Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

undertheskin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.04.2013 15:22    #1101     Football Manager - Ogólna dyskusja - Zakup FM13- warto?
Piszę po prostu o tym, że twórcy TR nie zrobili swojej gry na odwal, tak jak SI. Wiadomo, że jest inny cykl produkcyjny, FM wychodzi co roku, a gry typu TR co kilka lat, ale z drugiej strony nie mówcie mi, że każdy nowy FM jest rewolucyjny w porównaniu z poprzednikiem, bo tego po prostu nie widać. Ostatnią poważną zmiana było wprowadzenie trybu 3D w 2009-tym, a to co było później to kosmetyka. Co dodali w nowym FM? Pakiet nowych cieszynek po golach? Nowe tryby rozgrywki, które i tak większość graczy olewa (może się mylę, ale jakoś nie zauważyłem na forum, żeby ktoś entuzjazmował się osiągnięciami w FM Classic albo trybie wyzwań)? Nowy moduł treningu, który i tak nie pozwala graczowi przyjrzeć się jak funkcjonuje jego drużyna na treningu? Dlatego doszedłem do wniosku, że SI jedzie od lat na tym samym patencie, a mimo to wciąż potrzebuje kolejnych łatek. Wychodzi sytuacja typu: fajnie, że kupiliście grę już teraz, ale będzie grywalna za kilka miesięcy :). Coś jest z tym nie tak. Jeśli chodzi o transfery to nie zauważyłem zmian, co do trudności ich przeprowadzania. Jak się na kogoś uparłem to i tak prędzej czy później (najdalej po upływie sezonu) kupiłem go na długoterminowe raty. To samo robiłem w FM12. Sama gra w FM13 też nie jest trudniejsza IMHO. Osiągałem z grubsza takie same wyniki, co we wcześniejszych edycjach. Frustrujące jest natomiast to, że silnik meczowy nie pozwala graczowi na realizowanie jego taktyki, ponieważ zbyt wiele poleceń jest najnormalniej ignorowanych przez zawodników.

sxz69 Młody aktywista

04.04.2013 23:59    #1102     Sufler - Porady do gry - Klasyczna 10
[quote="robal15"]Najwidoczniej brak ci umiejętności:D[/quote]
Nie chce zaśmiecać koledze tematu, ale takimi wypowiedziami robisz z siebie idiotę :)
Nie mam ochoty się przekomarzać odnośnie sukcesów. Bo na pewno nie masz ich więcej ode mnie.

Wracając do tematu. Takie coś sobie po krótce przeczytałem: http://sport(...)d,564263
Co prawda interia czyli średnio rzetelne źródło wiedzy, ale trochę informacji tam jest.
Oczywiście, że kojarzę porażkę Barcy z Dynamo. :)
Po prostu nigdy szczegółowo nie zagłębiałem w taktyki klubów ze wschodu, bo jakby nie patrzeć nigdy wielkimi potęgami nie były. No ale swoją historię mają.

robal15 Młody aktywista

04.04.2013 23:23    #1103     Sufler - Porady do gry - Klasyczna 10
[quote="sxz69"]
Apropo "killer taktyki" - nie rozśmieszaj mnie ;] Coś takiego już nie istnieje.[/quote]

Hahaha....od 40 meczów nie przegrałem meczu w lidze w depo. Barce rozwaliłem 3 razy do zera i raz Real w 2015 roku. Najwidoczniej brak ci umiejętności:D
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

sxz69 Młody aktywista

04.04.2013 22:14    #1104     Sufler - Porady do gry - Klasyczna 10
Jak to ktoś mądrze powiedział atakiem wygrywa się mecze, a obroną mistrzostwa.
Ja jestem zwolennikiem panowania w środku pola, szybkiego odbioru i pressingu. Gdy my mamy piłkę nie ma jej przeciwnik. Oznacza to, że akcje bramkowe i bramki same przyjdą. Jednak każdy ma swoją wizję gry i sam powinien zdecydować jak najlepiej lubi grać.

Apropo "killer taktyki" - nie rozśmieszaj mnie ;] Coś takiego już nie istnieje.

robal15 Młody aktywista

04.04.2013 21:40    #1105     Sufler - Porady do gry - Klasyczna 10
A wypróbowałeś już moje killer taktyki, które ci wysłałem na pocztę?
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

undertheskin Partyzant

04.04.2013 21:14    #1106     Football Manager - Ogólna dyskusja - Zakup FM13- warto?
myfunnygame Nie będę się kłócił co do taktyk, bo wiadomo, że każdy ma swoją i o to chodzi. Faktem jest, że coś tam Tottenhamem pograłem na swojej taktyce (mistrzostwo PRL, 2x wicemistrzostwo, finał LM przegrany karnymi). Mam na myśli łatkę 13.3.2. Chcesz to wierz, chcesz to nie wierz, ale bramka po błędzie bramkarza i poprzeczki po przypadkowych wrzutkach pojawiły mi się właśnie po tej łatce. Pamiętam to dokładnie bo po łatce instalowałem grę od nowa, grałem nową karierę City i w jednym z meczy była taka wrzutka Kolarova, a w następnym jeszcze dwie takie. W efekcie po dwóch dniach dałem na luz. Podań prostopadłych i zagrań w uliczkę nadal nie było. Zresztą powiedz sam: kupujesz grę w listopadzie, a łatają ją do lutego i dalej jest co łatać? Dla przykładu łatka do Tomb Raider pojawiła się już po paru dniach od wydania gry, a przecież jest to gra, której instalacja pochłania znacznie więcej miejsca na twardym dysku. Gdyby SI przyłożyła się naprawdę do silnika meczowego FM nikt by nie narzekał. Jeszcze ciekawostka: lepsze wyniki w grze osiągnąłem po przestawieniu taktyki na 4-2-3-1 z trzema ofensywnymi pomocnikami w środku, bez skrzydłowych. Kto miał najwięcej asyst w tej taktyce? Boczni obrońcy.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

04.04.2013 17:45    #1107     Football Manager - Ogólna dyskusja - Zakup FM13- warto?
Chodzi o to, ze nie zawsze zawodnicy wykonuja to co my im narzucimy, albo idac innym tropem wydaje sie nam, ze pilkarz powinien cos zrobic a tego nie robi ;)

Zalezy kto jak na to patrzy... W 11 bardzo latwo bylo wygrać. Pamietam jak 5 ligowym angielskim klubem rozje**lem portugalski klub(bodaj Maritimo) w LE 7:2(?) czy cos koło tego w debiucie w europie... takze naprawdę poziom musial byc bardzo wysoki ^^

W 13 jest dużo cieżej z kilku powodow:
-rywale szybko dostosowuja sie do naszej taktyki(zajmuje im to kilka meczow),
- pilkarze nie zawsze reaguja tak jak chcemy,
- bedac faworytem czesto mamy problemy ze slabeuszami i odwrotnie bedac slabym ciezko jest wygrac z potega(w 11 moglem gniesc slabeuszem kluby pokroju City czy Barcelony)
- trudniej sprzedac pilkarzy,
- trudniejsze negocjacje transferowe(oczywiscie nie zawsze),
- trudniej zarobic kase na sparingach,

TRUDNIEJ=CIEKAWIEJ wiec wybieram 2013, mimo tych wszystkich przeciwnosci ;)

Takie moje odczucie, prosze sie nie czepiac!

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

03.04.2013 18:46    #1108     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wybór zawodników.
Mbele ma lepsze warunki fizyczne i psychiczne za to slabsza ofensywe
wybrałbym rowniez Borhene na atak ze wzgledu na drybling, zwinnosc lepszy od pozostalej dwojki i cwiczylbym u niego atrybuty pszchiczne czyli trening taktyki i posiadania pilki dla calego zespolu ;)

caddoc Partyzant

Po pierwsze to jasne, że dostajesz w plecy jak co 7 meczy zmieniasz taktykę. Po 2 masz taką rozbieżność narodowości i tylu nowych zawodników w składzie, że pewnie połowa z nich nawet nie zdążyła się zaaklimatyzować w Twoim klubie. Po 3 w Fmie sprowadzenie 20 zawodników klasy światowej nie oznacza, że będziesz wszystkich bił z miejsca po 5:0. Kolejna sprawa to zrób sam taktykę, pod Twoich zawodników, a nie ściągasz gotowe taktyki, które jak widać nie działają. Kolejna sprawa to stałe fragmenty (jak tracisz dużo bramek po kontrach z wolnych i rożnych to znaczy, że po 1 słabo je wykonujesz, a po 2 za mało zawodników zostawiasz w obronie). Rotacja składem, żeby każdy miał odpowiednie przygotowanie meczowe i poziom kondycji. Morale muszą być wysokie, rozmowy motywacyjne odpowiednie, pochwały lub nagany za dobre lub słabe występy itp itd

Btw na jakim patchu grasz, że BVB się całe wyprzedaje? Mi nigdy się nie zdażyło, żeby chociaż jeden kluczowy zawodnik od nich odszedł, a tylko się wzmacniali bardzo mocnymi zawodnikami.

marlonk Partyzant

Witajcie,

po dość długiej przerwie (od grania w CMa i FMa) kupiłem w końcu 2013. Wiele się pozmieniało. Przyglądam się mocno taktyce i to co zauważylem to to, że zmienia się ona "sama" w trakcie meczu. Poszczególni gracze z minuty na minutę mają zmieniane zalecenia taktyczne. Nie zmieniam nic ani w poleceniach ani w taktyce. Skrzydłowy raz ma "rajdy z piłką" na makasa a za chwilę ma je "na środku". Inni zawodnicy tez mają zmieniane ustawienia.

I teraz pytanie dlaczego? Sprawdzałem i nie mam nigdzie ustawionego aby asystent zmieniał taktykę (albo nie wiem gdzie to sprawdzić... ta kjak pisałem dawno nie grałem). Czy to normalne czy to jest jaki mój błąd?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution