Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Blagooo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Gwarantuje CI że lepszą zabawę będziesz miał jak sam wszystko ustalisz, od taktyki przez zadania meczowe po transfery. ;)

Crick Partyzant

20.04.2013 15:29    #1092     Sufler - Porady do gry - Fm12
Jesli chodzi o Fm to jestem trochę zielony więc mam kilka pytań.
Jak mogę wysłać trenera na kurs trenerski bo widziałem że czasami był poruszany temat aby wysyłać trenera na kurs ale nie mogę tego znaleźć a prywatną rozmowę mam zablokowaną.
Jak ustawić zawodników aby mój napastnik i skrzydłowi częściej wychodzili na wolne pole za obrońców i dostawali prostopadłe piłki? Gram Juventusem mam taktykę 4-2-3-1 ale mój napastnik stoi trochę jak kołek zamiast wychodzić na wolne polę aby dostać jakieś prostopadłe podanie tak samo jak i moi skrzydłowi.
Widziałem jeszcze że można jakoś ustawić kierunek rajdów z piłką ale trzeba przejść na klasyczny widok taktyki a tego też nie wiem jak zrobić xD

kosmonauta Partyzant

17.04.2013 10:16    #1093     Sufler - Porady do gry - problem ze skutecznością
a czemu na ten zespół ?? zobacz który mam rok reszta też jest dobra ale oni są najlepsi w zespole. Jeżeli chodzi o zgranie to według mnie są zgrani w okienku taktyki pasek zgrania jest na full, trening przedmeczowy jest nastawiony na zgranie. Co do swobody to napastnik jak i opś ma indywidualnie ustawioną swobodę nieograniczoną.

sCan Partyzant

17.04.2013 08:59    #1094     Sufler - Porady do gry - problem ze skutecznością
imo to nie wina umiejętności czy ustawienia napastnika/napastników, a ogólnie ustawienia całej taktyki..

Zauważ, że w większości Twoich spotkań liczba 100%owych sytuacji jest znikoma..

krzysiokox Partyzant

No w sumie prawda ze forum sprawdzilem tylko powierzchownie ale sadze ze nawet gdybym przeczytal wszystkie posty to itak nie pomogloby mi to poniewaz niema uniwersalnej taktyki ktora dzialala by pod kazdy zespol. Poza tym wiekszosc czasu siedze na tym forum na telefonie co bardzo spowalnia przegladanie.

KKvass Partyzant

11.04.2013 05:03    #1096     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka z 3 obrońcami
Witajcie,
przyszedłem do Was po poradę :)

Chcę spróbować czegoś dla mnie nowego w FMie, czyli taktyki z trójką obrońców, ale kompletnie nie wiem jak do tego podejść. O ile miałem kilka swoich sprawdzonych sposobów na formacje z czterema defensorami, teraz jestem zielony.

Eksperymentuje już prawie cały dzień i do niczego sensownego nie doszedłem.
Jaki kształt nadać takiej formacji? Gram z dwoma bocznymi, wysuniętymi obrońcami, przed trójką obrońcą stawiam rygiel defensywy albo cofnięty rozgrywający, przed nim dwóch środkowych pomocników (jeden atak, drugi wsparcie) i dwóch napastników, jeden cofnięty, drugi wysunięty. W obronie jest ok, ale co dalej..

Gra na kontrolę z krótkimi podaniami i wolnym tempem raczej się nie sprawdza - zbyt duże pole między pomocą a napastnikami. Staram się grać bezpośrednimi podaniami, choć nastawienie ofensywne wcale nie dominuje przeciwnika, przekłada się na niskie posiadanie piły i mało goli.

Defensywne ustawienia procentują małą ilością puszczonych bramek, większy % posiadania, ale nic poza tym.
Generalnie preferuję styl bardzo płynny, w związku z małą ilością obrońców chyba lepiej, jak broni i atakuje cały zespół.

I generalnie dalej klapa - mimo wielu różnych podejść wyniki marne, potrafię przegrywać i remisować z marnymi zespołami, choć zdarza się ograć też drużyny z topu, stabilności formy nie ma.

Macie jakieś rady, jakieś doświadczenia z formacjami z 3 obrońcami? Na co zwracać uwagę, jaki nadać styl?

Będę wdzięczny za każdą radę! :)

Draven Partyzant

Ale ja nikogo nie zmuszam do stosowania takich zmian:) Ja po prostu tak robię i bardzo rzadko zdarza mi się przegrać mecz właśnie w sytuacji gdy gramy z jakimiś słabeuszami. Zmiana jaką stosujesz np. w sytuacji z obrońcą, to jest przecież prawie to samo tylko, że dotyczy piłkarza indywidualnie, ale jednak jest to modyfikacja taktyki:) Ja za to indywidualnie zmieniam polecenia taktyczne rzadko, robię tak jak pisałem wcześniej, zmiany pod kątem całej drużyny. Swoją drogą, nie widzę w sensu w odpalaniu meczu i nie dokonywaniu żadnych zmian, czy wyjściu i powrocie na końcówkę - znudziłbym się po sezonie, poza tym ja chcę w FM-a grać, a nie oglądać symulację wyników:)

sxz69 Młody aktywista

08.04.2013 00:48    #1098     Sufler - Porady do gry - Klasyczna 10
[quote="robal15"]Dowartościowałeś się? Powiększyłeś sobie e-penisa? Żal mi ciebie. Wiadomo, że masz więcej sukcesów, bo jesteś no lifem. Masz już sezon podajże 2025 oraz posiadasz zawodników z atrybutami 20, więc nic dziwnego, że coś tam wygrasz. Dziecko w pieluchach, by tyle samo osiągnęło co ty. Pamiętaj, ze to ty zacząłeś ...[/quote]
Naprawdę przykro, że kultura wypowiedzi jest tobie obca. Musisz dowartościowywać się wrzucaniem i ocenianiem kogoś, kogo nawet nie znasz. "Pamiętaj, ze to ty zacząłeś" - jak można się buntować tylko dlatego, że ktoś powiedział prawdę o dawno nieistniejących już błędach i lukach w grze, które były wykorzystane przez graczy zwane "killer taktykami". Dobrze ci idzie, wygrywasz - gratulacje. Ale nie nazywaj swojej taktyki w ten sposób. A jeśli już nie zgadzasz się z czyimś zdaniem to popracuj nad kulturalnym wyrażaniem swojej opinii.

undertheskin Partyzant

07.04.2013 18:42    #1099     Football Manager - Ogólna dyskusja - Co robie źle?
Jak idzie źle to zmiana taktyki jest jedną z opcji. Ja grałbym Bayernem bardziej ofensywnie, bo z tego co widzę to masz dwóch defensywnych pomocników. Zagrałbym 4-2-3-1 ustawiając jednego z defensywnych pomocników jako pomocnika odbierającego piłkę + dwóch ofensywnych skrzydłowych z opcją schodzenia pod bramkę (Roben, Ribery), jakiegoś wysuniętego rozgrywającego i napadziora jako odgrywającego albo lisa pola karnego, można by też ustawić kolejnego napastnika jako ofensywnego pomocnika za napastnikiem, ale w roli klasycznej dziesiątki, boczni obrońcy (jak Lahm, który lubi się włączać w grę ofensywną) z funkcją wsparcia. Dalej krótsze albo domyślne podania. Swoboda taktyczna domyślna, krycie domyślne, pressing intensywny, obrona domyślnie. Wszystko zależy od tego, kogo masz w składzie. To jednak oczywiście twoja gra :).

Makaveli-SoBu Partyzant

06.04.2013 14:04    #1100     Sufler - Gra przez sieć - FM2012 Laaaaagi!
Witam, mianowicie mam taki problem z kumplem - zrobiłem ligę, dwa zespoły, chcemy pograć online - wszystko ładnie ale tylko dla osoby hostującej - druga osoba ma takie lagi, że przejście z np. ekranu taktyki do wiadomości trwa od minuty do kilkunastu! Mamy grę kupioną na allegro - konto steam ale bez możliwości gry online ze względu na to, że Steamu nie można włączyć w tryb online - przez co gramy przez hamachi.

Internet: 6 i 8 MB
Procki: I3, I5
Ram: Po 4GB

W przypadku jakiś pytań, które mogłyby pomóc w rozwiązaniu tego problemu proszę pisać.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution