Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

sxz69 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.12.2012 18:07    #1201     Sufler - Porady do gry - Wielki problem z graniem w FM 13.
Bo w końcu zrobili FMa, gdzie nie jest tak łatwo jak poprzednich wersjach. Wcześniej zrobiło się 1-2 taktyki i się praktycznie cały sezon jechało bez większych zmian. A tutaj nareszcie trzeba troszkę więcej pokombinować. Nie od razu Rzym zbudowano. Popróbuj, stwórz sobie kilka taktyk, obserwuj, która się w miarę dobrze spisuje. I nie ma czegoś takiego czy ktoś rozgryzł czy nie rozgryzł. Mecz meczowi nie równy. I jak sam twierdzisz zacząłeś od przedwczoraj i już byś chciał Szczakowianką Jaworzno podbijać Ligę Mistrzów. Pomału i do przodu. Powodzenia.

gregotsw Partyzant

Poniżej wrzucam trzy taktyki mojego autorstwa
Większość poleceń indywidualna, nie należy się ustawieniami zespołowymi, czy też szablonami dla konkretnej roli. Dużo ustawień dopasowana do konkretnych zawodników.

- taktyka z której najczęściej korzystam - 4-2-3-1 OFE - taktyka opiera się na grze skrzydłami oraz utrzymaniu przy piłce; wymaga solidnego teamu - w przeciwnym razie może obrócić się przeciwko nam. Nie radzę stosować na trudne wyjazdowe mecze, bo jeśli przeciwnik dysponuje dobrą formacją ofensywną możemy przegrać, często wysoko. Skuteczna na szerokich boiskach.
POTWIERDZAM SKUTECZNOŚĆ - TAKTYKA NIEZAWODNA

http:(...)1ae081c3

UWAGI:
- PŚP - jest ustawiony bardziej defensywnie - wymaga umiejętności jak DEFENSYWNY POMOCNIK
- PŚL - jest ustawiony bardziej "do przodu" - wymaga umiejętności jak środkowy pomocnik / ew. pomocnik długodystansowiec
- NŚ - nastawiony na kończenie akcji skrzydłowych - wymaga umiejętności jak środkowy napastnik / dodatkowo przydaje się gra głową i skoczność, ale głównie powinien być szybki i skuteczny.

- taktyka na trudniejsze mecze - 4-2-3-1 WYW - obecnie rzadko ją stosuje, trochę defensywniejsza, bardziej wszechstronna, nada się na wyjazdy z trudniejszymi rywalami, nie opiera się na skrzydłach - ataki mieszane, dobra na początek, WYWAŻONA, sprawdzi się u słabszych drużyn - na początku stosowałem ją jak budowałem silny skład, później przerzuciłem się na "4-2-3-1 OFE"

http:(...)b45ef520

UWAGI:
- tak samo jak dla "4-2-3-1 OFE" z tą różnicą że środkowi pomocnicy są bardziej defensywni

- taktyka defensywna, gra z kontrataku - 4-2-1-2-1 DEF - obecnie dużo częściej stosuje niż "WYW", bardzo dobra gdy bronisz wyniku, wymaga silnych i skocznych obrońców - dużo ważniejsze niż szybkość - zespół narażony jest na bardzo dużo dośrodkowań które trzeba zneutralizować, cofnięta obrona, szybkie wyrzuty bramkarza, gra z kontry, gra na czas. Sprawdza się gdy rywal jest dużo lepszy, wtedy pozwala uniknąć hokejowych wyników, często nawet zaskoczyć bukmacherów i wygrać/zremisować. POLECAM

http:(...)f656f811

UWAGI:
- DPŚP - bardzo defensywny, cofa się często do linii obrony
- OPŚP / OPŚL - warto postawić na bardzo szybkich i dobrze dryblujących zawodników - przydadzą się w kontratakach.

Daniel_on Partyzant

Podczepię się pod temat:

Jest szansa żeby Szkoła Taktyki Piotra Sebastiana znów miała screeny (ściślej chodzi o pierwsze lekcje kursu podstawowego)?
Jeśli nie da się tego przywrócić na stronie to może ma ktoś jakąś kopie na dysku twardym?
Szkoda by było gdyby tak znakomite dzieło przepadło przez nieuwagę administratorów ; )

swiety33 Partyzant

poprosze o pomoc bo powoli szlak mnie trafia. moze nie jestem mozgiem w te klocki ale jednak psuje wszelka zabawe i satysfakcje poziom abstrakcji ktory widze na boisku. jak nalezy stworzyc przygotowanai do sezonu i caly trening? bez wzgledu na to czy wezme swiatowego potentata czy sredniaka ligowego to zawsze mam tak ze prawie czaly czas sie bronie mimo ze zielone wskazowki treningowe zawodnikow sa do gory. nakazuje czesto granie prostopadlej pilki - takich zagran nie ma w ogole, albo wożą sie z pilka albo jest ciagle granie w poprzek. ustawione mam w taktyce druzyny ze tempo gry szybkie a tymczasem przejscie do ataku trwa w nieskonczonosc. ciagle niedokladne podania na kilka metrow albo podawanie z autu do przeciwnika to kolejny problem. przeciez cos takiego to nawet grubas na emeryturze potrafi i nie trzeba chyba jakiegos szczegolnego treningu stosowac zeby kopnac na kilka metrow celnie. do tego mam wrazenie ze bez wzgledu jaka wezme druzyne to jest jakies anemiczne granie. taktyki sa ofensywne a efektow zadnych. moze jakas podpowiedz z taktyki?

Daniel_on Partyzant

Podczepię się pod temat:

Jest szansa żeby Szkoła Taktyki Piotra Sebastiana znów miała screeny (ściślej chodzi o pierwsze lekcje kursu podstawowego)?
Jeśli nie da się tego przywrócić na stronie to może ma ktoś jakąś kopie na dysku twardym?
Szkoda by było gdyby tak znakomite dzieło przepadło przez nieuwagę administratorów ; )

LOLECZeX Młody aktywista

Treningi kondycyjne to bujda, tyle lat żyję i nikt nie pokazał racjonalnego dowodu na ich działanie... Co do problemu, to niestety moim zdaniem w FM'ie za dużą rolę odgrywają morale, przegrasz kilka meczy i wpadasz w błędne koło, gdyż spotkania z drużyną po 2-3 razie przestają coś dawać i albo się przełamiesz i morale wzrosną albo nie i jest problem. Zmiana taktyki w trakcie sezonu też nie jest szczególnie dobrym pomysłem, o ile nie ma się jej wyuczonej.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

w tym FM naprawdę nie ma killer taktyki, pod każdego rywala trzeba ustawiać inaczej zespół.

Właśnie przeszedłem tą ligę i z klasycznej taktyki 4-4-2 przeszedłem do końca sezonu w 4-5-1
Pod koniec sezonu grałem nawet 3-5-2 czy też 4-4-2.

Najlepiej jakbyś kupił kilku wyróżniających się zawodników np. bardzo dobry bramkarz plus 2 dobrych napastników i ew. 2 śrdokowych pomocników. Wtedy nawet przy słabych obrońcach można wygrać nawet bez straty gola. Sprawdź czy ktoś dobry jest wystawiony na sprzedaż albo do wypożyczenia. Wypuść skautów albo poproś asystenta o raport o możliwych wypożyczeniach.

Rusek1910 Partyzant

Witam Was. Mam problem gram drużyną 1860 Monachium, awansowałem do bundesligii dotychczas używałem "Kiler Taktyka", ale ta taktyka jest zbyt ofensywna a nie mam jeszcze ze tak dobrych piłkarzy, żeby grali piłką itd. Potrzebuję taktyki, która pozwoli mi utrzymać się w lidze. Pozdrawiam

matashow Partyzant

26.12.2012 12:24    #1209     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 13 CLASSIC
Witam,

Czy gra ktoś z Was w FM Classic ?

Uprzedzając uszczypliwe sugestie, to odpowiem, że nie gram w Classic aby korzystać z jakichkolwiek "ułatwień". Najchętniej wyłączyłbym tą opcję jeżeli tylko się da.

W Managery gram od CM97/98 albo i wcześniej, szczerze to nie pamiętam, bo byłem bardzo młody. Dlatego też z braku czasu, a raczej jego znikomej ilości gram w Classic, gdyż jak zapowiedziano nie trzeba tyle czasu na rozgrywkę.

Trochę żałuję, że nie ma tam rozmów motywacyjnych, ale niejako wyjaśniam to sobie, że deleguje te zadania mojemu asystentowi.

Mam jednak pytanie czy prócz braku rozmów motywacyjnych, instrukcji dotyczących rywala itp. cała rozgrywka nie różni się niczym od pełnej rozgrywki ? To znaczy realizm itp. są takie same ?

Czy ktoś z Was jeszcze grywa w Classic ? Jak wrażenia ?

Ja FM13 zakupiłem dopiero kilka dni temu, wiadomo cena atrakcyjniejsza, a jak wszyscy wiemy początki FM13 to gra kompletnie zabugowana. Dla tych co psioczą wyjaśnię, że jest to celowe działanie twórców, tak by piraci nie mieli z nimi szans - wiadomo update tylko przez steama, więc ciągłe crackowanie jest bez sensu, a kasa dla twórców się zgadza.

Jednak co najważniejsze - wiele osób wyzywa FM13. Gdy pierwszy raz podłączyłem grę to się załamałem.. Gram klasycznie, w 2d, bo tak gra się w Football Managera od zawsze. Piłkarze jeżdżą jak na lodzie i niestety jest to denerwujące, tak samo jak piłka, która nie potrafi się zatrzymać. No cóż, kilkanaście lat temu grało się na samym komentarzu tekstowym, a od komputera nie dało się odejść.. po prostu animacja zawodników i piłki jest beznadziejna. Szkoda, że twórcy tak popsuli silnik meczowy w stosunku do FM12.

Jednak mimo tych uniedogodnień nie zgodzę się z opinią większości jaki to jest zły najnowszy FM. Dopiero co zacząłem karierę QPR, ale po rozegraniu kilkunastu meczy nie zauważyłem by wszystkie bramki padały po dośrodkowaniu z linii końcowej i dostawieniu nogi, głupich zachowań zawodników. Jasne czasami zdarzają się błędy czy mniej racjonalne zachowania, ale ogólnie wszystkie zdarzenia, nawet te najdziwniejsze z łatwością mogą odnaleźć odzwierciedlenie w prawdziwym świecie. Ponadto dużo osób piszę o tym, że zawodnicy nie realizują taktyki, poleceń, a u mnie wszystko działa jak należy.

Powracając do pytanie, ktoś gra w Classic ? Jak wrażenia ?

Snakor Partyzant

No właśnie, co to oznacza? Że będę miał taką taktykę jak w poprzednich FMach, ze strzałeczkami? A jeśli tak to czy wszystkie opcje taktyczne będą dostępne? Ktoś w ogóle wykorzystuje tę opcję, najlepiej z powodzeniem?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution