Wyniki wyszukiwania dla: reprezentacja

Strona

esende_mylffon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.12.2006 11:57    #1001     Sufler - Porady do gry - Holandia i Niemcy
Czemu nie można grać tymi reprezentacjami ?
Występują tam tzw. szaraki :/ czy patch to poprawi? Dlaczego tak jest ?

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
21.11.2006 23:23    #1002     Serwis - Uwagi i propozycje - Talenty na CM Revolution
Jeśli odkryłeś gwiazdę i sądzisz, że nadaje się ona do Rewolucyjnego Działu Talenty, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby zawodnik znalazł miejsce na naszej stronie. Wystarczy zgromadzić o nim kilka informacji i wysłać do nas - my zajmiemy się resztą. Jakiego typu informacje powinny to być? Poniżej przedstawiamy ich listę wraz z odpowiednim komentarzem - gwiazdką oznaczono informacje wymagane, które powinny znaleźć się w specjalnym formularzu przeznaczonym do przesyłania nam opisów swoich perełek. Pozostałe możecie dodać na końcu opisu.

Imię i nazwisko* - podstawowe dane osobowe zawodnika.

Wersja gry* - FM 2012/FM 2011/FM 2010/FM 2009/FM 2008/FM 2007/FM 2006/FM 2005.

Zespół* - zespół w którym zawodnik rozpoczyna karierę w grze.

Kraj pochodzenia* - państwo, którego obywatelem jest zawodnik. W przypadku posiadania dwóch obywatelstw podajemy pierwsze.

Pozycja* - na jakich pozycjach zawodnik może grać. Podajemy pozycje z profilu, zapisujemy je skrótowo, na przykład O Ś - środkowy obrońca, OP PL - ofensywny pomocnik prawy/lewy.

Preferowana noga - prawa/lewa/obie.

CA (Current Ability) - CA zawodnika na starcie rozgrywki. Wartość tą pobieramy tylko i wyłącznie z edytora dołączonego do gry.

PA (Potential Ability) - PA zawodnika na starcie rozgrywki. Wartość tą pobieramy tylko i wyłącznie z edytora dołączonego do gry.

Wartość* - cena piłkarza na starcie gry (w euro).

Rok urodzenia* - nie wiek!

Opis zawodnika* - temu zagadnieniu poświęcony jest niżej cały paragraf.

Jak widzicie wymaganych informacji naprawdę nie jest wiele, a to dlatego, że każdy nadesłany talent jest przez redakcję sprawdzany zarówno w edytorze, jak i w grze, dzięki czemu wyłuskanie informacji jest proste. Niemniej podanie wszystkich danych z zalecanych źródeł (jak oficjalny edytor: dla CA i PA) znacznie przyspieszy dodanie talentu do bazy. Podobnie jak dobry opis zawodnika. Jak taki napisać?

Na początku warto nadmienić nieco o rzeczywistym życiu czy karierze zawodnika. Piłkarze to w końcu nie tylko zbiór atrybutów, ale prawdziwi ludzie, którzy zanim pojawili się w grze co nieco zdążyli przeżyć i w sporcie osiągnąć. Może krótka adnotacja o występach w młodzieżowych reprezentacjach kraju, może informacja o sumie transferu z jednego klubu do drugiego, a może po prostu podanie jakiego klubu jest wychowankiem? Wasz wybór. Pisanie o rzeczywistym odpowiedniku wirtualnego piłkarza nie jest oczywiście koniecznością, ale uatrakcyjnia opis i nadaje się jako słowo wstępu do dalszej jego części. W tej koncentrujemy się już na parametrach zawodnika.

Nie ma co ukrywać, że aby talent opisać dobrze, konieczne jest uruchomienie edytora. Tam tylko bowiem znajdziemy wartości atrybutów ukrytych zawodnika, a o nich właśnie zawsze powinno się pisać, bowiem te widoczne każdy czytelnik będzie mógł zobaczyć sam na zamieszczonym screenie. Atrybuty ukryte można co prawda odczytać także z Genie Scouta i FMRTE, ale nie zawsze będą to wartości prawidłowe, bowiem często wartości parametru są ustawione w edytorze na 0, czyli są losowe (o tych w opisie nie wspominamy). Warto pamiętać, że im więcej atrybutów losowych znajduje się w profilu naszego gracza, tym mniejsze jego szanse na pojawienie się jego opisu w dziale Talenty! Zważywszy na fakt iż uruchomienie edytora zajmuje sporo czasu, staramy się maksymalnie wykorzystać dane w nim zawarte. Warto sprawdzić na przykład długość kontraktu zawodnika i jeśli jest on ważny tylko rok, to uświadomić czytelnikowi, że po sezonie będzie mógł ściągnąć gracza za darmo. Można też wykorzystać informacje dotyczące preferencji danego zawodnika - jakie kluby i jakich zawodników lubi, a jakich nie - oraz ulubione zagrania. Ostatnim i najbardziej obszernym elementem opisu gracza jest przelanie na tekst tego, co widać na screenie z początku gry, czyli atrybutów zawodnika. Należy koncentrować się na tych, które są naprawdę przydatne na pozycji, na której piłkarz występuje i które nie są losowe (zero w edytorze). Pomóc może także sprawdzenie w Genie Scoucie ile trzeba zapłacić, by klub zgodził się na oddanie zawodnika. Czego natomiast należy się w opisie wystrzegać, to tekstów typu „U mnie w Barcelonie strzelił 15 goli w 10 meczach”. Wszelkie rady dotyczące chociażby pozycji, na której zawodnik spisuje się najlepiej, czy też rodzaju klubów do jakich się nadaje (najlepsze kluby świata czy kluby z niższych lig?) są natomiast mile widziane.

PS. Wiele roboty zaoszczędzi nam pisanie schludne. Jeśli nie poprawne językowo, to chociaż z polskimi znakami diakrytycznymi.
To w zasadzie wszystko. Na koniec chciałbym podkreślić, że uwagi na temat opisu zawodnika spisane powyżej są subiektywne - to według mnie tak powinno to wyglądać. Nie będziemy natomiast odrzucać opisów napisanych wedle innego schematu. Najważniejsze to zainteresować czytelnika i podać możliwie wiele przydatnych informacji. Jak to zrobić - to już zależy od Was.

Opracowane talenty (do wszystkich wersji) wraz z wymienionymi wyżej wymaganymi oraz ewentualnie pozostałymi informacjami na ich temat prosimy wysyłać na mail:

lub przez specjalnie przygotowany do tego formularz. Wystarczy kliknąć w link zamieszczony pod spodem i wypełnić wymagane pola.

Formularz do wysyłania talentów na CM Revolution

Zapraszamy i czekamy na wasze opisy!

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

21.11.2006 18:17    #1003     Sufler - Porady do gry - Profil
Propozycje będziesz dostawał jeżeli będziesz odnosił sukcesy z swoim klubem. Będziesz mogl dostac oferte tylko z tych lig, ktore wybrales na poczatku gry. W FM07 mi statystyki się nie zmieniają ( nie wiem czemu, ale w 06 zmieniały się ) więc jest to prawdopodobnie bug.
Jak manager jest na wylocie to dostajesz to w wiadomosciach. Mozesz wtedy wyrazic zainteresowanie posada. W reprezentacjach rowniez. :)

giersik Przodownik pracy

a) Nie
b) Jest tylko pierwsz reprezentacja i młodzieżówki ( U23, U21, U19 )
c) Ponieważ grał w juniorskiej reprezentacji Niemiec ( chyba U19 )
d) Kiedy chcemy :)
e) Ponieważ na różnych kontynentach są różne turnieje młodzieżowe
f) PA jest wartością stałą
g) Najlepiej zawodnik się rozwija w dobrym klubie, z dobrymi trenerami i na dobrym treningu
h) Proszę po polsku :)

Pawcio Żołnierz frontu ideologicznego

19.11.2006 20:51    #1005     Sufler - Porady do gry - Żółtodziób a reprezentacja.
No to ja przed chwila zaczelem grac Shalke i od poczatku gry byla dostepna reprezentacja USA zlozylem podanie nie wierzac ze przyjma mnie, a tu nagle niespodzianka i dosalem propozycje objecia USA. Mam niska reputacje. Czyzby kolejny BUG??

Verto Partyzant

19.11.2006 20:42    #1006     Sufler - Porady do gry - Żółtodziób a reprezentacja.
Prowadzę sobie Stal Stalową Wolę, 2 czy 3 sezon. Aż tu nagle bach PZPN daje mi ofertę pracy w charakterze selekcjonera[po Leonie]. Durnota totalna. Z sukcesów to osiągnąłem tylko tyle, że nie spadłem z II ligi. Reputację mam zdaję się krajową.

Nie wiem, ale wydaje mi się, że to jakiś błąd czy coś. Zero realizmu.

kamil0828 Partyzant

14.11.2006 17:30    #1007     Sufler - Porady do gry - reprezentacja
Prowadząc reprezentacje Polski chciałem powołac do kadry Tyrałę z Borusii Dortmund . Teoretycznie mogłem to zrobić bo ma on obywatelstwo polskie i nie występował w seniorskiej reprezentacji Niemiec ale nie ma nigdzie takiej opcji.To samo dotyczy Balde z Legii. Zrozumialbym gdyby nie chcieli grac dla Polski itd. ale tam nigdzie nie ma o tym wzmianki. Czy istnieje możliwość powołania takiego zawodnika do repry ?

Knopi Partyzant

13.11.2006 18:55    #1008     Sufler - Porady do gry - Reprezentacja
Kowalewski zakończył reprezentacyjna kariere i dlatego nie miał tej opcji z reprezentacja..już do tego doszedłem..ale w sumie dośc wczesnie jak na bramkarza w wieku 33 lat:/ a w Spartak Moskwa nadal jest number1.

Knopi Partyzant

13.11.2006 16:05    #1009     Sufler - Porady do gry - Reprezentacja
witam! chciałem sie dowiedzieć jak powołac zawodnika do reprezentacji,na liste krajowa..skoro go nie ma na liscie krajowej...od niedawna prowadze reprezentacje Polski tzn.narazie w jednym meczu El.ME 2010r teraz czeka mnie nastepny i chcialem powołac Kowalewskiego do reprezentacji ale nie ma go na liscie krajowej..a jak wchodze na jego profil to tam nigdzie nie ma zebym mógl go powołac do reprezentacji:/a moze gdzies jest ale ja nie wiem jak to zrobić...no i jakiegos obronce chciał bym powołac bo cos malo ich mam..wie ktoś może jak to zrobić zeby wcignac zawodnika na liste krajowa reprezentacji..?

err Partyzant

11.11.2006 12:53    #1010     Sufler - Porady do gry - Znani zawodnicy w polsich klubach
Tylko, powiedz mi. Jak chcesz wygrać LM Legią w pierwszym sezonie? Musiałbyś wymienić cały skład. Samo zakwalifikowanie się do fazy grupowej jest już sukcesem.
Puchar UEFA, tu też drużyny muszą istnieć.
Do tego reprezentacja.
Ale to nie wszystko.
Atrakcyjność ligi zależy też od obiektów na których są rozgrywane mecze. Od atmosfery. Od zarobków w klubach. Cóż, Rooney ma większą pensje niż Arka budżet płacowy i transferowy łącznie.
Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution