Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

a.o Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Przecież nie tak dawno w Legii grał jeszcze Ljuboja, kwestia pieniędzy. Czasy się zmieniły, gdyby dziś jakiś polski klub dysponował takim budżetem to bez problemu sprowadziliby kilka gwiazd. Zauważ jak w ciągu 5 ostatnich lat zmieniła się infrastruktura stadionowa. To ma znaczenie dla zagranicznych piłkarzy.

ccubus Partyzant

19.11.2014 12:01    #2742     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
Czy Wam też tak szybko spada/wolno rośnie ogranie? Dodatkowo przy treningu utrzymanym na poziomie 'przeciętny', odpoczynki przed i po meczu, strasznie wolno odbudowywuje się kondycja. W czym tkwi problem?

raca Partyzant

18.11.2014 22:19    #2743     Sufler - Problemy techniczne - Problem z DirectX'em?
Ja się musiałem zarejestrować, więc inni też mogą.

Walczyłem kilka dni z problemem, który występuje podczas instalacji DirectX. Przedstawiam wam poniżej kilka sprawdzonych metod, na pierwszym miejscu metoda, która pomogła w moim przypadku. Zaczynamy

Tak wygląda błąd:

Rozwiązywanie problemów z instalacją DirectX (porada)

METODA 1

1. Pobierz tą wersję -> http://www.dobre(...)667.html
2. Wypakuj najlepiej na C:/DirectX
3. Start -> Uruchom (lub Windows + R) -> Msconfig
4. Rozruch -> Bezpieczny rozruch : sieć
Rozwiązywanie problemów z instalacją DirectX (porada)
5. Wciskamy OK i uruchamiamy ponownie komputer.
6. Włącza się tryb awaryjny.
7. Wchodzimy na konto z prawami administratora.
8. Odpalamy wypakowany wcześniej plik C:/DirectX/DXSETUP.exe

METODA 2
1. Start -> Uruchom (lub Windows + R) -> services.msc
2. Zatrzymujemy Usługi kryptograficzne
3. Usuwamy folder C:\Windows\System32\catroot2
4. Pobieramy http://www.micro(...)ylang=en]

METODA 3
1. Rozpakuj instalator DirectX (np. winrarem).
2. Rozpakuj plik jun2008_xact_x86.cab.
3. Skopiuj plik xactengine3_0.dll do Windows\system32.
4. Start -> Uruchom (lub Windows + R) -> i w konsoli wpisz: regsvr32 xactengine3_0.dll
5. I spróbuj zainstalować ponownie.

METODA 4
1. Upewnij sie ze w katalogu C:\Windows\System32\ znajdują się pliki cryptui.dll oraz certcli.dll
2. Stwórz na pulpicie nowy dokument tekstowy i nazwij go START. Zmień mu rozszerzenie z .txt na .BAT
3. Wklej do START.BAT:
regsvr32 softpub.dll
regsvr32 /u wintrust.dll
regsvr32 /u initpki.dll
regsvr32 /u dssenh.dll
regsvr32 /u rsaenh.dll
regsvr32 /u gpkcsp.dll
regsvr32 /u sccbase.dll
regsvr32 /u slbcsp.dll
regsvr32 /u cryptdlg.dll
regsvr32 /u softpub.dll
exit

4. Stwórz na pulpicie nowy dokument tekstowy i nazwij go KONIEC. Zmień mu rozszerzenie z .txt na .BAT
5. Wklej do KONIEC.BAT:
regsvr32 softpub.dll
regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 initpki.dll
regsvr32 dssenh.dll
regsvr32 rsaenh.dll
regsvr32 gpkcsp.dll
regsvr32 sccbase.dll
regsvr32 slbcsp.dll
regsvr32 cryptdlg.dll
regsvr32 softpub.dll
exit

6. Uruchom START.BAT (Jesli wyskoczy okno z potwierdzeniem wybierz OK) i uruchom ponownie komputer
7. Po ponowny uruchomieniu odpal plik KONIEC.BAT
8. Próba instalacji Dx.

Oczywiście nie jestem autorem tego poradnika. Wklejam w razie gdyby link nie działał.

Pikawa Artysta Rewolucji

[quote="lucjanos"][quote="romantico"]Łatka 15.1.3

Tak właśnie pseudo spece z SI naprawiają:
PERFORMANCE
Fixed rare crash on continue

Oto dowód:
http:(...)pxqr.jpg[/quote]

Te crashe, to raczej wynikają ze stanu Waszych systemów. Albo jakaś wyjątkowa niezgodność sprzętu. Ja, od edycji 2013 nie miałem nawet jednego zejścia gry.[/quote]
To że Cie do tej pory nie spotkał nie oznacza, że nigdy Cię nie dopadnie. Wtedy będzie płacz dotyczący straconych minut/godzin nad grą i najazd na SI :>
Mimo że sam w poprzednich wersjach problemów z crashami nie miałem to w FM15 już kilka razy dały one znaki istnienia (jeszcze przed łatką 15.1.3) więc śmiem twierdzić, że może być tu coś na rzeczy...
.

kamilm Partyzant

Wchodzę w warsztat steam fm 2015 i zasubskrybuje jakieś dodatki, a potem nie ma tego w fm jakaś rada ?

karo Partyzant

Oprócz zabójczych dośrodkowań, które należy zneutralizować bocznymi obrońcami (ja ich ustawiam w roli -boczny obrońca, funkcja atak-, bardziej ofensywna forma ich ustawiania przynosiła nie współmierną korzyść z przodu, w stosunku do gry w defensywie, znalezienie równowagi okazało się kluczem, nie można szarżować z bocznymi obrońcami), występuje też dławienie się obrońców w czasie biegu do piłki, bądź brak reakcji na odbitą piłkę od poprzeczki, słupka, bramkarza. Problemy są również z ligą polską - terminarz, I liga - zmiany, a gracze którzy mają wysoki wskaźnik podatności na kontuzje są nie do grania (Boenisch), bo co mecz dziwnym trafem zawsze to im ktoś łamie nogę, ale tak już było w 14, więc raczej tego nie poprawią.

Saidi1 Partyzant

18.11.2014 02:48    #2747     Sufler - Problemy techniczne - Problem z instalacją FM 14
Witam, dzisiaj dostałem kompa po formacie. Oczywiście na nowo musiałem zainstalować FM 14. Rozpoczynam instalacje, wyświetla się okienko "Przygotowanie plików do instalacji, proszę czekać". Czekam i czekam mija 40 min po czym wyskakuje błąd:
"Nie można otworzyć pliku instalacyjnego. Skontaktuj się z producentem aplikacji w celu weryfikacji, czy to jest prawidłowy pakiet instalatora windows". Przed formatem miałem system operacyjny Profesional XP, śmigało bez problemu teraz mam Windows 7 Home Premium i jest problem. Oczywiście mam oryginalnego FM 14. Proszę o pomoc, pozdrawiam.

a.o Partyzant

17.11.2014 23:24    #2748     Sufler - Inne - FM Scout 15 - jak kupić?
Mam problem z zakupem FM Genie Scout 15. Niby na stronie jest opcja kupna przez Paypal ale jak już przychodzi do zapłaty to proszą mnie o podanie jakiegoś Unique ID

[quote]In order to use ads-free version of the FM Genie Scout, you have to provide me with your personal Unique ID. You can find it in the Donate section of Help and Support of the any version of GS 12/13/14. You will receive your personal key-file which will activate the ads-free version of the FM Genie Scout in a few hours.[/quote]

Czy to znaczy że aby móc zakupić Scouta 15 trzeba posiadać wersję pod 14 lub niższe?

tomeq21 Partyzant

17.11.2014 19:44    #2749     Football Manager - Świat taktyki - Taktyki FM15
Witam
Mam problem z pobieraniem taktyk z akademii taktycznej, taktyka nie chce się pobierać a w zamian za to otwiera się strona z dziwnymi znaczkami.

Proszę o pomoc.

xxxBrowarekxxx Partyzant

Witam.
Jakie treningi robicie w trakcie sezonu? U mnie większość jest niezadowolona (31 osób), nikt nie jest zachwycony (0) i tylko część zadowolona (22).
Przed sezonem dałem wysokie obciążenie i kondycję, w trakcie trochę obrony, taktyki i ataku. Przygotowanie do meczu to przeważnie obrona. Co robię źle? W większości piłkarzy jak wejdę w informację, w rubryce negatywne wyskakuje "uważa,że nie poświęca się mu dosyć uwagi w trakcie treningu taktycznego" chociaż na wykresie z ostatnich 40 tygodni to taktyka była trenowana 53%, kondycja 18%, ofensywa 10% i defensywa 13%.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution