Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

|\\//| Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
22.11.2014 17:41    #2701     Sufler - Edytor - II i III liga Polska
jedyna wersja z III lig a to ta https://hostr.co/STM9lDVUAtbE nie jest to jeszcze dopracowane ale da się grac z drobnymi problemami z barażami ale da się przeżyć. Wiem że trwają prace nad dodatkiem.

sCan Partyzant

[quote="Gietz"][quote="Makaronczterojajeczny"]i ztego tez powodu Japonia,wprawdzie w FM 2014 , ale innych porównań nie posiadam, na kilka rozpoczętych gier tylko raz nie zdobyła medalu, a Brazylia zdobyła ten medal tylko raz.Zdzrenie to udowodnione ststystycznie pokazuje,że o sukcesie decyduje wszystko tylko nie "cyferki" zawodników . Więc proszę mi tu bajek nie opowiadać.[/quote]
Nic nie jest tu udowodnione "ststystycznie". Wyskakujesz z tą Japonią jak Filip z konopi ... Nikt nie miał takiego problemu, w dziesiątkach testów rozkład czołowej czwórki był w porządku, przecież nawet strony piszące o FMie robiły symulacje turnieju i - nie uwierzysz - nikt nie miał w czołowej czwórce Japonii. Dlatego ciężko Twoje posty traktować poważnie - wymyślisz jakąś tezę ("Japonia zawsze gra w półfinałach MŚ", "pierwszy (albo drugi) strzał przeciwnika zawsze trafia do siatki";) i powtarzasz ją po kilkanaście razy, mimo zwrotnej informacji że nie, nie ma takiego problemu.[/quote]

Ta teoria ze skutecznością pierwszego strzału nijak ma się do czystych kont jakie zachowuję w większości spotkań. Pomijam fakt, że narazie na bramce mam Svena Ulreicha.

sCan Partyzant

[quote="Slayer666"][quote="sCan"]Rozegrałem właśnie połówkę pierwszego sezonu, więc sądzę, że mogę zabrać głos na temat wrażeń z gry. Osobiście czekam już tylko na szlify w silniku meczowym. Całe szczęście większość wrażeń jest pozytywnych.

Zdecydowanie na plus co raz większe spektrum możliwości, czyli to co kręci mnie najbardziej. Niuanse, których brakowało we wcześniejszych edycjach. Scouting to już prawie mistrzostwo. Wyskalowanie poziomu gry rywali - w lidze przegrałem 4 spotkania (2xBayern, 1xBVB i tylko raz niespodziewanie z Mainz). O tytuł przyjdzie mi walczyć właśnie z BVB i Bayernem -> http://imgur.com/pd6rAyQ Realne wyniki - nie uświadczyłem zbyt wielu hokejowych. Bardziej rozbudowana interakcja z piłkarzami. Bramki strzelane przez prawie wszystkich piłkarzy po różnych akcjach -> http://imgur.com/QvSzAlv Nie mam też plagi kontuzji. Średnio przez cały miesiąc gry mam 1-2 piłkarzy z urazami, co uważam za bardzo realne, zwłaszcza, że najczęściej są to krótkie kilkudniowe zdarzenia lub dłuższe 4-6 tygodniowe absencje.

Na minus stałe fragmenty gry. Nie chodzi o tracone bramki bo w Bundeslidze w 21 spotkaniach straciłem tylko dwie, ale o fakt, że trzeba znaleźć schemat, który pasuje do aktualnej wersji gry. Sprawdzone w 12ce i 14ce ustawienie się nie sprawdza. Konieczny jest wariant z kryciem strefowym -> http://imgur.com/f24wVOD Podejrzewam, że po łatce trzeba będzie szukać nowego schematu. Dobitki, zarówno po moich, jak i strzałach przeciwnika. Zawodnicy, którzy w narzekają, że chcą zmienić klub, który zagwarantuje im grę w CL choć w połowie sezonu jesteśmy na drugim miejscu w tabeli. Zrzucam to akurat na karb reputacji klubu. No i największy problem - runtime error. Pojawiał mi się w momencie rozgrzewki przed każdym spotkaniem. Poradziłem sobie z tym przejściem do trybu 2D oraz instalacją nowych sterowników karty graficznej (nie wiem co ostatecznie pomogło).

To tyle. Polecam tę wersję już na tym etapie. Chętnie wejdę w polemikę :)

Edit: dodałem kilka screenów.[/quote]

Widzę,że Krstic na 7 asyst. Po rożnych czy po prostopadłych podaniach ? Bo to jedyna rzecz,która mnie zniechęca do gry - brak akcji środkiem pola[/quote]
Gram krótkimi podaniami. Najczęściej są to zagrania z pierwszej piłki po kombinacynej grze z napastnikiem albo bocznymi rozgrywającymi.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="Makaronczterojajeczny"]i ztego tez powodu Japonia,wprawdzie w FM 2014 , ale innych porównań nie posiadam, na kilka rozpoczętych gier tylko raz nie zdobyła medalu, a Brazylia zdobyła ten medal tylko raz.Zdzrenie to udowodnione ststystycznie pokazuje,że o sukcesie decyduje wszystko tylko nie "cyferki" zawodników . Więc proszę mi tu bajek nie opowiadać.[/quote]
Nic nie jest tu udowodnione "ststystycznie". Wyskakujesz z tą Japonią jak Filip z konopi ... Nikt nie miał takiego problemu, w dziesiątkach testów rozkład czołowej czwórki był w porządku, przecież nawet strony piszące o FMie robiły symulacje turnieju i - nie uwierzysz - nikt nie miał w czołowej czwórce Japonii. Dlatego ciężko Twoje posty traktować poważnie - wymyślisz jakąś tezę ("Japonia zawsze gra w półfinałach MŚ", "pierwszy (albo drugi) strzał przeciwnika zawsze trafia do siatki";) i powtarzasz ją po kilkanaście razy, mimo zwrotnej informacji że nie, nie ma takiego problemu.

sCan Partyzant

[quote="romantico"][quote="sCan"]Rozegrałem właśnie połówkę pierwszego sezonu, więc sądzę, że mogę zabrać głos na temat wrażeń z gry. Osobiście czekam już tylko na szlify w silniku meczowym. Całe szczęście większość wrażeń jest pozytywnych.

Zdecydowanie na plus co raz większe spektrum możliwości, czyli to co kręci mnie najbardziej. Niuanse, których brakowało we wcześniejszych edycjach. Scouting to już prawie mistrzostwo. Wyskalowanie poziomu gry rywali - w lidze przegrałem 4 spotkania (2xBayern, 1xBVB i tylko raz niespodziewanie z Mainz). O tytuł przyjdzie mi walczyć właśnie z BVB i Bayernem -> http://imgur.com/pd6rAyQ Realne wyniki - nie uświadczyłem zbyt wielu hokejowych. Bardziej rozbudowana interakcja z piłkarzami. Bramki strzelane przez prawie wszystkich piłkarzy po różnych akcjach -> http://imgur.com/QvSzAlv Nie mam też plagi kontuzji. Średnio przez cały miesiąc gry mam 1-2 piłkarzy z urazami, co uważam za bardzo realne, zwłaszcza, że najczęściej są to krótkie kilkudniowe zdarzenia lub dłuższe 4-6 tygodniowe absencje.

Na minus stałe fragmenty gry. Nie chodzi o tracone bramki bo w Bundeslidze w 21 spotkaniach straciłem tylko dwie, ale o fakt, że trzeba znaleźć schemat, który pasuje do aktualnej wersji gry. Sprawdzone w 12ce i 14ce ustawienie się nie sprawdza. Konieczny jest wariant z kryciem strefowym -> http://imgur.com/f24wVOD Podejrzewam, że po łatce trzeba będzie szukać nowego schematu. Dobitki, zarówno po moich, jak i strzałach przeciwnika. Zawodnicy, którzy w narzekają, że chcą zmienić klub, który zagwarantuje im grę w CL choć w połowie sezonu jesteśmy na drugim miejscu w tabeli. Zrzucam to akurat na karb reputacji klubu. No i największy problem - runtime error. Pojawiał mi się w momencie rozgrzewki przed każdym spotkaniem. Poradziłem sobie z tym przejściem do trybu 2D oraz instalacją nowych sterowników karty graficznej (nie wiem co ostatecznie pomogło).

sCan podeślij mi link na jakiegoś hosta z Twoim save'm.....to polemizujemy.[/quote]

Będę przed kompem to Ci wyślę. Btw. po co sejw do polemiki?

pietaa Partyzant

22.11.2014 16:12    #2706     Sufler - Porady do gry - Fm 15. Taktyka
Witam

Mam ten sam problem. zamieniam pliki TAC na FMF i nic to nie daje. z góry dziękuje za pomoc

romantico Partyzant

[quote="sCan"]Rozegrałem właśnie połówkę pierwszego sezonu, więc sądzę, że mogę zabrać głos na temat wrażeń z gry. Osobiście czekam już tylko na szlify w silniku meczowym. Całe szczęście większość wrażeń jest pozytywnych.

sCan podeślij mi link na jakiegoś hosta z Twoim save'm.....to polemizujemy.

Slayer666 Partyzant

[quote="sCan"]Rozegrałem właśnie połówkę pierwszego sezonu, więc sądzę, że mogę zabrać głos na temat wrażeń z gry. Osobiście czekam już tylko na szlify w silniku meczowym. Całe szczęście większość wrażeń jest pozytywnych.

Widzę,że Krstic na 7 asyst. Po rożnych czy po prostopadłych podaniach ? Bo to jedyna rzecz,która mnie zniechęca do gry - brak akcji środkiem pola

IwoS Partyzant

Siema Menadżerowie! Piszę w związku z odwiecznym problemem - jaki klub objąć?
Mam na oku parę klubów, nad którymi myślałem długo. Zrobiłem analizę na papierze (zawsze tak robię) - plusy, minusy, wychowankowie, sukcesy, kadra, rywale - i wyszło mi parę klubów, które darzę sympatią. Do rzeczy, więc jest 6 klubów.

OL - klub z Ligue1, która przechodzi bardzo poważny kryzys finansowy (mało na transfery, ze względu na podatki). Wojna będzie odbywała się z obrzydliwie bogatymi klubami, czyli AS Monaco i PSG. No i oczywiście dołącza do nich biedniejszy klub, ale z dobrą kadrą i managerem - OM. Kadra Lyonu wygląda fajnie, bardzo. Dużo wychowanków, brakuje 1-2 transferów do kompletu. Rywali dużo, co troszkę mi nie pasuje. Ale kibicuję im. Na dodatek fajny stadion i stroje. Ale oceniam go na za dobry klub. Dawno nic nie osiągnęli.

Villarreal - klub z górnej połowie tabeli BBVA, może nawet walczące o puchary z Valencią i Sevillą. Klub przeciętny z dużym potencjałem, stabilny finansowo (dzięki prezesowi), ale bez żadnych fajerwerków. Fajna kadra, młoda, uzdolniona i posiada parę zawodników mogących poprowadzić do sukcesów (m.in. bracia Dos Santos). Fajny stadion i stroje, mało rywali - jak na ligę hiszpańską. Również im kibicuję. Nic znaczącego nie osiągnęli. Fakt, grali o wysokie cele, ale nie zdobyli żadnego pucharu.

Toriono - niedawno zainteresowałem się tym klubem. Seria A jest ciekawą ligą, klub z Turynu jednak jest przeciętniakiem. Jak wiadomo, co roku wyprzedaje swoje największe gwiazdy (Cerci, Immbolie, Ogbonna itd.). Kadra wygląda przyjemnie, jednak jest "stara". Klub bez sukcesów, z niedużą ilością rywali, jak na ligę włoską. Fajny stadion i stroje. Kibicuję Juventusowi, więc może jakiś lekki smaczek, chociaż niekoniecznie. Jednak najmniej jestem do tego klubu przekonany.

Lille - klub słynący ze szkolenia najlepszych piłkarzy, jednak większość z nich traktuje ten klub, jak dobry start, oraz tylko i wyłącznie przystanek w karierze (Digne, Hazard, Cabaye, Debuchy itd.). Posiada jeszcze kadrę, z którą można coś zrobić(przede wszystkim Martin, Roux, czy Kjaer). Co do ligi to podobnie, jak Lyon. Tylko to jeszcze biedniejszy klub i cięższy. Jednak posiada mniej wychowanków. Rywali także nie ma dużo, ale za to fajne stroje i stadion.

Sevilla - zaraz po Torino klub, który najmniej mnie interesuje w wymienionych, ponieważ jest to obecnie najlepszy klub kadrowo, finansowo i potencjalnie. Co tu dużo mówić, klub bijący się o puchary europejskie. Dobra kadra, fajna sumka na transfery. Ciekawi rywale w lidze, miły stadion, kibice i stroje.

Fulham - klub, którym już chciałem zaczynać. Nigdy nie znaczył w Anglii dużo, jednak miał swój najlepszy rok, gdy grał w finale Pucharu Europy. Zespół spadł do Championship jednak jest bardzo prawdopodobne, że wróci tam niedługo. Kadra wygląda słabo, dużo zawodników odeszło, ale jest 2-3 zawodników, na których gra może się opierać (Ruiz, Parker, McCormack, czy Rodegella). Potrzeba dobrze pomyśleć nad finansami, gdyż trzeba wykonać parę ruchów transferowych, jednak finanse nie stoją dobrze w tym klubie. Mało rywali, jak na klub z Anglii to bardzo fajnie, gdyż rozgrywki są ciekawe, jak raz na jakiś czas gra się najważniejszy mecz, a nie co weekend. Dobry stadion, wręcz przytulny. Oraz fajne dla oka stroje. CO WAŻNE, NIE MA MANAGERA TAM.

NIE WIEM CO WYBRAĆ, PANOWIE! POMOŻECIE? UZASADNIJCIE WYBÓR, JAK JA. MOŻE POKAŻECIE JAKIŚ INNY FAJNY KLUB. NIE LUBIĘ EGZOTYCZNYCH LIG. DZIĘKI WIELKIE. POZDRÓWKA. SORRY, ZA CAPSA.

P.S Marnujmy swój czas grają w Fmka! ;D

Pikawa Artysta Rewolucji

22.11.2014 14:01    #2710     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
[quote="myfunnygame"]Też mnie to zastanawia na co czekają z tym patchem skoro Polacy nie mogą normalnie zagrać w polskiej lidze -.- ŻE NA DA.
Jesteśmy graczami gorszej kategorii czy co?[/quote]
Sprawa jest prosta - nie wiedzą jak to naprawić/zaimplementować do gry. Innej możliwości nie widzę.
Rocznie SI dzięki graczom zarabia miliony € a nie może zatrudnić programistów na poziomie, którzy nie mieli by z tym jakichkolwiek problemów...
.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution