Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Dagome Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Otóż mój problem wygląda tak:

Grałem już w FM2011 kilkoma klubami, najczęściej były to kluby z Londynu ( bo lubię to miasto ) i najczęściej kariery trwały 2-3 sezony i za każdym razem miałem ten sam problem ( w West Ham, Fulham i Charltonie ). Nigdy nie udało mi się przeprowadzić transferu piłkarza pomiędzy dwoma klubami z Londynu !

Gdy grałem w West Ham to na początku na transfer zgadzali się tylko zawodnicy jednego londyńskiego klubu- Crystal Palace. Myślałem że z poczatku to normalne bo niska reputacja.... ale jak już osiągnąłem reputację kontynentalną i złożyłem ofertę zawodnikowi Fulham ( klub grał wtedy w niższej lidze, nie należy do grona rywali West Ham ) to zawodnik nie był zainteresowany mimo iż go na liste transferową wystawili !!!
Sprawdziłem i transferem nie był zainteresowany praktycznie ( z wyjątkiem zawodników zespołów z League One ) żaden zawodnik z londyńskiego klubu. I bez różnicy czy grał w klubie który należy do rywali Młotów jak Chelsea czy Arsenal ( jak np. wystawieni na listę transferową Rosicky i Żirkow ) czy z zespołów które nie są ich rywalami ( jak Fulham czy QPR, które awansowało ).
Podobnie miałem w Fulham do którego nie mogłem kupować zawodników Arsenalu mimo iż osiągnąłem taką samą reputację jak Arsenal i nie jest on największym rywalem Fulham.

Sytuacja ta mnie trochę denerwuje bo chciałbym do któregoś ze swoich klubów ściagnąć zawodników Arsenalu czy Chelsea których darzę sympatią. Do tego czasem omijają mnie przez to świetne okazje bo wiadomo że te wielkie kluby wystawaiają na liste transferową za grosze świetnych zawodników.
A przecież w prawdziwym futbolu takie transfery są na porządku dziennym. Podam przykład transferów Lamparda i Joe Cola z West Ham do Chelsea, Senderosa z Arsenalu do Fulham, Ashley'a Cole'a z Arsenalu do Chelsea.

Da się coś zrobić żeby móc takie transfery przeprowadzać ???

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
02.07.2011 10:40    #9582     Sufler - Porady do gry - Problem z edytorem
Nie przepraszaj, po to jest sufler żeby pytać, co prawda wkurzające są sytuacje gdy ktoś 50 razy pyta o to samo, ale Twoje pytania się tu zbyt często nie pojawiały, więc pozwolę sobie odpowiedzieć ;p

1. Ujemne PA oznacza iż jest ono losowe w danym przedziale. Czyli ktoś z PA -7 będzie miał wylosowany potencjał w przedziale 110-140. Więcej na ten temat tutaj: http://www.cmrev(...)-CA.html

2. Kliknąłeś w Dodaj zasady kontynentalne. Jeśli chcesz wrócić do poprzedniego stanu kliknij w Usuń kontynentalne reguły klubowe.

3. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Jeśli możesz rozwiń to pytanie.

4. Nie wiem :D

5. Teoretycznie można, ale to dość dużo do roboty, bo trzeba zmieniać obywatelstwa i wiele innych rzeczy, moim zdaniem na początku spróbuj robić ligi zwykłych państw, a jak się oswoisz z edytorem to możesz zająć się czymś ambitniejszym.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

piter150 Partyzant

02.07.2011 00:55    #9583     Sufler - Porady do gry - Problem z edytorem
Sorry, że znowu was męczę, ale znowu mam problemy i pytania.
1.Czemu zawodnicy rezerw, bądź drużyn juniorskich PA jest ujemne?
2.Chyba coś przypadkiem kliknąłem, ponieważ powinno być "Dodaj zasady krajowe", a poniżej "Dodaj kontynentalne zasady klubowe" (przynajmniej tak podane jest tu http://www.cmrev(...)011.html), a ja mam tak "Usuń kontynentalne reguły klubowe", a poniżej jest tak "Testuj kontynentalne reguły klubowe", jeszcze między "plik", a "baza danych" mam "reguły kontynentalne" co z tym zrobić jak to naprawić i przywrócić do poprzedniego stanu?
3. Jak usuwać niechciane edycje?
4. Kiedy wyjdzie druga część poradnika do oficjalnego edytora?
5.Czy można dodać ligę terytorium zależnego np. liga Grenlandii?
Proszę o poważne odpowiedzi i przepraszam za kolejny problem.

matitr Partyzant

01.07.2011 20:36    #9584     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
mam przykrą wiadomość - gram już 6 sezon Lechem - 6 mistrzostw polski 5 superpucharów 4 puchary do tego zawsze grupa w LM (poza 1. sezonem - wiadomo) 1 raz wyjście z grupy a ostatnio finał ligi europejskiej - reputacja wzrosła z 5800 (bodajże) do 5920 - i nadal problem z kupieniem kogokolwiek kto ma pewne miejsce choćby w średniaku na "zachodzie". po prostu polska liga mam fatalną (zgodnie ze stanem rzeczywistym w dniu wydania gry) renomę i reprezentacja też "robi bokami" . Stawiaj na młodych - tylko w ten sposób "wyhodujesz" sobie gwiazdy... a co zrobić żeby nie uciekali... to już głowa menagera :)

tkooo Partyzant

01.07.2011 18:36    #9585     Sufler - Porady do gry - Crash dumpy lub raport błędów.
Witam. Mianowicie mam problem z crash dumpami oraz raportem błędów (wyskakuje błąd aplikacji fm.exe i po 'kontynuacji' gra się nie ładuje). Próbowałem wiele sposobów: zainstalowanie gry na innej partycji, folder z grafiką, save'ami na innej partycji, ciągłe instalowanie patcha, kompresowanie zapisu gry - takie sposoby znalazłem. Może ktoś zna jeszcze jakiś inny sposób? Bardzo spowalnia to rozgrywkę i jest to niesamowicie denerwujące. Liczę na pomoc! Pozdrawiam :)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
30.06.2011 22:51    #9586     Sufler - Porady do gry - Liga Nowozelandzka
W 2011 jest identycznie.

Sprawdź w zakładce kraju czy Nowa Zelandia nie ma ustawionej Australii jako kraju, którego obywatele nie są traktowani jako obcokrajowcy. Gdzieś tam coś takiego jest i to może być powodem Twojego problemu.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

kaiser_chief Partyzant

30.06.2011 22:40    #9587     Sufler - Porady do gry - asdasd
witam mam problem. kiedy chce sprzedac albo wypozyyczc fernado gago, nie po kazuje sie zadna informa cja w informacjach, nawet ze nikt nie jest zainteresowany. a jest jeden klub zainteresowany. prosze o pomoc pozdrawiam

ukinho Partyzant

mam rozwiązanie na twoje problemy z reżimem

ansh Partyzant

Mam problem. Otóż prowadząc moje VVV-Venlo stwierdziłem, że mam w nim sporo młodych talentów,więc przydałoby się pogrzebać trochę w reżimach treningowych by grajkowie jak najszybciej rozwinęli swoje umiejętności. Podszedłem do sprawy indywidualnie i każdemu zawodnikowi stworzyłem osobny reżim. Byłem pewien, że dopasowałem je świetnie. Niestety,myliłem się. Po jakimś miesiącu-dwóch, wielu zawodnikom zaczęły spadać atrybuty (najbardziej drastyczny przypadek pokazuję tutaj http://ansh.(...)z_tytulu [atrybuty które spadły to m. in. szybkość o 3, przyspieszenie, zwinność i równowaga o 2, przewidywanie, podania, strzały z dystansu, technika, drybling, współpraca, decyzje i gra bez piłki o 1] tutaj jego reżim http://ansh.(...)_tytulu2 ) i praktycznie każdy z nich jest niezadowolony bądź ze zbyt dużej intensywności treningu (wtedy zmniejszam mu takową) bądź z samego reżimu (wtedy nie wiem co robić). I tutaj jest moje pytanie. Czy da się jakoś sprawdzić co dany zawodnik chciałby zmienić w swoim reżimie? Podejrzewam, że nie, ale upewnić się nie zaszkodzi. Ogólnie prosiłbym o jakiekolwiek porady, jak coś to mogę wrzucić jeszcze parę screenów z piłkarzami i ich treningiem. Ustalanie reżimów to zawsze była moja słaba strona, ale takich problemów ze spadającymi atrybutami i niezadowoleniem wśród piłkarzy jeszcze nigdy nie miałem. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

ok, link już poprawiony

Wujcio-Sid Partyzant

30.06.2011 14:12    #9590     Sufler - Porady do gry - klub filialny
Witam mam problem wlasnie z podjeciem wspolpracy z innym klubem. w FM10 bylo tak ze zarzad dawal mi wolna reke, a ja wchodzilem w dowolny klub i tam robilem cos w stylu podejmij wspolprace.. w FM11 w prosbie do zarzadu mowie o tym zeby taka wspolprace podjac, oni ze oki oki i cos w stylu ze jestem juz tu dlugo i dadza mi wolna reke a ja ze tak zainteresowany. po czym ze sie odezwa... w tym czasie wchodzac w inny lub do wspolpracy nie ma zadnej opcji w ktorej moglbym ja podjąc, a fakt po paru dniach przychodzi komunikat, wiadomosc ze lipa i nie znalezli klubu zadnego...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution