Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

robal15 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="marivsh"]Ale dośrodkowanie wcale nie determinuje zagrania na głowę. Wprowadzona w FM15 opcja "Niskie dośrodkowania" jest tego przykładem - jak nic pasują tutaj szybcy, zwinni napastnicy, którzy szybciej niż obrońcy dopadną piłki i NOGĄ strącą ją do bramki. To też przecież są dośrodkowania. [/quote]

Pełno przykładów wcześniej dałem, jak chociażby Muniain, Gameiro, Uche, Dos Santos, Aspas, Uche. Zawsze z przykładem. A Aspas taką bramkę jebnął z główki, że sam Ronaldo by się zawstydził. Również pisałem z tym problemem do SI. Mówiłem co jest nie tak, podawałem statystyki ich wygranych główek (ponad 60%), filmiki oraz przykładowe .pkmy. Zobacz sobie na ich atrybuty, i również przyznasz mi rację. Widziałeś kiedykolwiek, żeby Muniain strzelił gola z główki? Pewnie nie, a mi strzelił tak dwa gole w jednym meczu.

W becie tego problemu nie było. Silnik był idealnie zbalansowany. Zresztą, prawie każdy przyzna mi rację.

[quote="marivsh"]Dodatkowo pytanie mam, co pojawia się w przedmeczowym raporcie scouta: czy wszystkie bramki są oznaczone jako strzelone po dośrodkowaniu?[/quote]
Jestem teraz w pracy, więc nie jestem wstanie tego sprawdzić.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

michalg Partyzant

28.11.2014 13:02    #2652     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błąd - pomoc
Sprawa dotyczy FM 13. Po zapisaniu gry i wyłączeniu jej na pulpicie pojawił mi się błąd:
Fatal Error (5.70.027.008, 22.03.13)
Unhandled exception in the Host Library (thread 7176)
Try restarting the application. If the problem persists, contact the product customer support.
.....
Nie jest to cały komunikat. Pojawia się on gdy chcę odpalić grę. Ktoś się spotkał z czymś takim?

prezestomek Partyzant

Co do szczegółów meczu to coś jest na forum.
http://www.cmrev(...)119.html
Natomiast meczów towarzyskich wychodzi na to że nie można odblokować?
Shaken, not stirred

tikirikibamba Partyzant

Witam , mam problem z megapackami - po prostu nie aktywują się... wklejam tam gdzie należy , wyłączam buforowanie oraz zaznaczam odświeżaj skórkę po zatwierdzeniu.Czy ktoś wie gdzie leży problem ? Bardzo proszę o pomoc!

I czy po takim zabiegu muszę zaczynać grę od nowa? Czy można grać z save'a z nowo dodanymi logami/twarzami?

Pozdrawiam

puzonyyx Partyzant

[quote="Gietz"]Dla gry w polskich ligach ważny jest ten fragment: Fixed problem where AI teams would sub many of their players off the pitch without replacements, resulting in high scorelines, który powodował wysokie wyniki w I lidze.[/quote]

Poważnie? To chyba dzisiaj spróbuję ponownie. Może już da się grać.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="robal15"]Wiedziałem, że dzisiaj wyjdzie patch:)[/quote]

To nie jest patch, tylko hotfix do silnika. Dla gry w polskich ligach ważny jest ten fragment: Fixed problem where AI teams would sub many of their players off the pitch without replacements, resulting in high scorelines, który powodował wysokie wyniki w I lidze.

veles88 Partyzant

Jest nowy patch 15.1.4.

PERFORMANCE

- Optimised save game speeds
- Fixed game launch issues linked to local user permissions
- Fixed rare crash on continue

MATCH ENGINE

- Improved defensive reactions to crosses and corners
- Tweaked wide defending of wingers
- Improved goalkeeper reaction times after an initial save
- Various other goalkeeper improvements
- Fixed further instances of own goals being awarded incorrectly
- Fixed further instances of players not being given offside when collecting rebounds
- Fixed rare instances of U18 teams starting match with only a goalkeeper, resulting in high scorelines
- Fixed problem where AI teams would sub many of their players off the pitch without replacements, resulting in high scorelines

DATA & COMPETITIONS

- Fixed Greek Superleague scheduling
- Martin Ødegaard added to new games
- Added licensed kits for MLS expansion teams

USER INTERFACE

- Added player Role & Duty to pitch on tactics screen

robal15 Młody aktywista

Zagrałem już trochę meczy w 6. lidze, i to co rzuca się w oczy, to niemoc bramkarzy - nie potrafią żadnego strzału obronić.
Natomiast napastnicy nie potrafią wykorzystać setek do pustej bramki, ale za to trafiają gole typu "stadiony świata" - czegoś tutaj nie rozumiem...
Dlatego też ustawiłem zawodnikom, żeby często strzelali z daleka. W ostatnim meczu gostek mi strzelił gola ala Alexis z dzisiejszego meczu a Royle huknął jak Stoch.
https://www.youtu(...)youtu.be
Killer crossy tutaj też istnieją:) Ba, nawet poszli dalej i strzelają bezpośrednio gole z nich - wracamy do fm14 - czuję duży progres:/

Wysokie wyniki spowodowane są przez:
-żałosną grę obrońców. Często boczny obrońca gra na środku zamiast kryć skrzydłowego. WTF???
-środkowych obrońców - nagminnie przegrywają główki z o wiele niższymi zawodnikami
-killer crossy oraz rożne
-bramkarzy

Te wyniki tho:)
http://gyazo(...)9effe24e

aha, i jak zwykle jest problem z losowaniem przeciwnika w pucharach. Zawsze wybiera tego z którym gramy wcześniej lub później, przez co sytuacja jest taka, że gramy 3. mecze pod rząd z tą samą drużyną... i ten bug jest od stuleci - niestety nadal nie został naprawiony. Gratki SI.

btw, YT mi nie działa - uprzedzam pytania:D Nie dziwcie się, bo w tej grze teraz mało rzeczy działa prawidłowo...
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

kurtzouma Partyzant

27.11.2014 00:38    #2659     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
U napastnika liczy się wykończenie i opanowanie, bez tego ani rusz. Ja problemu nie zaobserwowałem, w Barcelonie kopacze strzelają po minimum 100 bramek na sezon.

Makaronczterojaj... Partyzant

26.11.2014 22:13    #2660     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
[quote="kell1987"][quote="kiki3333"]Miał ktoś taki problem podczas wykonywania rzutu karnego ?
http://youtu.be/-81vkEZliZ0
Trochę to nie fair xD[/quote]

niezłe, czegoś takiego to jeszcze nie widziałem :D[/quote]

Ta gra jest po prostu coraz głupsza.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution