Witaj. Generalnie miło, że grasz Tottenhamem, też gram od wielu wersji. Raz ze bardzo lubię ten klub, a dwa, że posiadają predyspozycje graczy i rozwoju, które mi szalenie odpowiadają. Ale do rzeczy. Jestem po dwóch sezonach. Zająłem 2 i 1 miejsce, do tego wygrana Liga Europejska i pół-finał LM także myśle, że mogę troche doradzić.
Generalnie w klubie posiadasz jednego z najlepszych DP w grze - Sandro i naprawdę bardzo mocnego Capoue, który jest nowych graczem, ale gdy zaadaptuje się w Premiership to naprawdę jest godnym zmiennikiem tudzież równorzędnym rywalem w grze na tej pozycji. Wniosek ? Aż szkoda nie wykorzystywać takich naturalnych DP w druzynie. Ja preferuje gre 4-5-1, takie ukryte 4-3-3 gdzie skrzydłowi są schodzącymi napastnikami.
No ale apropo Twojego ustawienia to naprawdę się nie dziwie, że tracisz i strzelasz wiele bramek. To wbrew pozorom szalenie ofensywne ustawienie. Do tego średnio mi się podobają Twoje polecenia. Znaczy, no one są dopasowane do Twojego stylu gry ale rozdrabniajac się to przykładowo oprócz wysokiego ustawienia druzyny, grasz szeroko przy czym grasz wysokim pressingiem, bardzo wysokim (nękanie rywali, agresywny odbiór) co generalnie gryzie mi się z grą szeroko, bo niepotrzebnie rozrzucasz przeciwnika po całym boisku i potem tracisz mega wiele sił na odbiór (większy dystans do pokonania - pewnie Twoi gracze wiele szybciej niż przeciwnika tracą kondycje) i rozszerzając grę niejako pogłębiasz "problem" bo Twoi zawodnicy są bardziej rozbici co naraża Cię na kontry - co przy tym ustawieniu skutkuje taką ilością straconych goli. Zdecydowanie bardziej polecam Ci stosować polecenia "Węższe Pole Gry". Na "dobicie" Masz ustawione wyższe tempo. To też dla mnie jest już w ogóle nie na miejscu ponieważ do tego wszystkiego co napisałem narzucasz wysokie tempo zwiększając przy tym ilość strat co powoduje ze musisz więcej biegac by piłke odzyskać. Tutaj też polecam grę niższym tempem przy Twoim ustawieniu.
Oczywiście to moja subiektywna opinia, ale dosyć dogłębnie analizuje zawsze silnik i taktyki więc myśle, że to powinno pomóc. Do tego możesz zastosować na silniejsze zespoły polecenia "Cofnięcie do Obrony" i "Gra na spalonego", do tego mentalność na grę z kontraataku. Jak chcesz więcej możemy podyskutować na priv.
PS: Rose i Townsed IMO są dość przeciętni i raczej nigdy nie będą stanowic o sile takiego zespołu jak Tottenham, co najwyzej jako zmiennicy, ale tu też znalazłbyś lepszych. Z początku gry Monaco chętnie ich kupuje. Pierwszego w granicach 11 mln euro sprzedasz spokojnie. Za drugiego możesz wyciągnąć nawet koło 16 mln euro.
Życze owocnej gry. Pozdrawiam
Najnowsze posty