[quote="sxz69"]Jak na 11 sezonów to dość cienko Ci idzie. Szczególnie, że na starcie masz uprzywilejowaną pozycję w polskiej ekstraklasie mając najlepszy zespół w lidze. I bodajże najwyższą reputację (albo na 2 miejscu po Lechu), nie pamiętam dokładnie.
Moim małym przepisem na sukces jest zrobienie na początku z polskiego klubu małej reprezentacji kraju z zawodników z polskiej ekstraklasy (coś takiego jak nasz ostatni mecz sparingowy z Rumunią co wygraliśmy 4-1). Kupując takich zawodników jak Tymiński, Możdżeń, Kędziora, Teodorczyk, Klich (z Wolsburga, ale przyjdzie za tanioche, bo tam w rezerwach siedzi), Janicki, Pazdan, Wojciechowski + oczywiście piłkarze normalnie grający w Legii mamy zespół z niemal najlepszych piłkarzy w naszej lidze. Takim składem bez problemu dominujemy rozgrywki w naszym kraju i raczej bez trudów powinniśmy awansować do grupy LM, gdzie dostajemy na start 7,5mln funi.
Po 3-4 sezonach gdy już regularnie jesteśmy w LM i mamy trochę kasiorki zaczynamy inwestować w przyszłość. Szukając talentów z wysokim PA po 16-18 lat. Najlepiej oczywiście w Ameryce Pd. Kupujemy ile się da, nie ważne że przyjdą do nas dopiero za kilka lat po podpisaniu kontraktu. W tym czasie wyszkolą się w obecnym klubie. My po paru latach dostaniemy 18latka, który może już być gotowy aby włączyć go do 1 składu jako rezerwowy. Po ukończeniu 21 roku życia jest naszym wychowankiem. No a za następne 2 lata gdy zawodnik jest 23latkiem otrzymuje polskie obywatelstwo nie blokując miejsce do zgłaszania zawodników. Oczywiście w tym wieku jest już naszym kluczowym grajkiem. No i tak czekamy, aż paru zawodników osiągnie polski paszport. Po tym możemy się już pomału pozbywać polskich graczy aby zrobili miejsce na kolejne zagraniczne talenty.
Oczywiście bez dobrej taktyki nic nie zdziałamy. Ale to już Twoja własna inwencja powinna być.
Pozdrawiam

[/quote]
Się rozpisałeś, zaciekawiłeś mnie nawet tym... Nigdy nie grałem zespołem z polskiej ligi...
A Ty Legią grałeś, czy kim??
Najnowsze posty