Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
22.11.2014 12:58    #2711     Sufler - Porady do gry - Interakcje
chyba tak/nie wiem-nie próbowałem/tak kurwa.

tak jak ostatnio nikt nie pyta o "invalid token" tak teraz wszyscy o długi zapis pytają, noż chuj, całe forum o tym krzyczy ale co tam założę sobie nowy temat bo tak kurwa dla zasady trzeba.

No a wątek lepiej założyć tutaj: http://www.cmrev(...)a,1.html bo nie jest to żaden problem z rozgrywką.

Idę się przewietrzyć, elo.

armbi Partyzant

22.11.2014 11:06    #2712     Sufler - Porady do gry - transfery w PL
Tak jak w zeszłym roku tak widze i teraz - znów ten sam problem z transferami. Zrobiłem sobie w edytorze niższe ligi w Polsce, podniosłem reputacje ligi, klubom reputacje i troche finanse, w ustawieniach kraju zmieniłem częśtotliwość transferów z litwy, łotwy i innych ogórków na Brazylię, kraje Afryki, Am Pd. I co? I nic. Żadnych tranferów do Polski z wyżej wymienionych krajów. Chcoiaz nie - Cracoia i Ruch szukają w Brazylii i Afryce, reszta klubów z o niebo lepsza reputacją i finansami tylko młodych Polaków ściąga.

Zgłosiłem to na forum SI, ale prosiłbym GITEZa żebym to zasygnalizować.

sCan Partyzant

Rozegrałem właśnie połówkę pierwszego sezonu, więc sądzę, że mogę zabrać głos na temat wrażeń z gry. Osobiście czekam już tylko na szlify w silniku meczowym. Całe szczęście większość wrażeń jest pozytywnych.

Zdecydowanie na plus co raz większe spektrum możliwości, czyli to co kręci mnie najbardziej. Niuanse, których brakowało we wcześniejszych edycjach. Scouting to już prawie mistrzostwo. Wyskalowanie poziomu gry rywali - w lidze przegrałem 4 spotkania (2xBayern, 1xBVB i tylko raz niespodziewanie z Mainz). O tytuł przyjdzie mi walczyć właśnie z BVB i Bayernem -> http://imgur.com/pd6rAyQ Realne wyniki - nie uświadczyłem zbyt wielu hokejowych. Bardziej rozbudowana interakcja z piłkarzami. Bramki strzelane przez prawie wszystkich piłkarzy po różnych akcjach -> http://imgur.com/QvSzAlv Nie mam też plagi kontuzji. Średnio przez cały miesiąc gry mam 1-2 piłkarzy z urazami, co uważam za bardzo realne, zwłaszcza, że najczęściej są to krótkie kilkudniowe zdarzenia lub dłuższe 4-6 tygodniowe absencje.

Na minus stałe fragmenty gry. Nie chodzi o tracone bramki bo w Bundeslidze w 21 spotkaniach straciłem tylko dwie, ale o fakt, że trzeba znaleźć schemat, który pasuje do aktualnej wersji gry. Sprawdzone w 12ce i 14ce ustawienie się nie sprawdza. Konieczny jest wariant z kryciem strefowym -> http://imgur.com/f24wVOD Podejrzewam, że po łatce trzeba będzie szukać nowego schematu. Dobitki, zarówno po moich, jak i strzałach przeciwnika. Zawodnicy, którzy w narzekają, że chcą zmienić klub, który zagwarantuje im grę w CL choć w połowie sezonu jesteśmy na drugim miejscu w tabeli. Zrzucam to akurat na karb reputacji klubu. No i największy problem - runtime error. Pojawiał mi się w momencie rozgrzewki przed każdym spotkaniem. Poradziłem sobie z tym przejściem do trybu 2D oraz instalacją nowych sterowników karty graficznej (nie wiem co ostatecznie pomogło).

To tyle. Polecam tę wersję już na tym etapie. Chętnie wejdę w polemikę :)

Edit: dodałem kilka screenów.

Crusaders... Partyzant

Ja tam też nie mam problemów ze strzelaniem bramek po akcjach prowadzonych środkiem boiska.
Jedyne co mnie nieco zaskakuje ostatnio to skuteczność strzałów z dystansu. Napierniczamy w ten sposób bramkę za bramką.
Tak wygląda moja taktyka -> http://www.speed(...)1E04.fmf

Ibracadabra7 Partyzant

Witam, witam, widziałem już podobny post, ale muszę poruszyć ten temat raz jeszcze, bo naprawdę nie wiem o co chodzi i liczę na bardzo szybką pomoc.
Moim problemem jest aż dziwnie fatalna gra defensywna moich drużyn, powiem w skrócie, zacząłem grać Hull City, kupiłem min. Clyne'a z Southampton itd, starałem się grać ostrożnie, a mecze z większymi zespołami kończyłem wynikami np 6-2, 7-1 itd, z gorszymi po 3-4 do 0.
Przeniosłem się do Marsylii, tam już w debiucie przegrałem 0-6 z Lyonem, następnie 4-5 z Montpellier, wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? Nawet jeśli wygrywam, to wyniki są po prostu hokejowe, a w FM'a 14 grałem ze sporymi sukcesami. :/
P.S. być może chodzi o to że mam bardzo małą wartość "Treningu Defensywnego" jako menadżer, ale z drugiej strony zatrudniłem odpowiednich trenerów od defensywy...
Liczę na szybką pomoc!

MartynaHubert Partyzant

22.11.2014 00:45    #2716     Sufler - Porady do gry - Fm 15. Taktyka
mam ten sam problem czy ktoś może pomuc

jaco2007 Partyzant

22.11.2014 00:03    #2717     Sufler - Problemy techniczne - taktyki do pobrania
Problem z pobraniem taktyk ze strony

RoseT Partyzant

21.11.2014 23:19    #2718     Sufler - Porady do gry - Beznadziejna gra defensywna
Problem był poruszany wiele razy, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Swoją przygodę z FM zacząłem kilka dni temu (gram w FM 2015). Zacząłem od trenowania jakiegoś klubu z 2 ligi islandzkiej. Początkowo tragedii nie było, zakończyłem sezon na 4 miejscu. Niestety w obecnym sezonie nie idzie mi już tak dobrze, mało tego - moja defensywa z meczu na mecz wydaje się być coraz gorsza.
Obecnie gram formacją 4-3-1-2. Boczni obrońcy pomagają w ofensywie (ale próbowałem też wariant z opcją, że zostawali oni z tyłu). Jeden z środkowych pomocników tj. rygiel defensywy pomaga obrońcą. Zazwyczaj zaczynam mecze od gry usposobionej standardowo, niekiedy od kontrataku. Polecenia jakich używam to podanie bezpośrednie, szersze pole gry, większy pressing i kąśliwe dośrodkowania. W momencie gdy gram z silniejszym przeciwnikiem zaznaczam cofnięcie się do defensywy (ciekawostka: gdy próbuję grać defensywnie tracę więcej bramek).
Próbowałem różnych wariantów, rotacji w składzie, ale każdy mecz kończył się tak samo - 3,4 bramkami w plecy.

Pikawa Artysta Rewolucji

[quote="romantico"][quote="michalg"]Ciągle zastanawiam się nad kupnem i ciągle nie jestem bliżej podjęcia decyzji :). Pytanie do tych którzy grali sporo w każdą odsłonę: FM13, FM14 czy FM15 (tu może coś się zmieni po patchu), która wersja wg was najlepsza? Posiadam 13 i zastanawiam się czy zamiast 15 nie kupić 14, którą można dostać na allegro za grosze. O starsze nie pytam bo to już trochę prehistoria.[/quote]

Ja radziłbym Ci sie wstrzymać lub ja tak bardzo ciągnie Cię do najnowszej odsłony to kup sobie dostęp za kilka złotych na allegro. Nie będziesz żałował.

Tu masz przykładową aukcję : http://alleg(...)466.html[/quote]
To chyba nie FM...

[quote]Gra działa bez żadnych problemów, nieograniczona liczba sezonów, brak jakichkolwiek błędów, crash dumpów, polska wersja językowa, możliwość aktualizacji![/quote]
:>
.

kell1987 Partyzant

[quote="Cinek1013"]Witam !
Od dłuższego czasu borykam się z problemem w tworzeniu taktyki opartej na formacji 4-1-1-3-1. Grałem Swansea taktyką 4-3-3(barcelońskie z 1 DP i 2 ŚP i w pierwszym Sezonie udało mi się zająć 3 miejsce dzięki czemu w kolejnym sezonie miałem zagrać w LM. Dokonałem kilku transferów aby wzmocnić skład przed walką na 3 frontach. Udało mi się ściągnąć dobrego ŚPO więc chciałem przesunać jednego z ŚP trochę wyżej ale po tym zabiegu na półmetku kolejnego sezonu jestem na 13 miejscu i nie mam kompletnie pojęcia co mogę poprawić.
Mógłbym zmienić taktykę i grać znów 4-3-3 ale w zasadzie od zawsze chciałem stworzyć taktykę na formacji 4-1-1-3-1 i jest to jedyna formacja z której nigdy mi się nie udało stworzyć dobrej taktyki. Dlatego proszę was o pomoc. Poniżej screeny składu, taktyki, poleceń drużynowych i indywidualne.
http:(...)3931.png
http:(...)9942.png
Indywidualne polecenia:
GK - Podawaj krócej, Podawaj obrońcom
RB i LB - Trzymaj się lini, Biegnij z piłką skrzydłem, Podawaj krócej, Krótsze krycie
CB - Podawaj krócej, Krótsze krycie
DP - Podawaj krócej, Krótsze krycie, Więcej pressingu
ŚP - Podawaj krócej, Krótsze krycie, Więcej pressingu, Mniej drybluj
LPO i PPO - Podawaj krócej, Więcej ryzykownych podań
ŚPO - Podawaj krócej, Szukanie gry, Więcej pressingu, Częściej strzelaj
N - Utrzymuj pozycję, Podawaj krócej
Gdyby ktoś był tak miły aby pomóc mi ulepszyć lub poprostu wyjasnił w czym tkwi błąd byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.[/quote]

może sprobuj ustawić ŚPO i ŚP asymetrycznie. Czyli tak jak miałbyś dwójkę w linii, ale jeden wyżej. Ja gram podobną taktyką i wyniki są przyzwoite

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution