Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
robal z czym masz problem jeśli chodzi o YT?
Ja mając skład na 10 miejsce w 6 lidze awansowałem rzutem na taśme z pierwszego miejsca, bez S&L choć nieraz mnie kusiło :)
Pisałem o tym 2 razy, gole na początku wiadomo padały po dośrodkowaniach bo czegoś tam niedorobili w kodzie. Ale padały i po bezpośrednich podaniach i po wybiciach od bramkarza po rogach itp. Były moje powroty z 0:3 na 4:3 :)
była też zmiana wyniku 1:0 ->1:2->3:2->3:3->4:3 dla mnie. Czy coś w ten deseń. Czasem zdarzało się tracić bramki z dupy albo przegrałem w pucharze z klubem który przez większość sezonu był na ostatnim miejscu w mojej lidze. Tenże dotarł do finału gdzie przegrał :)

Najgorsze dla mnie jest to wybijanie na róg bo zdarza się w obu zespołach. Wygląda to tak jakby punkt w który mają zagrać przez przypadek zmienił się o 5 metrów za bramkę :)
Poza tym cały sezon na prawie "cały mecz" oglądałem i wkurzałem się nieziemsko ale ostatecznie poszedł awans. Teraz drugiego sezonu nie chce mi się zaczynać bo zrobiłem chyba kiepskie transfery :)

A co do nabijania przeciwników to właśnie zbyt często mi się to zdarzało. Piłkarz po prostu nabija rywala metr, trzy czy pięć od końcowej linii i jest róg :)

gitkolo Partyzant

03.12.2014 21:16    #2602     Sufler - Porady do gry - FM 2015 - Save nie działa :(
Ja też mam ten sam problem. Tyle, że u mnie sejv działa na PC, ale na lapku już nie, sejv mojego brata tak samo-działa na PC ale na lapku nie. Mało tego, kazałem bratu utowrzyć nową karierę, zasejwowac i mi wysłać. Odpalam u siebie na lapku i też nie działa, mimo, że to przecież początkowe dni nowej rozgrywki. Da się to jakoś naprawić? Co może być zepsute? Coś w lapku czy PC? Gra jest ta sama, odpalana ze Steama

cools Partyzant

Witam,

zawsze mam problem z doborem odpowiedniej liczby zawodników do bazy danych. Obecnie na studiach gram na nie najlepszym lapku i3 i 4gb pamięci RAM. Moglibyście doradzić jak najbardziej korzystne ustawienia bazy danych? W ostatniej karierze ustawiłem aż 225 tys piłkarzy - ponad 30 grywalnych lig (większość europejskich) do tego kontynenty: Afryka oraz Ameryka Południowa oraz obszary: Europa Środkowa, Wschodnia, Południowa a także Skandynawię. Nie było jakichś mega problemów, ale mocno irytował mnie fakt, że gra bardzo wolno posuwała się do przodu. Przejście przez sam okres przedsezonowy zabierało naprawdę dużo czasu, chyba aż za dużo... Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

robal15 Młody aktywista

[quote="peeste"]Słuchajcie, jak to jest z kursami trenerskimi.
Zacząłem sobie na najniższym poziomie (krajowa licencja C) i już trzeci raz próbuje zdobyć wyższą (krajowa licencja B) i nie daje rady...

O co w tym wszystkim chodzi?

Pozdrawiam[/quote]

Bug - zgłoszony na forum SI. Już na to pytanie odpowiadałem... nawet w tym wątku parę dni temu.

[quote="DeV"]
1 czy zawodnicy nadal często próbują nabijać nogi rywala przy lini końcowej i notorycznie im się nie udaje?[/quote]
Nie widziałem, żeby w ogóle próbowali.

[quote="DeV"]2 czy wybijając aut przy lini bramkowej przeciwnika (krótkie), wyrzut->odegranie do wyrzucającego, jesteśmy non stop łapani na spalonym?[/quote]
Nie

[quote="DeV"]3 czy jeśli ustawię pressing na całym boisku np bocznym obrońcom to będzie faktycznie ten pressing czy tak jak w fm13 tylko do połowy boiska?[/quote]
Nie wiem, bo ja się bronię cały mecz.
Moja prognoza na ten sezon...
http://gyazo(...)40b2e319

[quote="DeV"]4 czy nadal rożne na krótki słupek są takie mordercze?[/quote]
Nie wiem, bo nie mam dobrych wykonawców, ale ten killer element istnieje już od 2008 roku. W poprzedniej wersji również był obecny, więc w tej pewnie też.

[quote="DeV"]W sumie dziwne, że co edycje te same problemy z silnikiem. Nie można zaadoptowac ME z poprzedniej wersji i zrobić tylko odpowiednie tweaki? [/quote]
Na to pytanie odpowie Ci Gietz.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

DeV Partyzant

Gram w fm13, 2014 pominęłem i chciałem przeksoczyć na 2015 ale widze, że nie jest rózowo. Jak możesz to napisz jeszcze jak wygladaja takie sprawy:
1 czy zawodnicy nadal często próbują nabijać nogi rywala przy lini końcowej i notorycznie im się nie udaje?
2 czy wybijając aut przy lini bramkowej przeciwnika (krótkie), wyrzut->odegranie do wyrzucającego, jesteśmy non stop łapani na spalonym?
3 czy jeśli ustawię pressing na całym boisku np bocznym obrońcom to będzie faktycznie ten pressing czy tak jak w fm13 tylko do połowy boiska?
4 czy nadal rożne na krótki słupek są takie mordercze?

W sumie dziwne, że co edycje te same problemy z silnikiem. Nie można zaadoptowac ME z poprzedniej wersji i zrobić tylko odpowiednie tweaki?

Co do tej 70 min i że zaczynają się problemy to z tego co u siebie widze w fm13 to zaczyna w tym czasie mniej więcej mieć wpływ na gre koncentracja. Jak niska to zaczynają się pojawiac jakieś bezsensowne wybicia do przodu i głupie straty. Może w fm15 dodali jakiś bonus oparty na determinacji dla przegrywającego że dąży do wyrównania ;)

Konradbis Partyzant

Przyjrzałem się 5 pierwszym zespołom z 3 lig europejskich i ich 6 ostatnim meczom i przeważnie liczba strzałów oscyluje pomiędzy 10-15 na drużynę oczywiście zdarzają się mecze gdzie jest ich więcej ale to rzadko ,przejrzałem też wszystkie mecze Realu Madryt w tym sezonie w Lidze i tylko w 2 meczach jak dobrze pamiętam oddał największą liczbę strzałów 18 na mecz, natomiast ja w Romie na 22 rozegrane mecze w 14 meczach mam strzałów 20 i powyżej w jednym meczu który przegrałem z Parmą miałem 31 strzałów i 9 celnych do 8 strzałów Parmy z czego 6 celnych przegrałem wówczas 1:2 a także z Interem na początku sezonu przegrany 0:2 u siebie moich 28 strzałów i 14 celnych a Inter 13:8 a więc co pisał Robal15 we wcześniejszych postach to prawda problem jest

norbikk Partyzant

Ja zauważyłem natomiast u siebie bardzo irytującą rzecz. I nie wiem czy to ja tak tylko mam czy to w silniku gry jest problem.
Otóż gdy jest ostatnia minuta nie raz mój zespół czy nawet komputera bo i tak i tak się zdarzało, np gdy przegrywa jest rzut wolny w okolicach pola karnego lub rzut rożny to sędzia kończy nagle spotkanie a taki róg czy wolny nieraz może uratować remis bądź dać wygraną w końcówce. A już nie wspomnę jak ostatnia minuta jest i jest kontra 3 na 1 lub sam na sam to zaraz przed polem karnym sędzia kończy gre i nie daje dokończyć akcji. Szczerze powiem że nie wiem czy w rzeczywistości jest to tak często ale wątpię. Macie podobnie?

I korzystając z okazji. Jak i gdzie można kupić FMRTE 15 ? Tak aby móc zapłacić jeśli już trzeba :P w PL zł ?

mufloniasty Partyzant

Witajcie serdecznie! FM 2015 posiadam od soboty, jestem już przy zimowym okienku transferowym - gram Leeds United. Zanim zacząłem grać, wnikliwie czytałem to super-forum, wrażenia po beta-wersji oraz ten wątek. Spróbowałem zobaczyć, czy grając swoją karierę - spotka mnie to samo. W dniu zainstalowania przywitała mnie informacja o łatce 15.1.4.

Niecały tydzień już pozwolił mi dać wgląd w sytuację:
1) Silnik meczowy - bramkarze (a zwłaszcza przeciwnika) podczas wykopów/wyrzutów, niekiedy interwencji, posiadają nienaturalnie schylone w dół głowy. Zupełnie jakby mieli problemy z kręgosłupem albo zespół Downa.
2) Zabójcze dośrodkowania - wymiana podań między bocznym obrońca oraz skrzydłowym, dośrodkowanie tego ostatniego... i zabójcza wręcz skuteczność, nie spotykana we wcześniejszych edycjach. Piszę o tym, bo połowa sezonu, a to zdarzenie miało miejsce 7-10 razy(?)
3) Za dużo dryblowania - za dużo pracy nóg, piłkarzy na każdej pozycji. Rozumiem, że światek piłkarski to także praca nogami, ale chyba nie każdy po kolei umie dryblować jak Messi, Robben, lub jakikolwiek inny światowej klasy piłkarz
4) Hyperlinki z baz danych (artykuł i odnośnik do piłkarza, do ligi, do drużyny...) - kiedyś funkcjonowało to lepiej, było bardziej intuicyjne oraz przejrzyste. Przejście do systemu widokowego a/la Windows 8.1 nie przyniosło tutaj dużych korzyści; to trzeba zmodyfikować
5) Menadżer (czyli ja) jak aktywny trener - DUŻY PLUS! Cholernie duży. Od kiedy gram, zawsze się zastanawiałem - po co jestem zaznaczony w sztabie, jak ja nic nie mogę, a moje działanie w grze to tylko jakby działanie niewidzialnego i wszystko-wiedzącego Boga...
6) Piłka nie jest przejrzysta i dobrze widoczna (w stosunku do poprzednich serii) i niekiedy trajektoria lotu jest mało-fizyczna...
7) Dlaczego na twarzach dalej nie ma chociaż pseudo-oczu,.pseudo-nosa oraz innych części ciała? Po tylu latach (3D jest od 2009) działania silnika, to trochę denerwuje...
8) Sam silnik meczowy - jak mam fizjoterapeutów, nie podbiegają oni z torbami, niczym... nie wspomnę już o samochodziku fizjoterapeuty
9) Zwiększony realizm - DUŻY PLUS! Już nie tak łatwo skompletować sztab szkoleniowy, zebrać młodzików, przewietrzyć sam skład...
10) Różne daty wprowadzania newgenów - założyłem oddzielny temat, ale skomentuję. Według mnie, to nie zwiększa realizmu rozgrywki. W rzeczywistości, jest konkretna data, przychodzą chłopaki i mają test. Jak go przejdą, to wspólnie zaczynają tworzyć drużynę - mniej więcej, w jednym okresie. To na razie mój pierwszy sezon, ale jak będą zmiany paro-miesięczne..
11) Skoro są rozmowy w korytarzu, przed rozpoczęciem meczu - to może fajnie wprowadzić jakieś wstawki-filmiki? To by poprawiło realizm, a same konferencje prasowe byłyby bardziej realne
12) Kontuzje - po okresie przygotowawczym miałem 6 kontuzji, z czego tylko 4 z tych kontuzji były do 2 tygodni...
13) Nowe wstawki statystyczne - DUŻY PLUS! na przykład wiadomość w skrzynce o tym, jaki klub wypromował najwięcej międzynarodowych gwiazd
14) Kwestia treningu - czy już totalnie zostały usunięte suwaki? Swego czasu można było lekko suwakami np. przenieść linię obrony, inne... teraz tego już nie ma?

To moje aktualne wrażenia. Będę publikował więcej, ale to już trzeba trochę więcej pograć.

patsaw19900 Partyzant

cześć mam problem z dodatkiem FMC Stadium Superpack - 2014/2015
zainstalowałem go tak jak podano
i teraz nie wiem jak mam sprawdzić ze on działa bo jak wchodzę z stadion to mi się pokazuje wymiary boiska a zdiecia nie widzę

robal15 Młody aktywista

[quote="karo"]Statystyka strzały celne, to nie jest wyznacznik wysokiego prawdopodobieństwa strzelenia bramki. Jedna sytuacja sam na sam i strzał bez wywieranej presji ze strony obrony, jest więcej wart niż 20 strzałów z dystansu, z nieprzygotowanej pozycji.[/quote]

Jest najlepszym wyznaczaniem, bo pokazuje, że drużyna się stara, ma okazje albo setki. Każdy celny strzał ma szansę zamienić się na bramkę. Bez celnych strzałów nie da się strzelić gola - podstawa piłki nożnej. Posiadanie piłki natomiast nic nie mówi, bo równie dobrze mogą sobie podawać w obronie między sobą, jak Brazylia za czasów Dungi.

[quote="karo"]
Prostopadłe piłki:
https://www.youtu(...)OnVQyGPo
https://www.youtu(...)r5ilDzlc[/quote]

Tak, po tym patchu są prostopadłe piłki.

[quote="pikawa94"]Podajecie przykłady z całego świata, każdej drużyny. Teraz poproszę o podobną sytuację JEDNEJ drużyny w 15 meczach w sezonie. Do tej pory widzę, że Robal podaje przykłady doskwierające non stop jego drużynie. Mam nadzieję, że znajdzie się chętny i pokaże mi też jedną takową, która non stop boryka się z tym problemem.[/quote]

Święta racja, Pikawa.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution