Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

nuanda Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.11.2013 20:10    #4061     Sufler - Porady do gry - 2 pytania odnośnie FM 13
Kopiuje tutaj swoje pytania z głównego forum bo doczytałem w reg.że takie kwestie i problemy rozwiązuje się w tym dziale, wybaczcie dubel i wcześniejsze błędne miejsce wątku, też nie lubię zaśmiecania:)
Witam, jestem tu nowy i choć w menadżera (wcześniej championship) bawiłem się już dawno ale z tych nowszych wersji trochę pobawiłem się FM 11. Posiadałem jednak wtedy staruszka z jednordzeniowym procesorem i innymi "hamulcami" i dopiero po zdobyciu kompa na miarę czasów mogłem zacząć grę na poważnie. Od tygodnia gram w FM 13 i siłą rzeczy uczę się nowszych rzeczy. Zrodziło się kilka pytań i wątpliwości. Wybaczcie jeśli pytania wydadzą się wam, starym wyjadaczom, głupie a co gorsza te same od kilku sezonów...:) Pogrzebałem w ostatnich wątkach forumowych i nie znalazłem odp na swoje pytania. Stąd ten nowy temat.
1. Pierwsza rzecz to pytanie o tzw. newgenów. Mam listę z datami ich ukazywania się w poszczególnych krajach. Gram w 2 lidze holenderskiej gdzie grać mogą tylko obywatele UE. Pierwszym w kolejności od momentu rozpoczęcia mojej rozgrywki europejskim krajem jest Islandia. Newgeny miały się tam pojawić 13 sierpnia (2012r). Gdy tego dnia (jak również przez kilka kolejnych dni) wszedłem na kluby Islandzkie i ich drużyny juniorskie (U19) newgeny były nieaktywne (na szaro). Nie mogłem nic zrobić, kupić zaoferować cokolwiek... Zaznaczam, że rozpoczynając grę ustawiłem wszystkie możliwe ligi jako aktywne i dużą bazę danych - określiło to szybkość rozgrywki na pół gwiazdki, wydajność komputera na bodajże 4 gwiazdki. Czy coś robię źle, co jest nie tak? Dlaczego newgeny z aktywnej ligi (choć nie w tej której gram) są nieaktywne? Czy w ogóle mogę je "wyławiać" i próbować w jakiś sposób kupić (szczególnie gdy na początku nie maja wpisanej wartości) bo zrozumiałem, że mogę ale może coś źle zrozumiałem...
2. druga rzecz w pewnym sensie nawiązuje do pierwszej: czy te pół gwiazdki określające szybkość rozgrywki przy max ilości aktywnych lig i bazy danej oznacza, że FM jest tak skonstruowana, że gdy chcemy zagrać na maxa to niezależnie od tego jak szybki mamy komputer przekraczamy ilość zalecanych zawodników i schodzimy spowalniamy szybkość rozgrywki do tej symbolicznej pół gwiazdki? Gdy w trakcie gry wszedłem na ustawienia FM i tam gdzie można w trakcie gry zmieniać ilość aktywnych lig, w zakładce głębia szczegółów włączyłem maksymalny szablon klubowy (max poziom szczegółów meczowych na wszystkie ligi świata) nie uczyniło to Islandzkich newgenów aktywnymi natomiast spowodowało, że wczytywanie wszystkich wyników itp pomiędzy dniami trwało po kilkanaście i dłużej minut i zupełnie zniszczyło płynność i grywalność gry... Nic się nie da z tym zrobić? Bo wygląda na to, że mając nowoczesny i wydajny komputer nie da się zgrać z maxymalnymi ligami, danymi i szczegółami - po prostu jest to niewykonalne, nie da się grać.

Gdyby ktoś miał ochotę spróbować mi pomóc, odpowiedzieć czy zwyczajnie poradzić to bardzo proszę bo jestem w kropce. Już pal licho tą szybkość rozgrywki, poradzę sobie bez tych szczegółów, ale najważniejsza dla mnie jest kwestia newgenów i możliwość ich "wyławiania" z różnych lig...
Sorki za objętość, chciałem możliwie precyzyjnie opisać moją sytuacje i kłopot.
Z góry dzięki. Pozdrawiam
p.s. FM 13 ma oryginalny, prezent od kobiety, która pewnie już na drugi dzień po jej odpaleniu żałowała, że go kupiła...:)

pawko13 Partyzant

18.11.2013 20:08    #4062     Sufler - Porady do gry - Katastrofalna gra obrony
Heh, to ciekawe. Bo mam ten sam problem. Awansowałem Radomiakiem z 1 miejsca z 2 do 1 ligi polskiej, ale tylko dzięki świetnemu napastnikowi i skrzydłowym. Większość meczy wygrana 5:3, 4:2, 4:3 itp. Obrona w tej grze jest chyba zbędna. Może lepiej będą grać jak ustawie 3 środkowych defensywnych pomocników zamiast obrońców :].

A właśnie, ciekawe jest to, że ten sam zawodnik (pozycja DP O PŚ) grający jako DP-Rygiel Def. dostaje dobrą notę, a cofnięty na obronę (Tradycyjny obrońca) nie umie prosto kopnąć piłki...

Ale co tam obrona. Bramkarz to dopiero mistrz swego fachu. W jednym sezonie 4 razy łapał piłkę za polem karnym nieatakowany przez nikogo...

I tu pojawia się powód dla którego wszedłem na to forum i chciałem ponarzekać. Gram pierwszą kolejkę 1 ligi. Nieciecza-Radomiak.
10 minuta, mój cudowny goalkeeper łapie piłkę gdzieś na 18 metrze, ot tak. Nikt go nie atakował. Czerwień. Myślę sobie: "ok, życie".
15 minuta, bramkarz Niecieczy robi to samo. Żółta. I to było zbyt wiele na moje nerwy. WTF? Silnik sędziowania chyba projektował PZPN....
“Your talent determines what you can do. Your motivation determines how much you are willing to do. Your attitude determines how well you do it.”
― Lou Holtz

zuban Partyzant

18.11.2013 19:59    #4063     Sufler - Problemy techniczne - Problem przy instalacji
Witajcie. Wracam sobie właśnie ze świeżutkim FM 14 z Empika, odpalam płytkę, wyświetla się wybór języka, następnie steamowy setup. Klikam coby się zainstalowało, akceptuję warunki umowy i co? i takie coś:
"Instalator Windows
Jest już zainstalowana inna wersja tego produktu. Dalsza instalacja nie jest możliwa. Aby zmienić konfigurację lub usunąć istniejącą wersję tego produktu, użyj opcji Dodaj/usuń programy w panelu sterowania"
klikam ok i wyświetla się drugi komunikat:
"Setup Error
Failed to run install script."
, oto screeny:
http://zapod(...)6e56.bmp
http://zapod(...)d2ee.bmp
Tak, przyznaję się z góry eksperymentowałem z piratem ;/ a nawet trzema... wszystkie foldery usunąłem (był tylko pobrany folder z którego odpalało się grę). Mimo to każdy z nich był odpalany więc mógł pozostawić jakieś "cząstki badziewia" . CCleanerem czyściłem rejestr. W panelu sterowania w "Odinstaluj program" nie wyświetla się pozycja Football Manager 2014 ani podobna.
Pomocy...

chris000 Partyzant

Ja zaczałem grac od FMa 09.
Sam nie jestem jeszcze aż tak doświadczony, ale pewne mechanizmy już mam wyuczone, więc trochę podpowiem.
Jak zaczynam grę to:
1. Odbywam rozmowy z prezesem, aystentem i piłkarzami (zebranie).
2. Nie zgadzam się na budżet (chcę wiekszy).
3. Wchodzę w subskrypcje i usuwam większość niepotrzebnych lig, zostawiam tylko kilka.
4. Nie zgadzam się na sparing wewnętrzny, bo to bez sensu dla mnie.
5. Wchodzę w zadania współpracownikó (tam wedle wlasnego uznania sobie ustawiasz kompetencje, ja wole miec wszystko pod kontrola, wiec wiekszosc robie ja).
6. Przegląd składu i wystawiam na sprzedaż cały szrot: jeśli masz dobrego aystenta i mówi Ci, że zawodnik ma 2 gwiazdki lub mniej to od razu sprzedaj lub wypozycz.
7. Wyszukuję sztab szkoleniowy (scoutów, trenerów, fizjoterapeutów) i składam oferty. Rób to poprzez opcje wyszukaj.
8. Wysyłam scoutów zeby przeszukali wybranych przeze mnie piłkarzy.
Potem daje SPACJĘ a potem wchodzę w rozmowe z zarzadem i prosze o nowe obiekty, klub filialny + zwiekszenie nakładów i budżetów.
9. Ustalam trening na poczatek srednia intensywność po tygodniu wyzsza az do najwyzszej.
Na poczatku kondycja/taktyka musza trenować.
Potem zrob wlasna formacje przez kreator taktyk.
Mysle, że to takie podstawy, dasz radę, nauczysz sie bez problemu.
Powodzenia!

dziobson Partyzant

18.11.2013 15:08    #4065     Sufler - Porady do gry - Rola dla Cavaniego
Nie wiem jak to jest w FM 2014 ponieważ jeszcze go nie kupiłem, ze względu na ilośc negatywnych opinii na jego temat.
Póki co cisnę w FM 13 i mogę się odnieśc tylko do tej wersji, w której Cavani był wg mnie jednym z najlepszych napadziorów. Przeważnie stosuję taktykę 4-4-2 z dwoma wysuniętymi skrzydłowymi, a napastnicy mają rolę Lis pola karnego - oczywiście w zależności od tego kogo mam do wyboru. Jednak jeśli chodzi o Cavaniego to zawsze grał u mnie jako lis i wywiązywał się ze swoich zadań bardzo dobrze. Praktycznie w każdym sezonie strzelał min. po 30 bramek, a niekiedy bywało to 40, a nawet i 50 bramek. Poza tym czasem bywa tak, że jak masz dwóch kozaków w ataku to często gęsto jeden z nich nie może się przełamac, a w tym samym momencie drugi strzela jak najęty. Przykład to PSG kiedy Cavani praktycznie zawsze strzelał jak na zawolanie, a z kolei Ibrahimovic kompletnie nie potrafił się odnaleźc. Dopiero po jakichś 2-3 miesiącach się rozkręcał i zaczynał strzelac gole jednak z Cavanim praktycznie nigdy nie miałem problemów. Jeden z moich ulubionych zawodników w FM13.

piotrp504 Partyzant

18.11.2013 07:45    #4066     Sufler - Porady do gry - Rola dla Cavaniego
w poprzednim sezonie Cavani miał u mnie ok 38 trafień do bramki tym sposobem został królem strzelców serie A ( gram Napoli fm13 org update )
w moim zespole konkurencja na jego pozycję jest przeogromna min Neymar ,Sanogo ,Insigne
Cavani ga u mnie jako Cofnięty napastnik polecenie Atak strategia kontrola styl zrównoważony
być może u ciebie jest to wina taktyki pozmieniaj w ustawieniach taktyki i poleceniach zawodników może coś pomoże
drugą rzeczą zawodnik może mieć problemy z aklimatyzacją językiem też może grać słabiej trzeba mu dać czas na pewno jeszcze ci wygra nie jeden mecz w pojedynkę on jest genialny
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

damianslca Partyzant

mam ten sam problem, nikt nie wie jak go rozwiązac?

marco7112 Partyzant

17.11.2013 21:57    #4068     Sufler - Edytor - Edytor FM 2014
A ja mam taki problem. Sciagnalem ze steama fm edytor 2014. Odpalam go, ale nic sie nie dzieje. Wogole sie nie wlacza. Nie wiem co moze byc przyczyna tego. Wczesniej gry nie moglem odpalic, ale pomogla tutaj zmiana rozdzielczosci monitora. A gram na laptopie. Prosze o pomoc.

felli Partyzant

[quote="zollw"]Witam Was serdecznie, po długiej przerwie postanowiłem wrócić na forum z pierwszym pytaniem. Jakim klubem rozpocząć rozgrywkę? Szukam kluby średniego który może być czarnym koniem rozgrywek, ale też nie chce bronić się przed strefą spadkową. Bez problemów finansowych, ogólnie zespół który można szybko stworzyć. Interesują mnie najwyższe ligi Angielska, Włoska ewentualnie Niemiecka i Francuska, Hiszpańska odpada bo tam zawsze tylko Real :D[/quote]
polecam Southampton :D

to ja tez spytam poszukuje zespolu z nizszej ligi angielskiej ktora ma bardzo dobra szkolke juniorska najlepiej zeby to byl biedak albo nawet majacy problemy finansowe. Niestety odpada ukochane Crewe bo w 2 sezony awansowalem do PL i mam na transfery tyle kasy ze nie wiem co zrobic, a nie o kupowanie mi chodzi jak juz nadmienilem. :)

gg2pac Partyzant

17.11.2013 20:17    #4070     Sufler - Porady do gry - Rola dla Cavaniego
Witam, gram Arsenale, w FM14 i mam mały problem z rolą dla Cavaniego. Otóż Giroud strzela wiele goli natomiast jego konkurent, uważany za jednego za najlepszych na świecie strzelił jednego gola w 10 meczach. Macie jakieś pomysły na role dla Cavaniego ? Gram 1-4-1-2-2-1

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution