisanego w kontrakcie a statusu określonego w trakcie grania w zespole a także realnego wkładu w zespół,
- oceny negatywnej któregoś z zawodników którego piłkarze szczególnie szanują<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni,
- wykonawców stałych fragmentów gry,
- dużo osób na jedną pozycję<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni, że nie znajdzie się dla nich miejsce w składzie,
- no i jak zwykle oczywiście od szczęścia.

Myślę, że tyle rzeczy wpływa na wygrane/przegrane w obecnym FM13
Jest to moja opinia, każdy ma prawo się z nią nie zgodzić. :)

EDIT: zapomniałem, że oprócz taktyki istotne są polecenia dla poszczególnych piłkarzy. Najlepiej ustawić 3 różne taktyki- przejściową, ultradefensywną i ultraofensywną i w każdej nadać piłkarzom indywidualne zadania,(np. taktyka ofensywna--> boczni obrońcy częste rajdy z piłką i wrzutki z pola na środek)

Mar1992 Przodownik pracy

Zaczynając kilkanaście karier nic nie zmienisz.
W pierwszym sezonie wygrałem Lechem ligę (początkowo kręciłem się w okolicach 14 miejsca), ale lekka modyfikacja taktyki i się zaczęło. W rundzie wiosennej nie przegrałem żadnego meczu (poza 3:1 z Hannoverem w LE). W europejskich pucharach wyszedłem z grupy, w pierwszej rundzie po fazie grupowej wyeliminowałem Bursaspor. W kolejnej odpadłem z Hannoverem (u nich przegrałem 3:1, u siebie wygrałem 1:0). Ubiparip król strzelców, Tonev król asyst, Kamiński najlepszy gracz ligi, najwyższa średnia ocen w lidze. W FM nigdy nie gań grajków za wygrany mecz. To tu nie działa. Staraj się ich chwalić, jak przegrywają, to karć. Biel i czerń. Żadnych szarości. Przed meczem stosuję ton spokojny, czasem asertywny. Zależnie od wyniku, to albo spokojny, albo żarliwy/asertywny. Agresywny tylko, jak przegram ważny mecz. Niechętnego mogłoby nie być. Ktoś zagra powyżej 8,5 - indywidualna pochwała. Ktoś poniżej 6,4 - spokojne powiedzenie mu, że zagrał słabo. komuś się nie podoba? Lecisz po pensji. :D
PS Obrońcy zachowują się praktycznie tak samo jak w FM12.
PS 2 Zróbcie coś z tym zliczaniem, ile razy ktoś edytował post, po to jest naprawdę śmieszne. :D

Vego090 Partyzant

Witam serdecznie pogrywam w 07 taki sentyment mam do tej cudownej liczby hmm ?

Pytanie odnośnie taktyki
- Jaka waszym zdaniem jest najlepsza Taxa do 07 Grałem różnymi taktykami, ale nie spotkałem jeszcze takiej Shot in 10! W 2008 widziałem screnny z taxy "32" i jestem w lekkim szoku, np : Lyon 32/3/0 Oczy i do tego statystyki brakowe 89/13 Oczy

Szukam coś w tym stylu "32" taktyki tylko do 07 pomoże ktoś ^^ ??
VEGO

Mar1992 Przodownik pracy

U mnie Kamiński gra jako obrońca grający piłką i najwięcej razy w sezonie był MVP spotkania. :) Najwyższa ocena ze wszystkich zawodników w E-klasie. 7,82. :D
Zazwyczaj gram na "zrównoważono", ale teraz moja płynna taktyka sprawdza się świetnie.
EDIT: Fuj! Co za ohydne taktyki... :P Takie niesymetryczne...

[Quote]kontrola i kontratak spoko ale czemu jesli gram dobrym zespołem mam nie dac ofensywy niektore taktyki nie nadaja sie zeby grac ciagle na kontroli albo kontrataku grajac np. psg w tej lidze jest tyle słabych zespołów ze powinny byc ofensywa niszczone, [/Quote]

A widzisz, chodzi o to żeby te lepsze zespoły się natrudziły by zwyciężyć zresztą widać to obecnie w Primera Division gdzie Real traci cenne punkty a są mega paczkę czyż nie? Nie wystarczy mieć super zawodników i taktykę ofensywną żeby wygrywać. Nawet taka Barcelona traci pkt z Celticiem czy Benficą. Dlaczego? Bo rywale się dostosowali do gry tych zespołów. Celtic przy piłce przez ile to tam było, 4 minuty? I wbili im 2 bramki także moim zdaniem psioczenie że my nawalamy 40 strzałów a rywal ma jedną 2 akcję i strzela gola również nie jest trafionym zarzutem w stronę SI.

To jest realizm tej gry :)

[Quote]Czy mógłbym sie dowiedziec jaka taktyke stosujesz ???[/Quote]
Yeap, nie mając porządnego prawego obrońcy i kilka kontuzji wystawiam w zależności od rywala 3 taktyki:

http://imgur.com/wTyep,IIzdJ,CNBUQ
pierwszy wrzut to na zespoły z wyższych lig z którymi nie mam szansy :)
drugi plik to taktyka na zespoły gdzie chcę sobie poatakować
trzeci plik to taktyka gdy potrzebuję mieć lewego obrońcę żeby rywalom nie było za łatwo

Co do pierwszej taktyki często na DP wrzucam obrońcę bo nie mam nominalnie takiego zawodnika i ustawiam tylko po to żeby przerywał akcje:)
Boczni są nastawieni defensywnie, napastnicy liski.

Widzę, że nie mam w tych screenach aktualnie sztywnego stylu ale zazwyczaj przed meczem taki właśnie ustalam bo najlepiej piłkarzom się wtedy klepie rywali :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution