Jeśli masz problemy w początkowej fazie meczu to może mieć na to wpływ motywacja, a raczej jej brak. Postaraj się zmotywować zawodników defensywnych, ewentualnie wprowadź jakieś rotacje w składzie.
Co do wcześniejszego posta to powiem, że tez miałem ten problem grając bodajże Newcastle. Na razie mam małą przerwę od FM więc nie wszystko mogę dobrze pamiętać, ale u mnie było mniej-więcej tak:
domyślnie miałem stoperów na krycie wysokiego, boczni na krycie słupków, napastnik/skrzydłowi nastawiony z przodu na kontrę, przed polem karnym dałem ofensywnego napastnika/rozgrywajacego, jakos tak. Ten zawodnik stojacy przed polem karnym powinien pomóc zredukować straty po strzale z dystansu wybitej piłki. Jednak tak jak Ty wiele bramek traciłem ciągle po dośrodkowaniach na środek. Z tego co pamietam po pewnym czasie miałem juz w miarę stały skład więc po analizie zawodników dodałem kolejnych 2 silnych w miarę skocznych do krycia wysokiego, u mnei był to chyba lewy obrońca i def pomocnik i ta, niby kosmetyczna zmiana przyniosła olbrzymie rezultaty. Owszem nadal traciłem bramki po rożnych, ale znacznie żadziej i było to efektem "lepszości" atakujących ,a nie jak wcześniej "gorszości" moich defensorów.
Najnowsze posty