Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

robal15 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Aaaa...Fm12...wszystko jasne. Też zawsze staram się kupować rodzimych zawodników. Więc tak:
-taktykę masz już opanowaną na maxa, tak?
-sprawdź, po meczu, co mówi twój asystent. W jego opiniach zawsze masz informacje, czy zawodnicy mają problem z komunikacją oraz opanowaniem taktyki.
-daj im 3 miesiące na poznanie się i zgranie. Jeśli nie będzie rezultatów, to taktykę trzeba zmienić. Ja co sezon modyfikuję taktykę, bo przeciwnik starą już dawno przeanalizował. Przez co gorzej moi zawodnicy grają.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Alex Ferguson Partyzant

Witam , prowadzę West Ham w FM 12 gram już 3 sezon w skrócie opisze moją przygodę ,... zaczalem jako bezrobotny wladze west hamu zwolnily trenera w polowie seoznu wiec objalem ich ja byli na 19 miejscu w 1 lidze na koniec sezonu tym przeecietnym skladem wyciagnalem ich na 3 miejsce i wygralem w barazach wchodzac do PL i wygrywajac Puchar Anglii , w pierwszym sezonie zajalem wysokie jak na te ekipe 5 miejsce i grajac caly czas ta sama taktyka odpadlem w grupie z Pucharu UEFA , w nastepnym sezonie zmienil mi sie zarzad objal moj klub jakis bogaty arab ktory dal mi 80mln na transfery . Przebudowalem caly sklad wypisze mniej wiecej moja druzyne Bramkarze:Green,Lindeegard, Obroncy: C.Davies , Spence , Alba , Ostrzolek , Kyle Walker , Fazio , Carvalho Pomocnicy: Hoillet , Gibson , Van Der Vaart , Noble , Sulejmani , Kaka , Kagawa , Sako , GroBreutz , Milner , Lampard , Barry Napastnicy: Milik,Lewandowski,Eto,Tevez,Zaha... bylem stawiany w gronie faworyta do zwyciestwa w lidze razem z City . Wygralem Lige Europy 7miejsce w lidze ;/ caly sezon zmienialem taktyke bo non stop albo wymeczone wygrane albo remisy lub gromkie porazki z nawiekszymi rywalami próbowałem wszyskiego nawet sciagalem taktyki ktore sa tu napisane na stronie ale to i tak nic nie dawalo jesli moze ktos ma jakies doswiadczenie , prowadzil West Ham proszę o pomoc ... Z góry dzięki i pozdrawiam :)

hropek Partyzant

Witam, chciałem się dowiedzieć o co w tym chodzi, a mianowicie..

Wiele razy szperając w necie w poszukiwaniach jakiś fajnych taktyk nadziewam się na napis ''taktyka dla patcha/wersji gry xxxx'' itp. Czyli skoro taktyka jest na patchu XXXX to na powiedzmy najnowszym juz nie bedzie spełniała swojej roli? :)

hropek Partyzant

31.03.2013 01:15    #1114     Sufler - Porady do gry - Sportowy dołek?
Witam, mam pewnien problem z klubem który prowadze w FM 2013, gram Cracovią którą awansowałem w pierwszym sezonie do Ekstraklasy, po drodze zagarniając puchar Polski. Przed startem sezonu ekstraklasowego wzmocniłem się Mariuszem Stepinskim z widzewa i bramkarzem Jakubem Słowikiem z jagielloni, natomiast pozbyłem sie wypozyczonych Zejdlera, Dąbrowskiego którzy nie pasowali do mojej taktyki. Problem tkwi w tym że na początku sezonu musiałem rozpocząć eliminacje do pucharu EURO, w pierwszej rundzie w dwumeczu ograłem jakis mało znany klub z gruzji ( w dwumeczu 7:1) nastepnie wygrałem w dwumeczu z Montpellier 3:1 i teraz jestem w grupie.., wszystko wyglądało OK do czasu, lecz w meczach ekstraklasowych dostaje takie baty ze masakra, czym moze to byc spowodowane? trening mam ustawiony na standardowy, nic tam nie zmieniam :P
A może za krótka ławka? Jak myslicie co moze byc powodem?.. poniżej dorzucam screena do aktualnego składu, i miejca w tabeli

http://i.imgur.com/LUKJ0TZ.jpg
http://i.imgur.com/kJXeloc.jpg
http://i.imgur.com/fJYYafr.jpg

EDIT bartekr: Obrazki rozwalały stronę.

caddoc Partyzant

[quote="Bywaterrr"]Cześć!

Jestem nowym forumowicz, w CMy i FMy gram od bardzo dawna, lecz nie mogę poradzić sobie z taktyką, którą próbuje stworzyć sam, dodam, że od 2 sezonów bazuje na niej, jednak coś skopciłem przy eksperymentowaniu i nie mam pojęcia w którym momencie. Gram Juventusem Turyn, gra dla przyjemności, mam początek nowego sezonu, w poprzednim zdobyłem mistrzostwo. Moja taktyka (podam plik) 3-4-1-2 tak jak wspomniałem pracowała dobrze, ale do pewnego momentu. Moja filozofia taktyczna zmierzała do grania 3 obrońcami i 4 pomocnikami, z czego 2 środkowych (cofniętych rozgrywających) jest odpowiedzialnych za kreowanie gry. Boczni pomocnicy (skrzydłowi) biorą udział w defensywie jak i w ofensywie, lecz po moich zmianach taktyki grają bardzo defensywnie, wcześniej tak nie było. Stoją zawsze z tyłu, co nie podoba mi się, już tłumaczę. Przed linią pomocy stoi wysunięty rozgrywający lub ofensywny pomocnik, to zależy od meczu i przeciwnika. 2 napastników: Kompletny napastnik i cofnięty napastnik, któremu za zadanie dałem latanie od lewej do prawej strony boiska.

Problemem jest małe posiadanie piłki, nawet ze słabszymi przeciwnikami, wygrywać wygrywam, jednakże po bramkach z rzutów rożnych lub po indywidualnych akcjach. Sedno sprawy tkwi w tym, że 2 cofniętych rozgrywających wymienia kilka podań ze skrzydłami i z obrońcami, po czym piłka jest kierowana do napastników, którzy parują wprost na bramkę ;) I tutaj właśnie powinni być skrzydłowi, którzy wychodzili by na wolne pole, a w czasie ataku pozycyjnego powinni stać tak jak piłka nożna nakazuje, a nie z daleka od całego zamieszania....

Tutaj zamieszczam taktykę:
http://www.sends(...)wrz-2013

Ci, którzy są chętni i zainteresowani pomocą, proszę (ale nie przymuszam, nie chcę okazać się chamem) o pomoc :) Najlepiej byłoby, jeżeli ktoś pobierze taktykę, sprawdzi co i jak, nadpisze i wrzuci z powrotem, ponieważ nie opisałem szczegółowo pojedynczych instrukcji dla zawodnika.

Pozdrawiam!

P.S.
Jest to FM 1012[/quote]

Podaj jeszcze jaki skład masz, bo może nazwyczajniej w świecie zawodnicy nie pasują do taktyki. Poza tym masz ofensywnego pomocnika i 2 cofniętych rozgrywających z opcją przytrzymywanie piłki, uważam, że za dużo masz tych rozgrywających ogólnie. Mam wrażenie, że przez to, że masz głęboko cofniętą linie defensywną to masz lukę między linią obrony, a pomocy, ale jeszcze muszę to przetestować w praktyce, w każdym bądź razie wydaje mi się, że musisz podać nam skład, żebyśmy mogli nad tym, tak, żeby pasowało pod zawodników.

mati91ck Partyzant

26.03.2013 12:56    #1116     Sufler - Porady do gry - Trening i rozmowy w reprezentacji
Właśnie nikt nie odpowiada za trening. A najgorsze jest właśnie wytrenowanie taktyki. Nie da się tego zrobić, bo ciągle zmienia się na domyślne trenowanie `taktyki` :( Ustawienie zmieniam, kombinuję i nic. Właśnie w Serravalle z San Marino zremisowałem 1:1 xD

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Patrzylbm raczej na to kto pasuje bardziej do twojej taktyki umiejetnosciami a nie kto ile ma gwiazdek/ kto ma jaka forme... popatrz taki Levy w klubie Borussia nawala bramkami a w "klubie" Polska gra taka ujnie ze szkoda słów. ;)

robal15 Młody aktywista

22.03.2013 23:25    #1118     Football Manager - Ogólna dyskusja - Bramkarze w FM13
Tylko, że to był lekki strzał z 20 m. w sam środek bramki. Bramkarz nie powinien był tego wpuścić. Łapał powietrze zamiast piłkę.

A tak w ogóle, to mam 3 killer taktyki w swojej karierze. Już gra nie ma sensu po 3 sezonie w depo - wszystkich ogrywam.

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Mati7 Partyzant

Nie widać okienka ustawienia dróżny, nie wiem co robić, jak to naprawić szukałem różne strony ale nie znalazłem odpowiednich plików do tatctic panels

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

11.03.2013 18:33    #1120     Sufler - Inne - FM12 Scout problem
No ale dla mnie to jest to samo. Co to za roznica czy przeszukujesz zawodnikow z ligi hiszpanskiej czy wybierasz jednego gracza z tej ligi i chcesz go przescautowac?
Klub nie pozwala Ci na wyslanie pracownika bo kosztuje to zbyt duzo, takie moje zdanie. I tak ja tez tak mam. Ostatnio rozszerzyli mi na 8 krajow siec scautingu(na kraje blskie Włochom).

A taktyke zmieniam bo nie ma tutaj jakiejs killer taktyki, choc jesli ma sie jakis super graczy to pewnie mozna polegac na umiejetnosciach swoich zawodnikow nie patrzac sie na rywali. ;)
Taktyka zalezna jest też od wykonawcow. Jesli ma sie pol pierwszego skladu kontuzjowanego/wykartkowanego to trzeba wprowadzic odpowiednie modyfikacje.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution