Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

kamilm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Panowie nie mogę ustawić taktyki do zespołów naszej rodzimej ekstraklasy, radze sobie z lepszymi zespołami, i tymi bardzo słabymi, jeżeli chodzi o nasz ekstraklasę to w Legi daję radę, ale mam problem z ustawieniem taktyki do innego zespołu z naszej ligi czy to pierwszej czy ekstraklasy oprócz legi, cały czas asytent mi pisze, że mimo iż wygrywamy nie potrafie UTRZYMYWAĆ się przy piłcę, a to dla mnie najważniejsze, jak ustawiacie suwaki dla takich zespołów, i całą reszte taktyki, co z pressingiem, stylem, filozofią, podaniami, taktyka itd? Pomózcie pilne !

Morrfi96 Partyzant

[quote="sxz69"]Jak na 11 sezonów to dość cienko Ci idzie. Szczególnie, że na starcie masz uprzywilejowaną pozycję w polskiej ekstraklasie mając najlepszy zespół w lidze. I bodajże najwyższą reputację (albo na 2 miejscu po Lechu), nie pamiętam dokładnie.

Moim małym przepisem na sukces jest zrobienie na początku z polskiego klubu małej reprezentacji kraju z zawodników z polskiej ekstraklasy (coś takiego jak nasz ostatni mecz sparingowy z Rumunią co wygraliśmy 4-1). Kupując takich zawodników jak Tymiński, Możdżeń, Kędziora, Teodorczyk, Klich (z Wolsburga, ale przyjdzie za tanioche, bo tam w rezerwach siedzi), Janicki, Pazdan, Wojciechowski + oczywiście piłkarze normalnie grający w Legii mamy zespół z niemal najlepszych piłkarzy w naszej lidze. Takim składem bez problemu dominujemy rozgrywki w naszym kraju i raczej bez trudów powinniśmy awansować do grupy LM, gdzie dostajemy na start 7,5mln funi.

Po 3-4 sezonach gdy już regularnie jesteśmy w LM i mamy trochę kasiorki zaczynamy inwestować w przyszłość. Szukając talentów z wysokim PA po 16-18 lat. Najlepiej oczywiście w Ameryce Pd. Kupujemy ile się da, nie ważne że przyjdą do nas dopiero za kilka lat po podpisaniu kontraktu. W tym czasie wyszkolą się w obecnym klubie. My po paru latach dostaniemy 18latka, który może już być gotowy aby włączyć go do 1 składu jako rezerwowy. Po ukończeniu 21 roku życia jest naszym wychowankiem. No a za następne 2 lata gdy zawodnik jest 23latkiem otrzymuje polskie obywatelstwo nie blokując miejsce do zgłaszania zawodników. Oczywiście w tym wieku jest już naszym kluczowym grajkiem. No i tak czekamy, aż paru zawodników osiągnie polski paszport. Po tym możemy się już pomału pozbywać polskich graczy aby zrobili miejsce na kolejne zagraniczne talenty.

Oczywiście bez dobrej taktyki nic nie zdziałamy. Ale to już Twoja własna inwencja powinna być.

Pozdrawiam :)[/quote]

Się rozpisałeś, zaciekawiłeś mnie nawet tym... Nigdy nie grałem zespołem z polskiej ligi...
A Ty Legią grałeś, czy kim?? :D

Morrfi96 Partyzant

Poszukaj w ustawieniach taktyki - polecenia dla zawodnikow. Tam można ustawić zamiane pozycji
Taktyka własna czy ściągnięta skądś?

sxz69 Młody aktywista

Jak na 11 sezonów to dość cienko Ci idzie. Szczególnie, że na starcie masz uprzywilejowaną pozycję w polskiej ekstraklasie mając najlepszy zespół w lidze. I bodajże najwyższą reputację (albo na 2 miejscu po Lechu), nie pamiętam dokładnie.

Moim małym przepisem na sukces jest zrobienie na początku z polskiego klubu małej reprezentacji kraju z zawodników z polskiej ekstraklasy (coś takiego jak nasz ostatni mecz sparingowy z Rumunią co wygraliśmy 4-1). Kupując takich zawodników jak Tymiński, Możdżeń, Kędziora, Teodorczyk, Klich (z Wolsburga, ale przyjdzie za tanioche, bo tam w rezerwach siedzi), Janicki, Pazdan, Wojciechowski + oczywiście piłkarze normalnie grający w Legii mamy zespół z niemal najlepszych piłkarzy w naszej lidze. Takim składem bez problemu dominujemy rozgrywki w naszym kraju i raczej bez trudów powinniśmy awansować do grupy LM, gdzie dostajemy na start 7,5mln funi.

Po 3-4 sezonach gdy już regularnie jesteśmy w LM i mamy trochę kasiorki zaczynamy inwestować w przyszłość. Szukając talentów z wysokim PA po 16-18 lat. Najlepiej oczywiście w Ameryce Pd. Kupujemy ile się da, nie ważne że przyjdą do nas dopiero za kilka lat po podpisaniu kontraktu. W tym czasie wyszkolą się w obecnym klubie. My po paru latach dostaniemy 18latka, który może już być gotowy aby włączyć go do 1 składu jako rezerwowy. Po ukończeniu 21 roku życia jest naszym wychowankiem. No a za następne 2 lata gdy zawodnik jest 23latkiem otrzymuje polskie obywatelstwo nie blokując miejsce do zgłaszania zawodników. Oczywiście w tym wieku jest już naszym kluczowym grajkiem. No i tak czekamy, aż paru zawodników osiągnie polski paszport. Po tym możemy się już pomału pozbywać polskich graczy aby zrobili miejsce na kolejne zagraniczne talenty.

Oczywiście bez dobrej taktyki nic nie zdziałamy. Ale to już Twoja własna inwencja powinna być.

Pozdrawiam :)

Szemek Ekspert

1. Tytuł tematu powinien odnosić się do sedna problemu.
2. Poszukaj na stronie podobnych tematów, mamy tutaj coś takiego jak Świat Taktyki i tam powinieneś znaleźć coś dla siebie.
3. Dostosuj taktykę do zawodników jakich masz w składzie.
4 . W słabym klubie raczej nie zaszalejesz, więc nie próbuj robić Barcelony. Bardziej coś defensywnego.
5. Daj zawodnikom kilka spotkań na zgranie, nie zmieniaj taktyki co mecz.
6. Obserwuj jak grają i reaguj poleceniami dla zespołu.
7. Metoda prób i błędów jest doskonała dla początkujących.
8. Nie musisz zaczynać od tak słabej drużyny.

BAW SIĘ, a nie spinaj na wynik. Kiedy zaczynałem z CM to wyrzucali mnie Realu, Barcy, United czy Legii :)
"To tylko Internet k*rwa."

Remigiou Partyzant

Witam!
Jestem menadżerem angielskiego klubu Blackburn Rovers. Jak wiadomo klub ten w realnym świecie spadł z hukiem z Premier League. Ja chciałbym tego uniknąć. Po dokładnie połowie sezonu tz. 19 kolejkach, zajmuje 18 miejsce ze stratą dwóch punktów do bezpiecznego miejsca. Jednak mój klub w ostatnich 6 meczach zdobył tylko jeden punkt na możliwych 18, co nie napawa mnie optymizmem. Dotychczas korzystałem z lekko zmodyfikowanego "Goals Galore" oraz "Kiler taktyki" czyt. zmodyfikowanie polegało na ustawieniu zespołu na grę z kontry. Mimo kilku udanych meczów- 2:1 z Liverpoolem czy 3:0 z Newcastle moja taktyka się zacięła dostaje lanie w prawie każdym meczu- 0:4 z WBA, 2:4 z Sunderlandem czy 0:1 z QPR. W klubie wziąłem tygodniowy urlopik (03.01-10.01) by z wami rozwiązać mój problem.

Plusy i minusy mojego zespołu:
+Silne skrzydła (Junior Holliet, Gamst Pedersen, Ruben Rochina)
+Dobry napad (Yakubu, Garry Hooper- sprowadzony w ostatnim dniu letniego mercato za 6.25 mln Ł z Celticu)
+Doświadczony środek pola (M.Diarra i Guti- oboje sprowadzeni z wolnych transferów, w tym Guti od 01.01)
-Słaba obrona (sprzedaż Olsena do Arsenalu za rekordowe 12 mln Ł, co prawda od 01.01 gra u nas Colloto sprowadzony z Włoch, jednak dopiero zgrywa się z drużyną)
-Dużo traconych bramek na początku meczu.
-Niska skuteczność procentowa podań.

Liczę na jakieś porady, gotowe taktyki, sugestie.... na jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam, Menadżer Blackburn- Kamil.

Ełkaesiak Partyzant

04.02.2013 09:47    #1157     Football Manager - Świat taktyki - Szukam 2 taktyk!!
Piszesz że FM nie jest grą dla mnie ? jak by nie była grą dla mnie nie grałbym od Football Manager 2005 do dzisiejszej wersji. Założyłem ten temat po to aby dowiedzieć się czy są jakieś taktyki na wyjazdy i na grę u siebie (skuteczne) a ty od razu piszesz i spinasz nie rozumiem Ciebie.

Sammson Partyzant

FM 2013 jest trudniejszy od edycji z 2012? Wiem, że sprawa z poziomem trudności jest drażliwym tematem i dla niektórych fm 2012 jest trudny ale opisze dwie sytuacje i byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedz czy poziom trudności w najnowszej wersji bardziej przypomina ten z 2011 czy z 2012 roku.

W fm 2011 prowadziłem dolcan ząbki z 1 ligi, ściągnąłem do klubu piłkarzy z Brazylii, afryki i jednego czy dwóch z działu talentów. Po połowie sezonu byłem w środku tabeli zdarzały się serie kilu wygranych, przegranych, jeden mecz potrafiłem wygrać potem remisowałem albo przegrywałem, w PP nie dotarłem nawet do ćwierćfinałów. W zimowym okienku transferowym do klubu dołączył genialny rozgrywający z Brazylii który zdobył kilkanaście asyst, kilka goli i zapewnił mi awans do ekstraklasy. Tam w pierwszym sezonie dołączył do klubu dobry argentyński napastnik, udało mi się skończyć sezon w środku tabeli oczywiście nie dostałem też szansy na grę w europejskich pucharach. W kolejnych sezonach sprowadziłem kilku piłkarzy korzystając z geniego, kilu przedłużyło kontrakt dzięki fmrte i czasami po kilka razy rozgrywałem mecz aż do skutku czyli wygranej. Następny sezon skończyłem na miejscu gwarantującym awans do LE potem zdobyłem mistrza polski. W ciągu 8-9 kolejnych sezonów tylko raz klub dało sobie wyrwać mistrzostwo i kilka razy stracił PP , w LE dotarłem najdalej do półfinału a w LM tylko raz wyszedłem z grupy.
W fm 12 po kilku bardzo łatwych grach postanowiłem poprowadzić znowu drużyną z ząbków ale postanowiłem zagrać w 100% uczciwie, bez wczytywania gry, korzystania z fmrte czy genie scouta, bez ściągania graczy z zagranicy w 1 sezonie i używając własnej taktyki.
W 1 sezonie po 27 kolejkach byłem mistrzem 1 ligi a w PP bez problemu dotarłem do finału. Za rok byłem mistrzem polski, w następnym sezonie dostałem się do 1/16 LE a chyba w 2022 zdobyłem Ligę mistrzów. Wszystko bez najmniejszego problemu, za nic nie przypominało to gry z 2011 roku chociaż powinno być o wiele trudniej.

W fm 12 postanowiłem poprowadzić w taki sam uczciwy sposób colwyn bay z ostatniej grywalnej ligi angielskiej. Awans co sezon bez wysiłku a w pierwszym sezonie premiership zająłem 7 miejsce w kolejnym też 7 miejsce ale w finale LE przegrałem z manchesterem united 1:0 po bardzo wyrównanej grze.
W fm 11 też poprowadziłem drużynę z Anglii ale 1-2 ligi wyżej, w pierwszym sezonie ledwo co doszedłem do baraży a kiedy je przegrałem odpuściłem sobie dalszą grę.

Jeśli chodzi o taktykę to nie jestem w niej dobry ale nie jestem też zły, zdarzało mi się korzystać z gotowych i wymyślać własne z lepszym lub gorszym skutkiem, z najlepszym oczywiście w fm 2012 gdzie korzystając ze zwykłego 4-4-2 z domyślnymi ustawieniami doszedłem do półfinału LM. Najważniejsze jednak jest to, że przez rok nie nauczyłem się lepiej ani inaczej grać i taktykę ustawiałem podobnie w w 2011 i 2012 roku więc zmiana była tylko w grze.

A więc którą edycje bardziej przypomina Football Manager 2013?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Temat ten w zasadzie jest tylko do przechwałek, ale nie widzę nic złego jeśli ktoś chce coś dopowiedzieć na jej temat czy opowiedzieć od siebie anegdotkę, ale bądźmy poważni i nie pierdzielmy o dupie Maryny jaki to skandal grać s/l i co to za diabelstwo te killer-taktyki. Szukacie sensacji, tam gdzie jej nie ma, zapiszcie się do PiS-u. Każdy ma prawo grać jak mu się podoba, a killer taktyki nie są niczym innym jak błędem programistów, który dzięki temu że był wykorzystywany przez graczy został naprawiony.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

to jest jakis problem w stworzeniu wlasnej taktyki? Nie rozsmieszajcie mnie:)
EOT!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution